Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-25@00:22:35 GMT

سرنوشت نامعلوم «مریض اورژانسی دولت» در مجلس

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۱۴۵۲۸

سرنوشت نامعلوم «مریض اورژانسی دولت» در مجلس

 به گزارش الف این روزها هر وقت مسئولان و مقامات دو قوه درباره بودجه سخن می‌گویند به‌صراحت همدیگر را موردانتقاد قرار می‌دهند. بر این اساس رسیدن به افقی مشترک بین دو قوه فعلاً تیره‌وتار به نظر می‌رسد.

در آخرین اظهارنظر حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی، روز سه‌شنبه 7 بهمن‌ماه در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت گفت: دولت درعین‌حال که آمادگی خود را برای تعامل و همکاری با مجلس اعلام کرده است، وظیفه خود می‌داند بر اساس شناخت عملیاتی و عینی از نیازها و اقتضائات اقتصاد جامعه و همچنین الزامات معیشتی و توسعه‌ای کشور، تغییر شاکله بودجه را نپذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درحالی‌که رئیس‌جمهور بر حفظ شاکله و چارچوب کلی بودجه تأکید دارد اما در مقابل نمایندگان مجلس هر وقت درباره بودجه لب به سخن می‌گشایند انتقادات تندی را نسبت به آن وارد می‌کنند.

الیاس نادران، رئیس کمیسیون تلفیق بودجه 1400 مجلس شورای اسلامی نیز که قبل‌تر بودجه سال آینده را «بودجه فروپاشی کشور» نامیده بود روز 6 بهمن در برنامه جهان‌آرا گفت: «برای ما شاید راحت‌ترین کار این بود که رد کنیم، ولی به دلیل مصلحت کلی کشور و اینکه مجلس نقش اصلی خود را در راهبری و ریل‌گذاری ایفا کند راه سخت‌تر را انتخاب کردیم تا علائم حیاتی یک مریض اورژانسی رو به موت را به وضعیتی برگردانیم که بتوان نجاتش داد.»

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز روز شنبه 4 بهمن‌ماه در مرکز پژوهش‌های مجلس اذعان داشته بود: در بودجه‌ای که دولت ارائه کرده است هزینه‌ها به نسبت سال گذشته 46 درصد افزایش‌یافته، در مقابل میزان افزایش درآمد 10 درصد بوده است که این یعنی 36 درصد گپ ایجادشده است در واقع قرار است در جیب مردم برداشته شود ازاین‌رو اعتقاد داریم سیاست‌های مالی غلط دولت در سیاست پولی اثرگذار بوده و تورم را بالاتر می‌برد.

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی روز 4 بهمن در کرمان گفت: بودجه 1400 و لایحه‌ای که از سوی دولت و مجلس ارائه شد از نظر ما حدود 320 هزار میلیارد تومان کسری عملیاتی دارد که معادل ۶۰ درصد بودجه ۱۳۹۹ کسری عملیاتی بودجه است.

مشخص است با این توضیحات در کمیسیون تلفیق نمایندگان تغییرات جدی در لایحه بودجه پدید آورده و به همین دلیل است که اعضای مختلف کابینه در موقعیت‌هایی که پیش‌آمده و درباره بودجه اظهارنظر کرده‌اند به‌صراحت نسبت به آن تغییرات اعتراض کرده‌اند.

محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور روز 3 بهمن‌ماه در مصاحبه با ایلنا گفت: ما در بودجه، فروش روزانه نفت را 2 میلیون و 300 هزار بشکه قرار داده و برایش 190 هزار میلیارد تومان گذاشته بودیم اما مجلس این رقم را به یک‌میلیون و 500 هزار بشکه رساند و 230 هزار میلیارد تومان برایش قرار داد که این امر وابستگی بودجه به نفت را افزایش می‌دهد.

اگرچه بنا به روایت رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، نمایندگان نمی‌خواستند اتفاقی که در سال گذشته درباره بودجه رخ داد امسال رخ دهد و به همین دلیل «کاری که تاکنون کمیسیون تلفیق کرده، کاری هست که بسیاری از نارسایی‌های بودجه دولت و پنهان‌کاری‌ها و علائم غلطی که ممکن بود به دشمنان مردم بدهد اصلاح ساختاری کرد» اما مشخص نیست این تغییرات چه سرنوشتی خواهد یافت.

