Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-16@07:21:22 GMT

استان اصفهان ۶ هزار تن شیر خشک آماده صادرات دارد

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۱۹۱۰۷

استان اصفهان ۶ هزار تن شیر خشک آماده صادرات دارد

گروه استان‌ها- استاندار اصفهان گفت: این استان ۶ هزار تن شیر خشک مازاد بر نیاز خود و آماده برای صادرات دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، به نقل از اداره‌کل روابط عمومی استانداری اصفهان، عباس رضایی در جلسه کارگروه قاچاق کالا و ارز استانداری اصفهان که با حضور رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا و مسئولان استان برگزار شد، با تاکید براینکه استان اصفهان بیشترین تولید شیر در کشور را دارد اظهار داشت: شیر یک مواد غذایی قابل فساد است که در جهت استفاده بهینه در استان و صنعت لبنی، اقداماتی در راستای تبدیل شیر به شیرخشک انجام شده، تا هم نیاز کشور را تامین کند و هم مازاد آن صادر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یکی از مطالبات استان را صادرات شیرخشک تولیدی آن اعلام و بیان کرد: استان اصفهان آمادگی کامل برای تضمین تامین شیر خشک کشور و صادرات آن به صورت همزمان را دارد.

استاندار اصفهان با اشاره به برخی از موانع و نگرانی‌ها در تهران برای صادرات شیر خشک استان تصریح کرد: اگرمجوز صادرات از مبادی قانونی صادر نشود، شیرخشک به صورت قاچاق توسط دلالان وسوداگران با سود کلان به خارج از کشور قاچاق می‌شود و این مسئله اصلا زیبنده استان اصفهان نیست که شیر خشکی که امکان صادرات دارد قاچاق شود.

وی پدیده قاچاق را یک موضوع چندوجهی در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، روانی و اجتماعی توصیف کرد و افزود: چه یک کالا به صورت قاچاق وارد شود، مثل البسه که جلوی اشتغال را می‌گیرد و چه آنچه که از مبادی قانونی، باید صادر شود و نمی‌شود هر 2 پدیده‌ای ناخوشایند است.

رضایی با تاکید به ضرورت رعایت احترام آحاد استان گفت: بحث قاچاق اقتصادی یک پدیده استانی نیست و در همه کشور رُخ می‌دهد منتها انتظار از استان ما به دلیل هماهنگی و انسجام بین مسئولان آن در سطح مدیریتی بیشتر است.

وی با اشاره به این که 2 پدیده بسیار مهم قاچاق از استان، یکی سوخت و فرآورده‌های نفتی و دیگری شیر خشک است خاطرنشان کرد: اصفهان هم پالایشگاه دارد و هم به عنوان چهار راه مواصلاتی کشور محسوب می‌شود بنابراین باید مبادی ورودی و خروجی آن کنترل و همه چیز بر اساس موازین قانونی توزیع شود.

امام جمعه بیرجند: صادرات کالاهای غیرنفتی از استان خراسان جنوبی توسعه یابدصادرات صنایع‌دستی استان سمنان در دستور کار قرار گرفتافت 39 درصدی صادرات نفت عربستان در نوامبر 2020

استاندار اصفهان با بیان‌ این که در زمینه قاچاق سوخت اقدامات پیشگیرانه‌ای انجام شده اما کافی نبوده است وگرنه قاچاقی هم رُخ نمی‌داد اظهار داشت: موضوع احصاء مواد قانونی یکی از مطالبات جلسه امروز بود تا اگر مازاد فرآورده‌های نفتی قابل صادرات در استان باشد، پس از تامین مصرف استان از مبادی قانونی صادر شود.

وی گفت: اکنون تصمیماتی برای قانونی کردن صادرات شیرخشک مازاد استان گرفته شده است تا از این طریق هم ارزآوری داشته باشیم و هم در چارچوب سیاست کلان نظام در بُعد صادرات غیرنفتی، فرآورده‌های نفتی را بجای نفت خام صادر کنیم.

رضایی اضافه کرد: البته ابهاماتی از حیث مبادی بخشنامه‌ها و قوانین کشوری وجود دارد که در این راستا چند کمیته تشکیل و یک نامه نیز نوشته شده است.

وی خاطرنشان کرد: تکلیف فرآورده‌های نفتی و صادرات آن باید برای همیشه در مجلس توسط نمایندگان اصفهان یا در ستاد مبازره با قاچاق سوخت مطرح و تعیین شود تامسئولان استان نیز بر اساس همان مبنا رفتار کنند.

انتهای پیام/163/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فرآورده های نفتی استان اصفهان شیر خشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۹۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید سیب زمینی به بیش از ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن رسید

رحیم نیازی عضو هیئت مدیره انجمن سیب زمینی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان به موضوع تولید سیب زمینی و راهکارهای تنظیم بازار پرداخت.

وضعیت تولید سیب زمینی در کشور چگونه است؟

نیازی: براساس آمار طی ۵ تا ۶ سال اخیر بالای ۵ میلیون تن سیب زمینی تولید شده است. سال زراعی ۱۴۰۲_۱۴۰۱ پنج میلیون و ۳۰۰ هزارتن محصول تولید شد.

 در استان های کردستان، همدان، زنجان، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، کرمانشاه، لرستان و مرکزی بیش از ۷۰ درصد سیب زمینی مورد نیاز تولید می شود و مابقی تولید در استان های گرمسیر و نیمه‌گرمسیر همچون جیرفت، کرمان، زنجان، طارم، دزفول و اصفهان انجام می شود.

براساس ابلاغیه وزارت جهاد با احتساب نیاز کشور بذر صنعتی و خوراکی در بین استان ها ابلاغ می شود، اما در سال های گذشته تولید برمبنای تجربه کشاورزان و با استفاده از تکنولوژی های روز انجام می شد.

