Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، ۹۹ درصد آسیب‌های اجتماعی ناشی از «فقر و بیکاری» است.

کیومرث سرمدی‌واله شامگاه گذشته سه شنبه ۷ بهمن ماه در جمع خبرنگاران و فعالان حوزه فضای مجازی شهرستان اسدآباد، اظهار کرد: مقام معظم رهبری نسبت به پنج آسیب اجتماعی از جمله طلاق، اعتیاد، حاشیه نشینی و فقر تأکید مؤکدی داشته اند و قطعاً از کودک آزاری گرفته تا طلاق و خودکشی به مسائل زیرساخت فرهنگی ارتباط دارد و گناه این آسیب های اجتماعی به گردن دو گروه رانت‌خوارن و کسانی که عامدانه کوتاهی کردند، است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در رابطه با افزایش وام ازدواج نیز مطرح کرد: در کمیسیون اجتماعی در رابطه با افزایش وام ازدواج و بازه زمانی بازپرداخت این وام از هفت سال به ۱۰ سال اقدام شد چراکه پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی در شرایط مشکلات اقتصادی پاسخگوی آغاز زندگی مشترک جوانان نخواهد بود و در این رابطه ضمانت های ازدواج تسهیل خواهد شد. در همین راستا در کمیسیون تلفیق برای ترغیب به ازدواج جوانان ۱۰۰ میلیون تومان وام ازدواج پسران زیر ۲۵ سال و دختران زیر ۲۳ سال و وام پایه دیگر جوانان به ۷۰ میلیون تومان افزایش یافت.

سرمدی‌واله در ادامه پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا، درباره تعدیل قیمت ها به جای افزایش وام های ازدواج تصریح کرد: قطع به یقین تثبیت و تعدیل قیمت ها باید انجام شود و این گرانی تنها به زوج های جوان آسیب وارد نخواهد کرد بلکه به تمام جامعه آسیب وارد می کند و با تدابیر دولت و مجلس با اصلاحاتی که وجود دارد برای بهتر شدن تعدیل و تثبیت قیمت ها و کنترل بازار تلاش می شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس همچنین با اشاره به بحث سهام عدالت خاطرنشان کرد: بخشی از مردم برای سهام عدالت ثبت نام نکرده و یا جامانده اند که در قانون بودجه سال آینده این امر قابل حل بوده که مقدمات ثبت نام آنها انجام گیرد ضمن اینکه کسانی هم که در «سجام» ثبت نام کرده و یا ثبت نام انجام نداده اند، نباید حق آنها از بین برود.

افزایش تمایل سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در ایران

وی در ادامه با بیان اینکه تمایل سرمایه گذاران حتی سرمایه گذران خارجی در سال ۱۴۰۰ به سرمایه گذاری در کشور ایران حتی در شهرستان ها بیشتر شده است، خاطرنشان کرد: امیدواریم با این خبر خوش بتوان بخش عمده ای از اشتغال شهرستان اسدآباد را نیز مرتفع کرده و زمینه درآمدزایی و اشتغال و شکوفایی شهرستان را رقم بزنیم اما این امر یک شبه امکان پذیر نیست و برای رسیدن به نقطه مثبت قطعاً تلاش خواهیم کرد.

سرمدی‌واله با اشاره به اینکه ۹۰ درصد مراجعان به نماینده مردم در  شهرستان مشکل اشتغال و بیکاری است و ۸۰ درصد این مراجعان دربحث اشتغال جوانان تحصیلکرده هستند، افزود: برای حل اشتغال باید دو رویکرد داشته باشیم؛ یک رویکرد منطقه ای و استفاده از ظرفیت سرمایه گذاران و توجه و نظارت به کارگاه های کوچک و زودبازده و در رویکرد کلان مجلس و دولت نیز باید در این رابطه کار شود ضمن اینکه در حال حاضر برای جذب سرمایه گذار برای شهرستان در تلاش هستیم.

