Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-19@19:35:04 GMT

ممنوعیت صید ناوگان صنعتی در آب‌های کشور

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۰۹۸۹۴

ممنوعیت صید ناوگان صنعتی در آب‌های کشور

رئیس سازمان شیلات ایران گفت: برای حفظ ذخایر، صید کشتی های صنعتی ۴ ناوگان های صنعتی کیش، فانوس، طبس و فردوس با مجموع بیش از صد شناور ممنوع شده است و در صورتی که صید صورت گیرد متوقف می شوند.

به گزارش مشرق؛ رئیس سازمان شیلات ایران در نشست خبری به مناسبت دهه مبارک فجر اظهار کرد:  از ابتدای سال ۹۹ تاکنون، ۴۰۰ میلیون دلار محصولات شیلاتی به وزن ۱۱۴ هزار تن صادر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تاکنون، بیش از ۷۰ درصد از تجهیزات پرورش ماهی در دریا بومی سازی شده و  میزان تولید میگو  در کشورمان به بیش از ۴۸ هزار تن در سال رسیده است.

 رئیس سازمان شیلات کشور ادامه داد:  تاکنون بیش از ۷۰ درصد از تجهیزات پرورش بومی سازی شده که این تجهیزات بومی در حال حاضر در دریای خزر به آب انداخته شده و امیدواریم در استان های جنوبی هم از این تجهیزات استفاده شود.

وی در رابطه با پرورش ماهیان خاویاری خاطرنشان کرد: میزان تولید گوشت و خاویار پرورشی در ۹ ماهه سال جاری بیش از میزان مشابه در سال گذشته بوده و برآورد تولید خاویار پرورشی تاکنون ۱۰ تن بوده است.  تولید میگو هم در سال گذشته ۴۶ هزار تن بود که امسال میزان تولید به بیش از ۴۸ هزار تن رسیده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا کشتی های صید صنعتی حاضر در خلیج فارس با وجود داشتن مجوز صید در آب های جنوبی کشور متوقف می شونداظهار کرد: این کشتی های صنعتی خارجی در مالکیت صید با ایران ها شراکت دارند و بیش از ۵۰ درصد از سهم آنها مربوط به ایران است.

وی افزود: برای حفظ ذخایر صید کشتی های صنعتی ۴ ناوگان های صنعتی کیش، فانوس، طبس و فردوس ممنوع شده است و در صورتی که اقدامی برای صید در کشورمان داشته باشند باید باید کشتی های آنها متوقف شوند.

وی اظهار داشت:  به دنبال آن هساین ذخایر مودجود آبزیان کشور را مورد پاییش قرار دهیم و برنامه و روشی های جدیدی برای صید این ناوگان که دارای بیش از صد کشتی هستند در نظر گرفته میشود و آنها به آبهای دور دست فرستاده می شوند.

وی اظهار داشت: ناوگان های صنعتی و عوامل متعدد دیگری می تواند بر ذخایر آبزیان کشور تاثیر گذارند اما مهم ترین عامل  تاثیر گذار صید های غیر مجاز شناور و قایق های بدون مجوز هستند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تدوین برنامه ۵ ساله برای خودکفایی در تولید تخم چشم‌زده ماهی قزل آلا در کشور اظهار داشت:  واردت  تخم چشم زده قزل آلا در سال جاری کاهش یافته است و  ۹۰ میلیون قطعه وارد شده در حالی که میزان ظرفیت تولید این محصول در کشور مان به ۵۰۰ میلیون قطعه در سال رسیده است.

وی افزود:  میزان مصرف ماهی قزل آلا نیز در کشور کاهش یافته و استخر های ماهی کمتری برای تخم ریزی مجدد تخلیه شده که این امر نیز در کاهش نیاز به واردات تخم تاثیر گذار بوده است و پیش بینی می شود در سال آینده نیز میزان واردات این محصول کاهش یابد. 

وی تصریح کرد: بر اساس توافق اولیه که بین سازمان شیلات ایران، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی و نمایندگان عضو کمیسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی صورت گرفت مقرر شد، از اول آذر به مدت ۲ سال، صید فانوس ماهیان در خلیج فارس و دریای عمان متوقف شود و همزمان با برنامه توقف به منظور آیش ذخایر، برنامه پایش ذخایر، مطالعات و به روزرسانی توسط موسسه تحقیقات شیلاتی و با همراهی فراکسیون محیط زیست مجلس انجام گیرد.

خون‌میرزایی، وضعیت تولید کنسرو را بهتر از سال‌های گذشته دانست و گفت: در ۹ ماهه سال ۹۹، بیش از ۳ میلیون قوطی کنسرو ماهی قزل آلا توسط شرکت‌های داخلی تولید و روانه بازار شده است.

رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به افزایش قیمت تن ماهی در کشور عنوان کرد: سازمان شیلات ایران با سندیکای کنسرو کشور به منظور خودداری از عرضه تن ماهی با قیمت بیش از ۳۰ هزار تومان توافق کرده است و عرضه عمومی تن ماهی ۱۸۰ گرمی در روغن گیاهی در شش ماهه اول ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است که در سه ماهه سوم سال با یک روند کاهشی به ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است.

رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه در سال جاری میزان تولید ماهی تیلاپیا افزایش یافته است، تصریح کرد: سال گذشته میزان تولید ماهی تیلاپیا در استان‌های دارای مجوز ۵۰۰ تن بود که امسال به ۳ هزار تن افزایش یافته است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: عوامل متعددی برروی ذخایر آبزیان به خصوص در صید ساحلی موثر است که یکی از مهمترین این عوامل، قایق‌های بدون هویت است.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا شهید سلیمانی سازمان شیلات ایران وزارت جهاد کشاورزی شیلات سازمان شيلات رئیس سازمان شیلات ایران میزان تولید قزل آلا هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۹۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم نقطه به نقطه تولید گوشت قرمز در کشور چقدر است؟

به گزارش خبرگزاری مهر، در بهمن ماه ۱۴۰۲ شاخص قیمت تولیدکننده بخش گاوداری‌های صنعتی (بر مبنای ۱۰۰=۱۳۹۵) برابر با ۱۴۴۰.۴ بوده که نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۱.۳ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۴۷.۶ درصد افزایش یافته است. همچنین میانگین شاخص ۱۲ ماه منتهی به ماه جاری نیز نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) ۵۳.۳ درصد افزایش یافته است.

کاهش تورم ماهانه

در بهمن ماه ۱۴۰۲ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش گاوداری‌های صنعتی نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) به ۱.۳ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۱.۷ درصد)، ۰.۴ واحد درصد کاهش دارد. در میان اقلام گاوداری صنعتی، کمترین تورم ماهانه مربوط به شیر (۰.۱ درصد) و بیشترین آن مربوط به گاو ماده شیری (۶.۶ درصد) است.

افزایش تورم نقطه به نقطه

در بهمن ماه ۱۴۰۲ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش گاوداری‌های صنعتی نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) به ۴۷.۶ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۴۵.۸ درصد)، ۱.۸ واحد درصد افزایش داشته‌است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات گاوداری‌های صنعتی به ازای تولید قلم‌های خود در داخل کشور، در بهمن ماه ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال قبل ۴۷.۶ درصد افزایش دارد. در بین اقلام گاوداری‌های صنعتی، کمترین تورم نقطه به نقطه مربوط به شیر (۲۳.۱ درصد) و بیشترین آن مربوط به گاو تلیسه (۱۴۶.۳ درصد) است.

کاهش تورم سالانه

در بهمن ماه ۱۴۰۲، تغییرات میانگین شاخص قیمت تولیدکننده محصولات گاوداری‌های صنعتی در داخل کشور در ۱۲ ماه منتهی به این ماه نسبت به دوره مشابه در سال قبل به ۵۳.۳ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (۵۵.۶ درصد)، ۲.۳ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد. در ماه مورد بررسی، در میان اقلام گاوداری‌های صنعتی در کشور، کمترین تورم سالانه مربوط به شیر (۲۷.۵ درصد) و بیشترین آن مربوط به گوساله نر زیر ۴ ماه (۱۴۰.۵ درصد) است.

برای مشاهده جدول‌های آماری اینجا کلیک کنید.

کد خبر 6082322

دیگر خبرها

  • فتح قله‌های نفتی/ صادرات نفت ایران رکورد شش سال اخیر را شکست
  • اهمیت استراتژیک گندم
  • تورم نقطه به نقطه تولید گوشت قرمز در کشور چقدر است؟
  • رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد: میزان ذخایر سرم و تولید واکسن روتاویروس
  • صادرات خاویار طلایی از مبدا چهارمحال و بختیاری به کشور‌های مقصد
  • ممنوعیت دریافت وجه نقد توسط ناوگان اتوبوسرانی درون شهری ارومیه
  • تولید روزانه بیش از ۱۲ تُن کنسرو ماهی در اردبیل
  • تولید روزانه ۱۲ تن کنسرو تن ماهی در استان اردبیل
  • تولید روزانه بیش از ۱۲ تن کنسرو تن ماهی در اردبیل
  • سهم لرستان در طرح جهش تولید در دیمزار‌های کشور ۷ درصد است