Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-24@19:45:12 GMT

نگاه طالبان به ابتکار صلح منطقه‌ای

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۱۸۲۷۵

از این جهت که چندی پیش توافقی میان گروه طالبان و دولت ترامپ صورت گرفت و محتوای این توافق به‌طور کامل منتشر نشد و بخشی از آن محرمانه باقی ماند.

در شرایط فعلی که موضوع تغییر ریاست‌جمهوری آمریکا پیش‌آمده و جو بایدن جای دونالد ترامپ را در کاخ سفید گرفته زمزمه‌هایی مبنی بر بازنگری در متن توافق قبلی آمریکا با طالبان از سوی تیم جدید مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در توافقی که به عنوان صلح از آن یاد می‌شود طالبان تعهداتی را پذیرفت. به عنوان نمونه برابر با یکی از این توافقات،‌ طالبان قبول کرد اجازه ندهد نیروی رادیکال اسلامی علیه آمریکا و متحدانش اقدام کند. در نقطه مقابل آمریکا هم متعهد شد که نیروهای خود را از افغانستان خارج کند.

با روی کار آمدن بایدن به نظر می‌رسد این توافق صلح به بن‌بست رسیده و هر چند که استراتژی کلی آمریکا در افغانستان تغییر نمی‌کند اما تاکتیک‌های متفاوتی به اجرا در می‌آید.

از این رو به نظر می‌رسد سفر ملا عبدالغنی برادر، نماینده طالبان به ایران با توجه به چنین رویکردهایی از سوی تیم جدید سیاسی آمریکا قابل‌تحلیل است.

طالبان گمان می‌کند با نادیده گرفته‌شدن این توافق صلح، دیگر به امتیازاتی که به‌واسطه مذاکره با دولت ترامپ به‌دست آورده، ‌نمی‌رسد.

در چنین شرایطی طالبان به ابتکارات جدید روی آورده که یکی از ابتکارات موضوعی بود که از سوی آقای ظریف مطرح شد مبنی بر این‌که در مذاکرات افغانستان به جای تمرکز بر ابتکار آمریکایی، بهتر است به ابتکار منطقه‌ای برای رسیدن به صلح منطقه‌ای روی آوریم.

ابتکار منطقه‌ای متضمن در نظر گرفتن دو جریان است؛ جریان اول شامل کشورهایی مانند ایران،‌ پاکستان، چین و کشورهای آسیای مرکزی است و جریان دوم کشورهایی‌ مثل هند، عربستان،‌ قطر، امارات و ترکیه‌ هستند که در افغانستان نفوذ دارند.

در این نگاه به نظر می‌رسد که طالبان بی‌میل نیست که اگر ابتکار آمریکایی به هر دلیل به نتیجه نرسید و اهداف آن محقق نشد ابتکار ایران برای گفت‌وگوی منطقه‌ای جهت رسیدن به صلح و ثبات در افغانستان و مشخص‌شدن جایگاه این گروه در عرصه سیاست مورد توجه قرار گیرد.‌

پیر محمد ملازهی - کارشناس شبه‌قاره / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: طالبان ترامپ بایدن افغانستان ملا عبدالغنی برادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۸۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان از سلاح جنگی جدید "ساخت افغانستان" رونمایی کرد (فیلم)

 

منبع:بیسیمچی

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: حمله با سلاح سرد در استرالیا با ۴ کشته و شماری زخمی (فیلم) گزارش تلویزیون اسرائیل از صادرات سلاح‌ های ایران (فیلم) رصد و هلاکت دو تروریست داعشی و کشف سلاح و مهمات همراه آنان (فیلم)

دیگر خبرها

  • آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است
  • طالبان: تلاش کابل-مسکو می‌تواند جلوی تهدیدات را بگیرد
  • جابجایی بیش از ۷۴ هزار تن کالا از طریق خطوط آهن افغانستان
  • طالبان از سلاح جنگی جدید "ساخت افغانستان" رونمایی کرد (فیلم)
  • روسیه: نشست درباره افغانستان باید در هماهنگی با کابل باشد
  • طالبان: غربی‌ها فرهنگ خود را به دیگر کشورها تحمیل نکنند
  • خیز بلند چین در افغانستان؛ چالش‌ها و چشم‌انداز
  • آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم
  • ایجاد منطقه آزاد تجاری برای تجار افغانستانی در چابهار
  • تحولات منطقه‌ای محور رایزنی کاظمی قمی و امیرخان متقی