Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-23@15:54:20 GMT

ماجرای ناپدید شدن دیوار بتنی در منطقه آزاد اروند

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۰۱۵۱۲

ماجرای ناپدید شدن دیوار بتنی در منطقه آزاد اروند

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، از چندی پیش در فضای مجازی ویدئویی منتشر شده مبنی بر ناپدید شدن دیوار بتنی در خوزستان و منطقه آزاد اروند که گفته می شود این دیوار به سرقت رفته است.

پیگیری موضوع از مسئولان مربوطه با توضیحاتی در این رابطه از سوی شمخانی – معاون عمرانی و زیربنایی منطقه آزاد اروند – به ایسنا همراه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تفاهم نامه با نیروی انتظامی برای نگهداری دیوار

این مقام مسئول در منطقه آزاد اروند با اشاره به این‌که طبق قوانین گمرکی باید مناطق آزاد محصور سازی شود، گفت: براین اساس از اواخر سال ۱۳۹۴ تا اواخر سال ۱۳۹۶ منطقه آزاد اروند در این باره اقدام کرد و طی پروژه ای ۳۰ کیلومتر محصور سازی انجام داد که قسمتی از آن شلمچه را به مارد متصل و قسمتی موازی با جاده اهواز با آبادان بود، مابقی منطقه نیز حصار طبیعی داشت یعنی مرز رودخانه اروند یا مناطقی به صورت هور یا مردابی بود و نیاز به دیوارکشی نداشت.

شمخانی با بیان این‌که مناقصه ساخت این دیوار حدود ۶ ماه قبل از ورود وی به این معاونت انجام شده بود گفت که ما نیز پروژه را تکمیل کردیم ، این در حالی است که معاونت امور زیربنایی فقط وظیفه ساخت پروژه را برعهده دارد نه نگهداری، از این رو آن را تکمیل و به معاونت توسعه منطقه تحویل شد که این معاونت جهت نگهداری از پروژه تفاهم‌نامه‌ای با نیروی انتظامی منعقد کرد.

می دانستیم دیوار تخریب می شود ولی برای امنیت موافقت کردیم

وی در ادامه جریان سیل ابتدای سال ۱۳۹۸ در مناطق جنوبی را مطرح کرد و افزود: در روزهای پایانی، فشار سیل بسیار زیاد و سیلاب در حال ورود به شهر آبادان بود. این در حالی است که آنجا چهار مسیر تردد وجود دارد؛ اهواز- آبادان، آبادان- ماهشهر، خرمشهر -اهواز و امام صادق که سه مسیر کاملا قطع شده و زیر آب رفته بود و فقط جاده ماهشهر باقی مانده بود که تحت فشار سیلاب هر آن امکان شکستن آن وجود داشت. در این حالت با توجه به اینکه از ضلع شمالی آبادان سیل در حال ورود به شهر بود نیاز داشتیم که یکی از جاده‌های فرعی که نقش سیل‌بند را بازی می‌کرد منفجر شود تا آب بتواند سریع‌تر به سمت دریا حرکت کند و فشار از روی جاده برداشته شود.

شمخانی به تصمیم کمیته ستاد بحران استان در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۸ اشاره کرد و گفت: براین اساس توافق شد تا جاده شهید وحدتی منفجر شود که فشار آب از روی ضلع شمالی آبادان و جاده اهواز – آبادان کمتر شود، منطقه آزاد اروند نیز در این جلسه اعلام می‌کند که انفجار جاده موجب می‌شود که دیوارها زیر آب بروند، اما به هر ترتیب ما به دلیل امنیت شهر و مردم و ممانعت از زیرآب رفتن خانه‌های مردم ترجیح دادیم که این اقدام صورت بگیرد حتی اگر دیوارهایی که حصارکشی کرده بودیم تخریب شود.

آنهایی که سرقت شده میلگردهای داخل سازه بتنی است

معاون عمرانی و زیربنایی منطقه آزاد اروند افزود: به هر حال تخریب جاده صورت گرفت و دیوارها زیر آب رفت و حدود دو ماهی دیوارهایی که زیر آب رفته و دارای سازه های بتنی یک متری بود با برخورد امواج ریزش کرد. با این حال از نظر فنی امکان جمع‌آوری بتن‌ها وجود نداشت مگر این‌که هزینه بسیار بالایی در این رابطه انجام می‌شد که از لحاظ اقتصادی به صرفه نبود و بهره وری نداشت حتی وقتی آب پایین‌تر آمد باز هم دسترسی برای جمع‌آوری دیوار وجود نداشت چرا که تمام مسیرهای اطراف را آب گرفته بود.

وی ادامه داد: ماندن دیوارها زیر آب موجب شد که بتن ها کم کم پوسیده و به نخاله تبدیل شود و آنچه که اعلام می‌شود سرقت شده است مربوط به میلگردهایی است که داخل این سازه‌های بتنی قرار داشت و برخی افراد آنها را شکسته و با خود برده بودند.

