Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-19@19:34:50 GMT

تشدید فشارها بر ایران، توصیه پامپئو به بایدن

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۱۹۲۲۳

تشدید فشارها بر ایران، توصیه پامپئو به بایدن

مایک پامپئو وزیر خارجه سابق آمریکا در یک مصاحبه به دولت جو بایدن توصیه کرد که به منظور ادامه عادی‌سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی، فشارها بر ایران را تشدید کند.

به گزارش مشرق، وزیر خارجه دولت «دونالد ترامپ» در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی جمهوری‌خواه، خواستار تداوم فشارهای آمریکا بر ایران به منظور تقویت روابط کشورهای عربی با رژیم اشغالگر قدس شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«مایک پامپئو» که برخی تحلیل‌گران هم‌وطنش او را بدترین وزیر خارجه ایالات متحده در طول تاریخ وصف می‌کنند، در مصاحبه بامداد روز چهارشنبه (امروز) با فاکس نیوز، به تمجید از مواضع ضد ایرانی و کارنامه سیاست خارجی دولت ترامپ طی ۴ سال اخیر پرداخت و به طور ویژه به توافق‌های سازش برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی اشاره کرد.

به گفته وزیر خارجه سابق آمریکا، «جو بایدن» رئیس‌جمهور این کشور برای گسترش روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی، باید فشارها علیه ایران را ادامه دهد و تشدید کند.

«ماریا بارتیرومو» مجری شبکه فاکس نیوز با «مایک پامپئو» وزیر خارجه سابق آمریکا مصاحبه و از او درباره مسائل مختلف به ویژه چین، ایران و توافق‌های سازش برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی سوال کرد.

این مجری پرسید: «بگذارید از شما درباره خاورمیانه و عادی‌سازی روابط با اسرائیل سوال کنم. آیا کشور دیگری هم قرار است چنین کاری را بکند؟ چطور این روند ادامه خواهد یافت با توجه به اینکه وندی شرمن مذاکره‌کننده ارشد توافق هسته‌ای ایران قرار است نفر دوم وزارت خارجه در دولت بایدن شود؟ جیک سولیوان، آنتونی بلینکن همه آنها در توافق (هسته‌ای) ایران مشارکت داشتند. اینطور به نظر می‌‎رسد که جو بایدن می‌خواهد ایالات متحده را به توافق ایران برگرداند البته آنها می‌گویند که خواهان شرایط متفاوتی برای این توافق هستند اما آیا در صورت مواجه شدن با امتناع ایران، آنها (دولت بایدن) برای تحقق این شرایط فشار خواهد آورد؟»

پامپئو در جواب به این سوال گفت: «ماریا! به خاطر حفاظت از مردم آمریکا و ثبات و صلح در خاورمیانه، امیدوارم که آنها (دولت بایدن) این کار را بکنند. دو کار بود که ما (دولت ترامپ) برای رفاه و ثبات در خاورمیانه انجام دادیم. کار اول، تصمیم رئیس‌جمهور در قبال اسرائیل بود، چه به رسمیت شناختن حاکمیتشان بر جولان (اشغالی سوریه) باشد و چه به رسمیت شناختن اورشلیم (قدس اشغالی) به عنوان پایتخت به حق وطن یهودیان. این کارها شفاف کرد که ما قرار نیست اجازه دهیم منازعه بین اسرائیل و فلسطینیان سد راه ما برای صلح و رفاه در منطقه بشود».


پامپئو و «ماریا بارتیرومو» مجری فاکس نیوز

وزیر خارجه سابق آمریکا در ادامه صحبت خود به تکرار لفاظی‌های ضد ایرانی و اتهام‌زنی بی سند علیه ایران پرداخت و خواستار تشدید فشار بر تهران در دولت جدید آمریکا شد.

