Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرهنگ سهرابی عنوان کرد: قاچاق ثبت شده در حوزه مرزبانی در سال ۹۲ ، نشان می داد که روزانه ۷ میلیون لیتر سوخت قاچاق می شد، اما خوشبختانه اکنون به کمتر از ۳ میلیون لیتر رسیده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سرهنگ حسین سهرابی با حضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی» با موضوع مرزبانی و پیشگیری از قاچاق عنوان کرد:کالای قاچاق را نمی توان درحوزه مرزبانی به شکل انتظامی تعریف کرد یا علت آن را پیدا کرد و از وقوع آن جلوگیری کرد درواقع کالای قاچاق در حوزه مرزبانی با منافع مرزنشین گره خورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرمایه گذاران بسیاری از اطراف آمده اند که مرزنشین نیستند اما از ساکنان مناطق مرزی استفاده می کنند.

وی، کوله بران را تاجر خرد مرزی دانست و عنوان کرد: در قانون «کوله بر» کسی است که از فرمانداری مجوز دریافت کرده است و تحت نظارت حاکمیت تردد می کند یعنی فعالیت این افراد که سرمایه کلان ندارند و نمی توانند تجارت خود را به صورت گسترده و ترانزیت انجام دهند، کاملا تعریف شده است و قاچاق محسوب نمی شوند.

کارشناس اداره مبارزه با قاچاق کالا یادآور شد: فعالیت کوله برانی که از معابر غیررسمی مانند کوه ها و مناطق صعب العبور تردد و معمولا کالاهای ممنوعه حمل می‌کنند، قانونی نیست.

سهرابی با تاکید بر این که مرزبانی صرفا کنترل امنیتی معابر رسمی را بر عهده دارد، عنوان کرد: پست های مرزی در معابر رسمی قرار دارند که مدارک بازرگانان ارائه می شود، اگر کالا با مدارک مطابقت داشته باشد اجازه تردد به آن داده می شود، در غیر این صورت به مراجع قانونی ارجاع داده می شود، یعنی بخشی از کالای قاچاق از معابری وارد می شود که تحت کنترل مرزبانی نیست.

وی به موضع تیراندازی به کوله بران گفت: بر اساس قانون هر شخصی که بدون داشتن مجوز (به شکل غیرقانونی) از مرز رد شود مجرم است و به مرزبانان اجازه تیراندازی داده شده است اما با این حال، باز هم برای کمک به مرزنشینان ، سازش صورت می گیرد.

کارشناس اداره مبارزه با قاچاق کالا خاطر نشان کرد: تردیدهایی که درباره کشتن کولبه بران وجود دارد به دلیل اختلاط آنها با قاچاقچیان است، درواقع به دلیل حضور معاندان و سرمایه گذاران کشورهای معاند، قاچاقچیان با کوله بران درآمیخته اند و تفکیک آنها به خصوص در شب بسیار مشکل است و گاهی مرزبانان ناچار به شلیک می شوند و گاهی خود آنها به دلیل حرکت در مناطق صعب العبور سقوط می کنند.

به گفته سهرابی میزان قاچاق در سال جاری کاهش محسوسی داشت و دلیل اصلی آن شیوع ویروس کوید 19 و کاهش تردد بین شهرها و کشورهاست . همچنین برنامه ریزی مسئولین انتظامی و نظامی یکی دیگر از دلایل کاهش این پدیده در مرزها بود.

وی افزود: قاچاق ثبت شده در حوزه مرزبانی در سال 92 ، نشان می داد که روزانه 7میلیون لیتر سوخت قاچاق می شد اما خوشبختانه اکنون به کمتر از 3 میلیون لیتر رسیده است.

سهرابی در ادامه گفت: برادران سپاه پاسداران وارد عمل شدند و به شرکت نفت کمک کردند تا طرح فروش سوخت به مرز نشینان یا طرح رزاق را اجرا کنند، این اقدام سریع موجب کاهش چشمگیر قاچاق سوخت شد . همچنین شرکت پخش فرآوردهای نفتی، کارت های سوخت را ساماندهی، کلیه کارت های مهاجر که از کشور به استان های مرزی می رسیدند را باطل و سامانه کنترل تردد سوخت رسان ها را ایجاد کرد.

