Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-23@11:07:29 GMT

تشریح وضعیت آموزشی دانش‌آموزان هنرستانی

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۱۷۶۰۹

مدیرکل دفتر فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش درباره برگزاری کلاس‌های عملی توضیح داد: نُرم حضور دانش آموزان در کارگاه‌ها در شرایط عادی ۱۵ نفره است. اگر کارگاهی کوچک باشد بر اساس پروتکل‌های بهداشتی دانش آموزان به دو گروه تقسیم می‌شوند. البته اگر بتوانند همان یک گروه را می‌توانند برگزار کنند و فضا کاملا منعطف و سیال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«مصطفی آذرکیش» مدیرکل دفتر فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره نحوه برگزاری کلاس‌های عملی و کارگاهی گفت: دروس هنرستان چند بخش دارد، یک سری از دروس تحت عنوان دروس عمومی است که شامل دینی، قرآن، عربی، تاریخ و... می‌شود که اینها قابلیت اجرا در شاد را دارند. بخش دیگری از دروس شایستگی‌های پایه فنی است مثل ریاضی، فیزیک، زیست شناسی و شیمی که قابلیت آموزش از طریق شاد برای اینها هم وجود دارد.

وی ادامه داد: بخش دیگری از دروس شایستگی‌های غیرفنی است مثل الزامات محیط کار، اخلاق حرفه‌ای، انواع نوآوری و کارآفرینی، مدیریت تولید و فناوری‌های نوین که اینها هم قابلیت آموزش در بستر شاد را دارند. برخی از دروس، دروسِ مشترک شایستگی‌های فنی است مثل آب، خاک، گیاه یا دروس دیگر که اینها هم قابلیت آموزش در بستر شاد را دارند.

آذرکیش توضیح داد: بخش دیگری از دروس شامل شایستگی‌های فنی در شاخه فنی و حرفه‌ای و استاندارد آموزش مهارت در شاخه کار دانش است و اینها با توجه به ماهیتشان که کارگاهی است عمدتا باید حضوری برگزار شود، ولی بخش اندکی از آن به صورت دانشی است  که می‌تواند در بستر شاد بارگذاری شود. البته بارگذاری محتوا با آموزش آن متفاوت است.

مدیرکل دفتر فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش گفت: ما در محتواهای کارگاهی و غیرکارگاهی می‌توانیم محتواهای زیادی را بارگذاری کنیم اما دروسی که ماهیت کارگاهی دارند یک بخش دانشی دارند که حداکثر ۳۰% محتواهای دروس  کارگاهی را شامل می‌شود و شاید بشود برخی از آنها را در قالب آموزش و به صورت شبیه سازی آموزش داد.

وی با بیان اینکه بعد از شروع دوباره کلاس‌های حضوری، اولویت با دروس عملی است، گفت: عموما در کل دنیا و در کشور ما ماهیت آموزش دروس کارگاهی حضوری است ولی هر جا که بتوانیم بخش دانشی آن را که حداکثر ۳۰% است در پیام رسان‌های اجتماعی از جمله شاد، آموزش می‌دهیم.

وی درباره پیاده سازی شیوه شبیه سازی در مدارس که اکنون در برخی دانشگاه‌ها برای دروس عملی به کار برده می‌شود، توضیح داد: شرایط در دانشگاه با مدرسه متفاوت است، در دانشگاه غلبه بر دانش است ولی در آموزش‌های مهارتی در سطوح متوسطه تکرار و تمرین است و به ممارست نیاز دارد.به عنوان مثال نمی‌توان بدون این که خیاطی دانست برش زد یا لباس دوخت. 

مدیرکل دفتر فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش گفت: بیش از نیمی از دروس ما در حال آموزش است و هیچ مشکلی ندارند مثل ریاضی، فیزیک، شیمی، شایستگی های غیر فنی و دروس عمومی. 

آذرکیش در پاسخ به این سوال که در حال حاضر ظرفیت حضور دانش آموزان در هر کارگاه چقدر است؟ گفت: کارگاه‌ها با هم متفاوتند مثلا کارگاه‌های هنرستان کشاورزی چندین هکتار زمین است و مشکل فضا نیست. یا کارگاه‌های رشته صنعت ساختمان‌های سقف بلند و متراژهای بالای ۳۰۰، ۴۰۰ متر هستند.

او افزود: نُرم حضور دانش آموزان در کارگاه‌ها در شرایط عادی ۱۵ نفره است. اگر کارگاهی کوچک باشد بر اساس پروتکل‌های بهداشتی دانش آموزان به دو گروه تقسیم می‌شوند. البته اگر بتوانند همان یک گروه را می‌توانند برگزار کنند و فضا کاملا منعطف و سیال است.

مدیرکل دفتر فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش در پایان اظهار داشت: تعدادی از کارگاه‌ها در حیاط هنرستان بوده و در ساختمان آموزشی نیستند و تعدادی هم داخل کلاس هستند که مدیر مدرسه بر اساس پروتکل‌های بهداشتی ستاد ملی کرونا دانش آموزان را به گروه‌های ۱۵ نفره تقسیم و گروه‌هایی با تراکم کمتر تبدیل کند.

