Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، اقتصاد کشور این روزها اتفاقات عجیبی را تجربه می‌کند و هستند کسانی که قیمت بالای دلار آنها را وسوسه کرده تا از آب گل‌آلود ماهی بگیرند. برخی تولیدکنندگان محصولات پایین‌دستی، فولاد را با مجوز وزارت صمت از بورس کالا خریده اما یا بدون تولید کالاهایی مانند ورق و لوله، آن را در بازار آزاد به چند برابر قیمت به فروش می‌رسانند و یا محصول تولیدی خود را در بورس عرضه نمی‌کنند تا سود کلان فروش در بازار آزاد نصیب شان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمیدرضا رستگار، رییس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد درباره وضعیت نابسامان موجود و گرانی ناشی از این رانت‌خواری که تاوان سنگین آن را درنهایت، مردم و مصرف کنندگان محصولات فولادی می‌پردازند و نیز راه‌حل‌ها و راهکارهای مطرح‌شده، توضیحاتی داده که در ادامه باهم می‌خوانیم:

*برخی تولیدکنندگان پایین‌دستی با مجوز وزارت صمت، فولاد را با قیمت پایین از بورس خریداری می‌کنند تا ورق، پروفیل، لوله و ... تولید کنند، اما خریدهای خود را در قالب مواد خام یا محصولات تولیدی و با قیمت‌های بالا، در بازار آزاد می‌فروشند. تأثیر این وضعیت ناسالم بر بازار چیست؟

اجازه بدهید موضوع را اینگونه توضیح دهم؛ در فرآیند کار، یک تولیدکننده و یک مصرف‌کننده داریم که میان آنها نیز یک توزیع‌کننده، فعال است. درواقع، مثلث تولید، توزیع و مصرف، وجود دارد. هر یک از این اضلاع، اگر از ریل اصلی خود خارج شوند یا به هر دلیلی تداخل کاری شکل گیرد، تخلف قانونی رخ می‌دهد، و الان، شاهد همین آشفتگی هستیم. تولیدکننده می‌گوید ما باید همه‌کاره باشیم، توزیع‌کننده، برنامه خاص و متفاوت خود را دارد و مصرف‌کننده نیز در تلاش است که با خرید مستقیم از تولیدکننده، منفعت حداکثری ببرد. اقتصاد، قواعدی دارد و باید ببینیم بورس در کجای این قاعده قرار دارد؟ بورس، اتاق شفافی است تا قیمت‌ها بر مبنای رقابت آزاد عرضه و تقاضا تعیین شود و هیچ‌کس نتواند، به ناروا و به زیان دیگران، قیمت‌گذاری کند یا خریدی خارج از ضوابط قانونی داشته باشد. در این میان، متأسفانه اغلب توزیع‌کنندگان محصولات فولادی، عملکرد قانونی و منطقی نداشته‌اند و شاید در کوتاه‌مدت، منافع زیادی عایدشان بشود اما این کسب سود سرشار و ناروا، نمی‌تواند پایدار باشد و در بلندمدت به همه آسیب می‌زند.

*چرا برخی حاضر نیستند حتی میزان تعهد شده خود را وارد بورس کنند؟

شکاف و تفاوت قیمتی میان نرخ‌های بازار و بورس وجود دارد که اغلب تولیدکننده را به مسیری می‌کشاند که می‌گویند وقتی با سفارش خارج از نیاز و خرید آن از بورس و سپس فروش در بازار آزاد، می‌توانیم چندین برابر زحمت تولید سود ببریم، چرا باید رنج تولید را بر خود هموار کنیم؟ و با همین نگاه، به‌جای مثلاً، هزار تن موردنیاز خود، ده برابر سفارش می‌دهند و آن را با یک یا دو واسطه در بازار می‌فروشند. متأسفانه این اتفاقات مخصوصاً در حوزه ورق، پرشمار و پرتکرار است. بورس کالا، جایگاهی است که معاملات را شفاف می‌کند، اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد و فلزات تهران و همچنین کشور، مسیر توزیع این کالا است و اگر فردی خارج از این ضابطه بخواهد وارد مسیر شود، بازار را با چالش مواجه می‌کند که متأسفانه این اتفاق نیز رخ داده است. متأسفانه دولت نیز به ما که مسیر اصلی توزیع محصولات فلزی هستیم، اسامی و آمار نمی‌دهد درحالی‌که قانونا باید به ما بگوید چه کسی و به چه قیمتی، این بار را خریده است؟ و چه کسی آن را توزیع کرده است؟ چون تنها متولی توزیع فولاد در کشور ما هستیم. اگر نهاد یا فرد دیگری چنین ادعایی دارد باید مجوز خود را ارائه کند. ما طبق قانون باید بدانیم چه کسانی در بازار ما عامل ایجاد اختلال و کمبود هستند و با فروش به قیمت‌های نجومی، بازار سیاه درست می‌کنند و نظم بازار را برهم می‌زنند. باید مشخص شود چه کسانی، مرتکب عرضه غیرواقعی، خرید کاذب و قیمت سازی می‌شوند. درواقع، روند قانونی و همکاری و هم‌افزایی لازم برای شناسایی متهمان و رانت‌خواران، طی نمی‌شود، اگر هر فردی در جایگاه خودش مسئولیتش را به‌درستی انجام دهد، سود متعارف نیز نصیب فروشنده می‌گردد.

