Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-24@18:02:59 GMT

آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور مهار شد

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۲۱۳۵۹

آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور مهار شد

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: ۳۵ کانون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را در برنامه ملی، شناسایی، تایید و مهار کردیم و مجموع خسارت‌های وارد شده ناشی از این بیماری کمتر از ۲ میلیارد تومان برآورد شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی علی‌صفر ماکنعلی در نشست خبری امروز که به مناسبت گرامیداشت دهه فجر برگزار شد، اظهار کرد: دامپزشکی دو وظیفه مشخص دارد که یکی کنترل بیماری‌ها و دیگری تضمین سلامت غذایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در راستای این وظایف، امسال موفق به تولید واکسن تب برفکی و واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور شدیم، همچنین آنتی ژن تشخیص این دو بیماری هم در کشور تولید می‌شود.

ماکنعلی در رابطه با کنترل و مهار بیماری لکه سفید در کشور خاطرنشان کرد: با رصد و پایش، برقراری شبکه‌های ملی تشخیص پیشرفته و ابلاغ پروتکل‌های آموزشی خاص، در کاهش بیماری لکه سفید میگو رکورد زدیم.

وی با اشاره به این که بیش از 173 هزار واحد پرورش قزل آلا در کشور داریم، اذعان کرد: ایران رتبه اول تولید قزل آلا در آبهای سطحی دنیا را دارد و جزو کشورهایی هستیم که محصول پرورش یافته در قالب پروتکل‌های بهداشتی وارد بازار اوراسیا شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان این که آنفولانزای فوق حاد پرندگان شدیدترین بیماری مختص به پرندگان در تمام قاره‌ها است، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال 2021 تا 23 روز بعد از آن در 27 کشور عضو اتحادیه اروپا 299 کانون بیماری رخ داده است و کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نبود.

وی با اشاره به این که 35 کانون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را در برنامه ملی شناسایی، تایید و مهار کردیم، عنوان کرد: در استان خراسان جنوبی نیز به دلیل قرار گرفتن یکی از واحدهای صنعتی بزرگ در مجاورت یکی از آب بندهای این استان و تاخیر در گزارش این بیماری، تعدادی لاین مرغ تخم گذار درگیر این بیماری شدند که با رصد و پایش، تایید، تشخیص، مهار و مختومه شدن آنها عملیات مهار به پایان رسید.

ماکنعلی در رابطه با استان‌های درگیر با بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان گفت: این بیماری در استان‌های آذربایجان غربی، البرز، تهران، مرکزی، خراسان جنوبی، کرمانشاه، مازندران و... شناسایی شده است.

وی افزود: در تالاب میقان 1264 قطعه پرنده تلف شدند اما با اقدامات انجام شده به واحدهای صنعتی و روستا سرایت نکرد، همچنین در کرمانشاه هم دو نقطه روستایی درگیر بیماری شدند و در مجموع خسارت‌های وارد شده ناشی از این بیماری کمتر از 2 میلیارد تومان برآورد شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در رابطه با صادرات محصولات دامی از کشور بیان کرد: در 9ماهه ابتدای سال بیش از 65هزارتن صادرات تخم مرغ و بیش 35 هزارتن صادرات گوشت مرغ داشته‌ایم؛ همچنین براساس آمارها جمعیت گاو و گوساله در کشور در سال 1393، 4 میلیون 230هزار راس بود که در سال 1399 این رقم به پنج میلیون و 410هزار راس رسیده است.

وی افزود: جمعیت گوسفند، بره و بز نیز در حال حاضر 63 میلیون و 250 هزار راس است که نسبت به سال 97 بیش از 10 میلیون راس افزایش پیدا کرده است.

ماکنعلی با اشاره به اولویت این سازمان در واکسیناسیون تب برفکی واحدهای صنعتی عنوان کرد: میزان کاهش تب برفکی در گاوداری‌های شیری، در 15 سال اخیر رکورد زده است و شیر و فرآورده‌های لبنی تولید شده در کشور استانداردهای اوراسیا را به دست آورده و این محصولات به اتحادیه اوریاسیا و مالزی صادر می‌شوند.

وی افزود: در حوزه دام روستایی واکسیناسیون جمعی نخواهیم داشت بلکه به صورت ریسک بیس واکسیناسیون انجام خواهد شد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به تولید مازاد تخم مرغ در کشور تصریح کرد: روزانه به 2400تن تخم مرغ در کشور نیاز داریم که براساس آمار اعلام شده در 21 دی ماه سال‌جاری 3066تن تخم مرغ تولید شده است و این رقم نشان دهنده تولید 666تن تخم مرغ مازاد بر نیاز کشور است.

وی با بیان این که برنامه پرورش مدیریت سنی مرغ گوشتی را ابلاغ کردیم و در حال اجرا است، گفت: پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی نباید بیشتر از 40 روز مرغ‌ها را نگهداری کنند و بیش از 40 روز نهاده دامی تعلق نمی‌گیرد.

لازم به ذکر است، در پایان این نشست از سند ملی بهداشت دام عشایر1399، توسط ریس سازمان دامپزشکی کشور، رئیس موسسه آموزش و ترویج و رئیس سازمان عشایر ایران رونمایی شد.

 جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

آیا شایعه شیوع آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان در استان بوشهر صحت دارد؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان دامپزشکی سازمان دامپزشکی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان رئیس سازمان دامپزشکی کشور تخم مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۱۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ هزار و ۸۰۰ مجوز دامداری و پرورش طیور رد شد

اصلاح فواصل بهداشتی کسب وکار‌های کشاورزی امروز موضوع مورد بحث برنامه بالاتر بود که در این برنامه سعید کرمی نماینده سازمان دامپزشکی ومحبوبه محمد زمانی مدیر صدور مجوز‌های سازمان نظام مهندسی کشاورزی  حضور پیدا کردند.

