Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-25@04:29:42 GMT

مجلس از تولید واکسن داخلی حمایت می‌کند

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۱۲۰۹۳

مجلس از تولید واکسن داخلی حمایت می‌کند

به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب، دکتر حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو در رابطه با موضع مجلس نسبت به واردات و تولید واکسن کرونا گفت: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از همان ابتدا پیگیر واکسن بود و بر همین اساس نیز جلسات متعددی را با مسئولان ذیربط برگزار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی افزود: هدف اصلی و نخست ما حمایت از تولید واکسن در داخل کشور است و قرار شد مجلس این موضوع را به جد پیگیری کند که خوشبختانه اولین فاز آزمایش بالینی واکسن کرونا هم بر انسان انجام گرفت.
 
شهریاری درمورد واردات واکسن خارجی گفت: سران سه قوا موافقند که یک واکسن خارجی مطمئن، موثر، با ایمنی کامل و با تأییدیه وزارت بهداشت و درمان وارد کشور شود، اما به دلیل تحریم ها ما همچنان در حوزه انتقال ارز به کشورهای خارجی مشکل داریم.
 
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس متذکر شد: وزارت بهداشت و بانک مرکزی در تلاشند تا منابع ارزی موجود را منتقل کنند که در این صورت 16 میلیون و 800 هزار دُز واکسن وارد کشور خواهد شد، اما امیدواریم واکسن داخلی هم هر چه سریعتر مراحل بالینی خود را طی کند تا حدأقل نیاز گروه های با اولویت را برطرف کنیم.
 
وی ادعای آمریکا مبنی بر عدم تحریم ایران در حوزه دارو را از اساس کذب خواند و گفت: ایران در حوزه دارو و تجهیزات و وسایل پزشکی تحریم است و نمونه آن هم واکسن آنفولانزا بود که با وجود تأمین منابع مالی آن اما به موقع واکسن ها را به ایران نرساندند و زمانی وارد ایران شد که زمان مناسب آن از دست رفته بود.
 
شهریاری مطرح کرد: با توجه به موضوع بیوتروریسم معلوم نیست که دوباره در آینده ویروس جدیدی ساخته و در دنیا پخش شود، لذا ما باید در زمینه ساخت واکسن داخلی به موقع اقدام کنیم و نیازی به کشورهای دیگر نداشته باشیم.
 
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ضمن اظهار اینکه دشمن همیشه به دنبال فشار حداکثری و وابسته کردن ایران به خودش است به مردم هشدار داد که مراقب تبلیغات سوء دشمنان نسبت به تولید واکسن ایرانی باشند.
 
در ادامه، دکتر مصطفی قانعی، دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به حمایت دولت از فناوری های تولید واکسن در داخل گفت: در حال حاضر انواع واکسن ها در دنیا در فاز سه قرار گرفته اند و دو واکسن هم موفق به تأییدیه شده اند که البته این دو هم در خود آمریکا بودند.
 
وی با بیان اینکه فناوری تولید تمام واکسن ها در کشورمان موجود است، افزود: نکته ای که وجود دارد پاسخگویی برای حجم وسیع واکسن است که کار زمان بری است و امکان فراهم شدن این حجم وسیع از واکسن تا قبل از خردادماه در داخل وجود ندارد.
 
دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا اظهارکرد: تمام واکسن سازها در دنیا ادعا می کنند که به دلیل قرار گرفتن در فاز اورژانسی برای تولید واکسن نباید انتظار داشت که واکسن ساز، مسئولیت کلی عوارض آن را بر عهده بگیرد.
 
قانعی متذکرشد: سازمان غذا و داروی ایران کل زیرساخت های تولید واکسن در داخل را بررسی و مشاهده می کند، اما برای واکسنی که از خارج وارد کشور می شود فرصتی برای بازرسی زیرساخت های آن توسط تیم ایران نیست و البته این موضوع درمورد کشورهای دیگر هم صدق می کند.
 
