Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید نمکی در دیدار خیرین کشور که امروز و در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، ضمن تأکید بر حمایت از قشر محروم در اقصی نقاط کشور، اظهار کرد: باید تلاش کنیم که نسل جدید را به‌گونه‌ای تربیت کنیم که از ریا، سالوس و دروغ دوری کنند زیرا دلی که نور در آن نتابد، عاشق نمی‌شود و تا عاشق نشود کار خیر انجام نمی‌دهد. این موضوع یک آفت بزرگ اجتماعی است که برای حل آن باید به دنبال راهکار باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بزرگترین آفت اجتماعی، ریا، دروغ و ظاهرنمایی است، تصریح کرد: در چنین شرایطی، فضا، فضای عاشقانه و خیرخواهانه نبوده و فضای ویترین آرایی‌های مزورانه است.

نمکی درباره واکسن کرونا بیان کرد: برای تأمین واکسن از روز نخست سه روش را دنبال کردیم. اول اینکه تولید داخلی را آغاز کردیم و تولید بهترین نوع واکسن‌ها را پیش می‌بریم. دوم اینکه با کشور کوبا تولید مشترک را در ادامه همکاری‌های قبلی آغاز کردیم و واکسنی تا اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ با انتقال دانش فنی در انستیتو پاستور ساخته می‌شود. سومین راه، واردات واکسن است که یکی از آن‌ها تأمین واکسن از کووکس است که ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز با کووکس قرارداد بسته‌ایم و در فوریه اولین محموله‌ها وارد می‌شود، اما این‌ها کافی نیست و رایزنی برای خرید واکسن را از سایر کشورها به‌صورت مستقیم نیز آغاز کردیم. به احتمال زیاد اولین محموله واکسن به‌زودی وارد کشور می‌شود. امیدواریم با طلیعه دهه فجر و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بتوانیم این مژده را به گروه‌های آسیب‌پذیر بدهیم که واکسیناسیون کووید ۱۹ را در این گروه آغاز خواهیم کرد.

نمکی در ادامه درباره دارو گفت: ما در سال ۹۷ سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار برای دارو و تجهیزات پزشکی و در سال ۹۸ به دلیل مضایق ارزی، ۳ میلیارد دلار هزینه کردیم؛ یعنی تولید داخل را ۳۰ درصد افزایش داده و واردات را ۲۵ درصد کاهش دادیم. سه درصد داروی وارداتی، نزدیک دو برابرِ ۹۷ درصد تولید داخلی ارزبری داشت. همچنین، در سال ۹۸ اتفاقات دیگری از جمله زلزله و سیل و اغتشاشات خیابانی و آنفلوآنزا را هم داشتیم که در اسفندماه نیز با کرونا مواجه شدیم. با این حال در سال ۹۸، حدوداً یک میلیارد مصرف ارزی‌مان کمتر شد. نوساناتی که برای گوشت و مرغ در بازار ایجاد شد، برای دارو هرگز اتفاق نیفتاد. ما با دور زدن تحریم‌ها، دارو را به دست بیماران رساندیم. در سال جاری ۴۰ درصد سال ۹۷ ارز گرفتیم و ۸۵۰ میلیون دلار برای تجهیزات و داروهای کرونا صرف کردیم و این موضوع قابل باور نیست که چگونه با این منابع توانستیم این موضوع را مدیریت کنیم. همچنین، برای تمام داروها برنامه‌ریزی کردیم و با ثبت در سامانه برای تمام بیماران با کد ملی دارو تأمین می‌شود. در سازمان غذا و دارو نیز تلاش کردیم مفاسد، نواقص و کاستی‌ها را از بین ببریم.

