Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران سوئدی در بررسی جدیدی دریافتند که گروهی از سلول‌های ایمنی بدن می‌توانند نقش مهمی در شدت بیماری کووید-۱۹ داشته باشند.

به گزارش ایسنا و به نقل از وب‌سایت رسمی "موسسه کارولینسکا"، به نظر می‌رسد که تفاوت‌های فردی در نحوه واکنش سیستم ایمنی بدن نسبت به کروناویروس، بر شدت بیماری اثر می‌گذارند.

پژوهشگران "موسسه کارولینسکا"(Karolinska Institutet) در سوئد، طی بررسی جدیدی نشان داده‌اند که بیماران مبتلا به نوع شدید کووید-۱۹، سطح بالایی از یک نوع سلول ایمنی خاص موسوم به "سلول‌های سرکوبگر مشتق‌شده از میلوئید" (MDSC) را در بدن خود دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ممکن است که این پژوهش، درک بیشتری از نحوه تاثیر واکنش‌های ایمنی اولیه بر شدت بیماری ارائه دهد.

بیشتر افراد مبتلا به کووید-۱۹، نشانه‌های خفیف تا متوسطی دارند و بدون نیاز به بستری شدن در بیمارستان بهبود می‌یابند. با وجود این، کووید-۱۹ در موارد شدید می‌تواند به نارسایی تنفسی یا حتی مرگ منجر شود. هنوز مشخص نیست که چرا شدت بیماری در افراد متفاوت است.

سلول‌های تی، بخشی از سیستم ایمنی بدن هستند و نقش مهمی در محافظت از بدن در برابر عفونت‌های ویروسی مانند کووید-۱۹ بر عهده دارند. بررسی‌ها نشان داده است که سلول‌های سرکوبگر مشتق‌شده از میلوئید هنگام بروز بیماری‌های التهابی، افزایش می‌یابند. اثر مهارکننده این سلول‌ها بر فعالیت سلول‌های تی نیز اثبات شده است. در هر حال، نقش سلول‌های سرکوبگر مشتق‌شده از میلوئید در عفونت‌های تنفسی، تا حد زیادی ناشناخته است. از آنجا که سطح پایین سلول‌های تی، یکی از مشخصه‌های کووید-۱۹ به شمار می‌رود، درک نقش سلول‌های سرکوبگر مشتق‌شده از میلوئید در بروز این بیماری، از اهمیت زیادی برخوردار است.

پژوهشگران در این پروژه، ۱۴۷ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ خفیف تا کشنده را مورد بررسی قرار دادند که به طور مکرر از خون و مجرای تنفسی آنها نمونه‌گیری شده بود. سپس این افراد را با بیماران مبتلا به آنفلوانزا و افراد سالم مقایسه کردند.

سیستم ایمنی نامتعادل 

نتایج این پژوهش نشان می‌دهند که سطح سلول‌های سرکوبگر مشتق‌شده از میلوئید در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ شدید در مقایسه با موارد خفیف و افراد سالم، به صورت قابل توجهی افزایش یافته است. بیماران مبتلا به کووید-۱۹ نسبت به افراد سالم، سلول‌های تی کمتری را در خون خود داشتند و نشانه‌های از اختلال عملکرد را بروز دادند.

بررسی‌ها نشان داد که سطح سلول‌های سرکوبگر مشتق‌شده از میلوئید در ابتدای دوره بیماری، نشان‌دهنده شدت بیماری در مراحل بعد است.

"آنا اسمد سورنسن"(Anna Smed Sörensen)، از پژوهشگران این پروژه گفت: نتایج این پژوهش، به افزایش درک ما در مورد علت بروز کووید-۱۹ شدید کمک می‌کند و نقش مهمی در درک ارتباط میان سیستم ایمنی ذاتی که سلول‌های سرکوبگر مشتق‌شده از میلوئید را شامل می‌شود با دستگاه ایمنی تطبیقی که سلول‌های تی را در بر دارد، ایفا می‌کند. یک اتصال قوی بالینی نیز در این میان وجود دارد زیرا شاید بتوان به صورت بالقوه از نتایج این پژوهش برای بیماری‌های شدید استفاده کرد.

یکی از محدودیت‌های این پژوهش، تعداد بیماران و مقدار ماده نمونه‌ای است که امکان جمع‌آوری آن وجود داشت زیرا هر نمونه در حد کارایی آن مورد استفاده قرار گرفت.

سورنسن ادامه داد: گام بعدی پژوهش ما، بررسی بیشتر ارتباط میان قسمت‌های گوناگون سیستم ایمنی بدن مانند سلول‌های سرکوبگر مشتق‌شده از میلوئید، سلول‌های تی و پادتن‌ها است.

این پژوهش، در "Journal of Clinical Investigation" به چاپ رسید.

لینک کوتاه: asriran.com/003DgK

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: مبتلا به کووید ۱۹ بیماران مبتلا سیستم ایمنی سلول های تی شدت بیماری ایمنی بدن سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۶۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، یک مطالعه جدید کشف کرده است که متیل گلیوکسال، که هنگام تجزیه گلوکز در سلول‌ها تولید می‌شود، ممکن است به توضیح ارتباط بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان کمک کند.

تغذیه نامناسب با بسیاری از بیماری‌ها، از جمله چاقی، بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و سرطان‌ها از جمله سرطان سینه، رحم و روده بزرگ مرتبط است. مصرف زیاد سدیم، چربی‌های اشباع شده و قندها می‌تواند خطر ابتلاء به بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد، اما آنچه که رژیم غذایی و سرطان را به هم مرتبط می‌کند چندان مشخص نیست.

اکنون، محققان دانشگاه ملی سنگاپور مکانیسمی را کشف کرده اند که ممکن است به توضیح اینکه چرا رژیم غذایی نامناسب خطر ابتلاء به سرطان را افزایش می‌دهد کمک کند.

در مطالعات سلولی، محققان دریافتند که متیل گلیوکسال، که زمانی تولید می‌شود که سلول‌ها گلوکز را برای آزاد کردن انرژی تجزیه می‌کنند، می‌تواند ژن‌هایی را که از سرطان محافظت می‌کنند، مهار کند. آنها عنوان می‌کنند که رژیم غذایی نامناسب منجر به سطوح بالاتر متیل گلیوکسال و افزایش احتمال ابتلا به سرطان می‌شود.

به گفته محققان، این مطالعه ارتباط بالقوه ای را بین سطوح بالای متیل گلیوکسال، یک محصول جانبی متابولیک، و الگوی جهش ژنتیکی که در برخی سرطان‌ها مشاهده می‌شود، نشان می‌دهد. این یک منطقه جالب برای بررسی بیشتر است، اما به تحقیقات آزمایشگاهی و آزمایش‌های بالینی بیشتری نیاز است تا به طور قطعی مشخص شود که آیا سطوح متیل گلیوکسال مستقیماً با خطر سرطان مرتبط است یا خیر.

کد خبر 6086941

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند