Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-25@17:29:14 GMT

همکاری حوزه هنری و صندوق احیای بناهای تاریخی

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۱۰۲۴۱

همکاری حوزه هنری و صندوق احیای بناهای تاریخی

حوزه هنری انقلاب اسلامی با صندوق احیا و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، محمدمهدی دادمان ـ رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی ـ در دیدار با هادی میرزائی ـ مدیرعامل و رییس هیأت مدیره صندوق احیا و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی ـ گفت: تمرکز حوزه هنری در دور جدید فعالیت‌های خود روی توسعه و راهبری زیست‌بوم هنر و رسانه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تلاش داریم تا این زیست‌بوم توسعه یابد و حوزه هنری نقش راهبردی خود را ایفا کند، به همین منظور هم به حوزه نوآوری و رشد توجه ویژه‌ای داریم.

او افزود: احیای ابنیه تاریخی اگر منجر به تبدیل آن‌ها به مکان‌ رویدادهای فرهنگی و هنری و یا پاتوق‌های فرهنگی و هنری شود، می‌تواند یکی از رئوس همکاری ما با صندوق احیا باشد.

دادمان ادامه داد: حوزه هنری تمرکز خاصی روی معماری دارد و در پی آن، مرکز نوآوری این بخش با همکاری مؤسسه دانش‌بنیان برکت در حال راه‌اندازی است. به این ترتیب در حوزه مرمت و بازسازی و در کل معماری می‌توانیم همکاری مؤثر و خوبی داشته باشیم. همچنین به دلیل نزدیکی ویژه ابنیه با هنرهای تجسمی از آن‌جایی که ما گنجینه عظیمی از هنرهای تجسمی در تهران و دیگر استان‌های کشور داریم، می‌توانیم همکاری خوبی داشته باشیم.

او گفت: پنج‌هزار اثر در رشته‌های خط، نقاشی‌خط، حجم، مجسمه و … در گنجینه حوزه هنری وجود دارد. همچنین دو هزار اثر در سازمان تبلیغات اسلامی در چندین سال با هدف اقتصاد هنر و بازاریابی جمع‌آوری شده است. هزار اثر هم برآورد تقریبی ما از آثار استانی حوزه هنری است. همه این آثار قابلیت بهره‌برداری در این همکاری را به شیوه‌های گوناگون دارند. البته لازم به ذکر است که برخی از این آثار به دلیل اهمیت تاریخی که دارند اصلاً قابلیت فروش ندارند و به دلیل ارزش بالایی که دارند امکان قیمت‌گذاری وجود ندارد.

رییس حوزه هنری در ادامه گفت: یکی از اهداف برنامه‌ای ما با همان منطق توسعه زیست‌بوم این است که بتوانیم به کسب و کارهای هنرهای تجسمی کمک کنیم. به این ترتیب در این امور هم می‌توانیم کار مشترک با صندوق احیا انجام دهیم.

دادمان ادامه داد: حوزه هنری در زمینه صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای فعالیت‌های فرهنگ‌بنیان و یا صنایع خلاق و مشخصاً صندوق پژوهش و فناوری وارد شده و مجوزهایی کسب شده و حتی برخی از این صندوق‌ها تشکیل شدند و افزایش سرمایه دادند. برای همکاری با صندوق احیا نیز می‌توانیم به صورت مجازی و یا واقعی صندوق‌های مشترکی هم در زمینه ابنیه و هم در زمینه صنایع دستی ایجاد کنیم.

او در مورد ابنیه تاریخی برخی دستگاه‌های اجرایی گفت: در این زمینه ما می‌توانیم به خوبی صندوق احیا را یاری کنیم. به عنوان مثال حوزه هنری تفاهم اجمالی خوبی با ستاد اجرایی دارد، تا جایی که آن‌ها حاضرند بسیاری از بناهای تاریخی را به ما تحویل دهند.

دادمان اظهار کرد: حوزه هنری به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی با ساختار شرکتی خود می‌تواند درگیر مشارکت‌هایی شود. البته تمام مشارکت‌ها باید با منطق قرارگیری ظرفیت‌ها در اختیار بخش‌های مردمی باشد و یا به زیرساخت‌هایی تبدیل شود که بخش‌های مردمی از آن استفاده کنند؛ چرا که تصویر حوزه هنری در دور جدید فعالیت‌های خود بر بسترسازی فرهنگی و هنری است. بستری که در آن هسته‌های فرهنگی و هنری رشد کند و به یک پایداری به لحاظ کسب و کار برسد.