پربیننده ترین راه‌اندازی تالار «حراج باز» از شنبه هفته آینده در بورس کالا سوال از وزیر «صمت» در مجلس کلید خورد افزایش قیمت محصولات سلولزی منتفی شد ۵٠درصد معادن سنگ تعطیل شده‌اند افزایش ۲.۵برابری ظرفیت تولید با آغاز اجرای طرح‌های توسعه‌ای جدید

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: فولاد آهن فروشان بازار آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۳۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش صدای ایران،کاهش قیمت محصولات ایرانخودرو که اولین روز معاملاتی اردیبهشت امسال رقم خورده بود، دوام چندانی نداشت و امروز یکشنبه دوم اردیبهشت یکسری از محصولات این کارخانه در بازار گران شدند.

دنا پلاس توربو اتوماتیک که یکی از گرانقیمت‌ترین سواری‌های ایرانخودرو در بازار است، یک میلیارد و ۲۰ میلیون تومان قیمت خورده و نسبت به دیروز ۲۰ میلیون رشد قیمت داشته. دنا پلاس شش‌دنده، پنج میلیون گران شده و این یکی ۹۴۵ میلیون تومان به‌فروش می‌رسد.

پارس سال، سورن پلاس دوگانه‌سوز و سورن پلاس بنزینی نیز هر کدام پنج میلیون افزایش قیمت داشتند. قیمت روز محصولات ایرانخودرو در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز محصولات ایران‌خودرو در بازار آزاد

خودرو

اول اردیبهشت 1403
دوم اردیبهشت 1403

سورن پلاس دوگانه‌سوز EF7 مدل 1403

835 میلیون تومان

840 میلیون تومان

سورن پلاس بنزینی EF7 مدل 1402

635 میلیون تومان

640 میلیون تومان

دنا پلاس مدل 1402

840 میلیون تومان

840 میلیون تومان

دنا پلاس شش‌دنده‌‌ مدل 1402

940 میلیون تومان

945 میلیون تومان

دنا پلاس توربو اتوماتیک مدل 1402

یک میلیارد تومان

یک میلیارد و 20 میلیون تومان

پارس سال XU7p مدل 1402

675 میلیون تومان

680 میلیون تومان

207 با موتور TU3 مدل 1403

695 میلیون تومان

695 میلیون تومان

207 دنده‌ای ارتقایافته مدل 1403

820 میلیون تومان

820 میلیون تومان

207 اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای مدل 1403

یک میلیارد و 80 میلیون

یک میلیارد و 80 میلیون

رانا پلاس ارتقایافته مدل 1403

650 میلیون تومان

655 میلیون تومان

رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته مدل 1403

720 میلیون تومان
725 میلیون تومان

تارا دنده‌ای V1 مدل 1402

825 میلیون تومان

825 میلیون تومان

تارا اتوماتیک V2 مدل 1403

یک میلیارد و 10 میلیون تومان

یک میلیارد و 10 میلیون تومان

تارا اتوماتیک V4 مدل 1403

یک میلیارد و 185 میلیون تومان

یک میلیارد و 185 میلیون تومان

پژو 206 تیپ 3 پانوراما مدل 1402

675 میلیون تومان

675 میلیون تومان

دیگر خبرها

  • کاکائو معضل جهانی شد!
  • قیمت خودرو امروز ۴ اردیبهشت+ جدول
  • بیت کوین به قیمت جدید رسید/ ۶۶ هزار و ۴۶۹.۳۲ دلار
  • قیمت خودرو امروز ۳ اردیبهشت+ جدول
  • مرکز مبادله ایران فاقد وجاهت قانونی است؟
  • قیمت خودرو امروز ۲ اردیبهشت + جدول
  • آیا مرکز مبادله ارز و طلای ایران، فاقد وجاهت قانونی است؟
  • قیمت خودرو امروز ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • معاملات ۳۰۷ میلیارد ریالی ۲۱ شرکت توزیع در نخستین روز بازگشایی
  • تغییر زمین بورس بازان