وی خاطر نشان کرد: البته در این میان همکاری مرزنشینان با نیروهای نظامی و انتظامی را نباید نادیده گرفت.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مبارزه با قاچاق کالا قاچاق سوخت مبارزه با قاچاق سوخت قاچاق میلیون لیتر کوله بران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۱۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۹۱ میلیون لیتر بنزین در استان کرمانشاه صرفه‌جویی شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه ،«پیمان بهرامی» با بیان اینکه روزانه ۸۰۰ هزار مترمکعب سوخت سی ان جی در این استان توسط خودروهای گازسوز و دوگانه سوز مصرف می شود، افزود: مجموع جایگاه های عرضه سوخت سی ان جی در استان ۷۸ باب است که از این تعداد ۳۵ باب جایگاه سی ان جی به صورت تک منظوره در این منطقه فعال است. وی تصریح کرد: با اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودروهای عمومی از آغاز این طرح در کرمانشاه تا کنون، ۱۱ هزار دستگاه خودرو عمومی در حوزه عملیاتی این منطقه گازسوز شده اند که این آمار نشان از استقبال شهروندان به استفاده از سوخت پاک و ارزان سی ان جی دارد. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی کرمانشاه با اشاره به اینکه با راه اندازی یک جایگاه دیگر در منطقه کرمانشاه، شمار جایگاه های عرضه کننده سوخت مایع به ۱۲۸ باب رسید، افزود : مجتمع خدماتی رفاهی"سپهر" در زمینی به وسعت ۱۲ هزار مترمربع و با سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی در حمیل به ایلام احداث شده است. بهرامی با بیان اینکه این جایگاه که در یکی از مسیرهای اصلی زوار کربلای معلی به سمت مرز مهران و خسروی قرار دارد، دارای ۲ سکوی بنزین و ۲ سکوی نفت گاز است، گفت: مخازن بنزین و نفتگاز جایگاه سپهر هرکدام ۴۵ هزار لیتر ظرفیت دارد و برای ۱۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال‌زایی کرده است. وی با اشاره به اینکه با احداث این جایگاه، شمار جایگاه های سوخت مایع و گازطبیعی این منطقه به ۱۶۵ باب جایگاه رسید، افزود: همچنین ۱۰ جایگاه سیار در مرزهای استان در حال سوخت رسانی است که از این تعداد ۶ باب جایگاه در مرز پرویزخان، یک باب در شیخ صله، یک باب در سومار و یک باب در مرز شوشمی است بطوریکه جایگاه مستقر در مرز خسروی نیز با ظرفیت ۹۰ هزار لیتر در ایام اربعین فعال است. منطقه کرمانشاه یکی از مناطق ۳۷ گانه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران است که با ۶ ناحیه در شهرهای مرکزی (کرمانشاه)، قصرشیرین، اسلام‌آباد، سنقر، پاوه و کنگاور وظیفه تأمین سوخت مردم این استان را به‌ عهده دارد.

دیگر خبرها

  • ۵۲ میلیون و ۸۸۵ هزار لیتر سوخت در روستا‌های لرستان توزیع شد
  • کشف بیش از ۵۷ هزار لیتر سوخت قاچاق در قصرشیرین
  • انسداد مرزها در استان خراسان رضوی
  • کشف ۷۰۰۰ لیتر سوخت قاچاق در بیرجند
  • خودرو GWM Haval H6 مدل 2024 چه مشخصاتی دارد؟
  • توزیع ۴۰ میلیون لیتر سوخت در بخش کشاورزی منطقه سبزوار
  • کشف ۷۸ هزار لیتر سوخت قاچاق در هرمزگان
  • ۲۹۱ میلیون لیتر بنزین در استان کرمانشاه صرفه‌جویی شد
  • کشف ۱۲۴ هزار لیتر گازوییل قاچاق در هرمزگان
  • توقیف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق به ارزش ۱۰ میلیارد ریال در قم