مایک پامپئو گفت: «دومین کاری که ما کردیم این بود که از برجام خارج شدیم و فشار سنگینی به رژیم در ایران وارد کردیم. این دو کار باعث شد که کشورهای این منطقه، عربستان سعودی، بحرین، امارات متحده عربی، کویت و عمان که متحمل بیشترین تاثیرات را از ناحیه ایران شده بودند و همه کشورهایی که در خاورمیانه به عنوان همسایه ایران ساکن هستند، از کاری که ما انجام دادیم، قدردانی کنند. بسیاری از آنها به توافق آبراهام (توافق سازش عادی سازی برخی کشورهای عربی با تل‌آویو) پیوستند و دیگر کشورها هم شروع به کاستن از محدودیت‌‎ها و ارتباطات با اسرائیل کرده‌اند».

وزیر خارجه دولت ترامپ افزود: «به نظر من این روند (توافق سازش کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی) ادامه خواهد یافت اما به این نیاز دارد که آن دو نقطه محوری و آن دو فهم اساسی مبنی بر اینکه واقعا چه فردی (کشوری) در خاورمیانه آدم بد (کشور بد) است، حفظ شود؛ اینکه کدام کشور در منطقه است که بی‌ثباتی را تحریک می‌کند و چه کشوری تروریسم را تهییج می‌کند. به رسمیت شناختن این واقعیت، یک مساله محوری برای دادن اجازه به این کشورها برای گسترش روابطشان با اسرائیل و تقویت رفاه و صلح در سراسر این منطقه است».

تمجید پامپئو از مواضع سیاست خارجی دولت سابق آمریکا به ویژه در قبال ایران در حالی مطرح شده که تحلیلگران آمریکایی به شکست و ناکامی مواضع دولت ترامپ اذعان کرده‌اند.

وبگاه آمریکایی «دیفنس وان» در گزارش اخیر خود در این باره اذعان کرد: «شکست دولت ترامپ در قبال ایران را نمی‌توان کتمان کرد».

این رسانه افزود: «حقایق اجازه نمی‌دهند پامپئو بر شرمندگی ناشی از چهار سال شکست سرپوش بگذارد. تقریباً با هر معیاری، خروج از برجام به نفع آمریکا نبوده است».

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا شهید سلیمانی دونالد ترامپ جو بایدن مایک پامپئو آمریکا رژیم صهیونیستی برجام سازش ایران کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی وزیر خارجه سابق آمریکا مایک پامپئو دولت ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۹۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم‌انداز روابط ایران و کشورهای عربی پس از «وعده صادق»؛ سیاست خارجی ایران منطبق بر «واقعیت‌های میدانی» است

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسکانیوز؛ عملیات وعده صادق جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به حمله موشکی رژیم صهیونیستی به کنسول‌گری ایران در سوریه، واکنش‌های متفاوتی را در میان کشورهای عربی برانگیخت. برخی کشورهای عربی مانند سوریه، لبنان و یمن از عملیات ایران دفاع کردند و برخی هم مانند کویت بر ضرورت رسیدگی به علل ریشه‌ای درگیری‌های منطقه تاکید کردند اما برخی کشورهای دیگر که رژیم صهیونیستی را دشمن خود نمی‌دانند و در سال‌های اخیر حتی گام‌هایی نیز برای عادی‌سازی روابط برداشته‌اند یا سکوت کردند و یا از این رژیم حمایت کردند.

بیشتر بخوانید؛ صبر استراتراتژیک ایران، پاسخ هوشمندانه اما دردناک است

در میان، واکنش عربستان سعودی و اردن بیشتر از سایر کشورهای عربی حائز اهمیت است زیرا جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی پس از چند سال روابط نه چندان دوستانه؛ سرانجام تصمیم به برقراری مجدد روابط دیپلماتیک گرفتند و در این راستا هم گام‌های مثبت و موثری از سوی هر دو کشور برداشته شد که از جمله آن‌ها بازگشایی سفارتخانه‌ها بود.

پس از بالارفتن سطح تنش میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی بیم آن می‌رفت تا این کشور با جانب‌داری از رژیم صهیونیستی، روابطش با کشورمان را به دوران پیش از تنش‌زدایی بازگرداند، برخی خبرها نیز در ساعات اولیه عملیات حاکی از همکاری عربستان با رژیم صهیونیستی بود اما ریاض برخلاف چنین اخبار و تحلیل‌هایی، از این خطای راهبری فاصله گرفت.