در این برنامه سعید کرمی نماینده سازمان دامپزشکی گفت: در بحث کنترل بیماری‌های دامی و انسانی سه راهکار از جمله پیشگیری، کنترل و رفع بیماری وجود دارد.

کرمی بیان کرد: در بحث بهداشت مجموعه و مرزعه قرنطینه، ورود و خروج  لوازم و واکسیناسیون بسیار مهم است یکی از مهم‌ترین عوامل و راهکار‌ها کاهش تراکم است و به گونه‌ای این اقدام سیاست مبارزه زنی به شمار می‌رود چراکه از عامل و انتشار و تکثیر ویروس جلوگیری می‌کنیم.

نماینده سازمان دامپزشکی اظهار کرد: در تمامی دنیا در مبحث پیشگیری از محدوده کاهش تراکم استفاده کرده اند و الزام فاصله بین واحد‌های پرورش دام به عنوان رکن اساسی در این بخش به شمار می‌رود.

کرمی تاکید کرد: تجارب گذشته و اتفاق‌های هم که در سال‌های گذشته رخ داده و تجربه بشری هم در حوزه الزامات بین المللی هم حاکی از آن است که در بحث تولید و صادرات چه در حوزه طیور وچه در سایر بخش‌ها تابع شرایط و ضوابط بین امللی بوده است و برای تمامی کشور‌های صادر کننده دام وطیور بحث رعایت فاصله حداقلی الزامی بوده است.

وی بیان کرد:  آیین نامه مربوط به اصلاح  فواصل بهداشتی و تجدید نظر در آن توسط دامپزشکی انجامش ده و به هئیت دولت رفته است و ما به عنوان دستگاه فنی مربوطه آن را اجرا کرده ایم، اما هنوز این اصلاح آیین نامه توسط هیئت دولت تصویب و به اجرا نرسیده است.

در ادامه این برنامه محبوبه محمد زمانی مدیر صدور مجوز‌های سازمان نظام مهندسی کشاورزی گفت:  صدور مجوز یکی از بخش‌های مهم در حوزه جهادکشاورزی به شمار می‌رود چراکه ممکن است بسیاری از دامپزشکی‌ها و بخش‌های پرورش دام و طیور به دلیل آنکه نتوانسته است مجوز دریافت کنند فعالیت خود را شروع نکرده و حتی تعدادی از آنها هم تعطیل شده است.

او بیان کرد: در ۵ سال گذشته ۴ هزار و ۸۰۰ درخواست مجوز شروع فعالیت دامداری و پرورش طیور داشته ایم که به دلیل نداشتن جرائم تایید نشده و امکان شروع برای فعالیت این بخش‌ها فراهم نشده است.  

وی افزود: این ۴ هزار و ۸۰۰ درخواست معادل ۳۰ درصد از درخواست‌های ارائه شده در حوزه جهاد کشاورزی بوده که به سازمان نظام مهندسی کشاورزی ارسال شده است.

محمد زمانی بیان کرد: رعایت فاصله همواره به عنوان دم دست‌ترین و آسان‌ترین راهکار برای جلوگیری و یا پیشگیری از بروز بیماری به شمار می‌رود در صورتی که هم اکنون با شروع تکنولوژی و علم و بهداشت و همچنین تزریق واکسن‌های مختلف می‌توان از بروز بیماری در این بخش جلوگیری کرد.

او بیان کرد: اکثر درخواست‌های مثل دام سبک و سنگین و بسیاری از درخواست‌ها نیاز به سخت گیری‌های آیین نامه فواصل بهداشتی ندارد.

او گفت: نباید بین واحد گلخانه با دامپروی وجود داشته باشد در حالی که امروز بین 150 متر است که نباید این فواصل بهداشتی و سختگیری در این بخش وجود داشته باشد.

در ادامه این برنامه افشین صدر دادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: طی سال‌های اخیر ظرفیت‌های زیادی از دام سبک را از دست داده ایم و در حال حاضر نیاز داریم این ظرفیت‌ها را بازگردانیم و با توجه به آنکه  مسئله حساسیت گوشت قرمز وجود دارد و ما در این بخش نیاز به یک جهش داریم بنابراین باید در حوزه دام آن بخش‌های که حساسیت زا نیست و امکان آن وجود دارد که فواصل را کم کنیم  و ظرفیت‌ها افزایش یابد.

وی بیان کرد:  مجتمع‌های زیاد پروار بندی داریم که  فاصله آنها تن‌ها یک تیغه است و در مجتمع‌های دام شیری  از جمله مجتمع فشا فویه است و الحمدلله سازمان دامپزشکی و اشراف خوبی در مسئله بیماری‌ها اعمال کرده است بنابراین می‌تواند  با توجه به مدیریت خوب و افزایش فراغ بال و کاهش حساسیت‌ها در برخی از مراکز زمینه را برای ظرفیت‌ها را فراهم کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ۴ هزار و ۸۰۰ مجوز دامداری و پرورش طیور رد شد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • ارائه بیش از ۳۵ میلیون خدمت رایگان در نقاط محروم و صعب‌العبور برای مدیریت بیماری‌های دامی
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • مهار حریق گسترده در دامداری سمنان
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • مهار آتش‌سوزی مهیب یک مجتمع مسکونی در کرمان
  • برگزاری کلاس آموزشی راههای انتقال و پیشگیری ازبیماری‌های مشترک انسان و دام دردامپزشکی نیشابور