Web Analytics Made Easy - Statcounter

ملاحسنی با بیان اینکه باید پازل ادبیات پایداری با نگاه به پشت جبهه کامل شود، گفت: بیشتر کتاب هایی که مقام معظم رهبری نگاه خاصی به آنها داشتند، کتاب هایی است که راوی پشت جبهه و نقش خانواده شهدا را پررنگ کرده است.

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی، مریم داوری: 13 جمادی الثانی سالروز وفات حضرت ام البنین(س) ، مادر قمر بنی هاشم حضرت عباس(ع) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روز چند سالی است که در تقویم کشورمان به عنوان روز تکریم مادران و همسران شهدا نامگذاری شده است. به بهانه این روز گفتگویی با «محمد رسول ملاحسنی» ترتیب دادیم . این نویسنده در کتابهای خود نگاه ویژه ای به نقش مادران و همسران شهدا داشته است و به همین دلیل این کتابها بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. متن گفتگو بدین شرح است:

 

پرداختن به زندگی مادران و همسران شهدا تا چه اندازه ضروری است؟

به نظر می رسد ادبیات پایداری ما متشکل از افرادی است که در آن برهه از تاریخ نقش خود را ایفا کردند. هرچه این پازل را کامل تر و جامع تر ببینیم به اصل ماجرا نزدیک تر می شویم. گاها دیده می شود که در بحث دفاع مقدس فقط خط مقدم و جبهه دیده می شود. افرادی در پشت جبهه بودند که لباس رزم نداشتند اما نقش مهمی داشتند و ما ساده از کنارشان گذشتیم. از تعمیرگاه ماشین گرفته تا پیرزنی که در روستا از آنچه داشت وقف جبهه کرد. نقش خانواده پررنگ است و نمی توان از آن چشم پوشی کرد. در کتابهایی که در مورد زندگی شهدا نوشته می شود باید به نقش تربیتی والدین به ویژه مادر پرداخته شود. مقام معظم رهبری نگاهی ویژه به نقش خانواده شهدا اعم از همسران و مادران شهدا دارند. بر این اساس نویسندگان باید بیشتر به نقش مادران و همسران شهدا بپردازند.

 

مقام معظم رهبری در مورد پرداختن به زندگی مادران و همسران شهدا چه فرمایشات و تاکیداتی دارند؟

 بیشتر کتاب هایی که مقام معظم رهبری نگاه خاصی به آنها داشتند، کتاب هایی است که راوی پشت جبهه و نقش خانواده را پررنگ کرده است. حضرت آقا نگاهی نیز به کتاب بنده با عنوان «یادت باشد»، داشتند و در مورد آن در سال 1397 در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری فرمودند «قهرمانان این کتاب باید در تاریخ ثبت شود». با توجه به نگاه ویژه مقام معظم رهبری به نقش مادران و همسران شهدا باید زمینه تولید آثار در این حوزه تلاش بیشتری صورت گیرد.

 

آیا کتابی دارید که در مورد زندگی همسر و یا مادران شهدا باشد؟

بله. سه کتاب در مورد شهدای مدافع حرم نوشتم که یکی از آنها با عنوان« کاش برگردی» به نقش خانواده شهید به ویژه مادر شهید اشاره دارد. کتاب دیگر با عنوان «یادت باشد» به زندگی شهید از نگاه همسر می پردازد.هر دو کتاب مورد توجه و استقبال قرار گرفتند.

 

 

توضیحی در مورد کتاب «کاش برگردی» که  به روایت مادر شهید شیری نوشتید، می دهید؟

کتاب «کاش برگردی» مادرانه ترین کتاب مدافع حرم نام گرفته است. این کتاب به رویات مادر شهید زکریا شیری است و فضایی مادرانه دارد. در این کتاب به نقش مادر شهید شیری در زندگی این شهید بزرگوار اشاره کردم. مادر شهید شیری با توجه به شرایط سخت اقتصادی فرزندان را به خوبی پرورش می دهد به گونه ای که  زکریا شیری راه شهادت را در پیش می گیرد. کتاب های کمی است که به جنبه تربیتی شهدا و نقش والدین آنها پرداخته باشد.

 

 در مورد کتاب « یادت باشد » که در آن به نقش همسر شهید پرداختید، توضیحی بدهید.

 در کتاب «یادت باشد» به زندگی شهید مدافع حرم،حمید سیاهکالی مرادی از نگاه همسر پرداختم. بعضی این کتاب را عاشقانه ترین کتاب شهید مدافع حرم می دانند. اکثر کتاب ها از ازدواج شهدا تا شهادت آنهاست. شهدا انسان های کاملی هستند که به خوبی تربیت شدند و رشد یافتند.در کتاب « یادت باشد» بسیاری سوال می کردند که چطور شد که شهید سیاهکالی به این درجه رسید. در کتاب « کاش برگردی» پاسخ خوانندگان را دادم و آنها با خواندن کتاب متوجه می شوند که  علت داشتن مادر و پدری خوب و تعلیم تربیتی خوب است. کتاب «کاش برگردی» را از دو سالگی شهید سیاهکالی شروع کردم که تا شهادت ایشان ادامه دارد.

