Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@10:51:01 GMT

ریزش سنگین شاخص های بورسی در آمریکا و اروپا

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۲۴۹۳۶

ریزش سنگین شاخص های بورسی در آمریکا و اروپا

تمامی شاخص های مهم بورسی غربی قرمزپوش شدند.

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، بانک مرکزی آمریکا در نشست اخیر خود همان طور که انتظارش می رفت نرخ بهره را بدون تغییر در محدوده صفر درصدی باقی نگه داشت که این مساله باعث نگرانی معامله گران از تداوم روزهای سخت اقتصادی شده است. سرمایه گذاران اکنون منتظرند که روند تعامل وزیر خزانه داری جدید آمریکا با بانک مرکزی این کشور مشخص شود هرچند با توجه به سابقه ژانت یلن در ریاست فدرال رزرو انتظار می رود همکاری بین این دو نهاد بسیار بهتر از سال های قبلی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

صندوق بین المللی پول در گزارشی اعلام کرد رشد اقتصادی جهان امسال بهتر از سطحی خواهد بود که پیش از آن تصور می شد. این نهاد متوسط رشد اقتصادی امسال جهان را ۵.۵ درصد و برای سال آینده ۴.۲ درصد پیش بینی کرده که این رقم نسبت به گزارش قبلی ۰.۳ درصد بیشتر شده است. در سال قبل اقتصاد جهان با بحران کرونا مواجه شد و به طور متوسط رشد اقتصادی جهان منفی ۳.۵ درصد اندازه گیری شد. با این حل رشد اقتصادی امسال موزون نیست و بین کشورهای مختلف رشد پیش بینی شده بسیار متفاوت خواهد بود.  

کرونا پیامدهای سنگینی بر روی اقتصاد جهانی داشته به گونه ای که طبق اعلام آنکتاد در سال ۲۰۲۰ میزان سرمایه خارجی در جهان ۸۵۹ میلیارد دلار بوده است که این رقم در مقایسه با سرمایه ۱.۵ تریلیون دلاری سال قبل ۴۲ درصد کمتر شده است. تا پایان سال ۲۰۲۰ چین بیشترین سرمایه خارجی را در بین کشورهای مختلف داشته است به گونه ای که سال قبل این کشور ۱۶۳ میلیارد دلار سرمایه مستقیم خارجی جذب کرد که این رقم نسبت به سال قبل چهار درصد بیشتر شده است. از طرف دیگر اما میزان سرمایه گذاری خارجی در آمریکا به ۱۳۴ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل آن ۴۹ درصد کاهش یافته است.  

نگرانی از اینکه کار کرونا با جهان به این زودی تمام نشود رفته رفته در بین معامله گران بیشتر می شود و از طرف دیگر دودستگی در آمریکا ادامه دارد. پس از رای کنگره به استیضاح ترامپ، نانسی پلوسی- رئیس کنگره از آغاز رسیدگی به استیضاح ترامپ در سنا خبر داده و از آن طرف یک نماینده جمهوری خواه در کنگره با متهم کردن بایدن به سو استفاده از قدرت گفته است در حالی که حتی هنوز کابینه وی نیز تکمیل نشده، روند استیضاح رئیسجمهور جدید را آغاز کرده است. گزینه های بایدن برای ریاست بر سازمان سیا و پنتاگون از سنا رای اعتماد گرفتند.   

روند واکسیناسیون در بیشتر نقاط جهان با قدرت ادامه دارد و به نظر می رسد دموکرات ها که کنترل دولت، کنگره و سنا را به دست گرفته اند در حال برنامه ریزی برای تقویت برنامه واکسیناسیون عمومی هستند. طبق اعلام وزارت کار آمریکا ۹۰۰ هزار نفر تا پایان ماه دسامبر درخواست دریافت مزایای بیکاری راداشته اند. در حالی که در بیشتر کشورهای پیشرفته سال ۲۰۱۹ سال رسیدن نرخ بیکاری به پایین ترین سطوح تاریخی خود بود، شیوع کرونا این معاملات را کاملا بر هم زد و مشخص نیست چه زمانی شاهد بازگشت نرخ ها بیکاری به سطوح پایین تاریخی خود خواهیم بود.  

پس از کش و قوس های فراوان سرانجام جو بایدن به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهور تاریخ ایالات متحده وارد کاخ سفید شد. وی چالش های بسیار زیادی را در آینده خواهد داشت که روابط با چین، اتحادیه اروپا، مساله مهاجران، کرونا، احیای رشد اقتصادی، توافق هسته ای با ایران و بازگرداندن وحدت به جامعه آمریکا از مهم ترین آن ها محسوب می شود. چین در آخرین روز دولت ترامپ اعلام کرد شماری از مقامات ارشد دولت وی از جمله مایک پامپیو- وزیر خارجه، رابرت اوبرایان- مشاور امنیت ملی، جان بولتون- مشاور سابق امنیت ملی و استیو بنون- مشاور سابق ترامپ را در فهرست تحریم های خود قرار داده است.  

معامله گران در سراسر جهان به تیم بایدن بیشتر از دولت ترامپ در خصوص مسایل جهانی خوش بین هستند و همین مساله باعث افزایش محسوس در تعداد معاملات آتی شده است. ژانت یلن که توسط بایدن برای تصدی گری وزارت خزانه داری آمریکا معرفی شده است سابقه ریاست بر بانک مرکزی این کشور را در کارنامه خود دارد و معامله گران امیدوارند روی کار امدن وی باعث تعامل بیشتر وزارت خزانه داری با فدرال رزرو در خصوص مسایل مختلف شود که از جمله مهم ترین آن ها سیاست های پولی خواهد بود.  

