Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حجت‌الاسلام مصطفی رستمی در نشست مشترک اعضای هیئت رئیسه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها که با رؤسای دفاتر استانی کل کشور با اشاره به مسائل کلان و جاری کشور گفت: آنچه که در انتخابات آمریکا اتفاق افتاد جز نکات برجسته تاریخ ما با غرب است و شایسته است مطالعه کنندگان تاریخ غرب به این نقاط توجه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: آن چیزی که در دوره ترامپ و در انتخابات آمریکا اتفاق افتاد باید مورد توجه و بررسی قرار گیرد. بعضی‌ها مدعی هستند که آمریکا دارای دموکراسی است و این که ترامپ کنار گذاشته شد نشان از پاسخگویی دولت آمریکاست اما این موضوع اشتباه است چون ترامپ، خروجی همین دموکراسی است.

رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها در ادامه با اشاره به برخوردهای جوامع آمریکایی با ترامپ عنوان کرد: اختیاراتی که برای ملکه در انگلستان و رئیس‌جمهور در آمریکا است با اختیارات ولی فقیه را که مقایسه می‌کنیم خیلی تفاوت‌ها را در آن شاهد هستیم و این نشان می‌دهد که اختیارات آنها از ولی فقیه ما در جمهوری اسلامی بالاتر است و این جالب است که همین‌ها تصمیم می‌گیرند صفحه توئیتر رئیس جمهور را حذف کنند و به او اجازه صحبت نمی‌دهند. مشکل این است که آمریکا تا به حال با این بحران‌ها روبرو نشده بود. حال که با اینگونه بحران‌ها مواجه شده، چهره واقعی‌اش به خوبی به جهانیان نشان داده شد؛ آن چیزی که در این انتخابات رخ داد یک افتضاح کامل برای جریان دموکراسی است که در بعضی از کشورهای دیگر هم در حال مشاهده آن هستیم و این چهره واقعی جامعه‌ای است که به تمدن رسیده ولی دور از خدا است.

حجت‌الاسلام رستمی ضمن اشاره به رویکردهای آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران افزود: در آمریکا دو رویکرد وجود دارد که یکی از رویکردها این است که تمامی عناصر جمهوری اسلامی از یک جنس هستند و همه عناصر را در ایران به یک چشم می‌بینند و معتقد هستند که باید براندازی شود. طیف دوم کسانی‌اند که می‌گویند باید به عناصر ایرانی نگاه نسبی داشته باشیم و با توجه بیشتر به مسئولان نزدیک به غرب و علاقه‌مند به غرب در جمهوری اسلامی باید مسیر را جلو برویم تا جمهوری اسلامی استحاله شود.

وی در ادامه تصریح کرد: رویکرد جو بایدن رویکرد دوم است و اخیراً کسی که برای میز ایران منصوب کرده است، فردی است که متعهد به همین راهبرد است و نگاه مثبت به تسلیم ایران از طریق مذاکره دارد. سیاست مواجهه بایدن برای جمهوری اسلامی ایران، محکم کاری نسبت به تعهدات ایران در برجام است، اگرچه شعارش مذاکره با ایران است. اگر هوشمندی در طرف ایرانی، نباشد چه بسا امتیازهایی کم نتیجه به ایران داده شود اما تعهداتی غیر قابل بازگشت ایجاد شود.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به انتخابات ۱۴۰۰ در ادامه خاطرنشان کرد: تحلیل انتخابات ۱۴۰۰، ماهیتی پیچیده دارد. در این انتخابات، احتمالاً علیرغم تهدیدها به تحریم، شاهد فعالیت پر نشاط گروه‌های سیاسی در آینده خواهیم بود و نشانه‌هایی دیده می‌شود که انتخابات کم رونقی نخواهد بود. در این ماه‌ها دوگانه سازی‌هایی را جریان‌های مختلف، اشاره می‌کنند که منجر به فعال کردن شکاف‌ها و گسل‌ها در جامعه می‌شود. برخی از این شکاف‌ها از این قبیل هستند: یک شکاف، شکاف عدالت و تبعیض است و می‌خواهد جامعه را به طرفداران عدالت و طرفداران تبعیض تقسیم کنند. شکاف بعدی دوگانه کارآمدی و ناکارآمدی است و نقطه مزیت جریان انقلابی هم شاید همین باشد تا در نتیجه موضوع کارآمدی موضوع مورد توجه مردم و جامعه قرار گیرد. شکاف بعدی شکاف آزادی اجتماعی و محدودیت است. موضوع دوگانه بعدی بحث جوانگرایی و پیرگرایی است که در ابتدا از سوی رهبر انقلاب مطرح شد اما به آن به خوبی پرداخت نشد.