وی همچنین در رابطه با وضعیت ورزش شهرستان اسدآباد گفت: از چندین ماه پیش از انتخابات نمایندگان مجلس اداره ورزش و جوانان شهرستان به مسائل حاشیه و سیاسی و به برخی مشکلات و چالش ها کشیده شده بود و انتصاب های مدیران قبل با چالش هایی مواجه شد که منبعث از این مسائل حاشیه ای بود و در ملاقات هفته گذشته بنده به اتفاق مدیرکل ورزش و جوانان و نیز سرپرست اداره ورزش و جوانان شهرستان با وزیر ورزش و جوانان قول کمک هایی از وزیر به این اداره گرفته و قرار شد نماینده وزیر طی این هفته برای بازدید و بررسی مشکلات حوزه ورزش شهرستان به اسدآباد سفر کند.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی وجود هیئت های ورزشی شهرستان را یک ظرفیت بزرگ و فاخر برای تقویت ورزش شهرستان دانست و بیان کرد: بحث هایی چون ازدواج جوانان و مسکن نیز به حیطه  ورزش و جوانان مرتبط بوده و باید وزارت ورزش با رسالت خود از این پتانسیل خود برای توجه به مرتفع شدن مشکلات در این زمینه استفاده کرده و کار کند.

وی با اشاره به مشکل اینترنت برخی از روستاهای اسدآباد توضیح داد: مشکل اینترنت بخشی از شهرستان را شامل می شود که در بخش کلیایی موضوع تا حد زیادی حل شده و مرتفع کردن کمبود در سایر بخش ها نیز در دستور کار قرار دارد.

سرمدی‌واله در ادامه از اختصاص دو میلیارد تومان اعتبار برای کتابخانه استاندارد این شهرستان خبر داد و یادآور شد: ساخت و ساز این طرح از سال آینده آغاز می‌شود و با گرفتن این طرح از اداره کل راه و شهرسازی و واگذاری آن به نهاد کتابخانه های عمومی امیدواریم بهره برداری از این طرح شتاب گیرد.

وی در پایان خطاب به خبرنگاران و فعالان فضای مجازی تصریح کرد: باید مراقب باشید در بیان دیدگاه ها و انعکاس اخبار آب به آسیاب دشمن نریزید و خدماتی که انقلاب اسلامی انجام داده انعکاس داده شود و انعکاس نارسایی ها با رویکردی ارائه شوند که دشمن از بیانات ما سیاه نمایی و سوءاستفاده نکرده و خوراک برای رسانه های بیگانه نشود.

برچسب ها: کیومرث سرمدی واله ، کمیسیون اجتماعی ، مجلس یازدهم لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000M9m

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم کمیسیون اجتماعی ورزش و جوانان ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۱۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال ویژه دهه شصتی‌ها از مراکز همسرگزینی

قانونگذار در ماده ۳۷ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اهمیت امر تسهیلگری در ازدواج جوانان با محوریت انتخاب همسر را به جهت تشکیل خانواده پایدار براساس موازین قانونی و شرعی از طریق مؤسسات فرهنگی، مساجد و روحانیون و دیگر ظرفیت‌های مردمی و با تأکید بر محوریت و مشارکت خانواده‌ها مورد توجه قرار داده است. این مداخله در راستای کمک به نهاد خانواده و ایفای رسالت ذاتی آن و نیز کمک به جوانی جمعیت از طریق تسهیل و تسریع ازدواج جوانان است.

آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی ماده فوق و همچنین فرآیند‌های اجرای تکلیف قانونی حدود ۷ ماه پس از تصویب قانون به تصویب رسیده، اما با توجه به نبود سابقه اجرایی در این زمینه و جنس مردمی تکلیف تعیین شده، دستورالعمل اجرایی این ماده در طول فرایند اجرا مورد بازبینی قرار گرفته و اصلاحات و تغییراتی را به همراه داشته است. بررسی سازوکار‌های تعریف شده در اجرای قانون و فرایند اجرایی مراکز انتخاب همسر نشان می‌دهد، عدم اتصال مراکز همسرگزینی به سازمان ثبت احوال به جهت استعلام وضعیت تأهل و تجرد افراد، تعدد مراجع صدور مجوز مراکز همسرگزینی، صدور مجوز مراکز همسرگزینی ذیل درگاه ملی مجوز‌های کسب و کار به عنوان یک ردیف کسب و کار، عدم توجه مراکز دارای مجوز و دستگاه نظارتی به ابعاد فرهنگی مسئله ازدواج و تغییرات الگو‌های همسرگزینی در جامعه، ضعف شرایط عمومی و تخصصی در نظر گرفته شده برای فرد متقاضی مجوز از حیث تحصیلات و تجربه کاری در این حوزه، عدم هم‌افزایی دستگاه‌های مکلف در قانون مذکور در راستای فرهنگ‌سازی تسهیل ازدواج جوانان از مهمترین چالش‌های اجرای ماده است.