در مقابل دولت اردن با قرار دادن آسمان کشورش در اختیار رژیم صهیونیستی رسما در زمین بازی این رژیم قرار گرفت و موجی از انتقادها را برانگیخت. در چنین شرایطی وزیر امورخارجه اردن به انتقادها واکنش نشان داده و گفته است: «اردن در مسیر آتش قرار دارد و هر موشک یا پرتابه‌ای ممکن بود سقوط کند و می‌توانست به این کشور خسارت وارد کند بنابراین ما باید کاری می‌کردیم. ما صرف‌نظر از این‌که این پهپادها از چه جایی آمده بودند، این کار را انجام دادیم»

در راستای ارزیابی مناسبات آتی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای عربی پس از عملیات وعده صادق، با شهریار حیدری؛ نائب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، فداحسین مالکی و مهدی سعادتی بیشه‌سری از اعضای این کمیسیون به گفتگو بپرداخته‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

سیاست خارجی ایران منطبق بر واقعیت‌های میدانی است

فداحسین مالکی به خبرنگار پارلمانی ایسکانیوز گفت: پس از عملیات وعده صادق ایران که با حجم وسیعی انجام شد و دنیا را متحیر کرد، واکنش کشورهای منطقه را ارزیابی کردیم، برخی از آن ها در برابر این عملیات سکوت کردند و برخی از آن‌ها رژیم صهیونیستی را محکوم کردند. از دید ما کشورهایی که در کنار ایران قرار گرفتند و حمایت کردند حتما در معادلات آتی ایران جایگاه خاصی دارند زیرا سیاست خارجی ایران منطبق بر واقعیت‌های میدانی است و البته با آن‌هایی که از رژیم صهیونیستی حمایت کردند هم به گونه دیگری رفتار خواهیم کرد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: موضع‌گیری عربستان در برابر عملیات وعده صادق تا این‌جا خوب بود زیرا این کشور نه پایگاهی به آمریکایی‌ها و اسراییلی‌ها داد نه اجازه داد تحرکاتی از خاک کشورش علیه ایران انجام شود و حمله رژیم صهیونیستی به کنسول‌گری ما را نیز محکوم کرد بنابراین گسترش روابطمان با عربستان را در چشم انداز سیاست خارجی کشور ادامه خواهیم داد.

شهریار حیدری نیز درباره موضع‌گیری کشورهای عربی به عملیات وعده صادق و چشم‌انداز روابط آن‌ها با جمهوری اسلامی ایران به خبرنگار پارلمانی ایسکانیوز گفت: کشورهای عربی متاسفانه همواره تحت تاثیر لابی‌های صهیونیستی بوده‌اند و در چهل و پنج سال عمر جمهوری اسلامی این موضع به صورت ثابت اما با تغییر تاکتیکی در برخی از کشورهای عربی البته نه همه آن‌ها دیده شده است.

نائب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: کشورهایی مانند عراق، عمان، قطر و سوریه به مواضع جمهوری اسلامی ایران اعتماد داشتند و همکاری کرده‌اند. برخی کشورهای عربی که تحت تاثیر اعراب و صهیونیست‌ها بوده‌اند در سال‌های اخیر متوجه شدند که جمهوری اسلامی، دشمن آن‌ها نیست و می‌تواند هم‌پیمان خوبی برای کشورهای عربی باشد بنابراین تغییر رویه داده‌اند و شاهد مثال آن بازگشایی سفارت عربستان در ایران است.

رژیم صهیونیستی با تنش‌زایی بین ایران و کشورهای منطقه می‌خواهد ذهن دنیای اسلام را از مساله فلسطین غافل کند

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی افزود: این تغییرات ناشی از نوعی آگاهی‌بخشی و پی بردن به صداقت ایران و بی‌صداقتی رژیم صهیونیستی است اما واقعیت این است که رژیم صهیونیستی دست بردار نیست و در تلاش برای تنش‌زایی بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای منطقه است و می‌خواهد ذهن دنیای اسلام را از مساله فلسطین غافل کند. تنها کشوری که در برابر رژیم صهیونیستی قرار گرفت و ایستادگی کرد جمهوری اسلامی ایران و گروه‌های مبارز منطقه بودند.

