Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@16:55:07 GMT

عادت به شنیدن موسیقی‌های بی‌کلام

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۲۵۴۵۰

عادت به شنیدن موسیقی‌های بی‌کلام

«رفاقت ناکوک»حاصل همنشینی وهمنوازی من و سروش محمدی است؛ تولید یک اثر موسیقایی با شور و عشقی متفاوت از یک ذهن نوظهور که ایده ساخت آن سال‌ها قبل شکل گرفته بود. در این اثر من نوازندگی پیانوی «میکروتنال» را برعهده دارم و سروش نوازنده پیانوی «کوک کلاسیک».

اما شاید برای مخاطب جالب باشد که بداند تفاوت این دو پیانو در چیست! در پیانو میکروتنال به لحاظ قابلیتی که در این ساز وجود دارد و تغییر کوک یک تعداد از سیم‌ها، ما می‌توانیم فواصل موسیقی ایرانی وموسیقی خاورمیانه را با تغییرات این کوک‌ها براحتی اجرا کنیم، ولی پیانوی کوک کلاسیک به همان روشی کوک می‌شود که از دوران باخ تا به امروز انجام گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما علت اینکه این آلبوم را به مخاطبان موسیقی پیشنهاد می‌کنم، ابتدا اعتماد آنها به آثار نسل جوان موسیقی ایران است و بی‌تردید بازخورد مثبت این ارتباط‌ها از سوی مردم و اهالی موسیقی، انگیزه و انرژی خوبی در پیشرفت ما خواهد بود. نکته دیگر عادت به شنیدن موسیقی‌های بی‌کلام است که در جامعه امروز موسیقی بخصوص نسل جوان موسیقی ایران کمتر مورد توجه است و شاید اگر من نوعی هم در مسیر آموزش موسیقی قرار نمی‌گرفتم همچنان علاقه‌مند به شنیدن موسیقی‌های با کلام عامیانه اکنون جامعه‌ام بودم. اما درباره «رفاقت ناکوک» باید بگویم، این آلبوم بیانگر یک موسیقی شرقی است که از زادگاه‌مان ایران برخاسته است، سرزمینی مملو از نغمه‌های زیبای شرقی. من و سروش محمدی به‌عنوان دو آهنگساز موسیقی معاصر و بداهه پرداز، دراین آلبوم تلاش کردیم طرح‌هایی از موسیقی شرقی را با ملودی‌ها، موتیف‌ها و ریتم‌هایی که از قبل مشخص شده بود با فرم‌های دیگر موسیقی به‌صورت بداهه نوازی بسط و گسترش دهیم، چرا که بداهه نوازی و بداهه‌پردازی از اصول تاریخی و فرهنگی موسیقی ایران است و امیدوارم در این اثر توانسته باشیم، اصالت و فرهنگ کشورمان را با زبان موسیقی بخوبی بیان کنیم. درواقع تمرکز آلبوم بر تلفیق روند پلی‌تنال و پلی‌مدال و پلی‌متر در موسیقی شرق و غرب است که در این روند از اولین تا آخرین قطعه آلبوم از تکنیک‌های نوازندگی موسیقی غرب و بیان موسیقی شرق در ترکیب دو پیانو با کوک‌های مختلف برای رنگ بخشی متفاوت به موسیقی معاصر خاورمیانه استفاده شده است.
«عقیده تضاد»، «کلنجار ثابت»، «رزم رنگ»، «دشت در دست»، «نقش بی‌فرش»، «بافت نامرئی»، «اصالت دو رگه» و «پایکوبی شفق» عنوان قطعاتی هستند که در این آلبوم قرار گرفته‌اند و ضبط آن در استودیو صبا با صدابرداری کاوه عابدین انجام گرفت و از سوی نشر ماهور به‌صورت فیزیکی و دیجیتال منتشر شد.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: موسیقی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۵۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویر دیده نشده از محمدرضا شجریان

محمدرضا شجریان، خواننده محبوب و استاد آواز موسیقی اصیل ایران در سال ۱۳۱۹ در شهر مشهد در خانواده‌ای مذهبی متولد شد. پدرش قاری قرآن بود و صوت قرآن را از ۸ سالگی به محمدرضا که صدای خوشی داشت نیز آموخت.

