Web Analytics Made Easy - Statcounter

سنندج- یکی از تهدیدات همزاد با مرز پدیده شوم قاچاق است پدیده‌ای که تاکنون هزینه‌های زیادی را به کشور و حتی اهالی این منطقه تحمیل کرده، اما این روز ها خوشبختانه با قانونی شدن فعالیت کولبران برای واردات ۱۰۰ قلم کالا با ۸۱۹ ردیف تعرفه کوله های آن ها وزن قانونی به خود گرفته است.

قدس آنلاین-گروه استان ها: کولبران به کارگران مرزی گفته می‌شوند که برای کسب درآمد زندگی خود مجبور به حمل اجناس می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه بازارچه‌های موقت مرزی یا در اصطلاح «معابر کولبری» تنها می‌تواند مرهمی موقت برای برون رفت از رکود اقتصادی و جلوگیری از افزایش بیکاری باشد و به اعتقاد مسئولان وکارشناسان اقتصادی ایجاد اشتغال پایدار برای مرزنشینان تنها راه اساسی برای ساماندهی وضعیت کولبران است اما همین  حمایت های قانون موجب ایجاد رضایت در بین کولبران مناطق کرد نشین شده است.

اجرای طرح «کاک برکت»

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان  با بیان اینکه امکانی فراهم شده تا به‌صورت قانونی این کار انجام شود توضیح می دهد: در گذشته ایرادهایی برای رفع این محدودیت‌ها وجود داشت که حدود سه ماه است این ایرادها برطرف شده و واردات این کالاها از مبادی قانونی با نظارت وزارت صنعت، معدن و تجارت، گمرک و وزارت کشور انجام می‌شود.

خالد جعفری با بیان اینکه واردات کالاهای خانگی از مبادی رسمی موجب رونق بازار مرزی در این چند ماه شده است ادامه داد: درحال حاضر پیگیر این موضوع هستیم که رقم سود بازرگانی افزایش پیدا کند تا کولبران و مردم مناطق مرزنشین درآمد بیشتری داشته باشند.

وی می گوید: در کنار تمام این اقدامات با همکاری بنیاد برکت با اجرای طرحی تحت عنوان «کاک برکت» مخصوص مناطق کردنشین تلاش شده با پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به افراد متقاضی برای آنها ایجاد اشتغال کنیم و البته توجه داشته باشید که این یک برنامه بلندمدت است و ما تلاش داریم با افزایش درآمد مرزنشینان بتوانیم زمینه رونق منطقه را فراهم آوریم تا شیوه‌های قدیمی کولبری که خطرات زیادی به‌همراه داشته است از بین برود ومردم شغل و درآمد ثابتی داشته باشند.

وی اذعان می کند: در حال حاضر بازشدن رسمی مرز سیرانبند بانه از طرف دولت مرکزی عراق در یک ماه گذشته، اتفاق خوبی بوده است ضمن اینکه بانه منطقه ویژه اقتصادی شده است و مراحل واگذاری آن در حال انجام است.

جعفری بیان می کند: زیرساخت‌های این کار از قبل انجام شده بود و ما تلاش داریم بسرعت این موضوع را به سرانجام برسانیم و در واقع با ایجاد منطقه ویژه اقتصادی با استقلال واحدهای صنعتی کمک بسیار شایانی به مردم بویژه مرزنشینان و کولبران خواهد شد. در واقع تمرکز سرمایه گذاری‌ها در این مناطق روی مواد غذایی و لوازم خانگی است.

تصویب منطقه ویژه اقتصادی

«خالد جعفری» با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ سرمایه‌گذار برای اجرای طرح‌های اقتصادی در منطقه ویژه اقتصادی بانه اعلام آمادگی کردند اظهار داشت: فراهم‌سازی زیرساخت‌های این منطقه از قبل انجام شده و در حال حاضر تلاش داریم بسرعت این موضوع را به سرانجام برسانیم.

وی افزود: در واقع می‌خواهیم با استقرار واحدهای صنعتی شرایطی را برای مردم بویژه مرزنشینان و کولبران ایجاد کنیم که آنها شغل و درآمد ثابتی داشته باشند و دیگر شاهد کولبری در این استان نباشیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان  با تأکید براینکه تمرکز سرمایه گذاری‌ها در این منطقه روی مواد غذایی و لوازم خانگی است، ادامه داد: در یکسال گذشته با شیوع کرونا و محدودیت‌های ایجاد شده، مرزنشینان شرایط نامناسبی را تجربه کردند اما با شروع به کار دوباره بازارچه سیرانبند و واردات ۱۰۰ قلم کالای مجاز برای مرزنشینان و کولبران این شرایط در حال حاضر بهبود یافته است.

جعفری گفت: از آنجایی که این کالاها از معافیت سود بازرگانی بهره‌مند هستند افراد با داشتن کارت‌های بازرگانی می‌توانند ماهانه ۷۰۰ هزار تومان کالا وارد کنند البته این مقدار به ازای هر خانواده ماهانه ۲میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.

