Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-16@16:20:52 GMT

دوران کدخدایی آمریکا دیگر به سر آمده است

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۱۰۷۳۲

دوران کدخدایی آمریکا دیگر به سر آمده است

رئیس دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در مصر می‌گوید: دیگر آمریکا "کدخدای دهکده جهانی" نیست و این کدخدا در نظم در حال شکل‌گیری جدید بین المللی، برغم برخورداری از احترام نسبی اهالی دهکده، اما مجبور است بیشتر به تدبیر منزل خویش بپردازد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، ناصر کنعانی در یادداشتی با عنوان "پیام انتقال قدرت در آمریکا برای منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا" نوشت: "ترامپ رفت اما میراث شوم او نه فقط برای دولت جدید آمریکا، بلکه برای ملت آمریکا و نیز جایگاه جهانی این کشور به جای ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او آمریکای تحقیر شده و شایسته ترحم را باقی گذاشت. از این پس دوقطبی ناشی از ترامپیسم، بدنه اجتماعی و فرهنگی آمریکا را رنج خواهد داد. نزاع دو حزب دموکرات و جمهوری خواه بر سر روند و نتیجه انتخابات و نهایتا اشغال کنگره توسط طرفداران ترامپ - که برخی از آن بعنوان کودتای ترامپ علیه دموکراسی در آمریکا تعبیر می‌کنند- ماهیت واقعی دموکراسی آمریکائی و نیز گسست درونی جامعه آمریکا را متجلی کرد و آن را به همه جهانیان نشان داد. ترمیم این گسست و شکاف ایجاد شده در بدنه اجتماعی آمریکا، برای دولت جدید این کشور بسیار بعید بنظر می رسد.

 اگر عقلانیتی بیشتر از ترامپ و درس گرفتن از سیاست های بی خردانه وی را برای رئیس جمهور و دولت جدید آمریکا مفروض بگیریم، انتظار می رود که دولت جدید آمریکا بر موضوعات مهمی نظیر معالجه افول قدرت اقتصادی این کشور، عمیق شدن بحران و شکاف اجتماعی داخلی، مدیریت رابطه زخم خورده با اروپا و نیز مهار چین بعنوان قدرت قریب الوقوع اول اقتصادی جهانی را در صدر اولویت های خود قرار دهد. با این اولویت ها، آنگاه غرب آسیا و شمال آفریقا و به تبع آن حمایت از رژیم صهیونیستی و دیگر متحدان نزدیکش، صرفا از موضوعات مهم - ولی نه از اولویت های اول آمریکا- خواهند بود، و سیاست آمریکا صرفا بر مدیریت و کنترل این پرونده‌ها متمرکز خواهد شد.

 قرار گرفتن آمریکا در مسیر افول، نظر بسیاری از صاحبنظران و مؤسسات مطالعاتی آمریکائی و بین المللی است و اینکه با وضعیت کنونی آمریکا، احتمالا تجارب قبلی برای علاج بحران‌های آمریکا و چالش های بزرگ پیش روی این کشور چندان مؤثر نخواهد بود، بلکه در صورت مدیریت عاقلانه، صرفا سرعت گسترش این چالش ها کند خواهد شد.


از نظر برخی صاحبنظران برجسته بین المللی، قدرت برتر جهانی در حال انتقال از "غرب" به "شرق" و نظم بین المللی در حال حرکت به سمت "تغییر" و "انتشار قدرت" در بلوک های مختلف ژئوپلیتیکی است. تعداد زیادی از صاحبنظران برجسته بین المللی بویژه افراد سرشناسی از داخل خود آمریکا نظیر "فرید زکریا" و یا مؤسسات برجسته ای نظیر "بروکینکز" بر این باورند که «سقوط برگشت ناپذیر» جایگاه جهانی ایالات متحده آمریکا شروع شده و جهان در حال ورود به "عصر پساآمریکا" است. "شورای اطلاعات ملی" آمریکا بعنوان یکی از مهمترین مراکز اطلاعاتی این کشور که چالش‌های پیش روی آمریکا در عرصه داخلی و بین‌المللی را پیش بینی و ارزیابی می‌کند، پیش بینی کرده است که این کشور تا سال 2025 بعنوان یک قدرت باقی خواهد ماند، اما سلطه آمریکا از بین خواهد رفت. در همین راستا بنظر می رسد که انتظار اروپا از آمریکا برای بازپس گیری نقشی سازنده و تعیین کننده در مسائل بین المللی نیز، تمنائی است که امکان تحقق آن آسان نخواهد بود، زیرا با رفتن ترامپ و وزیر خارجه ماجراجو و کینه توز آن، اگرچه رفتارهای مخرب آمریکا در سازوکارهای مشترک آتلانتیکی و فراآتلانتیکی و یا روندهای بین المللی تقلیل خواهد یافت، اما آمریکا دیگر ابرقدرت هژمون جهانی نیست که توان ایفای نقش تعیین کننده و یا تمام کننده در مسائل و مشکلات مورد انتظار شرکای اروپائی خود را داشته باشد.


بدیهی است که دیگر آمریکا "کدخدای دهکده جهانی" نیست و این کدخدا در نظم در حال شکل گیری جدید بین المللی، برغم برخورداری از احترام نسبی اهالی دهکده، اما مجبور است بیشتر به تدبیر منزل خویش بپردازد.