وزیر بهداشت با اشاره به اقداماتی که در زمان مسئولیت‌های وی در حوزه بهداشت، پیشگیری و زیرساخت‌های سلامت و همچنین رسیدگی به حاشیه شهرها انجام شده است، گفت: به نظر بنده، هر تصمیمی در کشور باید یک پیوست حمایت از فقرا و محرومان داشته باشد. اگر دولت‌ها، حکومت‌ها و منابع عمومی گسترده و در اوج تنگدستی بالا، بیش از پیش به فکر ضعفا و محرومین باشند، نقش آفرینی خیرین در عرصه‌های دیگر نمود بیشتری پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: اعتمادزدایی از مردم در این شرایط سخت به نفع نظام نیست و به اندازه کافی گسست اجتماعی، پیداکرده‌ایم، بنابراین قصد ندارم برخی مسائل را فریاد بزنم، اما تا زمانی که در جامعه‌ای با موریانه ریا و فساد مبارزه جدی نشود و انسان‌های وارسته و شریفی مانند خیرین، قیمت پیدا نکنند، نمی‌توان ادعا کرد که پرچم نیکوکاری را می‌توان برافراشته نگه داشت.

کارِ خِیر آلوده به سیاست نشود

وزیر بهداشت در ادامه اظهار کرد: کار خیر را نباید آلوده به سیاست کرد. عده‌ای ممکن است در پوشش خیرین عوام‌فریبی یا سیاسی‌کاری کنند ولی این جریان اصلی نیست، اگرچه آلوده کردن کار خِیر به سیاست زدگی و خدای ناکرده تزویر، برکت را می‌برد و اتفاق بدتر این‌که گروه هدف که مردم هستند نیز سیاست زده می‌شوند.

وی گفت: خیرین صدیق مملکت بیش از هر چیزی باید به عرصه فرهنگ ورود کنند. بنای فرهنگ و مهربانی، مرمت می‌خواهد، متأسفانه به‌شدت از مهر و عشق و صمیمیت دور شده‌ایم، عرصه فرهنگ چنانچه از راه درست وارد شویم، عرصه پرمنفعتی است، باید فرهنگ گذشت و مهربانی و ایثار را احیا کنیم. این موضوعی است که روزبه‌روز کمرنگ‌تر می‌شود و نیازمند رسیدگی جدی است.

نمکی در ادامه این نشست، درباره اپیدمی کرونا، گفت: در اوج تنگدستی، طوفانی به نام کرونا از راه رسید و جمهوری اسلامی ایران در این طوفان بلا، با تفضل الهی خوش درخشید. مقام معظم رهبری در مبحث کرونا، در زمینه حمایت، هدایت و رعایت پروتکل‌ها لحظه‌ای ما را تنها نگذاشتند. ایشان حتی اشتباهات ما را با نظر مهربانی و کرم نگریستند بنابراین، مقام معظم رهبری بعد از لطف خداوند، یکی از ارکان اصلی این توفیق بودند و بعد هم وفاق مردم و تلاش‌های شبانه‌روزی کادر سلامت.

نقش ممتاز خیرین در مدیریت کرونا

وی با اشاره به طرح شهید قاسم سلیمانی، یادآور شد: در این طرح بزرگ، به توفیقات بسیاری در زمینه کنترل، مدیریت و پیشگیری از کرونا دست یافتیم. در این میان خیرین ممتازترین نقش را برعهده داشتند و در روزهای نخست با تهیه ماسک، شوینده و ساماندهی این مبحث در کشور و همچنین تهیه مایحتاج مردم و حمایت از بیماران در منزل کارهای بسیار ارزنده‌ای انجام دادند که ما را دلگرم کرد که هنوز مهربانی و عشق و صمیمیت و نور هست و خورشید هنوز می‌تابد و باعث شد با تابش این گرمای دلپذیر، گام‌هایمان را محکم‌تر برداریم.

وی گفت: ما در حال حاضر با دو مبحث مواجهیم. یکی مدیریت کروناست که از طریق آگاه‌سازی مردم، افزایش تست‌های تشخیصی و شناسایی موارد بیشتر به‌صورت خانه به خانه، ایزوله کردن بیماران و خاموش کردن شعله‌های کوچک میسر می‌شود. در این زمینه عزیزان خیّر بسیار می‌توانند کمک کنند. امروز تاب‌آوری مردم کاهش پیدا کرده است. خیرین می‌توانند کمک کنند که در دو جنبه تاب‌آوری اقتصادی مردم و کمک به معیشت خانوارها و کسبه‌های مشکل‌دار، این موضوع مدیریت شود. توان و بضاعت دولت نیز به‌گونه‌ای نیست که این مبحث را کاملاً مدیریت کند، لذا باید در قالب طرح محله محور و با کمک خیرین، گام‌های سازنده برداشت.