لینک کوتاه: asriran.com/003Dgh

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: مدیرکل دفتر فنی و حرفه ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان کارگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۷۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهداف تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد شبستر و آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، در راستای دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز و سیاست‌های کلی نظام مقدس جمهوری اسلامی و بهره‌مندی مستمر از خرد جمعی، تجربیات و توانمندی‌های طرفین، تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر و آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی امضا شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر در این نشست ابراز امیدواری کرد که همکاری و تعامل بین دانشگاه آزاد اسلامی و آموزش پرورش درراستای ارتقای سطح آموزش دانش‌آموزان همچون گذشته تداوم داشته باشد.

علی رضاپور با قدردانی از همکاری‌های آموزش و پرورش مناطق سه‌گانه شبستر، صوفیان و تسوج با این دانشگاه ضمن تأکید بر توسعه کمّی و کیفی مدارس و ارتقای کارکرد زنجیره‌ای آن با نظام آموزش تخصصی دانشگاه، اعلام کرد که این واحد دانشگاهی در راستای رسالت و مأموریت خود و با توجه به تجربه و تخصص در زمینه آموزش و پژوهش می‌تواند با ارائه مشاوره‌های مرتبط با هدایت شغلی و آموزشی به دانش‌آموزان معرفی شده از مدارس در مراکز تابعه و اختصاص بخشی از ظرفیت کارگاه‌های آموزشی مراکز تابعه برای اجرای آموزش‌های برون‌سپاری مهارت‌های شاخه کاردانش براساس قرارداد‌های آموزشی منعقد شده قبل از شروع سال‌های تحصیلی آتی و اجرای کارورزی دانش‌آموزان متناسب با ظرفیت خالی کارگاه‌های آموزشی مراکز تابعه و همکاری در اجرای دوره‌های آموزش مهارتی کوتاه‌مدت تخصصی به‌منظور ارتقای مهارت هنرآموزان معلمین کارشناسان و مدیران آموزش و پرورش مطابق با مقررات سازمان مطبوع می‌تواند درکنار مناطق سه گانه واداره کل آموزش وپرورش خواهد بود.

وی متذکر شد: توسعه‌ مشارکت دو دستگاه در تقویت نگرش مثبت و گرایش دانش‌آموزان، هنرجویان، هنرآموزان و مربیان به حوزه‌ مهارت‌آموزی، کسب مهارت‌های دانشگاهی، برگزاری دوره‌های تخصصی کارآفرینی و مدیریت کسب و کار و تشویق دانش‌آموزان به عضویت یا فعالیت در المپیاد‌ها، باشگاه‌ها و نمایشگاه‌های مرتبط با کارآفرینی، خلّاقیت و کسب و کار با توجه به اسناد و دستورالعمل‌های بالادستی از اهداف تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد شبستر و آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر تبیین کرد: همکاری در زمینه بسترسازی شرکت دانش‌آموزان در مسابقات ملی مهارتی و آماده‌سازی آنان در این راستا با برگزاری دوره‌های آموزش مهارتی موردنیاز، همکاری در آموزش‌های برون‌سپاری شاخه کارودانش در رشته‌های مرتبط با دانشگاه آزاد اسلامی و استفاده بهینه از ظرفیت‌های فضای فیزیکی، تجهیزاتی، فنی، آموزشی و اطلاعاتی تجربه و تخصص نیروی انسانی طرفین برای نیل به اهداف مشترک آموزشی در شناسایی استعداد‌ها، هدایت صحیح شغلی و آموزشی دانش‌آموزان، توسعه نیروی انسانی ماهر و بهره‌گیری مشترک از نوآوران ویژه در حوزه‌های نوین علم فناوری اشتراک مساعی در آموزش مهارت‌های فناوری‌های جدید مانند هوش مصنوعی نانوفناوری، نانو فناوری به دانش تصویری از دیگر اهداف این تفاهم‌نامه است.

به گزارش آنا، این تفاهم‌نامه به امضای مسعود سعادتی مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی و رضاپور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر رسید که تحویل تفاهم‌نامه با حضور اکرمی معاون متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی انجام گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فعالیت کلاس‌های درس مدارس خوزستان تا روز آخر
  • رشته‌های هنرستانی در استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • برگزاری رویداد گامی نو ویژه دانش آموزان هنرستانی در هرمزگان
  • اهداف تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد شبستر و آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی
  • اجرای برنامه توانمندسازی ۲ هزار دانش‌آموز کارآفرین هنرستانی
  • موفقیت ۲۰۰۰ هنرستانی در کسب و کار
  • پویش سپاس از معلم در ۴۸ واحد آموزشی خوانسار
  • بیش از ۵۵۰ هنرستان فنی و حرفه‌ای در خوزستان فعالیت می‌کنند
  •  اهمیت اجتناب ناپذیر برنامه های آموزشی و تربیتی در حیات آموزشی دانش آموزان
  • دوره یکسان سازی داوران دوازدهمین دوره طرح ملی دادرس در قم