اما پیام انتقال قدرت در سایه وضعیت داخلی و بین المللی آمریکا برای منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا چیست؟ بنظر می رسد که اتکاء به آمریکا بعنوان شریک راهبردی و طراح و مهندس تحولات منطقه ای، بیش از پیش کارآیی و موضوعیت خود را از دست خواهد داد. شرکای منطقه ای آمریکا باید به خویشتن ملی و منطقه ای خود بیندیشند و به خروج تدریجی از چتر سیاسی، امنیتی و اقتصادی آمریکا فکر کنند. این موضوع در پرونده‌های بحرانی منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا نیز صدق خواهد کرد. بنظر می رسد که انتظار برخی شرکای منطقه ای آمریکا از این کشور برای ایفای نقش مؤثر و تعیین کننده در بحران‌های منطقه ای، توقعی غیرواقعی است، بلکه این آمریکاست که انتظار دارد شرکایش وضعیت او را درک کرده و ضمن پرهیز از ایجاد تنش های جدید، از استمرار رفتارهای ماجراجویانه و غیرقابل مدیریت بپرهیزند.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: ناصر کنعانی ایران و آمریکا آمریکا غرب آسیا و شمال آفریقا بنظر می رسد بین المللی دولت جدید منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۰۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایگاه های آمریکا در تیررس موشک های دوربرد و نقطه زن ایران /در مقابل تعرض به تمامیت ارضی مان از خود دفاع خواهیم کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمود عباس‌زاده مشکینی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، در گفت‌وگویی، با اشاره به جلسه شب گذشته شورای امنیت درباره بررسی اقدام تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی اظهار کرد: عملیات «وعده صادق» براساس قواعد بین‌المللی، دفاع مشروع از خود حساب می‌شود، ما حق داریم در قبال تعرض به تمامیت ارضی‌مان از خود دفاع کنیم؛ سفارت‌خانه و کنسولگری بخشی از خاک کشور طبق قواعد بین‌المللی حساب می‌شود پس ما از حق قانونی خود استفاده کردیم.

بنابر روایت ایسنا، وی ادامه داد: شورای امنیت شب گذشته جلسه‌ای را درباره اقدام ایران برگزار کرد که در نهایت منجر به صدور بیانیه‌ای نشد چون اساسا اگر شورای امنیت بیانیه صادر می‌کرد یک اقدام غیرقانونی محسوب می‌شد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین بیان کرد: آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی بعد از انجام عملیات ایران شاخ و شانه کشیده مبنی بر این‌که مقابله به مثل می‌کنند و حمله‌ای به ایران دارند حال این‌که اساسا ظرفیت چنین کاری را ندارند آنها می‌دانند که جمهوری اسلامی ایران به مرحله مطمئنی از بازدارندگی رسیده است؛ رژیم صهیونیستی عددی نیست که علیه منافع ملی ما کاری انجام دهد.

وی ادامه داد: براساس اعتراف روشن هنری کیسینجر، رژیم صهیونیستی ناو جنگی آمریکا در منطقه است. آنها انتظار داشتند آمریکا کاری کند حال این‌که آمریکا اهل محاسبه و «هزینه فایده» است. آمریکایی‌ها می‌دانند تمامی پایگاه‌های آنها در منطقه در تیررس موشک‌های دوربرد و نقطه‌زن ما است که محصول تکنولوژی و پیشرفت علمی و فناوری‌های نیروهای مسلح خودمان بوده که از جایی نخریده‌ایم. جمهوری اسلامی ایران به اعتراف تمامی کارشناسان سیاسی و نظامی عالم قدرت اول منطقه و یکی از سه چهار قدرت نظامی قوی دنیا محسوب می‌شود.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره نقش وزارت امور خارجه در نتیجه جلسه شورای امنیت گفت: وزارت امور خارجه در این دوره دیپلماسی خوب و حرفه‌ای را پیگیری می‌کند به ویژه شخص وزیر آقای امیرعبداللهیان اثبات کرده که دیپلماسی را حرفه‌ای و با انگیزه دنبال می‌کند.

وی همچنین بیان کرد: تصمیمات نهادهای بین‌المللی درباره هر کشوری متاثر از دیپلماسی فنی آن کشور است و همچنین به مناسبات حاکم بر نظام بین‌المللی بر می‌گردد البته که نظام بین‌الملل در قبال جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده که از استانداردهای دوگانه‌ای استفاده می‌کند و ممکن است شاهد کار غیرقانونی شورای امنیت علیه ایران هم باشیم.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895565

دیگر خبرها

  • رژه نیرو‌های مسلح قدرت نمایی حقیقی از اراده ملت است
  • اسناد مهم و حساس رژیم صهیونیستی به دست هکرهای بین‌المللی افتاد
  • رژه نیروهای مسلح قدرت نمایی حقیقی از اراده ملت است
  • پایگاه های آمریکا در تیررس موشک های دوربرد و نقطه زن ایران /در مقابل تعرض به تمامیت ارضی مان از خود دفاع خواهیم کرد
  • کنعانی: ایران یک قدرت مقتدر و امنیت‌آفرین است | آمریکا قدردان اقدام منطقی ایران باشد
  • ایران به دنبال تشدید تنش در منطقه نیست/ آمریکا باید قدردان اقدام منطقی ایران باشد
  • نماینده دائم ایران در سازمان ملل: هیچ قصدی برای درگیری با آمریکا در منطقه نداریم
  • علیرضا دبیر اسرائیل را تهدید کرد: دوران بزن در رو تمام شده
  • دبیر: دوران بزن در رو تمام شده است/ رژیم صهیونیستی سیلی محکمی خورد
  • کدخدایی: ایران خویشتنداری لازم را در برابر جنایت رژیم صهیونیستی داشته است