Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش رویترز، بر اساس برآورد سه شرکت، صادرات نفت ایران علی رغم تحریم ها، پس از افزایش در سه ماهه چهارم سال گذشته میلادی، در ماه ژانویه 2021 در حال افزایش است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس ؛ این امر نشان می دهد که با پایان یافتن دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رفتار خریداران نفت ایران می‌تواند تغییر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صادرات نفت ایران از سال 2018 که ترامپ از توافق هسته ای خارج شد و دوباره تحریم ها علیه ایران را اعمال کرد، کاهش یافته است. جو بایدن، رییس جمهور جدید آمریکا گفته است، اگر ایران به توافق پایبند باشد، واشنگتن نیز اقدام متقابل انجام میدهد.

آمار «اس وی بی اینترنشنال» و دو شرکت دیگر که عرضه نفت ایران را با ردیابی نفتکش ها برآورد می کنند، نشان می دهد که میزان صادرات این کشور در حال افزایش است.

اس وی بی اینترنشنال تخمین زد، صادرات نفت ایران از 490 هزار بشکه در روز در ماه اکتبر به 710 هزار بشکه در روز در ماه دسامبر (آخرین ماه سال2020) افزایش یافته است و این محموله ها و تولید تا این زمان از ماه ژانویه 2021 در حال افزایش است.

سارا وخشوری از مسئولان اس وی بی می گوید: «ایران و مشتریانش انتظار رویکرد آسان تری از سوی دولت بایدن دارند.»

وی مدعی است: «ایران با پیش بینی تغییر رویکرد آمریکا، قبلا افزایش تولید و صادرات خود را شروع کرده است.»

تهران و برخی از مشتریانش نظیر چین می گویند که تحریم های آمریکا، غیرقانونی است.

شرکت سوئیسی، «پترولاجستیک» نیز پیش بینی کرد صادرات نفت ایران در این ماه (ژانویه) برای نخستین بار از آوریل 2019 به 600 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت. این رقم در سه ماهه چهارم 2020، روزانه 100 هزار بشکه افزایش یافته بود.

پترولاجستیک در ایمیلی برای رویترز نوشت: «ما طی چند ماه گذشته شاهد افزایش صادرات نفت ایران بوده ایم.»

هرچند این آمار با رقم صادرات 2.7 میلیون بشکه در روز در ماه می 2018 بسیار فاصله دارد اما سطح صادرات ماه ژانویه نشان دهنده یک افزایش قابل توجه است.

آمارهای ریفینیتیو ایکون از صادرات روزانه 370 هزار بشکه نفت ایران در ماه دسامبر خبر می دهد. بر اساس آمار این شرکت، صادرات نفت ایران در برخی از ماه های 2020، به کمتر از 100 هزار تا 200 هزار بشکه در روز کاهش می یافت.

بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران نیز هفته گذشته بدون ارائه آمار، گفت صادرات نفت کشورش اخیرا به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

* ردیابی نفت ایران دشوار است

هیچ رقم دقیقی برای صادرات نفت ایران وجود ندارد. نفتکش ها سیستم ردیابی ماهواره ایی دارند اما این دستگاه می تواند خاموش شود و تطبیق برنامه ها و تغییرات هفتگی آنها، تعیین این رقم را دشوار می سازد.

یک منبع آگاه در شرکت سوم رهیابی محموله ها معتقد است میزان محموله های ماه ژانویه بیش از 500 هزار بشکه در روز نخواهد بود اما نسبت به ماه دسامبر افزایش دارد.

وی تصریح کرد رفتار خریداران کلیدی ایران می تواند در ماه های آتی تغییر کند.

وی افزود: «اکنون ترامپ رفته است و این پرسش ایجاد شده است که آیا چین و هند به خرید نکردن از ایران ادامه خواهند داد؟»

پربیننده ترین برنامه قطعی برق سه شنبه در تهران آمریکا مدعی توقیف یک محموله نفتی ایران شد آخرین وضعیت نفتکش ایرانی توقیف شده در اندونزی برای فردا جداول خاموشی اعلام نمی‌شود خاموشی‌های دوشیفته از امروز

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: صادرات نفت نفت صادرات نفت ایران هزار بشکه در روز ماه ژانویه تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۴۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت کاهش یافت

پس از کاهش تنش‌ها در خاورمیانه قیمت‌های جهانی نفت خام روز دوشنبه با افت یک درصدی همراه شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، کاهش تنش‌ها بین ایران و رژیم صهیونیستی و تمرکز بازار بر عوامل بنیادین سبب شد قیمت‌ نفت روز دوشنبه (سوم اردیبهشت‌) بیش از یک‌درصد کاهش یابد.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز دوشنبه تا ساعت ۶ و ۵۵ دقیقه به وقت گرینویچ با یک دلار و ۲۱ سنت یا ۱.۴درصد کاهش به ۸۶ دلار و ۸ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال، نفت خام شاخص دبلیوتی‌آی آمریکا برای تحویل در ماه مه نیز روز دوشنبه با ۹۷ سنت یا ۱.۲درصد کاهش با قیمت ۸۲ دلار و ۱۷ سنت برای هر بشکه معامله شد. این در حالی است که برای تحویل در ماه ژوئن با یک دلار و ۲۳ سنت افت به ۸۰ دلار و ۹۹ سنت برای هر بشکه رسید.

ییپ جون رانگ، تحلیلگر بازار در مؤسسه آی‌جی، گفت: با پیش‌بینی‌های گسترده مبنی بر فروکش‌کردن تنش‌های ژئوپلیتیک بین ایران و رژیم صهیونیستی، قیمت‌ نفت خام برنت نتوانست افزایش اولیه خود را حفظ کند.

وی افزود: به همین دلیل بازارها ریسک ژئوپلیتیک مرتبط با اختلال احتمالی در عرضه نفت را همچنان کاهش می‌دهند. اختلال در عرضه، در زمان کنونی بعید به نظر می‌رسد.

به‌گفته ییپ، افزایش ذخیره‌سازی نفت خام آمریکا نیز به فروش نفت فشار بیشتری وارد کرده است.

داده‌های اداره اطلاعات انرژی آمریکا هفته گذشته نشان داد ذخایر نفت خام آمریکا ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه افزایش یافت که حدود دو برابر پیش‌بینی تحلیلگران بود. تحلیلگران افزایش یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه‌ای را برای ذخیره‌سازی آمریکا پیش‌بینی کرده بودند.

تینا تانگ، تحلیلگر مستقل بازار نیز اعلام کرد: نگرانی‌های اقتصادی بار دیگر به عامل کاهشی در بازار نفت تبدیل می‌شود و افزایش ذخیره‌سازی ایالات‌متحده و تندروی بانک مرکزی آمریکا و درنتیجه افزایش ارزش دلار، قیمت‌ نفت را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. افزایش ارزش دلار سبب بالارفتن قیمت نفت برای دارندگان ارزهای دیگر می‌شود.

دیگر خبرها

  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • کاهش ذخیره‌سازی‌های آمریکا قیمت نفت را افزایش داد
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران
  • افزایش بهای جهانی نفت
  • بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند
  • قیمت نفت در بودجه چند دلار است؟
  • توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!
  • قیمت نفت کاهش یافت
  • اروپا ایران را در پی حمله به اسرائیل تحریم می کند؟ | اقدام اتحادیه اروپا علیه تولید و صادرات پهپادها و موشکی‌های ایرانی
  • صادرات نفت ایران به چین چگونه می‌شود؟