سالانه چه میزان از سیب زمینی تولیدی به بازارهای هدف صادر می شود؟

نیازی: بنابر آمار در ۵ سال گذشته بیش از ۲ میلیون تن سیب زمینی به بازارهای هدف صادر شد که یک میلیون تن از این میزان صادرات مربوط به سال ۱۴۰۱ است.

صادرات سیب زمینی به کشورهای عراق، آذربایجان، افغانستان، ترکمنستان و کشورهای خلیج فارس انجام می شود. اما بیشترین حجم صادرات مربوط به عراق است.

سال گذشته کشور عراق علاوه بر تامین نیاز بازار با مازاد تولید سیب زمینی مواجه شدند که بدین ترتیب دیگر نیازی به سیب زمینی ما ندارند. از این رو کاهش سطح زیرکشت سیب زمینی و جایگزینی با دیگر محصولات تولیدی باید در دستور کار قرار گیرد.

خرید حمایتی سیب زمینی راهکار مناسبی برای کاهش زیان کشاورزان است یا باید تمهیدات دیگری اتخاذ شود؟

نیازی: خرید حمایتی سیب زمینی راهکار مناسب و به نوعی مُسکن محسوب می شود. اما رقم آن پایین است. 

خرید تضمینی توسط سازمان تعاون روستایی کمک به صادرات کرده است. براین اساس سازمان تعاون روستایی هرکیلو سیب زمینی تازه خوری به شرط صادرات و کمک به کشاورزان را ۱۳۰۰ تومان و سیب زمینی صنعتی را ۱۶۰۰ تومان خریداری کرده است. درحالیکه پیشنهاد ما خرید حمایتی به ازای هرکیلو سیب زمینی تازه خوری ۲ هزار و ۳۰۰ تومان و سیب زمینی صنعتی ۲ هزار و ۶۰۰ تومان بود که متاسفانه بدلیل عدم تامین اعتبار، سازمان تعاون روستایی نتوانست انجام دهد.

بنابر آمار و بررسی های صورت گرفته هزینه تمام شده سیب زمینی برای کشاورزان بسته به مناطق سردسیر و گرمسیر ۹ تا ۱۲ هزارتومان است. درحالیکه قبل از عید ۶ تا ۸ هزارتومان از کشاورزان خریداری شد که براین اساس کشاورزان بسته به مناطق مختلف ۳ تا ۶ هزارتومان متضرر شدند.

سازمان تعاون روستایی در بحث خرید حمایتی سیب زمینی در نقش مباشر عمل می کند و به عبارت دیگر خرید حمایتی صادرات سیب زمینی را تسهیل کرده است.

آماری از سرانه مصرف و مازاد تولید وجود دارد؟

نیازی: آمار دقیقی از سرانه مصرف نداریم. اما براساس آمار سنوات گذشته سرانه مصرف به ازای هرکیلو ۴۵ کیلوگرم است که با احتساب جمعیت کشور، ۳ میلیون و ۴۰۰ هزارتن سیب زمینی در کشور مصرف می شود.

در تمامی کشورها سیب زمینی یک محصول استراتژیک در تامین امنیت غذایی محسوب می شود و همواره ارزش غذایی بالایی دارد، اما کشور ما توجه چندانی به این محصول به عنوان تامین کننده  انرژی ارزان ندارد. درحالیکه افزایش مصرف سیب زمینی در کاهش واردات برنج اثر گذار است.

با توجه به آنکه واردات سیب زمینی از دیگر کشورها امکان پذیر نیست، از این رو باید سیاست های حمایتی واقعی و کارشناسی صورت بگیرد تا با تامین خوراک صنایع ارزش افزوده بخش صنعت افزایش یابد.

نکته دیگری که بسیار حائز اهمیت است حفظ و نگهداری سیب زمینی بسیار مهم است، از این رو در مکان های سردخانه ای با دمای مناسب باید نگهداری شود تا ضایعات به حداقل برسد.

آیا مصوبه الگوی کشت در خصوص محصول سیب زمینی اجرا شده است؟

نیازی: مصوبه الگوی کشت در کشور بدرستی اجرا نشده و از آنجاکه کشت سیب زمینی فصلی است، از این رو برای تامین امرار معاش کشاورزان انتظار داریم که مابه التفاوت آن با کشت جایگزین داده شود تا کشاورزان برای امرار معاش خانوار دچار مشکل نشوند. هرچند در مناطقی که سیب زمینی تولید می شود، کشت های جایگزین به سختی انجام می شود چراکه کشاورزان تجربه، تخصص، ماشین آلات مورد نیاز و بازار فروش محصولشان را دارند لذا برای اجرای مصوبه الگوی ‌کشت معادل کاهش درآمد آنها تحت عنوان یارانه کشت جایگزین باید داده شود تا کشاورزان با خیال راحت تولید کنند. در غیراین صورت اجرای این مصوبه راه دیگری ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • گازوئیل قاچاق در خاتم کشف شد
  • ۳ هزار لیتر سوخت قاچاق در اردستان کشف شد
  • یوسفی کار با توپ را آغاز کرد/ نیازمند آماده دربی اصفهان
  • کشف ۱۰۰ قبضه سلاح شکاری در لرستان
  • اعلام ساعت فعالیت بهاری ابرسازه‌های تفریحی اصفهان
  • انهدام باند قاچاق اسلحه و مهمات در لرستان
  • ساعت فعالیت بهاری ابرسازه‌های تفریحی اصفهان اعلام شد
  • تولید سیب زمینی به بیش از ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن رسید
  • افزایش ۲۵ درصدی صادرات کالا از استان اردبیل
  • صادرات دو میلیون و ۲۶۷ هزار تن کالا از گمرکات استان