جعفری از راه ‌اندازی دو بازارچه «خانم‌شیخان» در مریوان و «مله‌خورد» در سروآباد در راستای بهبود معیشت مرزنشینان خبر داد و افزود: تمام کمبودهای زیرساختی این بازارچه‌ها تأمین شده و در حال حاضر این بازارچه‌ها در انتظار ورود اولین سری کالاها هستند.

وی خاطرنشان کرد: باید به این نکته توجه داشته باشید جدا از کالاهای کوچک، واردات لوازم خانگی سنگین و لاستیک هم به این بازارچه‌ها مجاز است و این کالاها در حال حاضر از مبادی دیگری وارد کشور نمی‌شوند.

واردات لوازم خانگی

«اسماعیل رستم پور»، فرماندار بانه نیز می گوید: چند ماهی می‌شود که فعالیت بازارچه سیرانبند بانه با تمرکز بر لوازم خانگی و دیگر کالاها از سر گرفته شده است. در حال حاضر کولبران با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مشغول به کار هستند.

وی ادامه داد: در واقع افراد می‌توانند با استفاده از هر کارت الکترونیکی مرزنشینی که چهار نفر از اعضای خانواده را پوشش می دهد، کالا با معافیت گمرکی وارد کنند .

فرماندار بانه با بیان اینکه تمام تجار شهرهای کردستان و تجار غیر بومی نیز می‌توانند کالای خود را با استفاده از طرح مبادلات مرزی وارد کنند و تخفیف سود بازرگانی را به مرزنشینان پرداخت کنندافزود:  البته تجار موظف هستند که تعرفه‌های مجاز با داشتن نمایندگی در کشور را وارد کنند چرا که اداره گمرک و صنعت، معدن و تجارت مسئولیت کالاهای غیر مجاز را نمی‌پذیرد.

وی اظهار داشت: با هماهنگی‌های انجام شده در واردات هر محموله کالا باید تعداد کارت‌هایی که از سود تخفیف بازرگانی بهره‌مند می‌شوند، مشخص شود و این تخفیفات به حساب سرپرست خانوار واریز شود.

 فرماندار بانه با اشاره به اینکه ۴۷۹ خانواده مرزنشین تاکنون از این درآمدها بهره‌مند شده‌اند، افزود: با رایزنی‌های انجام شده در تلاش هستیم این مقدار را افزایش دهیم. البته هدف نهایی ما ایجاد اشتغال پایدار در منطقه است. با تصویب منطقه ویژه اقتصادی بانه امیدواریم شاهد حضور سرمایه گذاران و بهبود شرایط اقتصادی مرزنشینان باشیم.

 

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کولبران کولبری منطقه ویژه اقتصادی لوازم خانگی حال حاضر بازارچه ها وارد کنند انجام شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۴۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش سختی کار کولبران در «نون. خ ۵» + فیلم

«نون.خ ۵» هر شب ساعت ۲۲ روی آنتن شبکه یک سیما می‌رود و لحظات جذابی را برای مخاطبان رقم می‌زند. شب گذشته  حال و هوای زندگی کولبران به تصویر کشیده شد و شما می توانید بخش هایی از آن را مشاهده کنید.

فصل پنجم سریال «نون.خ» به دنبال موفقیت چهار فصل قبلی به کارگردانی سعید آقاخانی و تهیه کنندگی مهدی فرجی و با فیلمنامه‌ای نوشته امیر وفایی ساخته شده است و در نظر سنجی اخیر رسانه ملی به عنوان پربازدیدترین سریال معرفی شد. 

سعید آقا خانی، حمیدرضا آذرنگ، سیروس میمنت، کاظم نوربخش، هدیه بازوند، ندا قاسمی، پاشا جمالی، ماشاءالله وروایی، صهبا شرافتی، مجید یاسر، سیدحسین موسوی، رضا رشیدی، سیروس سپهری، مهرنوش طوسی، افشین ملکی، علی اخوان، ماهرخ یخچال، پروانه لطفی، ساناز سماواتی، نارین ایوبی، نسرین مرادی، هدی استواری، اتنا مهیاری، سوژین حسن پور رضا خداداد بیگی و ... بازیگران سریال هستند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • حماس: تحت فشار آمریکا توافق نمی‌کنیم
  • رسمى: بازگشت حسن يزدانى به تشک کشتی(عکس)
  • تکرار حمایت‌ها و پافشاری دولت رئیسی از بازگشت گشت ارشاد
  • خانه‌های روستایی باید به کارگاه تولیدی تبدیل شود
  • استفاده از ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی بانه
  • ببینید | نمایش سختی کار کولبران در «نون. خ ۵»
  • نمایش سختی کار کولبران در «نون. خ ۵» + فیلم
  • ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد
  • سخنگوی دولت: پس از بارش‌های اخیر بخشی از حقابه هیرمند آزادسازی شد / معیشت مردم و ایجاد رشد اقتصادی اولویت مذاکرات مشترک دولت و مجلس دوازدهم خواهد بود
  • جنون زباله میلیاردر زاغه‌نشین