 

آیا به نقش مادران و همسران شهدای مدافع حرم نسبت به شهدای انقلاب و  دفاع مقدس بیشتر پرداخته شده است؟

بله. می توان گفت در کتاب های مربوط به شهدای مدافع حرم دیدگاه کامل تر شده و روایت از سوی همسران و مادران شهدا صورت گرفته است. البته روایت مادران نسبت به همسران کمتر است. خوشبختانه کتابهای خوبی به روایت همسران شهدای مدافع حرم نوشته شده است. باید از این دست کتابها در مورد شهدای دفاع مقدس و انقلاب اسلامی نیز نوشته شود. نقش تربیتی والدین شهدا باید در قالب کتاب، فیلم و سریال تبیین شود.

 

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: روز تکریم مادران و همسران شهدا حضرت ام البنین مریم داوری مادران و همسران شهدا نقش مادران و همسران شهدا مقام معظم رهبری نگاه شهدای مدافع حرم نقش خانواده نقش مادر کاش برگردی مادر شهید کتاب هایی پشت جبهه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۴۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید «محسن صداقت» اخلاص بسیاری داشت

به گزارش خبرنگار مهر، ظهر پنجشنبه جمعی از مسوولان استان قم از جمله اعضای هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم، رییس سازمان بسیج مهندسین کشور، مدیر کل راه و شهرسازی، مدیر کل صمت، رییس بسیج مهندسین قم، رییس سازمان نظام مهندسی معدن و کشاورزی استان، با حضور در منزل مهندس شهید «محسن صداقت» از شهدای حمله تروریستی رژیم اشغالگر قدس به ساختمان کنسولگری ایران در سوریه با خانواده این شهید گرانقدر ابراز همدردی و دیدار و گفتگو کردند.

پدر شهید صداقت در این دیدار با تقدیر از حضور مسوولان حاضر در بیت شهید گفت: همه ما باید دعا کنیم که در مسیر شهدا باشیم و از راه آنان جدا نشویم و اگر رشادت های شهدا نبود امروز این امنیت در کشور حکمفرما نبود.

حجت الاسلام صداقت با بیان اینکه شهید صداقت اخلاص بسیاری داشت بیان کرد: همین اخلاص او سبب شد با زبان روزه، در کنار حرم حضرت زینب (س) و در دفاع از حرم و کشورمان به دست رژیم غاصب اسراییل به درجه رفیع شهادت نایل شود و سپس در حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها خاکسپاری شود.

وی ادامه داد: مراسم تشییع شهید صداقت بسیار باشکوه برگزار شد و در بوشهر نیز مراسم بزرگداشت این شهید با حضور گسترده مردم برپا شد که این حضور مردم کم سابقه بوده است.

وی اضافه کرد: شهید صداقت کمتر از کارش می گفت و ما بعد از شهادت متوجه درجه اش در سپاه شدیم.

پدر شهید صداقت افزود: در آخرین باری که برای خداحافظ آمده بود دستم را بوسید و رفتارش نسبت به دفعات گذشته عادی نبود و گویی از شهادت خود با خبر شده بود که قرار نیست دیگر بازگردد.

وی بیان کرد: ابراز همدردی آحاد مردم ایران و علاقمندی آنان به فرهنگ ایثار و شهادت به ما خانواده شهدا آرامش می دهد.

پدر این شهید مدافع حرم تصریح کرد: باید در خط شهدا باشیم و در راستای دفاع از رهبر انقلاب و تبعیت از ایشان گام برداریم که این امر موجب دلگرمی خانواده های شهدا است.

حجت الاسلام صداقت اضافه کرد: اگر در صدر اسلام و در طول تاریخ اسلام مردم آن دوران از پیامبر و اهل بیت علیهم السلام پیروی و حمایت می کردند شاهد ظلم و ستم به آن حضرات نبودیم.

آحاد ملت ایران در برابر ازخودگذشتگی شهدا و خانواده های معظم شهیدان خود را مدیون می دانند

سید مجید فارغیان عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم نیز در این دیدار بیان کرد: به نمایندگی از جامعه مهندسان شهادت شهید مهندس محسن صداقت را به خانواده این شهید گرانقدر تبریک و تسلیت عرض می کنیم.

وی گفت: آحاد ملت ایران در برابر ازخودگذشتگی شهدا و خانواده های معظم شهیدان خود را مدیون می دانند و این اقتدار و امنیتی که امروز در کشورمان برقرار است ماحصل رشادت های مجاهدان و شهیدان است.

عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم ادامه داد: حضور شهید مهندس محسن صداقت در سوریه و شهادت او به دست شقی ترین انسانهای روی زمین نشان از مسیر درست او دارد که ناشی از تربیت دینی و اسلامی در خانواده ای متدین و انقلابی است.

کد خبر 6082143

دیگر خبرها

  • شهید «محسن صداقت» اخلاص بسیاری داشت
  • شهدا بهترین معامله گران تاریخ هستند
  • تشریح ویژه برنامه‌های هفته معلم
  • حکم مرگ برای مادر و ۲ فرزندش در محکمه خانوادگی
  • دانشگاه آزاد قزوین حمایت قاطع خود را از این اقدام غرور آفرین سپاه اعلام می‌کند
  • ماجرای تعریف رهبر انقلاب از همسرشان در حضور یک پزشک | هدیه ای که پس داده شد
  • توصیف رهبر انقلاب درباره همسرشان /رهبری گفتند این عبای گران را بدهم و به جایش ۳ عبا بگیرم ناراحت می‌شوی؟
  • دیدار استاندار یزد با خانواده های شهدای ارتش
  • بیش از ۶۰۰ مددجوی کرمانی مشمول عفو مقام معظم رهبری شدند
  • روایت دکتر مرندی از سال‌ها همراهی با مقام معظم رهبری ؛ ماجرای عبای سوغاتی چه بود؟