بازنگری در دستورالعمل اجرایی ماده مذکور مبنی بر غیر تجاری بودن مراکز انتخاب همسر، مکلف کردن سازمان ثبت و احوال کشور مبنی بر همکاری با سازمان تبلیغات اسلامی در پاسخگویی به درخواست استعلام از وضعیت تأهل افراد، رصد مستمر وضعیت ازدواج و الگو‌های همسرگزینی و در دستور کار مراکز قرار دادن نتایج پژوهش‌ها، تدوین ضوابط رتبه‌بندی مراکز در راستای دسته‌بندی انواع حمایت‌های معنوی و مادی از مراکز در نظر گرفتن تخفیف‌های مالیاتی متناسب با کمیت و کیفیت فعالیت مراکز، تعریف شاخص‌های رصد عملکرد مراکز از جمله تعداد ازدواج‌ها نسبت به متقاضیان، فراوانی طلاق مزدوجین معرفی شده از سوی مراکز در پنج سال اول زندگی، میزان موفقیت مراکز در تزویج گروه‌های خاص از جمله افرادی که متقاضی پیدا کردن همسر مناسب در سنین بالا هستند و... از جمله پیشنهاد‌های اصلاحی در راستای اصلاح فرایند اجرایی و افزایش کارآمدی ماده قانونی است.

پیدا نکردن همسر مناسب؛ مهمترین عامل فرهنگی در افزایش سن ازدواج جوانان

اما به طور کلی و براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، بررسی عوامل افزایش سن ازدواج جوانان نشان می‌دهد، مهم‌ترین عامل فرهنگی در تأخیر در ازدواج جوانان، پیدا نکردن همسر مناسب است. از سوی دیگر بررسی تحولات اجتماعی و خانواده و تغییر کارکرد‌های خانواده نیز نشان می‌دهد، نقش فرد در انتخاب همسر افزایش پیدا کرده و جایگاه خانواده از نقش محوری در این موضوع به نقش مشورتی تبدیل شده است. از سوی دیگر گسترش نا اطمینانی جوانان در حوزه‌های مختلف و تغییر ملاک‌های ازدواج منجر به سخت شدن فرایند انتخاب همسر شده است؛ لذا کمک به خانواده و فرد در انتخاب همسر ازسوی نهاد دیگر ضروری است. در این راستا قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، حمایت از گروه‌ها، مؤسسات و ظرفیت‌های مردمی که در این حوزه فعالیت می‌کنند را بر سازمان تبلیغات اسلامی تکلیف کرده و صدور مجوز برای مراکز فعال را برعهده وزارت ورزش و جوانان قرار داده است.

متولدین دهه ۶۰؛ اولین مخاطب نهاد‌های واسطه‌گری ازدواج

غالب مخاطبان نهاد‌های واسطه‌گری ازدواج در حال حاضر متولدین دهه ۶۰ بوده و با اختلاف بالا متولدین دهه ۷۰ در رتبه دوم مخاطبین این مراکز قرار دارند. این گزاره نشان می‌دهد نیازسنجی ماده قانونی به درستی انجام شده و مسیری در جهت رفع نیاز گروهی از جامعه باز شده است، البته با توجه به عدم دسترسی به نتایج عملکرد این مراکز و فراوانی ازدواج‌هایی که به دنبال تقاضا‌های صورت گرفته رخ داده، نمی‌توان درصد موفقیت این مراکز را عنوان کرد، اما نکته این است که مسئله‌شناسی درستی صورت گرفته و در گام‌های بعدی سنجش و اصلاح راهبرد‌های اجرایی باید مورد توجه قرار گیرد.

شهلا کاظمی‌پور، جمعیت‌شناس درباره آمار موجود در خصوص ازدواج جوانان دهه شصتی به ایسنا می‌گوید: مطابق با آخرین آمار‌های عنوان شده از جمعیت به تفکیک سن (سال ۹۵)، حدود ۸.۵ ملیون مرد و حدود هشت میلیون و ۳۰۰ هزار زن دهه شصتی در کشور وجود دارد که مجموع جمعیت آنها حدود ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر است.

