Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-20@01:40:38 GMT

هوش مصنوعی مانند یک انسان شطرنج بازی می کند

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۱۸۵۵۸

هوش مصنوعی مانند یک انسان شطرنج بازی می کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انگجت، از آخرین باری که یک بازیکن شطرنج توانست در یک تورنمنت، رایانه‌ای را شکست دهد ۱۵ سال گذشته است. این درحالی است که گروهی از محققان یک موتور هوش مصنوعی ابداع کرده‌اند که مانند انسان شطرنج بازی می‌کند.

این موتور که «مایا» نام گرفته لزوماً بهترین حرکت را انجام نمی‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عوض سعی می‌کند فعالیت‌های یک انسان را تقلید کند. موتور مذکور نتیجه پژوهشی محققان دانشگاه کرنل، دانشگاه تورنتو و مایکروسافت است.

محققان با استفاده از سیستم منبع باز لیلا (مبتنی بر سیستم آلفا زیرو) مایا را توسعه دادند و در مرحله بعد آن را با کمک حرکات بازی شطرنج برگرفته از میلیون‌ها بازی در فضای آنلاین آموزش دادند. این روش به محققان اجازه داده تا مایا را برای سطوح مختلف مهارتی آماده کنند. سپس ۹ ربات طراحی شدند تا در سطوح اولیه تا پیشرفته با بازیکن‌های انسانی روبرو شوند.

در ماه دسامبر ۲۰۲۰ میلادی محققان اعلام کردند مایا در وب سایت شطرنج lichess.org موجود است. افراد در هفته نخست بیش از ۴۰ هزار بازی در مقابل این موتور هوش مصنوعی انجام دادند و محققان دریافتند این موتور می‌تواند در هر سطح مهارتی در نیمی از مواقع حرکت انسان را پاسخ دهد و در نتیجه میزان دقت موتور در هر سطح افزایش یافت. آنها اعلام کردند این سیستم هوش مصنوعی توانست انواع مختلف اشتباهات بازیکنان انسانی در سطوح مختلف را بیاموزد.

کد خبر 5132251 شیوا سعیدی قوی اندام

منبع: مهر

کلیدواژه: هوش مصنوعی تحقیقات علمی نوآوری شطرنج شرکت دانش بنیان حاکمیت سایبری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هکرها فناوری فضایی امنیت اطلاعات امنیت سایبری واکسن کرونا تحقیقات علمی شرکت اسپیس ایکس ایالات متحده امریکا موبایل گوگل نوآوری هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۸۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی در همدلی با انسان پیشرفت کرده است

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ شاید تعجب کنید اگر بدانید که پیام‌های تولیدشده توسط هوش مصنوعی مولد گاهی می‌توانند احساس همدلی بیشتری نسبت به پیام‌های نوشته‌شده توسط انسان داشته باشند. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که هوش مصنوعی توانایی بهتری در تشخیص و پاسخگویی به احساسات انسان دارد و گاهی می‌تواند منجر به حمایت عاطفی بهتری شود.

ادغام فناوری هوش مصنوعی در جنبه‌های مختلف زندگی روزمره ما از جمله در حوزه ارتباطات، هر روز بیشتر می‌شود و مطالعه‌ای که اخیراً توسط محققان دانشکده کسب‌وکار مارشال در کالیفرنیا انجام شده به این سؤال پرداخته است که آیا هوش مصنوعی که فاقد آگاهی انسانی و تجربه عاطفی است، می‌تواند در ایجاد احساس شنیده شدن و درک شدن، به ویژه در رسیدگی به نیاز‌های روانشناختی افراد برای حمایت عاطفی موفق باشد؟

این مطالعه شامل یک آزمایش و یک نظرسنجی برای بررسی احساسات افراد ناشی از شنیده شدن و سایر ادراکات و احساسات مرتبطی بود که پس از دریافت پاسخ از هوش مصنوعی یا یک انسان در افراد ایجاد می‌شود. در این نظرسنجی هر دو منبع واقعی و صوری پیام بررسی شد، یعنی شرکت‌کنندگان پیام‌هایی را دریافت می‌کردند که یا توسط هوش مصنوعی یا پاسخ‌دهنده انسانی تولید شده بود، با اطلاعاتی که یا تولید هوش مصنوعی بود یا تولید انسان.

افزایش امید و کاهش اضطراب

این مطالعه نشان داد که پیام‌های تولیدشده توسط هوش مصنوعی می‌تواند باعث شود مردم بیشتر از پاسخ‌های انسان‌های آموزش‌دیده احساس «شنیده‌شدن» پیدا کنند. در این آزمایش، توانایی هوش مصنوعی در تشخیص و پاسخ به احساسات انسانی، برتر ظاهر شد و پشتیبانی عاطفی بهتری را ارائه کرد. علاوه بر این، پاسخ‌های ایجادشده توسط هوش مصنوعی با افزایش امید و کاهش اضطراب در افراد همراه بود که نشان‌دهنده تأثیر عاطفی مثبت بر انسان‌های دریافت‌کننده پاسخ بود.

تیم تحقیقاتی همچنین به این نتیجه رسید که در حالی که هوش مصنوعی در مقایسه با پاسخ‌دهندگان انسانیِ آموزش‌دیده، پتانسیل حمایت عاطفی بیشتری دارد، با این حال، چالش بزرگ این است که مردم اغلب، برای پاسخ‌هایی که از هوش مصنوعی دریافت می‌کنند ارزش قائل نیستند یا به آنها اعتماد ندارند. این موضوع، استفاده مؤثر از هوش مصنوعی برای حمایت عاطفی را دشوار می‌کند.

کمک به کاهش حس تنهایی

برآوردن نیاز‌های روان‌شناختی انسان به‌ویژه در پرداختن به افزایش حس تنهایی در جوامع و نیاز‌های انسانی افراد برای احساس شنیده شدن و تایید شدن، اهمیت استفاده از هوش مصنوعی برای کمک به کاهش این بحران را برجسته می‌کند.

این تحقیق نشان داد که هوش مصنوعی می‌تواند حمایت عاطفی منظمی را ارائه دهد و به ابزاری ارزشمند در تقویت تعاملات انسانی و همدلی تبدیل شود. با این حساب، درک پتانسیل و محدودیت‌های هوش مصنوعی در برآوردن نیاز‌های روان‌شناختی انسان اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

گزارش حاضر از پایگاه اینترنتی نوروساینس به فارسی برگردان شده است.

 

انتهای پیام/

نازنین احسانی طباطبایی

دیگر خبرها

  • نیسان قشقایی ۲۰۲۵ به میدان آمد + عکس
  • اینتل و چند شرکت دیگر متعهد به ساخت ابزارهای سازمانی هوش مصنوعی مولد باز شدند
  • (عکس) نیسان قشقایی ۲۰۲۵ به میدان آمد؛ خودرویی که جایش در بازار ایران خالیست
  • هوش مصنوعی در شناسایی منشاء سرطان‌‌‌ بهتر از انسان است
  • سیستم بهداشتی و پزشکی آماده ورود هوش مصنوعی مولد نیست!
  • هوش مصنوعی در همدلی با انسان پیشرفت کرده است
  • آغاز فروش اقساطی ۲ محصول کرمان موتور + جدول فروش
  • پیش‌بینی زمان وزش طوفان‌های گرد‌ و غبار با هوش مصنوعی
  • تبدیل داده‌ها به صدا/ ذخیره‌سازی امن و سریع اطلاعات در حافظه کوانتومی
  • شرایط فروش اقساطی سه محصول کرمان موتور اعلام شد