وی افزود: موضوع دوم، بحث قرنطینه‌هاست که در این زمینه ما فضاهایی را تدارک دیدیم؛ چراکه بسیاری از بیماران در منزل نمی‌توانند قرنطینه شوند، در هر محله‌ای مجمع خیرین نیز باید عناصری را شناسایی کنند که در کنار تیم ما کارها را مدیریت کنند.

وزیر بهداشت، در ادامه تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران اگر کرونا را مدیریت کند، لوح رزینی در تاریخ این مملکت ثبت خواهد کرد و چنانچه در این عرصه بازنده شود، شرمساری بزرگی خواهد بود. شبکه‌ها و رسانه‌های خارجی معاند اکنون که خود اروپا و آمریکا در باتلاق کرونا گیر افتاده است، یک میزگرد برگزار نمی‌کنند. درحالی‌که در کشور ما حتی فقط یک بیمار بدون دریافت خدمات باقی نماند و هیچ بیماری پشت درب بیمارستان معطل نشد که اگر چنین نمی‌شد، همان رسانه‌ها در بوق و کرنا فریاد می‌زدند. بنابراین، این افتخار برای جمهوری اسلامی ایران و نه فقط وزارت بهداشت کسب شد.

درخواست از خیرین برای اتمام پروژه‌های نیمه‌کاره حوزه سلامت

وزیر بهداشت گفت: مبحث دیگری که می‌توان از ظرفیت خیرین بهره برد، کمک به ما در اتمام پروژه‌های نیمه‌کاره است. امسال اولین سال در تاریخ قبل و بعد از انقلاب است که بیش از ۱۰ هزار و ۶۰۰ تخت بیمارستانی راه‌اندازی می‌کنیم. این تعداد تخت در طوفان‌های احتمالی بیماری، کمک حال ما خواهد بود. ۲ هزار و ۵۰۰ تخت آی سی یو را در مدت کمتر از دو ماه راه‌اندازی کردیم که رکوردی بی‌سابقه بود. همچنین، در بیمارستان‌ها دستگاه‌های اکسیژن ساز نیز تأمین شد و توسعه و ارتقا یافت.

نمکی در خصوص زیرساخت‌های بخش بهداشت بیان کرد: پیش از این، متأسفانه موضوع پیشگیری برای مدتی آن‌چنان که باید جدی گرفته نشده بود، وقتی به وزارت بهداشت وارد شدیم، در عرض سه ماه پرونده الکترونیک سلامت را راه‌اندازی و طرح هرخانه یک پایگاه سلامت را برای جامعه محور کردن سلامت پایه‌ریزی کردیم.

وی در خصوص سالمندان تصریح کرد: سالمندان را باید از دو جنبه ببینیم، یکی افزایش جمعیت سالمند و دیگری متفاوت بودن سالمندان این مملکت با دیگر نقاط دنیا؛ چه بسا برخی سالمندانی هستند که جوانی نکرده پیر شده‌اند. سالمند افسرده برای نظام سلامت هزینه‌بر است. بنابراین در این زمینه باید به جنبه روانی و جنبه اجتماعی و معیشت آن‌ها توجه شود. اولین کاری که باید انجام دهیم این است که نقشه راهی تدوین کنیم تا ببینیم چگونه می‌توانیم روان سالمندان را دریابیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مهرداد میناوند علی انصاریان علی اصغر عنابستانی احمد جهان بزرگی مهدی جهانگیری سعید نمکی وزیر بهداشت ویروس کرونا هزینه درمان کرونا مهرداد میناوند علی انصاریان علی اصغر عنابستانی احمد جهان بزرگی مهدی جهانگیری وزیر بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۵۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندرم درس (DRESS) چیست؟ / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟

عصر ایران- بثورات دارویی همراه با ائوزینوفیلی و علائم سیستمیک یا سندرم DRESS یک واکنش حساسیت شدید به برخی از انواع داروها به شمار می رود. علائم این بیماری شامل تورم پوستی، تب، ناهنجاری های خونی و درگیری اندام های مختلف است.

