Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@04:33:18 GMT

یک معامله تسلیحاتی آمریکا با عربستان تعلیق می شود

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۱۶۸۶۱

یک معامله تسلیحاتی آمریکا با عربستان تعلیق می شود

به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای دیفنس وان، مدیران شرکت فناوری های ریتیون روز سه شنبه ضمن بیان این مطلب خطاب به سرمایه گذاران اظهار داشتند با این حال بر این باورند که فروش سلاح به کشورهای خارجی همچنان اولویت دولت جو بایدن رئیس جمهوری جدید آمریکا خواهد بود.

گِرِگ هایز،مدیر اجرایی ریتیون در ویدئو کنفرانس گزارش مالی فصلی این شرکت گفت ریتیون از لیست رزرو خود فروش پیش بینی شده «سامانه سلاح دفاعی» به ارزش ۵۱۹ میلیون دلار به «مشتری خود را در خاورمیانه» حذف کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت که این شرکت نمی تواند درباره این مشتری صحبت کند.

توبی اوبرایان مدیر ارشد مالی این شرکت نیز گفت این معامله شامل «مهمات تهاجمی» است.

دیفنس وان نوشت: میزان این معامله نشان می دهد که مدیران شرکت تسلیحاتی آمریکا به طرح فروش حدود ۷ هزار و ۵۰۰ بمب هدایت لیزری موسوم به «پیووِی/Paveway» به عربستان سعودی اشاره دارند.

آوریل گذشته شرکت ریتیون در گزارش حسابرسی خود اعلام کرد که فروش تسلیحاتی این شرکت ممکن است بواسطه نگرانی های قانونگذاران آمریکایی در خصوص نقش ریاض در جنگ داخلی یمن و نقش ولیعهد عربستان در به قتل رساندن جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد سعودی آسیب ببیند.

شبکه خبری بلومبرگ نیز دسامبر گذشته گزارش داد که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا به دنبال اجرای این قرارداد فروش تسلیحاتی بود.

هایز گفت ما تصور می کردیم که مجوز ارائه این سامانه های تسلیحاتی را به مشتری خود دریافت خواهیم کرد ولی با تغییر دولت آمریکا بعید به نظر برسد که مجوز این کار را کسب کنیم. بنابراین ما به این جمع بندی رسیدیم که دیگر نمی توانیم از رزرو این قرارداد حمایت کنیم.

آنتونی بلینکین وزیر خارجه جدید آمریکا که به تازگی مورد تایید سنا قرار گرفت هفته گذشته در جلسه تایید سنا گفت دولت بایدن به «حمایت از کمپین نظامی به سرکردگی عربستان در یمن» پایان خواهد داد.

هایز با این حال گفته که شرکت متبوعش انتظار ندارد فروش تسلیحات دفاعی همچون سامانه های رهگیر موشک های پاتریوت و دیگر انواع سلاح ها به منطقه متوقف شود.

جیم تایکلیت مدیر اجرایی شرکت هوافضا، تجهیزات نظامی و امنیت اطلاعات آمریکایی موسوم به لاکهید مارتین نیز انتظار دارد فروش تسلیحاتی همچنان اولویت دولت بایدن باقی بماند.

وی گفت فکر می کند که با توجه به تمایل دولت بایدن برای اهمیت قائل شدن به ائتلافات و تقویت آن، مساله دفاع ملی و بازداندگی اهمیت خواهد داشت و از این رو فضای بازتری برای فروش نظامی خارجی و فروش مستقیم تجاری به شرکای منطقه ای آمریکا وجود خواهد داشت.

وی اظهار داشت که فروش سلاح  به کشورهای خارجی به ایجاد شغل در آمریکا کمک می کند و محرک اقتصاد این کشور است.

به رغم نقش فروش تسلیحات به کشورهای خارجی در اشتغالزایی در آمریکا،  مرکز سیاست بین المللی در گزارش سال ۲۰۱۹ خود بیان کرد که در دولت ترامپ درباره چنین ادعایی اغراق شده است.