در همین راستا مهدی سعادتی بیشه‌سری به خبرنگار پارلمانی ایسکانیوز گفـت: قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی نه تنها کشورهای منطقه بلکه سایر کشورهای جهان را تحت تاثیر قرار داده است. دفاع مشروع و همه جانبه بر اساس اصل ۵۱ قانون منشور سازمان ملل، حق مشروع جمهوری اسلامی ایران بود.

عربستان عاقل‌تر ار آن است که حق دفاع مشروع ایران را نادیده بگیرد

وی افزود: تلاش می‌کنیم با تمام کشورها از جمله عربستان سعودی روابطمان را گسترش دهیم و تصور می‌کنم کشورهای عربی از جمله عربستان عاقل‌تر از آن هستند که بخواهند حق دفاع ایران را نادیده بگیرند و به سمت بر هم زدن مناسبات بروند زیرا آن ها بیشتر به ما نیاز دارند تا این که ما به آن‌ها نیاز داشته باشیم.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: کشورهای عربی مدت طولانی است به این نتیجه رسیده‌اند که نباید با طناب پوسیده رژیم صهیونیستی به چاه بروند. کشورهایی مانند عراق، سوریه، افغانستان متقاعد شده‌اند که امنیت منطقه باید به دست کشورهای خود منطقه تامین شود و عمل به وعده صادق ما کشورهای منطقه را هشیارتر کرد تا در جهت وحدت گام بردارند. استراتژی ایران در سیاست خارجی از جنس عزت، مصلحت و حکمت است و در این راستا با کشورهای عربی که برای منافع ملی خطری ایجاد نکنند، مشکلی نداریم.

قبل از آغاز عملیات به کشورهای منطقه اعلام کردیم همکاری با رژیم صهیونیستی را برنمی‌تابیم

وی درباره موضع‌گیری اردن در حوادث اخیر تصریح کرد: قبل از انجام عملیات به همه کشورهای منطقه به خصوص کشورهایی که پایگاه آمریکایی‌ها در آن‌جا است، اعلام کردیم هر نوع همکاری با صهیونیست‌ها را بر نمی‌تابیم بنابراین اردن باید پاسخگوی رفتارش باشد. عملکرد این کشور در کمیسیون سیاست خارجی مجلس و شورای امنیت ملی بررسی و در جایگاه خودش به آن رسیدگی خواهد شد. فقط هم اردن نیست، کشورهای دیگری هم بودند و برایشان برنامه داریم و باخبریم که به چنین کشورهایی فشار سنگینی وارد شده است.

سعادتی بیشه‌سری در پایان گفت: پیش از حمله وعده صادق از سوی کشورهای غربی به ایران پیام داه شده که فعلا دست نگه دارید و چند هفته صبر کنید اما جمهوری اسلامی ایران دید که این درخواست فریب است و به آن اعتنایی نکرد.

انتهای پیام/

فاطمه نورنژاد کد خبر: 1227577 برچسب‌ها سپاه پاسداران

دیگر خبرها

  • ادعای یک نشریه انگلیسی : بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  • بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است!
  • رهبر انصارالله: عملیات ایران، معادلۀ جدیدی برای پاسخ به حملات اسرائیل ایجاد کرد/ برخی کشورهای عربی به بهانه جلوگیری از تشدید تنش، به دنبال ممانعت از واکنش ایران بودند/ عربستان و امارات خود را رهبر کشور‌های عربی معرفی می‌کنند، اما حمایتی از فلسطین نکردند
  • کنایه رهبر انصارالله یمن به کشورهای اسلامی در حمایت از فلسطین
  • چشم‌انداز روابط ایران و کشورهای عربی پس از «وعده صادق»؛ سیاست خارجی ایران منطبق بر «واقعیت‌های میدانی» است
  • طرح جدید آمریکا و کشورهای عربی برای آینده غزه
  • نشاندن بایدن پشت میز روزولت برای سخنرانی، تهران را تحریک می‌کند
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران
  • رویترز: بایدن تحریم‌های نفتی ایران را تشدید نمی‌کند
  • یورونیوز: آمریکا نمی‌تواند تحریم‌های نفتی ایران را تشدید کند