وی در ادامه با اشاره به طرح راهبری نهاد افزود: طرح تحول در نهاد به صورت جدی در حال پیگیری است و ادامه‌دار خواهد بود و محدود به جابجایی مدیران و رؤسا نیست. ما در همه سطوح باید ابتکار عمل داشته باشیم. علی‌رغم همه محدودیت‌ها و نقاط ضعف شرایط فعلی و محیط کاری نهاد، آنچه که در گذشته نهاد صورت گرفته است، پر افتخار است اما با آن هدف اصلی و متعالی سازمان فاصله دارد؛ اگرچه تقدیر رهبر انقلاب از نهاد به معنی تاییدیه ایشان هم است اما در مسیر پیش رو و سال‌های آغازین گام دوم انقلاب اسلامی، انتظار از دانشگاه‌ها و روحانی فاضل دانشگاهی متفاوت است و این انتظار به جا است. تحول خواهی جز مطالبات رهبر معظم انقلاب است و بر اساس گستره محیط‌های ارتباطی، زیست فضای مجازی و دوران کرونا و پسا کرونا که تجربیات فراوانی را برای ما به جای گذاشته است، اقتضا می‌کند گام بلندتری در این مسیر پیش رو برای نهاد برداریم.

وی گفت: طبیعی است آن چیزی که تا به حال در نهاد صورت گرفته است، استفاده حداکثری از ظرفیت فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه هاست. اگرچه مقاومت‌ها زیاد و ظرفیت‌ها کم و محدود، تلاش برای حضور و فعالیت حداکثری در محیط فرهنگ دانشگاه بوده است. در این مسیر به سمت راهبری فرهنگی با سیر تکاملی و مراحل مختلف آن حرکت کردیم. اما اگر به اقتضائات دانشگاه، سند دانشگاه اسلامی و آرمان‌ها و افق مطلوب آن نگاه کنیم و تعریفی که از دانشگاه اسلامی داریم، نهاد هم در پیگیری و شکل‌گیری دانشگاه اسلامی مسئولیت دارد. حال این دانشگاه اسلامی چهار رکن دارد: فرهنگی و آموزشی و پژوهشی و مدیریت.

حجت‌الاسلام رستمی گفت: تلاش‌هایی که تا به حال صورت گرفته است در ارتباط با اثرگذاری در رکن فرهنگی است که یکی از ارکان اصلی دانشگاه است. اما سایر ارکان اگر نگوییم مهم‌تر هستند، هم وزن با رکن فرهنگی هستند. آموزش و پژوهش، در نگاه نظام به دانشگاه تراز انقلاب همانند فرهنگ خیلی مهم و قطعاً هم وزن است، اما در محیط دانشگاه کمتر به آن پرداخته شده است. نهاد باید به تمامی نظام‌های چهارگانه از جمله ارکان آموزشی پژوهشی و مدیریت توجه داشته و مانند رکن فرهنگی اثر گذار باشیم. البته این نکته را هم ذکر کنیم که توجه ما بیشتر معطوف به بخش فرهنگی بوده و متأسفانه در این بخش محصور شده‌ایم. به نظر می‌رسد اگر در آموزش و پژوهش و مدیریت، عملکرد درست داشته باشیم، قطعاً نتایج متفاوتی را در پیش خواهیم داشت.

وی گفت: رویکرد مهم و محوری که در پیش روی نهاد است که در سایر ارکان دانشگاه اسلامی همانگونه که در رکن فرهنگی وارد شده‌ایم عملیات داشته باشیم و طرح و برنامه تعریف کنیم، طبیعتاً به معنای غفلت از مسئولیت‌های قبلی نیست و باید نگاه راهبری به تمامی ارکان برای تحقق هدف دانشگاه اسلامی داشته باشیم. سطح حضور و تأثیرگذاری نهاد در دانشگاه باید در خور و در شأن عنوان آن باشد.

وی ادامه داد: نکته نهایی این که در بحث راهبری نهاد تا کنون، تحول مجموعه دفاتر نهاد به عنوان دفتر راهبر بوده است اما در حال حاضر ستاد هم به عنوان ستاد راهبر فعال شده است که به صورت منسجم و با ساز وکار جدیدی طرح‌ها و ایده‌ها بررسی و پیگیری می‌شود که به فضل الهی برکات و ثمرات مفیدی برای مجموعه نهاد در پی خواهد داشت.

کد خبر 5132411

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری گام دوم انقلاب مصطفی رستمی دانشگاه ها سند دانشگاه اسلامی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها خوابگاه دانشجویی وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون دستیاری دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی دانشجویان سازمان سنجش پذیرش دانشجو امتحانات پایان ترم دانشگاه های ایران مرکز سنجش آموزش پزشکی دانشگاه تهران دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه ها رهبری در دانشگاه ها دانشگاه اسلامی جمهوری اسلامی نهاد نمایندگی داشته باشیم رکن فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۲۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراکز دانشگاهی تجمیع می شوند/ ضعف نظام آموزشی

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم عمو عابدینی بعدازظهر چهارشنبه در کارگروه پیاده سازی آمایش آموزش عالی در استانداری مازندران هدف اصلی طرح تحول آموزش عالی را ایجاد دانشگاه دانایی محور بیان کرد و گفت: این طرح در راستای منویات مقام معظم رهبری طراحی شده است.

وی با تاکید بر اینکه رشته‌های دانشگاهی باید پیوست اشتغال داشته باشند ادامه داد: فارغ التحصیلی دانشجویان بیکار از جمله مسائل به شمار می‌رود.

عمو عابدینی با اظهار اینکه بر اساس طرح تحول آموزش عالی بورسیه شغلی استفاده صنایع و شرکت‌ها از کارورزان مورد توجه قرار گرفته است ادامه داد: تجمیع واحدها دانشگاهی در کشور و کاهش تعدد مراکز دانشگاهی از دیگر اهداف طرح تحول به شمار می‌رود.

معاون وزیر علوم گفت: طبق برآوردهای مجامع جهانی شمار دانشگاه‌های کشور باید به ۵۰۰ واحد کاهش شود در حالی که اکنون ۲۱۶۰ واحد آموزش عالی در کشور فعالیت می‌کند.

وی توسعه نیافتگی نظام فرهنگی، ضعف همکاری‌های علمی بین‌المللی و ناکارآمدی را از عمده مشکلات فراروی آموزش عالی در طرح تحول بیان کرد.

نرخ ۶۰ درصدی بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی

استاندار مازندران نیز با اشاره به بالا بودن نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی گفت میزان بیکاری این قشر در استان ۶۰ درصد است.

سید محمود حسینی‌پور با اشاره به طرح آمایش آموزش عالی آن را راهی برای خروج از مشکلات کنونی دانشگاه بیان کرد و گفت: در این طرح باید از خواسته‌های صنفی و بخشی پرهیز و به خواسته‌های ملی توجه شود.

وی تاکید کرد شته‌های دانشگاهی و مراکز دانشگاهی استان متناسب با نیازهای جامعه نبوده و آمار بالای بیکاران نشانگر آن است در حالی که باید رشته‌های توسعه محور و متناسب با اقتصاد دریا دامپروری کشاورزی و غیر در استان ایجاد شود.

کد خبر 6081313

دیگر خبرها

  • جعفریان، استاد دانشگاه: ‌‌دایره مشورت در مسأله حجاب را وسیع تر کنید/ اجازه ندهید یک دایره محدود که نتیجه خالص سازی هاست، در این باره تصمیم بگیرد
  • امیرعبداللهیان: پاسخ نظامی ایران به حمله اسرائیل صرفاً عملیاتی محدود و حداقلی بود
  • امیر عبداللهیان: پاسخ نظامی ایران به حمله اسرائیل صرفاً عملیاتی محدود و حداقلی بود
  • مدیریت هوشمندنیاز اساسی مازندران در آموزش عالی
  • قاسمی: سند تحول دانشگاه آزاد سکوی جهش از دانایی به توانایی است
  • مراکز دانشگاهی تجمیع می‌شوند
  • مراکز دانشگاهی تجمیع می شوند/ ضعف نظام آموزشی
  • بیانیه حزب موتلفه اسلامی در تبریک پاسخ موشکی ایران به اسرائیل
  • سند تحول و تعالی دانشگاه نظام فناوری را به جامعه نوآور تبدیل می‌کند
  • سند تحول و تعالی دانشگاه نظام فناوری به جامعه نوآور تبدیل می‌کند