با این حال مدیر اجرایی مارتین لاکهید که خود خلبان سابق نیروی هوایی آمریکا است گفته که فروش تسلیحات شیوه ای است که به تقویت روابط با متحد آمریکا کمک می کند.

برچسب‌ها جنگ یمن عربستان سعودی ایالات متحده آمریکا جو بایدن فروش تسلیحات پروندهٔ خبری آغاز دولت بایدن ، راستی آزمایی رویکردها و سیاست ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جنگ یمن عربستان سعودی ایالات متحده آمریکا جنگ یمن عربستان سعودی ایالات متحده آمریکا جو بایدن فروش تسلیحات اخبار کنکور فروش تسلیحات دولت بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۶۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند

خبرنگار نشریه پولیتیکو می‌گوید: وقتی از یک مقام آمریکایی پرسیدم استراتژی بایدن در قبال ایران چیست، با خنده گفت: من یک پاسخ برای آنها دارم؛ دولت بایدن هیچ استراتژی‌ای در قبال ایران ندارد.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: پولیتیکو به قلم یک اپوزیسیون ایرانی می‌افزاید: اگر بایدن بخواهد به هرج‌ومرج رو به افزایش در خاورمیانه پایان دهد، باید با یک استراتژی مشخص به میدان بیاید. بیشتر تهدیداتی که متوجه منافع آمریکا است، از جانب ایران است. ایران در آستانه دستیابی به بمب اتم قرار دارد. نیروهای نیابتی آن در حال گسترش اقدامات خود هستند. آن‌گونه که حمله اخیر به اسرائیل نشان داده، برنامه موشک‌های بالستیک ایران در حال تقویت شدن است.

مقامات در واشنگتن بر سر نحوه تعریف کلمه استراتژی اختلاف‌نظر دارند و بسیاری از این کلمه به صورت عمومی استفاده می‌کنند. من از بسیاری از سیاستگذاران شنیده‌ام که آنها از نام‌گذاری برخی اسناد به عنوان استراتژی که در واقع استراتژی نیستند گلایه دارند. این اسناد در واقع بحث‌هایی انتزاعی هستند که اغلب به چالش‌های فوری و مهم سیاست خارجی نمی‌پردازند. اگر هدف نهائی تلاش شما حل مشکل نباشد، در آن صورت شما استراتژی‌ای برای آن موضوع نخواهید داشت.

بنابراین وقتی مسئولان سیاست خارجی برای توصیف رویکرد بایدن در قبال ایران از کلماتی مانند «مهار»، «تنش‌زدایی»، «بازدارندگی» و «مدیریت ریسک» استفاده می‌کنند، برداشت من از این کلمات تنها تاکتیک‌های مختلف است نه یک استراتژی مشخص. ایران یک مشکل است اما به نظر نمی‌رسد که برنامه‌ای منسجم برای حل آن در سر داشته باشد.

در دوران ریاست‌جمهوری اوباما، دولت می‌خواست مشکل برنامه هسته‌ای ایران را حل کند. دولت همچنین راهی برای رسیدن به آن هدف داشت و آن به‌کارگیری تلفیقی از تحریم‌ها و دیپلماسی بود؛ تلاشی که دولت اوباما از تیم جورج بوش پسر به ارث برده بود. آن استراتژی جواب داد و توافق هسته‌ای ایران متولد شد. بسیاری از ناظران می‌گویند برجام به اندازه کافی خوب نبود و برخی می‌پرسند استراتژی واقعی اوباما درباره ایران چه بود؟ برخی او را به تلاش برای ازسرگیری روابط با ایران، به عنوان یک دشمن دیرین آمریکا متهم کرده‌اند. اوباما امیدوار بود توافق هسته‌ای بتواند منجر به بهبود کلی روابط با ایران شود، اما به نظر من این یک امیدواری بود و نه بخشی از استراتژی.