رییس حوزه هنری گفت: حوزه هنری بر اساس ظرفیت‌های خود و به واسطه رویدادها و تولیدات گوناگونی که دارد می‌تواند با بهره‌مندی از ابنیه‌ فرهنگی و تاریخی به عنوان مکانی که در آن تولید آثار هنری و رسانه‌ای انجام می‌شود، معرف آن بناها باشد. اما برای این همکاری، تعریف ساز و کاری با روندی آسان به لحاظ اداری برای هر دو طرف نیاز است.

دادمان افزود: باید مدلی را برای اجرای این تفاهم‌نامه در نظر بگیریم تا در یک فرایند کوتاه به خروجی‌های اجرایی ملموس دست یابیم تا پایه‌های اصلی همکاری‌های ما شکل بگیرد و توفیقات بیشتر و گسترده‌تری برای هر دو نهاد داشته باشد.

هادی میرزائی ـ مدیرعامل و رییس هیئت مدیره صندوق احیا و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی ـ در حاشیه این نشست گفت: همان‌طور که می‌دانید مجموعه‌هایی که نقش عمومی و حاکمیتی دارند، تفاهم و هم‌افزایی‌شان می‌تواند زمینه توسعه خدمات و اجرای وظایفشان را برای مردم شیرین‌تر و ملموس‌تر کند. نقش ما در حوزه توسعه صنایع دستی، فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری اماکن تاریخی و فرهنگی، حمایت از این مواریث تاریخی و فرهنگی به عنوان بخشی از تمدن معماری ایرانی و اسلامی‌مان است. همان‌طور که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اشاره داشتند، ما باید زمینه تمدن اسلامی‌مان را به عنوان گام دوم انقلاب، ملاک عمل قرار بدهیم.

وی افزود: احیای ابنیه تاریخی مقدم بر مرمت آن‌ها است. شاید رویکردی که خیلی‌ها دارند صرفاً به بحث مرمت و حفاظت از این ابنیه تاریخی می‌پردازد، در حالی‌که زنده‌سازی و احیای هویت بناها مقدم بر هر کاری و هر اقدامی است. برای این احیای هویت، یکی از آن زمینه‌های بسیار خوبی که می‌تواند این همکاری را توسعه دهد، استفاده از ظرفیت‌ها، دانش بومی و فنی حوزه هنری انقلاب اسلامی است.

میرزائی گفت: امیدواریم با تبادل این تفاهم‌نامه، در مرحله اول ما به عنوان نماینده حاکمیت بتوانیم زمینه واگذاری ابنیه تاریخی را با رعایت اصول و چهارچوب‌های هویتی، تاریخی و فرهنگی فراهم کنیم. همچنین در مرحله دوم از کمک‌های نرم‌افزاری حوزه هنری در بهره‌برداری از ابنیه تاریخی استفاده مفیدی را داشته باشیم.

 

لینک کوتاه: asriran.com/003DeX

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: اماکن تاریخی و فرهنگی احیا و بهره برداری بهره برداری فرهنگی و هنری صندوق احیا ابنیه تاریخی حوزه هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۰۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهم نامه همکاری حوزه هنری و اداره کل تعاون خراسان رضوی

دریافت 54 MB

تصویربردار: سیدحسین میرپور

کد خبر 6087054

دیگر خبرها

  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی بارندگی به بناهای تاریخی سیستان‌وبلوچستان
  • نماینده مجلس: فرو نشست اصفهان جدی است؛ ابنیه تاریخی مورد آسیب قرار گرفته
  • امضای تفاهم نامه همکاری حوزه هنری و اداره کل تعاون خراسان رضوی
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  •  توزیع  هزار بسته گوشت قربانی در استان قزوین 
  • فلورانس رنسانسی؛ خواهر ایتالیایی اصفهان + عکس
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار می‌شود
  • فلورانس رنسانسی؛ خواهر ایتالیایی اصفهان