تاکنون بیش از ۱۰۱ میلیون و ۹۳ هزار و ۶۹۹ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین دو میلیون و ۱۷۴ هزار و ۸۴۴ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۴۳۶ هزار و ۴۴۷ نفر، برزیل با ۲۱۹ هزار و ۲۰۳ نفر، هند با ۱۵۳ هزار و ۸۶۲ نفر، مکزیک با ۱۵۲ هزار و ۱۶ نفر و انگلیس با ۱۰۱ هزار و ۸۸۷ نفر بوده است.

کریس اوسموند- تحلیلگر ارشد بازار سرمایه در موسسه کپیتال ایونستمنت ادوایزرز - گفت: روند بازارهای مالی نشان می دهد که کمی نسبت به ماه های قبل خوش بین تر شده اند اما این بدان معنا نیست که احتیاط را کاملا کنار گذاشته باشند. اگر واکسیناسیون باعث شود تعداد مرگ و میر مبتلایان به کرونا به طور چشمگیر کاهش پیدا کند قطعا شاهد برپایی جشن بزرگی در بورس ها خواهیم بود. قطعا کرونا و اخبار مربوط به آن در مرکز توجه و حساسیت معامله گران باقی خواهد ماند.  

بورس آمریکا  

در وال استریت، همه شاخص‌ها نزولی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۱.۶۹ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۰ هزار و  ۴۱۴.۵۳ واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۱.۹۶ درصد ریزش تا سطح ۳۷۷۴.۱۲ واحدی پاین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۱.۹۴ درصد کاهش در سطح ۱۳ هزار و ۳۶۱.۴۶ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۱.۳ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۵۶۷.۳۱ واحد بسته شد.  شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش ۱.۸۱ درصدی و ایستادن در سطح  ۱۳ هزار و ۶۲۰.۴۶ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با عقبگرد ۱.۱۶ درصدی در سطح ۵۴۵۹.۶۲ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۴۱ درصد پایین رفت و به ۷۸۵۲.۷۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد مختلفی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افزایش ۰.۳۱ درصدی تا سطح ۲۸ هزار و ۶۳۵.۲۱ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۳۲ درصد پایین رفت و در سطح ۲۹ هزار و ۲۹۷.۵۳ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای  کامپوزیت" صعود ۰.۲۷ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۵۲۸ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۶۵ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۶۷۸۰.۵۷ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است)  

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۱۵ درصد افزایش به ۵۲.۷۰ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۰.۱۲ درصدی به ازای ۵۵.۶۹ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با کاهش ۰.۳۱ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۴۵.۳۷ دلار معامله شد. هر اونس نقره با کاهش ۰.۲۸ درصدی به ازای ۲۵.۳۰ دلار مبادله شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بورسهای جهانی کرونا در جهان واحد بسته شد رشد اقتصادی معامله گران درصد کاهش روز قبل شاخص ها بورس ها سال قبل ۵ درصد ۱ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۴۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس فروردین را با سبزپوشی به پایان رساند

فرارو، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با افزایش ۶ هزار و ۲۳۱ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۰۸ هزار ۲۱۴ واحدی قرار گرفت که برای دومین بار در هفته جاری به رشد رسید و فروردین را با سبزپوشی به پایان رساند.

به گزارش فرارو، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص کل هم‌وزن بورس، نیز با رشد ۳۷۸ واحدی در در ارتفاع ۷۲۳ هزار و ۵۶۶ واحدی قرار گرفت.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، ارزش بورس تهران به ۷۶ همت و ۳۲۴ میلیارد تومان رسید و تعداد ۱۷۷ هزار و ۵۴۳ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، نماد‌های فملی، فولاد، فارس، شپنا، شستا و نوری بیشترین تاثیر بر رشد و نماد تاپیکو بیشترین تاثیر بر ریزش شاخص کل بورس تهران، داشتند.

شاخص کل فرابورس ایران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با افزایش ۱۱ واحدی در ارتفاع ۲۴ هزار و ۶۱۵ واحدی قرار گرفت؛ ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به ۱۳ همت و ۶۳۰ میلیارد تومان رسید و تعداد ۸۲ هزار و ۶۹۵ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، نماد‌های شگویا، هرمز، خاور و وسپهر بیشترین تاثیر بر رشد و نماد‌های آریا، انتخاب و فزر بیشترین تاثیر بر کاهش شاخص کل فرابورس ایران، داشتند.

دیگر خبرها

  • وضعیت شاخص تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی
  • ریزش بورس آمریکا در پی اخبار حمله به اهدافی در ایران
  • افزایش ۶ هزار و ۲۳۱ واحدی شاخص کل بورس
  • بورس سبز شد | افزایش ۶ هزار و ۲۳۲ واحدی شاخص کل
  • شاخص بورس ۶ هزار واحد رشد کرد
  • شاخص کل بورس تهران در معاملات امروز 6 هزار واحد رشد کرد
  • بورس فروردین را با سبزپوشی به پایان رساند
  • رشد ۶ هزار واحدی شاخص بورس +جدول
  • شاخص بورس امروز ۲۹ فروردین/رشد۶ هزار واحدی
  • بورس امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار