Web Analytics Made Easy - Statcounter

کویت به نمایندگی از دیگر کشورهای عربی بار دیگر خواستار واگذاری کرسی دائم به اعراب در شورای امنیت سازمان ملل شد.

به گزارش ایرنا، پایگاه خبری میدل ایست نیوز در این باره نوشت که «منصور العتیبی»، نماینده دائم کویت در سازمان ملل متحد، به نمایندگی از دیگر کشورهای عربی، در نشست عصر سه شنبه شورای امنیت این موضوع را مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



العتیبی گفت: کویت به نمایندگی از کشورهای عربی نمایندگی کامل عرب ها و اعطای کرسی دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد را خواستار است.

وی افزود: نمایندگی عادلانه همچنین به نمایندگی متناسب عرب ها در رده کرسی های غیر دائمی در شورای امنیت نیاز دارد.

العتیبی توضیح داد که خواسته های کشورهای عربی مبتنی بر معیارهای عینی از جمله تراکم جمعیت و شمار کشورهای عربی در سازمان ملل متحد است.

وی در ادامه گفت: بخش عمده ای از کار شورا و مواردی که در دستور جلسه آن قرار دارد مربوط به کشورهای عربی است که به نمایندگی عادلانه و متناسب آنها در شورای امنیت نیاز دارد.

نماینده دایم کویت تأکید کرد که کشورهای عربی به اصلاحات واقعی و جامع در ساختار شورای امنیت پایبند هستند تا قدرت و تاثیر بیشتری در چارچوب نمایندگی، شفافیت، بی طرفی و اعتبار بیشتر داشته باشد.

پیشتر مصر و کویت به ترتیب در سال های ۹۷ و ۹۵ درخواست مشابهی را مطرح کرده بودند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد در حال حاضر از ۱۵ کشور شامل ۵ عضو دائمی شامل ایالات متحده آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین و روسیه تشکیل شده است.

۱۰ عضو غیر دائم شورای امنیت را مجمع عمومی سازمان ملل متحد با توجه به مشارکت اعضای این سازمان در حفظ صلح و امنیت بین الملل و دیگر اهداف سازمان و همچنین بر مبنای توزیع عادلانه جغرافیایی انتخاب می‌کند.
اعضای غیر دائم شورای امنیت برای یک دوره ۲ ساله انتخاب می‌شوند. 

هر یک از اعضای دائم شورا حق وتو دارند، که به آن ها اجازه می دهد از صدور هرگونه پیش نویس قطعنامه جلوگیری کند، منتقدان معتقدند که این امر به دور از روح عدالت است و منافع اعضای دائمی را تأمین می کند و مانع کار نهادهای بین المللی می شود.

وظیفهٔ پاسداری از امنیت و صلح بین‌المللی به عهده شورای امنیت است. بر اساس منشور سازمان ملل متحد، حیطهٔ قدرت شورای امنیت شامل اعزام نیروهای پاسدار صلح، تصویب تحریم‌های بین‌المللی و اعطای اجازه استفاده از نیروی نظامی علیه کشورهای متخاصم است. 
تصمیم‌های این شورا به صورت قطعنامه‌های شورای امنیت اعلام می‌شود.

لینک کوتاه: asriran.com/003DhQ

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سازمان ملل متحد شورای امنیت کشورهای عربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۰۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدرت نظامی ایران، پوشالی بودن رژیم صهیونسیتی را اثبات کرد

شورای علمای شیعه افغانستان با اشاره به عملیات «وعده صادق» تصریح کرد قدرت برتر نظامی ایران، پوشالی بودن رژیم صهیونسیتی را اثبات کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، شورای علمای شیعه افغانستان در بیانیه‌ای نوشت بحران خاورمیانه، امروزه تمام جهانیان را درگیر ونگران ساخته، وجدان‌های بشریت و آزادگان عالم را به شدت می‌آزارد، و تا آنجا نگرانی‌ها را جدی ساخته است که بعضی احتمال وقوع جنگ جهانی سوم را در سایه این بحران پیش‌بینی می‌ نمایند؛ تردیدی نیست که منشاء این بحران اعلامیه بالفور و تعبیه غده سرطانی اسرائیل برای تأمین منافع نامشروع جهان غرب و فراهم نمودن زمینه برتری‌طلبی نژادی یهود در قلب جهان اسلام می‌باشد.

متن کامل بیانیه شورای علمای شیعه افغانستان به این شرح است:

نپذیرفتن قطعنامه‌های سازمان ملل متحد از سوی رژیم غاصب اسرائیل و حمایت بی‌دریغ غرب از ماجراجویی‌ها و خودسری‌های آن ریشه در اهداف پلید فوق داشته و سرپیچی‌های رژیم اسرائیل از قطعنامه سازمان ملل متحد(مجمع عمومی و شورای امنیت) تا کنون به 131 قطعنامه می‌رسد که موارد استقلال فلسطین، جلوگیری از شهرک‌سازی، خودداری از غصب سرزمین‌های فلسطینی‌ها و پرهیز از خشونت و نقض حقوق بشری و محاصره آنها را در بر می‌گیرد.

حد وسیعی از شرارت‌ها که توسط اسرائیل جانی صورت گرفته است، در تاریخ جهان کاملاً بی‌سابقه است. مخصوصاً در 6 ماه اخیر بعد از حرکت ناگزیر "طوفان الاقصی" توسط حماس، رژیم صهیونیستی عملاً و به شهادت برخی از سران کشورها و ملل آزاده، به صورت صریح و آشکارا، به نسل‌کشی مردم غزه پرداخته و حامیانش را نیز شرمسار ساخته است، از جمله آمریکا از اسرائیل خواست که بیش از این مرتکب جنایات جنگی نشود.

شرارت‌های رژیم صهیونیستی اسرائیل به حدی رسید که با زیر پا گذاشتن حقوق دیپلماتیک و نقض حاکمیت ملی کشورها بر خلاف قوانین نافذه بین‌المللی به مرکز دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در سوریه حمله کرد که به منزله حمله به خاک یک کشور مستقل تلقی می‌شود.

از جانب دیگر، با اعمال نفوذ برخی کشورهای قدرتمند حامی اسرائیل، شورای امنیت ملل متحد نتوانست موضع قاطعی درقبال تخلف آشکارای اسرائیل از قوانین بین‌المللی اتخاذ نماید، به قول نمایندگان بعضی اعضای برجسته شورای امنیت در اجلاس روز یکشنبه اخیر، برخورد انفعالی و شرم‌آور شورای امنیت با این قضیه موجب گردید که جمهوری اسلامی ایران بر اساس ماده 51 منشور ملل متحد با استفاده از "حق دفاع مشروع از خود" در یک اقدام قاطع و قوی پاسخ لازم را به اسرائیل بدهد.

شورای علمای شیعه افغانستان اقدام جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به حمله اسرائیل به مرکز دیپلماتیک ایران در دمشق را حق مشروع این کشور و گامی در جهت جلوگیری از بی‌ثباتی بیشتر در خاورمیانه و درس عبرتی برای اسرائیل و حامیان آن می‌داند.

حمایت تمام قد افغانستان از عملیات ایران علیه رژیم اسرائیلطالبان: پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی دفاع مشروع بود

بی تردید پاسخ ایران به حمله تجاوز کارانه رژیم صهیونیستی، قدرت برتر نظامی ایران و پوشالی بودن ادعای رژیم اسرائیل مبنی بر در اختیار داشتن لایه‌های مختلف دفاعی را به اثبات رسانیده و مایه امیدی شد به ملل تحت ستم و تهدید؛ و گامی است در جهت جلوگیری از نسل‌کشی بیشتر در غزه. لذا شورای علمای شیعه افغانستان از همه جوانب ذی‌دخل، مخصوصاً شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌خواهد که تمام اقدامات مناسب را برای جلوگیری از گسترش بحران، توقف قتل‌ عام مردم مظلوم و بی‌دفاع غزه و گردش چرخه خشونت انجام دهند.

شورای علمای شیعه افغانستان

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • بررسی تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی در حاشیه دیدارها در نیویورک
  • موافقت 12 عضو شورای امنیت با شناسایی کشور فلسطین/ آمریکا وتو کرد
  • شورای امنیت باید برای توقف فوری جنگ در غزه مداخله کند
  • نماینده فلسطین در سازمان ملل: شورای امنیت باید برای توقف فوری جنگ در غزه مداخله کند
  • رای گیری در مورد عضویت فلسطین در سازمان ملل
  • عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل به رای گذاشته می شود
  • غریب آبادی: شورای امنیت در حفظ صلح و امنیت بین‌المللی ناتوان است
  • رای شورای امنیت سازمان ملل تضمینی برای راه حل دو دولتی نیست
  • عضویت کامل فلسطین در شورای امنیت به رای گذاشته می‌شود
  • قدرت نظامی ایران، پوشالی بودن رژیم صهیونسیتی را اثبات کرد