متخصصین این آلرژی نادر دارویی را به طور بالقوه تهدید کننده زندگی می دانند که به دنبال واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن به برخی داروها رخ می دهد. علائم ممکن است هفته‌ ها پس از شروع داروی مشکل‌ زا توسط فرد تظاهر یابند. درمان اغلب شامل قطع داروهای مشکوک و استفاده از داروهای تعدیل کننده سیستم ایمنی به منظور کاهش علائم است.

سندرم درس

سندرم DRESS که تحت عنوان سندرم ازدیاد حساسیت القا شده به وسیله دارو (DIHS) یا سندرم حساسیت به دارو نیز شناخته می شود، یک واکنش شدید به تعدادی از داروهای تجویزی است. متخصصین سندرم DRESS را در قالب یک واکنش ازدیاد حساسیت نوع 4 طبقه بندی می کنند. این واکنش دارویی جدی، پوست و سایر اندام ها را تحت تاثیر قرار می دهد و میزان مرگ و میر آن تا 10٪ گزارش شده است.

بر اساس گزارش هیئت آمریکایی استئوپاتیک پوست، بروز کلی سندرم DRESS غیرمعمول است و ریسک ابتلا از 1 در هر 1000 تا 1 در هر 10000 نفر پس از قرار گرفتن در معرض داروهای محرک متغیر است. این بیماری معمولا ظرف 2 تا 6 هفته پس از اولین مواجهه فرد با دارو رخ می دهد و باعث ایجاد ویژگی های مشخص و در عین حال متغیری می شود که بر پوست و اندام های متعدد تاثیر می گذارند.

علل

سندرم DRESS به دلیل واکنش بیش از حد سیستم ایمنی رخ می دهد که شامل فعال شدن سلول های T سیستم ایمنی و آزاد شدن سیتوکین ها است. با استناد به مقاله ای که از طریق وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا قابل دسترسی است، داروهای رایج مرتبط با این سندرم عبارت اند از:

- داروهای ضد تشنج

- داروهای ضد ویروس

- آنتی بیوتیک ها

- آلوپورینول

- مگزیلتین

- تثبیت کننده های خلق و خو و داروهای ضد افسردگی

- عوامل بیولوژیک

شواهد همچنین حاکی از آن است که عوامل دیگری نیز در این امر نقش دارند:

- استعداد ژنتیکی برای ابتلا به سندرم DRESS

- ناتوانی کبد در متابولیسم برخی داروها

- فعال شدن مجدد برخی ویروس ها مانند ویروس اپشتین-بار (EBV) یا هرپس ویروس انسانی 6 (HHV6)

علائم

برخی از افراد ممکن است به سندرم DRESS به عنوان یک واکنش چند سیستمی نگاه کنند. این موضوع بدین واقعیت اشاره دارد که بیماری مذکور می تواند علائم مختلفی به همراه داشته باشد. هرچند بیماران ممکن است علائم متفاوتی را تجربه کنند، نام DRESS از مشخصه تعداد ائوزینوفیل های بالا، معروف به ائوزینوفیلی، و علائمی که معمولا در بدن ظاهر می شوند، گرفته شده است.

علائم معمول سندرم DRESS عبارت اند از:

- تب

- بثورات پوستی یا جوش

- ائوزینوفیلی

- لنفوسیتوز آتیپیک

- تورم غدد لنفاوی

- التهاب اندام های داخلی

تشخیص

سندرم DRESS می‌ تواند با علائم‌ مختلف تظاهر یابد که آن را مشابه بیماری‌ های دیگر از جمله سلولیت، هپاتیت ویروسی و لوپوس اریتماتوز سیستمیک می سازد. به همین دلیل این بیماری با احتمال بالا برای تشخیص اشتباه رو به رو است. به منظور تشخیص سندرم DRESS، فرد باید معیارهای زیر را داشته باشد:

- سابقه بستری شدن در بیمارستان

- راش حاد

- واکنشی که احتمالا مرتبط با دارو است

علاوه بر این، سه مورد از چهار فاکتور زیر نیز باید وجود داشته باشند:

- تب بالاتر از 38 درجه سانتیگراد

- بزرگ شدن غدد لنفاوی حداقل در دو محل

- درگیری حداقل یک اندام داخلی

- ناهنجاری در شمارش سلول های خونی

در این میان محققان ژاپنی نیز مجموعه ‌ای از معیارها را پیشنهاد کرده ‌اند که مشابه هستند، اما شامل فاکتور خاص فعال‌ سازی مجدد HHV6 هم می شود.