به گزارش ایلنا، شجریان با اولین معلم موسیقی خود در سال ۱۳۳۶ زمانی آشنا شد که برای تحصیل به دانشسرای مقدماتی مشهد وارد شد. وی دو سال بعد علاوه بر تلاوت قرآن، برای رادیو خراسان آواز‌های بدون موسیقی را نیز اجرا کرد.

شجریان که پس از دریافت دیپلم از دانشسرای عالی، به استخدام آموزش و پرورش درآمده بود از سال ۴۶ پس از چند سال تدریس در دبستان‌های مشهد به تهران منتقل شد. وی در تهران نزد اسماعیل مهرتاش درس آواز آموخت و همزمان خوشنویسی و نوازندگی سنتور را نیز پی گرفت.

اولین اجرا و ضبط صدای شجریان در پاییز سال ۴۶ در غالب برنامه «برگ سبز شماره ۲۱۶» از رادیو ایران پخش شد. اما او به دلیل اینکه پدرش می‌خواست نام «شجریان‌ها» با قرائت قرآن شناخته شود، در برنامه‌های رادیویی خود را با نام «سیاوش بیدکانی» معرفی کرد. تا اینکه در سال ۱۳۵۰ پدرش به خوانندگی آواز توسط وی رضایت داد و شجریان با نام خود در رادیو و تلویزیون حاضر شد. او در سال ۱۳۵۰ با فرامرز پایور آشنا شد و آموزش سنتور و ردیف آوازی «صبا» را نزد وی آغاز کرد.

شجریان همزمان با هوشنگ ابتهاج، شاعر پرآوازه متخلص به «سایه» آشنا شده و به واسطه وی همکاری با برنامه «گلها» در رادیو را آغاز کرد. محمدرضا شجریان در این مدت در رادیو با بزرگان موسیقی نظیر احمد عبادی، حسن کسایی، جلیل شهناز، فرهنگ شریف و فرامرز پایور قطعات بسیاری را اجرا کرد.

شجریان آموزش سبک آوازی «طاهرزاده» را از سال ۱۳۵۱ نزد «نور علی خان برومند» آغاز کرد و در سال ۱۳۵۲ نیز با عبدالله دوامی آشنا شد و ردیف آوازی وی را آموخت. او در همان سال در کنار هنرمندان بی نظیر موسیقی سنتی ایران نظیر محمدرضا لطفی، حسین علیزاده، جلال ذوالفنون و ناصر فرهنگ‌فر به عضویت مرکز حفظ و اشاعه موسیقی به سرپرستی داریوش صفوت پیوست.

سال ۱۳۵۴ شجریان به همراه محمرضا لطفی و ناصر فرهنگ‌فر در «جشن هنر شیراز» کنسرت «راست پنجگاه» را اجرا کردند. محمدرضا شجریان که پیش از انقلاب سال ۵۷ رادیو ملی را مانند بسیاری دیگر از هم دوره‌های خود ترک کرد. وی به همراه محمدرضا لطفی و حمایت هوشنگ ابتهاج که او هم پس از رویداد تلخ میدان ژاله از کار در رادیو دست کشیده بود، کانون «چاووش» را بنیان گذاشت.

شجریان با کانون چاووش که اکثر اعضای آن از گروه شیدا و عارف بودند آثار بسیاری را خواند که تعداد زیادی از آنها محتوای انقلابی و ملی داشتند. «شب نورد» یا (برادر نوجوونه) از چاووش ۲ و «سپیده یا ایران‌ای سرای امید» و «ایرانی به سر کن خواب مستی» از چاووش۶، «همراه شو عزیز» و «ایران خورشیدی تابان دارد» از چاووش، از جمله این آثار هستند.

tags # محمدرضا شجریان سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • معماری و شهرسازی، آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است 
  • معماری آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است + تصویر
  • روز برفی ؛ مرتضی پاشایی و محمدرضا گلزار
  • ۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند
  • جین کمپیون جایزه افتخاری جشنواره لوکارنو ۲۰۲۴ را می‌گیرد
  • تصویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • آغاز فعالیت‌های ارکستر نوای آفتاب در سال ۱۴۰۳/ نخستین کنسرت با موسیقی بدون کلام
  • ارکستر نوای آفتاب سال جدید را با موسیقی بی کلام آغاز می‌کند
  • شنیدن فهرست بهاری خوانندگان در اردیبهشت/ «غزه» همچنان مهم است!
  • تحول بی نظیر موسیقی مدرن با آلبوم جدید مُجال