ارزش فعلی قطعات بتنی ۴ میلیارد است

شمخانی در رابطه با هزینه مربوط به آنچه که به سرقت رفته است، افزود: این حصارکشی ۳۰ کیلو متری در زمان ساخت با هزینه حدود ۲۴ میلیارد تومانی و با سرمایه گذاری منطقه آزاد اروند انجام شد اما ارزش قطعات بتنی در طول ۱۰ کیلومتری که ریزش کرد در حال حاضر حدود چهار میلیارد تومان است که در زمان ساخت حدود ۱.۵ میلیارد تومان بوده است.

چرا برای سیلاب پیش بینی نشده بود؟

معاون عمرانی و زیربنایی منطقه آزاد اروند در مورد اینکه آیا در زمان ساخت برای سیلاب و چنین شرایطی پیش بینی صورت نگرفته بود؟ گفت که چنین سیلابی در منطقه هر چندین سال یکبار اتفاق می افتد ولی در شرایط طبیعی حتی با وجود این سیلاب هیچ وقت آب به دیوارها نمی‌رسید و تخریبی هم صورت نمی‌گرفت و این اتفاق و ریزش به دلیل انفجار و تخریب مصنوعی صورت گرفته که به دلیل شرایط پیش آمده تصمیم گرفتیم انجام شود.

دیگر نیازی به دیوار کشی نیست

وی درباره این‌که چرا بعد از تخریب دیوار مجددا نسبت به احداث آن اقدام نشد، یادآور شد: همان طور که اعلام شد براساس قوانین گمرکی مناطقی نیاز به دیوارکشی دارند که حصار طبیعی ندارند این منطقه قبل از انفجار جاده خشک و قابل تردد بود که باید دیوارکشی می‌شد اما بعد از انفجار جاده شهید وحدتی وقتی دیوار ریخت منطقه دیگر قابل تردد نیست و اطراف آن را مرداب گرفته است، بنابراین دیگر نیازی به دیوارکشی مجدد ندارد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مهرداد میناوند علی انصاریان علی اصغر عنابستانی احمد جهان بزرگی نمایشگاه مجازی کتاب خوزستان منطقه آزاد اروند دیوار بتنی مهرداد میناوند علی انصاریان علی اصغر عنابستانی احمد جهان بزرگی نمایشگاه مجازی کتاب منطقه آزاد اروند زیر آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۱۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتفاق هولناک در غزه با ناپدید شدن ۲۰۰۰ نفر / افزایش شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۹۷ نفر

 

بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و نود و هشتمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد. 

افزایش شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۹۷ نفر ۱۴۰۳/۰۲/۰۲ - ۱۶:۱۱

وزارت بهداشت فلسطین در یکصد و نود و هشتمین روز از جنگ علیه ساکنان نوار غزه اعلام کرد که شمار شهدای فلسطین از آغاز تجاوزگری ارتش رژیم صهیونیستی (هفتم اکتبر ۲۰۲۳) به این منطقه به ۳۴ هزار و ۹۷ نفر افزایش یافت.

به گزارش الجزیره، وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد: ارتش رژیم صهیونیستی در طول ۲۴ ساعت گذشته، با ۵ مورد جنایت، دستکم ۴۸ شهروند فلسطینی را شهید و ۷۹ نفر دیگر را زخمی کرد.

با احتساب این آمار، شمار شهدای نوار غزه از ابتدای عملیات طوفان الاقصی تاکنون به ۳۴ هزار و ۹۷ نفر رسید.

وزارت بهداشت فلسطین همچنین شمار زخمی ها را در این مدت ۷۶ هزار و ۹۸۰ نفر اعلام کرد.

اتفاق هولناک در غزه با ناپدید شدن ۲۰۰۰ نفر  

خبرنگار الجزیره اعلام کرد که نیروهای دفاع مدنی فلسطین در داخل مجتمعی در خان‌یونس واقع در جنوب نوار غزه یک گور دسته جمعی را کشف کرده و اجساد ۵۰ شهیدی را که اشغالگران آنها را با هم دفن کرده بودند، بیرون آوردند.

همچنین سخنگوی دفاع غیرنظامی در غزه نیز گفت: بیش از ۱۵۰ شهید و حدود ۵۰۰ مفقود در کشتار خان یونس پس از عقب نشینی اشغالگران پیدا شدند.

این سخنگو ادامه داد: بسیاری از مردم نوار غزه ناپدید شده‌اند و نمی‌دانیم بازداشت شده‌اند یا در زیر زمین دفن شده‌اند.

