Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته گذشته ممنوعیت سفر مسلمانان با امضای رئیس جمهوری جدید آمریکا پایان یافت اما به نظر نمی رسد اسلام هراسی در آمریکابه همین سادگی به پایان برسد و مسلمانان سكوت نهادین در مقابل نژادپرستی در آمریکا را فراموش نخواهند کرد.

خبرگزاری شبستان،جهان اسلام: هفته گذشته ممنوعیت سفر مسلمانان با امضای «جو بایدن»،رئیس جمهوری جدید آمریکا  و جشن بسیاری از فعالانی که برای خنثی کردن این دستور اجرایی ببی وقفه تلاش کردند ، پایان یافت اما به نظر نمی رسد اسلام هراسی در آمریکا تنها با لغو ممنوعیت سفر مسلمانان به همین سادگی پایان یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گفته تحلیلگران آمریکا هرگز در زمینه رهایت حقوق مسلمانان سابقه قوی نداشته است. ترامپ در سخنانش برای توجیه ممنوعیت مسلمانان  از اینکه اسلام ضد قانون اساسی ایالات متحده است ، اینکه اسلام از آمریکا متنفر است ، اینکه اسلام با غربناسازگار است ،استفاده کرد اما دشمنی آمریکا یا مسلمانان و جهان اسلام ریشه دار تر از آن است که با تغییر ترامپ از بین برود،اگرچه ممکن است متعادل تر شود.

 

حتی پس از اینکه مسیحیان عرب حق خود را برای تابعیت آمریکا به دست آوردند ، مسلمانان عرب از این حق محروم شدند.

 

در سال 1942 یک مهاجر مسلمان یمنی به نام «احمد حسن » در پرونده ای که برای تابعیت خود تشکیل داده بود،شکست خورد و کمتر از 100 سال پس از آن برخی رئیس جمهور «باراک اوباما» را عرب و مسلمان  خطاب کردند تا آمریکایی بودن وی را بی اعتبار کنند.

 

قرن هاست که نفرت از اسلام در شعارهای فکری آمریکایی ریشه دوانده است. همانطور که ایجاد ترس از اسلام در آمریکا با 11 سپتامبر آغاز نشده است با ممنوعیت مسلمانان نیز پایان نخواهد یافت.

 

مسئله ای که باید ما را نگران کند این نیست که قانون نژادپرستانه ای علیه مسلمانان در آمریکا تصویب شده است استثنا یلکه مسئله این است که این قانون توسط اقلیت محافظه کار در قدرت که معتقدند جنگ برای حقوق شهروندی در آمریکا به پایان رسیده،مشروعیت بخشیده شده است.

 

موضع آمریکا در قبال حقوق مدنی و انسانی نباید بر اساس رئیس جمهوری که در قدرت قرار می گیرد تغییر کند. قوه قضاییه و قانونگذاران  نباید در برابر تعصبات رئیس جمهور  سرتعظین فرود بیازوند هرچقدر هم که با صدای بلند او را تحسین کنند اما این اتفاقات در آمریکا رخ می دهد.

 

دکتر «مارتین لوتر کینگ جونیور» یک بار گفت که فاجعه اصلی ظلم و بی رحمی توسط افراد بد نیست بلکه سکوت در برابر آنها از سوی افراد خوب است.

 

 فاجعه ممنوعیت سفر مسلمانان این نبود که ما فهمیدیم نژادپرست و اسلام هراس در دولت آمریکا وجود دارد ،فاجعه این بود که آنها قدرت داشتند دستور کار خود را پیش ببرند و نهادهای دموکراتیک نه تنها آنها را متوقف نکردند بلکه تشویق هم کردند. حتی وقتی بسیاری از مردم خواستار اجرای عدالت در دادگاه ها شدند بسیاری دیگر نیز با سکوت و تایید نظاره گر بودند.

 

مسلمانان چه در آمریكا و چه در سراسر جهان این سكوت نهادین را در مقابل نژادپرستی و بیگانه ستیزی بدون منازعه فراموش نخواهند كرد.

 

مسلمانان آمریكایی كه قبلا با سیاست های پس از یازده سپتامبر  كه به مقامات اجازه می داد از مساجد جاسوسی کنند و از برنامه های تلفن همراه مسلمانان اطلاعات جمع آوری كنند ، حقوق شهروندی خود  را در خطر می دیدند به مدت چهار سال از دسترسی به اعضای خانواده خود محروم بودند و این یک فاجعه بزرگ بود.

 

 مسئله این است که آمریکا برای لغو ممنوعیت سفر مسلمانان نباید منتظر ریاست جمهوری جدید می شد  و حالا مسلمانان باید اطمینان حاصل کنند که رئیس جمهوری جدید نه مجوز قانونی و نه سرمایه فرهنگی برای شروع دستور اجرایی جدید را ندارد.

پایان پیام/7

منبع: شبستان

کلیدواژه: ممنوعیت سفر مسلمانان اسلام هراسی آمریکا ممنوعیت سفر مسلمانان جمهوری جدید رئیس جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۹۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادای احترام رئیس جمهور به رهبر استقلال پاکستان

به گزارش جام جم آنلاین، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز سه‌شنبه در ادامه برنامه‌های دومین روز سفر به پاکستان، پس از سفر به ایالت پنجاب و شهر لاهور، به کراچی مرکز ایالت سند نیز سفر کرد و در بدو ورود با حضور در آرامگاه محمدعلی جناح «قائد اعظم» و پدر استقلال این کشور، با تقدیم تاج گل و قرائت فاتحه به مقام وی ادای احترام کرد.

محمدعلی جناح ملقب به قائد اعظم در ۲۵ دسامبر سال ۱۸۷۶ در یکی از محله‌های کراچی به دنیا آمد. پدرش بازرگان و خواهرش «فاطمه» یکی از مبارزان دوران استقلال پاکستان و هندوستان بود. وی در سال ۱۸۹۵ از دانشگاه انگلیس فارغ التحصیل شد و بعد از دریافت مدرک دکترای قانون، فعالیت سیاسی خود را آغاز کرد.

جناح در سال ۱۸۹۶ به کنگره هند پیوست و در سال ۱۹۱۳ به عضویت «حزب آل اندیا مسلم لیگ» که توسط مسلمانان هند تشکیل شده بود درآمد. وی در سال ۱۹۱۶ بعد از برگزاری اجلاس ویژه حزب مسلم لیگ در شهر «لکهنو» به عنوان رهبر این حزب انتخاب شد.

محمد علی جناح نقش مهمی در نزدیکی کنگره هند با حزب مسلم لیگ برای بیرون کردن انگلیس از هندوستان داشت. در سال ۱۹۲۹ جناح در گزارشی به عنوان «گزارش نهرو» بر ۱۴ نکته اساسی درباره حقوق مسلمانان تأکید کرد که بعدها مقدمه‌ای برای تشکیل یک کشور مسلمان شد.

جناح تمام عمر خود را صرف حمایت از حقوق مسلمانان شبه‌قاره کرد و چون مسلط به قانون بود تلاش‌های وی به ثمر نشست و سرانجام توانست کشور پاکستان را تشکیل دهد.

با ورود محمدعلی جناح به حزب کنگره ملی هند که برای کمک به انگلیسی‌ها تأسیس شده بود، فعالیت‌های این حزب که مقرر بود متناسب با منافع انگلیسی‌ها باشد، مخالف اهداف آنان عمل کرد. مسلمانان هم برای حفظ منافع خود حزبی به نام مسلم لیگ را تأسیس کردند. این دو حزب راه استقلال را هموار نمودند و فعالیت‌های جناح به استقلال پاکستان منجر شد. جناح از تعصب‌های فرقه‌ای دوری می‌کرد و به همین خاطر یکی از بهترین نمایندگان اتحاد مسلمانان با هندوها به شمار می‌رفت.

در مارس ۱۹۲۷ جناح توانست طرح‌های مسلمانان دهلی را تدوین کند اما در طرح مربوط به قانون اساسی حق رأی دادن از مسلمانان گرفته شد و کارهای جناح بی‌نتیجه ماند. در سال ۱۹۲۹ محمدعلی جناح طرح معروفی را در ۱۴ ماده تنظیم کرد و به کنگره داد. گنگره ملی هند به طرح ۱۴ ماده‌ای جناح چندان توجه نکرد. او پس از این ناکامی‌ها به لندن رفت و از دور فعالیت‌های اجتماعی سیاسی شبه قاره را دنبال می‌کرد.

در ۱۹۴۰ محمد علی جناح بیمار شد و در سال ۱۹۴۷ درست یک سال بعد از تشکیل کشور مستقل مسلمان به عنوان پاکستان در سپتامبر سال ۱۹۴۸ دار فانی را وداع گفت، اما فداکاری‌های او برای تشکیل یک کشور مستقل مسلمان همیشه در یاد و خاطره مسلمانان شبه‌قاره باقی خواهد ماند.

دیگر خبرها

  • ممنوعیت‌های تردد در محور‌های شمالی در پایان هفته اعلام شد
  • ممنوعیت تیک‌‌تاک در آمریکا تبدیل به قانون شد
  • تصویب ممنوعیت تیک‌تاک در آمریکا
  • آمریکا ممنوعیت تیک تاک را در سنا تصویب کرد
  • ادای احترام رئیس جمهور به رهبر استقلال پاکستان
  • ممنوعیت ورود عشایر به شهرستان فریدونشهر تا پایان اردیبهشت
  • خشم مسلمانان و اپوزیسیون هند از اظهارات اسلام‌ستیزانه مودی
  • آیا با عدالت نسبتی داریم؟/ابعاد مهم سفر رئیس‌جمهور به پاکستان/اشاعه ايران‌هراسي يا تبليغ بازدارندگي؟
  • تظاهرات مردم پاریس علیه اسلام‌هراسی
  • اسلام به زودی بزرگترین دین در فرانکفورت می‌شود