درمان

تشخیص زودهنگام و قطع فوری دارو از مهمترین عوامل در درمان این بیماری به شمار می‌ روند. این رویکرد ممکن است برای رفع علائم و هرگونه ناهنجاری خونی و همچنین جلوگیری از پیشرفت بیماری کافی باشد.

پس از این مرحله، درمان عمدتا حمایتی است و شامل مدیریت و تسکین علائم می شود. گزینه های مطرح می توانند متشکل از جایگزینی مایعات، تنظیم دما، تغذیه مناسب، مراقبت از زخم و کنترل عفونت باشند. سایر اقدامات حمایتی هم به اندام های آسیب دیده بستگی دارند.

کورتیکواستروئیدهای سیستمیک پرکاربردترین درمان برای این بیماری هستند. با این حال، هنوز هیچ اتفاق نظری در مورد دوز ایده آل، زمان و مسیر تجویز وجود ندارد. یک مطالعه در سال 2014 که از طریق سری مجلات انتشارات جان وایلی و پسران قابل دسترسی است، نشان داد که کورتیکواستروئیدهای سیستمیک می توانند به طور موثر در مراحل اولیه بیماری اقدام به مدیریت آن کنند.

علاوه بر این در مطالعه ای دیگر از ناشر بریتانیایی بایومد مرکزی در سال 2018 مشخص شد که ترکیبی از پالس تراپی کورتیکواستروئیدی و کورتیکواستروئیدهای خوراکی، یک درمان موثر برای بیماری محسوب می شود.

سایر درمان‌ های موثر عبارت اند از:

- سرکوب‌ کننده‌ های سیستم ایمنی مانند سیکلوسپورین

- کورتیکواستروئیدهای موضعی برای تسکین بثورات پوستی

- ایمونوگلوبولین داخل وریدی

- پلاسمافرزیس

عوارض

حتی پس از بهبودی، برخی از افراد ممکن است از پیامدهای طولانی مدت سندرم DRESS رنج ببرند، از جمله آسیب دائمی به اندام ها و ایجاد اختلالات خودایمنی.

یک نظرسنجی در سال 2015 نشان داد که اکثر افرادی که از سندرم DRESS بهبود یافته اند به بیماری های جدیدی مبتلا شده اند. بر اساس پژوهشی دیگر در سال 2017، بیماری های تیروئید مانند بیماری هاشیموتو، بیماری گریو، و تیروئیدیت بدون درد از جمله شایع ترین عوارض طولانی مدت سندرم DRESS هستند.

آسیب اندام ناشی از سندرم DRESS نیز با عوارض طولانی مدت همراه است. افرادی که آسیب شدید کبدی دارند، ممکن است به پیوند کبد نیاز داشته باشند. علاوه بر این افرادی که بیماری کلیوی زمینه ای دارند نیز ممکن است به همودیالیز طولانی مدت نیاز داشته باشند.

بیماری های عفونی یکی دیگر از عوارض شایع مرتبط با سندرم DRESS هستند. مطالعه ‌ای در سال 2013 نشان داد افرادی که تحت درمان با کورتیکواستروئید قرار گرفته ‌اند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری‌ های عفونی مانند هرپس و ذات‌ الریه باشند.

تمامی این مطالعات از طریق کتابخانه ملی پزشکی آمریکا در اختیار علاقه مندان قرار گرفته اند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • افتتاح مدرسه خیرساز در منطقه پردیسان قم
  • پلمب یک واحد عطاری به دلیل عرضه داروهای مخدر در آبسرد
  • ۹۵ میلیارد تومان صرف خرید تجهیزات مدارس چهارمحال وبختیاری شد
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • متفورمین و سرماخوردگی بزرگسالان پرمصرف‌ترین داروهای کشور
  • کمک چهار میلیارد ریالی خیرین سلامت به بیمارستان حضرت زهرا (س) فریمان
  • سندرم درس (DRESS) چیست؟ / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • سرعت ساخت در پروژه‌های خیرساز بیشتر و هزینه‌های آن کمتر است