دونالد ترامپ با به خطر انداختن توافق هسته‌ای استراتژی و امید دولت اوباما را از بین برد. اما از این جهت ترامپ نیز حداقل استراتژی مشخصی برای خود داشت. هدف اعلامی او تغییر رفتار حکومت ایران بود نه خود حکومت. تغییر رفتاری که دولت ترامپ به دنبال آن بود بسیار بنیادین بود، اما در تئوری این درخواست منجر به دنبال کردن سیاست تغییر حکومت شد، نه حل مشکل. تاکتیک ترامپ فشار حداکثری بود، با چاشنی تحریم‌های سنگین و دیگر اقدامات تنبیهی. واضح است که این استراتژی جواب نداد. بایدن با هدف‌گیری نه‌چندان قاطعانه احیای برجام و یک استراتژی غیر ایده‌آل برای دستیابی به این هدف پا به کاخ‌سفید گذاشت. او چند شرط برای این هدف گذاشت، از جمله اصرار بر اینکه ایران باید موافقت کند که در آینده بر سر یک توافق سختگیرانه‌تر و بلندمدت‌تر مذاکره نماید. دولت او چنان دیرهنگام به پای میز مذاکره برگشت که تلاش برای احیای برجام حتی قبل از روی کار آمدن یک دولت تندرو در تهران به دلیل درخواست‌های طرف آمریکایی سرنوشت نامعلومی پیدا کرده بود.

از وقتی که تلاش‌ها برای احیای برجام به در بسته خورد، تیم بایدن تصمیم گرفت به برخی پیروزی‌های کوچک که می‌توانست در مواجهه با ایران کسب کند بسنده نماید. آنها چند آمریکایی زندانی را به خانه برگرداندند هرچند که در قبال آن مجبور به پرداخت رقم قابل‌توجهی وجه نقد شدند. آنها همچنین از طریق ابزارهای تکنولوژیک به حمایت از جنبش اعتراضی در ایران پرداختند.

دولت بایدن همچنان تحریم‌های دولت ترامپ علیه ایران را حفظ کرده است. اما از آنجایی که اجرای این تحریم‌ها را محدود کرده یا به دلایلی خارج از کنترل واشنگتن این تحریم‌ها به اندازه کافی به ایران فشار نیاورده‌اند، تغییری در رفتار حکومت ایران بروز نکرده است. در حال حاضر صادرات نفت ایران افزایش یافته است. احتمالا دولت بایدن به این نتیجه رسیده که هیچ راه واقع‌بینانه و مستقیم برای «حل» مشکل ایران وجود ندارد. تردیدی نیست که این یک مشکل دشوار است. دیگر این است که روسیه و چین که زمانی درخصوص ایران با آمریکا همکاری می‌کردند اکنون به دلیل تنش‌هایی که خود با واشنگتن دارند در حال کمک به تهران برای دورزدن تحریم‌ها هستند. دولت بایدن حتی پس از حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل، همچنان به پیگیری چشم‌انداز بزرگ‌تر خود یعنی «یکپارچگی منطقه‌ای» برای خاورمیانه ادامه می‌دهند. مشکلی که دولت بایدن به دنبال حل آن است، شکاف و اختلاف بین اسرائیل و دولت‌های عربی است. آمریکا امیدوار است شاهد برقراری روابط دیپلماتیک میان اسرائیل و عربستان باشد.

دیگر خبرها

  • حماس: آمریکا شریک جنایات وحشیانه صهیونیست‌ها است
  • رای مثبت سنای آمریکا به ممنوعیت تیک تاک
  • تحریم های جدید ضد ایرانی دولت بایدن
  • دستیار نماینده پارلمان اروپا به اتهام جاسوسی برای چین از کار تعلیق شد
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند
  • تغییر لحن به سبک بایدن
  • سهام استقلال و پرسپولیس به فروش رفت + جزئیات
  • جزییات فروش سهام استقلال و پرسپولیس اعلام شد
  • رسمی: استقلال و پرسپولیس سرانجام فروخته شد، از دولت به دولت!
  • رسمی: استقلال و پرسپولیس فروخته شد، از دولت به دولت!