سخنگوی دفاع مدنی غزه با تاکید بر اینکه آنچه در غزه روی می‌دهد پاکسازی نژادی است گفت تعدادی از شهدا قبل از اینکه کشته شوند توسط اشغالگران عریان شده‌اند.

این سخنگو افزود: بسیاری از پیکر شهدا تحت بند مجهول الهویه ثبت شده و برخی از آنها از شمال غزه آمده بودند. آنچه در غزه روی می‌دهد تاریخ بشریت به خود ندیده و سلاح‌های استفاده شده قبلا استفاده نشده بود.

وی افزود: ۲۰۰۰ فلسطینی بعد از عقب‌نشینی اسرائیل از مناطق مختلف غزه ناپدید شده‌اند. اشغالگران به صورت برنامه‌ریزی شده و سیستماتیک اقدام به ربودن ساکنان غزه کرده‌اند.

این سخنگو تاکید کرد: اشغالگران ده‌ها جسد را قبل از عقب نشینی از هر منطقه‌ای دفن کرده‌اند. برخی اجساد تبدیل به خاکستر شده‌اند و سازمان‌های بین‌المللی باید نوع سلاح استفاده شده را بررسی کنند.

یک منبع نیز گفت، قایق‌های جنگی رژیم صهیونیستی در طول شب مناطق شمال غربی شهر خان‌یونس را هدف قرار دادند و آمار تلفات حمله این رژیم به اردوگاه آوارگان در منطقه «المواصی» واقع در غرب شهر خان‌یونس به ۲ شهید و ۱۰ زخمی رسید.

او در ادامه نیز اظهار کرد که در نتیجه این حمله خسارات مالی گسترده‌ای به منطقه وارد شد و بخش‌هایی از اردوگاه آوارگان دچار حریق شد.

خبرنگار الجزیره همچنین اعلام کرد که اشغالگران منطقه‌ای در نزدیکی چهارراه «السنافور» در شرق شهر غزه و همچنین در حمله هوایی دیگری، مناطق غربی غزه را هدف قرار دادند.

در مقابل رسانه‌های رژیم صهیونیستی عصر شنبه اعلام کردند که برای سومین روز پیاپی موشک‌های شلیک شده از جنوب نوار غزه به شهرک‌های صهیونیست‌نشین واقع در غلاف غزه اصابت کردند.

طبق گزارش این رسانه‌های عبری زبان، ۲ موشک شلیک شده از نوار غزه به منطقه‌ای باز در شهرک‌ صهیونیست‌نشین «کیسوفیم» در غلاف غزه اصابت کردند.

روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارونوت» مدعی شد که ارتش این رژیم منطقه‌ای را که از آنجا این موشک‌ها شلیک شدند، هدف قرار داد.

شمار شهدای فلسطینی در کرانه باختری به ۴۸۳ تن رسید

وزارت بهداشت فلسطین شنبه شب اعلام کرد که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) و آغاز جنگ در غزه تاکنون ۴۸۳ نفر نیز در مناطق مختلف کرانه باختری به شهادت رسیده‌اند.

به گزارش خبرگزاری «سما» فلسطین، آخرین شهدای این منطقه از فلسطین در دو روز گذشته شهید شدند.

در یورش نظامیان صهیونیستی به اردوگاه نورشمس در دو روز گذشته تاکنون ۱۴ جوان فلسطینی شهید شدند.

حمله حزب‌الله به تجهیزات جاسوسی رژیم صهیونیستی

حزب الله لبنان تجهیزات جاسوسی رژیم صهیونیستی را در شمال فلسطین اشغالی هدف قرار داد.

حزب الله لبنان در بیانیه‌ای اعلام کرد: تجهیزات جاسوسی رژیم صهیونیستی در پادگان دوفیف را در منطقه الجلیل الاعلی با سلاح مناسب هدف قرار دادیم.

در این بیانیه آمده است که در پی حمله حزب‌الله، این تجهیزات ویران شده‌اند.

دیگر خبرها

  • عبور از اروند اوج شکوه رزمنده‌های گیلان در عملیات والفجر ۸
  • برگزاری همایش آموزشی حجاج در اروند
  • برگزاری همایش آموزشی حجاج در منطقه آزاد اروند
  • آثار جشنواره مد و لباس نقش تن‌پوش در حال داوری است
  • رژیم صهیونیستی اطراف خیابان وسط نوار غزه را موانع بتنی چیده است
  • اتفاق هولناک در غزه با ناپدید شدن ۲۰۰۰ نفر / افزایش شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۹۷ نفر
  • اتفاق هولناک در غزه با ناپدید شدن ۲۰۰۰ نفر  
  • آغاز داوری آثار ششمین جشنواره مد و لباس نقش تن پوش اروند
  • ناپدید شدن هزاران نفر در غزه بعد از عقب‌نشینی صهیونیست‌ها
  • اوج گیری رطوبت در اروند