وی در پاسخ به مطلبی در فضای مجازی که چرا ایران که قادر به ساخت واکسن آنفولانزا نیست به سرعت وارد کارآزمایی بالینی واکسن کرونا شده؟ گفت: تجهیزات و فناوری واکسن آنفولانزا از سالهای قبل وارد ایران شد اما قیمت یکی از تجهیزات آن بالا رفت و بعد از مدتی هم مشمول تحریم ها شد و کل فناوری ذیربط خوابید.
 
دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با بیان اینکه استارت واکسن ایرانی آنفولانزا زده شده و اخبار آن طی دو ماه آینده به مردم خواهد رسید، افزود: این تفکر که ما نتوانستیم واکسن آنفولانزا را بسازیم اشتباه است.
 
انتهای پیام/
 
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس واکسن آنفولانزا تولید واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۲۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره تبلیغات گسترده در فضای مجازی درباره فروش و تزریق واکسن «گارداسیل»، در زمینه وضعیت شیوع بیماری HPV در کشور و اهمیت واکسیناسیون علیه آن، اظهار کرد: عملکرد ما باید بر اساس اسناد و مدارک باشد. به طور مثال یک کشور در اروپا ادعا می‌کند که سالانه در جمعیت کشورش افرادی دچار سرطان مشخصی هستند. بنابراین برای این کشور واکسیناسیون برای پیشگیری از این نوع سرطان صرفه اقتصادی دارد. در فعالیت‌ها باید تحلیل هزینه داشته باشیم. به این ترتیب برای واکسیناسیون با واکسن گارداسیل نیز باید اسناد و مدارک داشته باشیم.

تفاوت مهم ۲ بیماری مقاربتی؛ زگیل و تبخال | تزریق واکسن HPV بعد از ابتلا تاثیر دارد؟ | این افراد حتما واکسن گارداسیل بزنند

وی ادامه داد: به‌طور مثال، ما اگر واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس را وارد برنامه واکسیناسیون کشوری می‌کنیم، مشخص است که واکسن پنوموکوک سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری می‌کند و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری در کودکان جلوگیری خواهد کرد و این بسیار رقم زیادی است.

فرشیدی افزود: معاونت پژوهشی و پژوهشگاه‌های وزارت بهداشت در رابطه با واکسن گارداسیل نیز از سال گذشته در حال انجام تحقیقات مورد لزوم هستند و اگر نتایج تحقیقات لزوم ورود آن به برنامه واکسیناسیون ملی را مشخص کند، وارد برنامه واکسیناسیون کشوری خواهیم کرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر تولید و تزریق این واکسن از طریق وزارت بهداشت انجام نمی‌شود، گفت: در خارج از وزارت بهداشت شرکت‌هایی هستند که واکسن گارداسیل را تامین می‌کنند و بسیاری از افراد نیز که تمایل به تزریق آن دارند، خریداری می‌کنند، اما این کار از طریق وزارت بهداشت انجام نمی‌شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره ضرورت استفاده از این واکسن نیز اظهار کرد: افراد دارای رفتار پرخطر و جوامع غربی و اروپایی به دلیل روابط خارج از عرف و شرع و خطر بالای انتقال این بیماری، این واکسن را تزریق می‌کنند. اما در کشور ما با توجه به شرایط موجود لزومی ندارد تمامی افراد جامعه را ملزم به تزریق این واکسن کنیم و اگر ما ذره‌ای به این اطمینان برسیم که برای سلامت مردم تزریق واکسن گارداسیل نیاز است حتما این کار انجام خواهد شد.

فرشیدی در پایان گفت: پژوهشگاه مربوطه این وعده را داده است که در بازه زمانی ۶ ماهه اطلاعات لازم را ارائه دهند و اگر نتیجه پژوهش‌ها این باشد که باید تزریق این واکسن انجام شود و به نفع مردم است، حتما انجام خواهد شد.

کد خبر 846551 منبع: ایسنا برچسب‌ها زگیل وزارت بهداشت و درمان اچ پی وی واکسن

دیگر خبرها

  • حضور واحد‌های تولیدی شهرک صنعتی اردبیل در نمایشگاه ایران اکسپو
  • حضور واحدهای تولیدی استان اردبیل در نمایشگاه ایران «اکسپو»
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • مجلس با تحقیق و تفحص از سازمان حفظ نباتات موافقت کرد
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل