Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-03-29@01:55:41 GMT

واکسن حریف ویروس جهش یافته می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۱۶۴۹۵

واکسن حریف ویروس جهش یافته می‌شود؟

جلیل کوهپایه زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد: تاکنون ویروس کرونا جهش‌های ژنی متعددی داشته است، اما جهش ثبت شده برای آن در کشور انگلیس به دلیل چرخش‌های زیاد قدرت سرایت پذیری بالاتری نسبت به سایر جهش‌ها دارد و از همین رو برای ما حائز اهمیت است. در حال حاضر کرونا ویروس در آفریقای جنوبی، ژاپن و برزیل هم جهش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: قدرت بیماری زایی و سرایت پذیری ویروس کرونای انگلیسی ۷۰ درصد بالاتر از انواع دیگر است و گفته شده این نوع ویروس افراد کم سن و سال را بیشتر درگیر می‌کند.

کوهپایه زاده گفت: هرچه قدرت انتقال و حرکت ویروس افزایش یابد، به همان نسبت احتمال جهش ژنی جدید هم بیشتر خواهد شد. با توجه به این شرایط باید هوشیار و مراقب باشیم تا مانند همین لحظه که به یاری خدا ویروس در کشور تا حد زیادی کنترل شده، آمار ابتلا و فوت را کم نگاه داریم تا از افزایش جهش‌ها جلوگیری شود.

او با بیان اینکه در حال حاضر در ایران شش مورد ابتلا به ویروس کرونای انگلیسی گزارش شده است، ادامه داد: اگر ساده انگاری کنیم و مراقبت‌ها را ادامه ندهیم، با یک جهش جدید ویروس در چرخش‌های بیش از حد موجود در جامعه مواجه می‌شویم و باید منتظر یک سیکل جدید باشیم، با این تفاوت که کنترل و مراقبت این جهش سخت‌تر از جهش‌های قبلی خواهد بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: واکسن‌ها بر اساس ژنتیک ویروس ساخته می‌شوند. وقتی ویروس جهش‌های عمده پیدا می‌کند، واکسن حریف ویروس جهش یافته جدید نمی‌شود.

کوهپایه زاده ادامه داد: در حال حاضر هم در زمینه دارو و هم واکسن نباید به دنبال یک نسخه شفابخش باشیم، اما ممکن است در ماه‌های آینده بشر به نتایج بهتری برسد. در حال حاضر بیش از ۱۳۰ شرکت در سراسر دنیا مشغول تولید واکسن هستند و با یک تقلای جهانی در عرصه واکسن کرونا مواجه هستیم.

او افزود: در حال حاضر اثربخشی قطعی هیچ کدام از واکسن‌های کرونای تولید شده در دنیا بطور قطعی اثبات نشده است. برخی از این واکسن‌ها فاز مطالعات حیوانی و فاز دو و سه انسانی را با موفقیت پشت سر گذاشته اند، اما این نمی‌تواند بیانگر مقاومت این واکسن‌ها در برابر جهش‌های جدید باشد. درباره مقاومت و مدت ایمنی که هر واکسن ایجاد می‌کند در آینده می‌توان اظهار نظر کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: در حال حاضر فقط با پیروی از سبک زندگی جدیدی که در یک سال گذشته در پیش گرفته‌ایم می‌توان از ابتلا به کرونا پیشگیری کرد و تنها  نسخه شفابخش "شفا" (ش: شستن دست‌ها، ف: فاصله گذاری اجتماعی و ا: استفاده از ماسک) در مقابله با این ویروس موثر است.

او گفت: خوشبختانه مردم تمام اصول بهداشتی را به خوبی رعایت می‌کنند و نتیجه این رعایت‌ها کاهش آمار مبتلایان به کرونا و تغییر رنگ شهرها بوده است. با توجه به شکننده بودن وضعیت به ویژه در کلانشهرها و شهرهای شمالی، باید از سفر و ایجاد اجتماعات اجتناب کرد.

کوهپایه زاده یادآوری کرد: تجمع، دورهمی و عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی به ویژه در زمستان به شدت می‌تواند خطرزا باشد، زیرا با سرد شدن هوا، حرکت هوا در فضاهای بسته محدود می‌شود و امکان سرایت کرونا بالا می‌رود.

۲۳۵۲۳۷

کد خبر 1480371

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا کوهپایه زاده حال حاضر واکسن ها جهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۶۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی سردخانه نگهداری واکسن در مرکز بهداشت غرب اهواز

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مهرداد شریفی به خبرنگار ما گفت: باهدف افزایش ظرفیت نگهداری مناسب واکسن در استان خوزستان، زنجیره سرد مرکز بهداشت غرب اهواز با ظرفیتی بیش از ۶۰ هزار لیتر راه اندازی شد.     وی افزود: تجهیزات این سردخانه بر اساس استاندارد‌های مورد تایید وزارت بهداشت تهیه و نصب شده است.   شریفی ادامه داد: در یکسال اخیر حدود ۱۳ زنجیره سرد دیگر در سایر مراکز بهداشت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اهواز مجهز به ژنراتور یا تابلوی خودکار شدند.     معاون اجرایی مرکز بهداشت استان خوزستان اضافه کرد: با توجه به لزوم نگهداری واکسن در دمای مناسب از زمان تولید تا مصرف، دسترسی به زنجیره سرمای واکسن با کیفیت بالا، نقش بسزایی در تداوم کارایی واکسیناسیون در کودکان دارد.     وی می‌گوید: با این مداخله ها، تداوم تامین واکسن‌های با کیفیت، ایمن و کارآمد برای کودکان تضمین می‌شود.     شریفی با بیان اینکه امسال ۲ واکسن روتاویروس و پنوموکوک علاوه بر واکسن‌های روتین، به برنامه واکسیناسیون کودکان اضافه خواهد شد، گفت: از خانواده‌ها درخواست می‌شود به منظور پیشگیری از ابتلا نوزادان و کودکان به بیماری‌های واگیر از بدو تولد بر اساس برنامه واکسیناسیون نسبت به ایمن سازی فرزندان خود اقدام کنند و دراین زمینه دچار تاخیر نشوند.

دیگر خبرها

  • ۶ هزار دز واکسن نیوکاسل توزیع شد
  • افراد بزرگسال تا ۸۰۰ بار در روز صورت خود را لمس می‌کنند/ ما چطور مریض می‌شویم؟
  • سازندگان واکسن برکت از قهرمانان ملی هستند/ روایتی متفاوت از یک دستاورد علمی
  • راز کثیف؛ دستان ما چگونه بیماری‌ها را انتقال می‌دهند؟
  • توزیع ۶ هزار دز واکسن نیوکاسل بین پرورش دهندگان بومی در قاینات
  • استفاده از ربات ۱۸۵ هزار یورویی هوش مصنوعی در پرورش لاله‌های سالم
  • دستان ما چگونه بیماری‌ها را منتشر می‌کنند؟
  • راه اندازی سردخانه نگهداری واکسن در مرکز بهداشت غرب اهواز
  • (تصاویر) تکرار تاریخ؛ شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا
  • تحقیقات دانشگاه آکسفورد در مورد سرطان ریه