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان روز 29 آذرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره بودجه بیان داشته بود: «شورای نگهبان تفسیری در این زمینه دارد و اینکه اختیار تقدیم لایحه بودجه بر عهده دولت است. پیرو این تفسیر آورده شده که مجلس نمی‌تواند شاکله بودجه را تغییر دهد و باید تغییراتش به‌گونه‌ای باشد که شاکله بودجه تغییر نکند لذا اگر این مسئله بر اساس چارچوب تفسیر شورای نگهبان باشد، این شورا ایرادی را به بودجه خواهد گرفت.»

با توجه به این توضیحات فعلاً مشخص نیست قانون بودجه چه سرانجامی خواهد یافت. به‌عبارتی‌دیگر ممکن است باوجود زمان زیادی که مجلس صرف اصلاح بودجه کرده است در نهایت با چنین ایرادی از سوی شورای نگهبان مواجه شود. در این بین تنها چیزی که برای مردم می‌ماند جدال‌های لفظی است که به اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی ضربه زده است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۴۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیصات فعلی اعتبارات به صورت علی الحساب است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، علی بابایی کارنامی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تذکری با بیان اینکه هنوز بودجه ۱۴۰۳ ابلاغ نشده، جداول تخصیص آن اعلام شده است، گفت: تخصیص‌های اعلام شده برای سال آینده در حالی صورت گرفته که جداول بر اساس ماده ۱۵۲ قانون بودجه هنوز تصویب نشده است. در این بین سازمان برنامه و بودجه تا یک ردیف قید می‌گذارد، اما قانون را اجرا نمی‌کند. در چنین شرایطی چگونه می‌توان توقع داشت شاهد توسعه متوازن در مجموعه‌های مختلف کشور باشیم.   نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه باید به دولت و سازمان برنامه تذکر داد که قانون را تغییر دهد نه اینکه احساسی عمل کند و قید بگذارد و هر کس می‌خواهد تحت عنوان مصوبه سفر و یا هر بحث دیگری در کشور بخواهد آن را اداره کند، گفت: دولت به کار بنیادی مجلس شورای اسلامی خدشه وارد می‌کند از این رو رئیس مجلس باید به سازمان برنامه و بودجه تذکر دهد که در غیر این صورت حقوق شهرستان‌های محروم تضییع می‌شود.   عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان ضمن درخواست ورود مسئولان به موضوع تنش آبی در مازندران که وضعیت این استان را بحرانی کرده است، خاطرنشان ساخت: تورم و گرانی نهاده‌های کشاورزی در سال زراعی جدید بسیار نگران کننده است. آیا با این سازوکار می‌خواهید از کشاورز حمایت کنید؟ نهاده‌ها گران شده اند و یا حتی وجود ندارند از این رو وزیر جهاد کشاورزی باید موضوع را مدیریت کند.   محمدباقر قالیباف در پاسخ به این تذکر با بیان اینکه قطعا این موضوع با سازمان برنامه و بودجه مطرح خواهد شد، گفت: طبیعتا برای سال ۱۴۰۳، جداولی مبنا خواهد بود که طبق بند ب ماده ۱۸۲ در مرحله دوم در جلسه هفته آینده صحن مجلس تصویب خواهد.   رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه اگر هم تا کنون تخصیصی داده شده علی الحساب بوده و وقتی جداول به تصویب برسد حتماً بر اساس آن تنظیم می‌شود، عنوان کرد: طبیعتاً هم نباید در جداول تخصیص ها، قید گذاشته شود که اعتباری برای این ردیف یا آن ردیف است و دوستان در سازمان برنامه باید این موضوع را رعایت کنند.

دیگر خبرها

  • کاهش ۱۷۰ هزار میلیاردی مالیات با دستکاری دولت و مجلس
  • بانک مرکزی به تعهدات خود درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • قالیباف: بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • مجلس با ارجاع گزارش دلیل «کمبود دارو» به قوه قضاییه مخالفت کرد
  • سرنوشت لایحه ضد پناهندگی دولت انگلیس
  • تخصیصات فعلی اعتبارات به صورت علی الحساب است
  • طغیانی: اصلاح موانع سرمایه‌گذاری در مصوبه امروز مجلس
  • توضیحات طغیانی درباره رفع موانع سرمایه‌گذاری در مصوبه امروز مجلس
  • توضیحات طغیانی درباره سقف معافیت مالیاتی شرکت‌های بورسی
  • گزارش جلسه ارزی مجلس و دولت هفته آینده در صحن ارائه می‌شود