وی درخصوص وضعیت تجرد قطعی توضیح می‌دهد: در عین حال برآورد‌هایی از آمار‌های موجود حاکی از آن است که در حال حاضر تعداد مردان مجرد دهه شصتی یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر و تعداد زنان مجرد دهه شصتی حدود ۵۵۰ هزار نفر است. البته اکثر مردان دهه شصتی تا مرز ۵۰ سالگی ازدواج می‌کنند، چراکه آنها الزاما با خانم‌های دهه شصتی ازدواج نمی‌کنند و ممکن است با دهه‌های ۷۰ و حتی ۸۰ ازدواج کنند، اما از آنجایی که معمولا ازدواج زنان با مردان بزرگتر از خودشان یک هنجار اجتماعی محسوب می‌شود، از همین رو دایره همسرگزینی برای خانم‌های دهه شصتی محدودتر است و آنها باید یا با مردان دهه شصتی یا مردان دهه ۵۰ ازدواج کنند، این درحالیست که اکثریت مردان دهه ۵۰ هم تا پیش از این ازدواج کرده‌اند.

چرا برخی دختران دهه شصتی در تجرد قطعی ماندند؟

این جمعیت‌شناس با اشاره به علت بالا بودن تجرد دهه شصتی‌ها، یادآور می‌شود: میزان موالید در دهه ۴۰ پایین بود و افراد معمولا ازدواج می‌کردند، اما در دهه ۶۰ به یکباره موالید افزایش یافت؛ بالطبع از آنجایی که تعداد مردان دهه ۴۰ و ۵۰ برای ازدواج با خانم‌های متولد دهه ۶۰ کمتر بود و همین امر موجب ایجاد این معضل برای خانم‌های دهه ۶۰ شد.

کاظمی‌پور در ادامه به علت افزایش سن ازدواج و پیدا نکردن همسر مناسب اشاره و تاکید می‌کند: به طور کلی زمانی که افراد دیر ازدواج می‌کنند میانگین سن ازدواج برای کل جامعه بالا می‌رود و به تبع افراد دیرتر ازدواج می‌کنند و این موضوع به ضرر خانم‌هاست چراکه مردان جوان‌طلب هستند و با زنان کوچکتر ازدواج می‌کنند؛ بنابراین خانم‌هایی با سن‌های بالاتر، شانس کمتری برای ازدواج دارند. در این میان مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که یکی از عوامل تاخیر در ازدواج جوانان «انتخاب همسر مناسب» است؛ این درحالیست که در گذشته واسطه‌گری در ازدواج رخ می‌داد و قوم و خویشان جوانان را به یکدیگر معرفی می‌کردند، جامعه کوچکتر، روابط چهره به چهره و گسترده بود، اما با بزرگ شدن شهر‌ها روابط کاهش یافته و شناخت افراد از یکدیگر کم شده است.

وی با بیان اینکه مراکز همسان‌گزینی جایگزین «واسطه‌گری در ازدواج» هستند، تصریح می‌کند: اگرچه مراکز همسان‌گزینی می‌توانند جایگزین مناسبی برای «واسطه‌گری در ازدواج» باشند، اما در عین حال تعدد مراکز موجب خطا و افزایش نفوذ افراد غیر متعارف برای فعالیت این مراکز شده است، بنابراین اگر مراکز رسمی برای انتخاب جوانان مناسب یکدیگر وجود داشته باشد به مرور زمان اطمینان در جوانان برای مراجعه به این مراکز بیشتر خواهد شد.

عدم هماهنگی دستگاه‌ها و تاثیر آن بر مراکز انتخاب همسر

به گزارش ایسنا، یکی از موضوعات مهم در محقق شدن هدف این ماده قانون، فرهنگ‌سازی در راستای ازدواج جوانان و همچنین استفاده از ظرفیت مؤسسات و مراکز مردم‌نهاد در این حوزه است که البته این مهم نیز در مواد دیگر قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت عنوان شده، اما عدم هماهنگی دستگاه‌ها در تکالیف محول شده امکان بهره‌مندی سازمان تبلیغات و مراکز انتخاب همسر از ظرفیت فرهنگ‌سازی دستگاه‌های دیگر را بسیار کاهش داده است.

طراحی سازوکار سازمانی با ویژگی مردمی بودن ظرفیت واسطه‌گری ازدواج تعارض دارد لذا باز طراحی حکمرانی مردم ضروری است. یکی از چالش‌های دیگر دریافت مجوز در بستر درگاه ملی مجوز‌های کسب و کار است که رویکرد، کسب و کار گونه به امر تسهیل در انتخاب همسر می‌دهد.

شرایط اختصاصی مراکز نسبت با کیفیت و کمیت خدمات ارائه شده به مراجعه‌کنندگان به درستی تعریف نشده است. به عبارتی می‌توان گفت در دستورالعمل تعریف شده باید تعداد پرسنل هر مرکز نسبت با تعداد متقاضیان دریافت خدمت بیان شود و صرف الزام به داشتن حداقل سه پرسنل (مؤسس، مشاور و کنشگر در امر واسطه‌گری) کفایت‌کننده نیست.

در متن دستورالعمل‌ها توجه به جهت‌گیری و ساماندهی فعالیت مراکز مذکور در راستای اصلاح الگوی همسرگزینی در جامعه دیده نمی‌شود و ابتنای فعالیت مراکز بر مطلوبیت‌های افراد محوریت دارد.

با توجه به اینکه مراکز همسرگزینی ذیل عناوین دیگر از جمله سازمان‌های مردم نهاد درخواست مجوز کرده یا در کنار دیگر فعالیت‌ها در این عرصه نیز فعالیت می‌کنند، از ظرفیت مجوزدهی سایر دستگاه‌ها نیز استفاده می‌کنند که به دلیل تفاوت در فرایند صدور مجوز و نظارت بر عملکرد آنها یکپارچگی و انسجام مختل می‌شود. ضعف توجه به مساجد و خانواده‌ها در دستورالعمل و آیین‌نامه‌های اجرایی تدوین شده، به رغم تأکید قانون بر این دو نهاد مهم به چشم می‌خورد.

چند پیشنهاد و راهکار نظارتی یا سیاستی

حل تعارض مردمی بودن و سازوکار سازمانی تعریف شده می‌تواند از طریق سازوکار خود نظارتی مراکز تا حد قابل توجهی مرتفع شود. به عبارتی سازوکار و شاخص‌های نظارتی باید به گونه‌ای تعریف شوند که هر مرکز نهاد نظارتی مراکز دیگر به شمار آید. از سوی دیگر تعریف شاخص‌های نظارت بر عملکرد مراکز، رتبه‌بندی مراکز با توجه به کیفیت ارائه خدمات، فراوانی مراجعان و تعریف ضوابط متفاوت برای هر کدام از سطوح تعریف شده، تعریف انواع حمایت‌ها به تناسب سطوح مختلف مراکز، در نظر گرفتن تخفیف مالیاتی به تناسب سطوح مختلف مراکز و تعریف سازوکار لازم به جهت تسریع در دریافت پاسخ استعلام از سازمان ثبت احوال کشور از جمله پیشنهاد‌های مطرح شده به شمار می‌رود.

منبع: ایسنا

tags # ازدواج سایر اخبار چرا مو‌های بدن زنان کمتر از مردان است؛ آیا زنان مردان پشمالو را بیشتر می‌پسندند؟ مغز آلبرت انیشتین از مغز یک نئاندرتال کوچک‌تر بود! آیا انسان‌های اولیه عاشق می‌شدند؟ آنها چگونه همسر خود را انتخاب می‌کردند؟ قدیمی‌ترین راز تاریخ فاش شد؛ اول مرغ بود یا تخم‌مرغ؟!

دیگر خبرها

  • کاهش ۱۷ درصدی مقرری بگیران بیمه بیکاری
  • بالا رفتن سن ازدواج جوانان از چالش‌های جدی در سطح کشور است
  • لزوم افزایش آگاهی‌های اجتماعی در مبارزه با مواد مخدر
  • نمایشگاه توانمندی‌های روستایی مهران رود و میدان چای برگزار می شود
  • استقبال ویژه دهه شصتی‌ها از مراکز همسرگزینی
  • دهه شصتی‌ها؛ اولین مخاطب مراکز همسرگزینی
  • چرا برخی از دهه شصتی‌ها در تجرد قطعی ماندند؟
  • بازگردانده نشدن ۷ میلیارد ریال از محل اجاره اماکن ورزشی به بخش خصوصی
  • جام صفوی ورزش استان اردبیل را متحول می‌کند
  • عدم برگشت ۷ میلیارد ریال از محل اجاره اماکن ورزشی به بخش خصوصی