Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@10:54:04 GMT

ارده شاهی سلاحی برای مقابله با کبد چرب

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۲۶۸۰۲

ارده شاهی سلاحی برای مقابله با کبد چرب

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کبد چرب یکی از دلایل مهم بیماری مزمن کبدی در انسان به‌حساب می‌آید. درحقیقت کبد چرب غیرالکلی یک بیماری است که دامنه گسترده‌ای از علائم بالینی را دربر می‌گیرد که در صورت عدم درمان، می‌تواند نهایتاً به نابودی سلول‌های کبدی و مرگ منجر شود.

کبد چرب غیرالکلی، به‌عنوان یک مشکل عمده مرتبط با سلامت شناخته شده است و با توجه به شیوع گسترده آن در جهان، این بیماری را باید به‌عنوان یک پدیده زاییده زندگی پیشرفته ماشینی، جدی گرفت و برنامه درمانی مناسب و آموزش‌های گسترده برای پیشگیری از افزایش شیوع آن تدارک دید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر نقطه نظرات محققان، بیماری کبدچرب همراه با چاقی، مقاومت به انسولین و حتی در مواردی بدون ابتلا به دیابت دیده می‌شود. ابتلا به این بیماری در مطالعات مختلف بین ۱۰ تا ۲۴ درصد در افراد سالم و ۵۸ تا ۷۴ درصد در افراد چاق و بیماران مبتلا به دیابت نوع دو گزارش شده است و ارتباط قابل توجه آن با مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی و مغزی همواره در کانون توجه بوده است.

خوشبختانه اکثر موارد بیماری کبد چرب با آزمایش‌های ساده کبدی در نمونه خون افراد و یا با انجام روش‌های تصویربرداری ساده مانند سونوگرافی کبد و MRI قابل تشخیص است. اما برای درمان آن بایستی علاوه بر درمان‌های دارویی معمول، استفاده از روش‌های مکمل را نیز مد نظر قرار داد.

در همین خصوص، محققانی از سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج همدان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی این شهر تحقیقی را انجام داده‌اند که در آن از گیاه دارویی آرتیشو برای غلبه بر شاخص‌های کبد چرب استفاده شده است.

محققان برای انجام این مطالعه از مشارکت ۷۰ بیمار در سنین ۲۵ تا ۶۳ سال استفاده کردند. آن‌ها برگ گیاه آرتیشو را روزانه در دو نوبت دم کرده و به مدت ۴۵ روز به مصرف بیماران رساندند. پس از طی دوره آزمایش، سطوح اکوژن پارانشیمال کبد همراه با شاخص‌های کبدی AST و ALT این بیماران بررسی و تجزیه و تحلیل شد.

نتایج این مطالعه نشان داد که می‌توان از گیاه فوق برای بهبود علائم آزمایشگاهی کبد چرب استفاده کرد و آن را به عنوان دارویی طبیعی برای این عارضه به کار برد.

محسن رجبی، محقق سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج همدان و سه همکار دیگرش در این تحقیق می‌گویند: «گیاه آرتیشو که به کنگر فرنگی و ارده شاهی نیز معروف است، گیاهی از خانواده کاسنی است. این گیاه حمایت کننده کبد، ضدمیکروب، پایین آورنده کلسترول و چربی خون و بهبوددهنده سلول‌های اندوتلیال در آترواسکلروز است».

بیشتر بخوانید

راهکار‌های مقابله با کبد چرب/کدام غذا‌ها را نخوریم؟

به گفته آن‌ها، «نتایج آزمایش‌های ما نشان داد که به نظر می‌رسد بتوان از گیاه آرتیشو در بهبود علائم آزمایشگاهی کبد چرب استفاده کرد و این گیاه می‌تواند به‌عنوان یک مکمل دارویی گیاهی، بدون اثر جانبی قابل ملاحظه در کاهش عوارض این بیماری در نظر گرفته شود».

طبق این یافته‌ها، این گیاه در کاهش لیپید‌ها و لیپوپروتئین‌ها از طریق دخالت در مسیر بیوسنتز کلسترول و همچنین اثر بر تولید و ترشح صفرا در کبد عمل می‌کند و به نظر می‌رسد وجود ترکیبات خاص موجود در این گیاه پاسخگوی تأثیرات آن بر موارد ذکرشده و به‌خصوص بهبود عملکرد کبد باشد.

این یافته‌ها را فصل نامه «طب مکمل» متعلق به دانشگاه علوم پزشکی اراک منتشر کرده است.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کبد چرب کبد چرب درمان کبد چرب کبد چرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۶۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص درمانی گیاه عطسه

آفتاب‌‌نیوز :

گیاه عطسه Achillea ptarmica L. گیاهی است چند ساله با ریزوم خشبی و خزنده و ساقه‌های افراشته و برگ‌های متناوب و نیزه‌ای شکل. گل این گیاه در خوشه‌های باز و میوه آن فندقه است. از همه قسمت‌های گیاه عطر خوشایندی متصاعد می‌شود. انواع این گیاه در تمام اروپا تا قفقاز و سیبری یافت می‌شود؛ این گیاه به خاطر کشت آن به امریکا برده شده است.

گیاهی است که در اماکن مرطوب، و در کنار جویبارها، گودال ها، مرغزار‌های مرطوب، دشت هاتا کوهپایه‌ها می‌روید. این گیاه از قرن شانزدهم به عنوان گیاهی دارویی و تزیینی کشت می‌شود. این گیاه را به دلیل ریزوم و برخی مواقع گل‌ها و شاخه‌های برگ دارش جمع می‌کرده اند. ریزوم‌ها را در سال دوم کشت از زیر زمین بیرون می‌آورند و به خوبی می‌شویند و قسمت‌های سبز آن را جدا نموده در سایه‌ای که هوا جریان داشته باشد یا در خشک کن با حرارتی که از ۳۵ درجه تجاوز ننماید خشک می‌کنند.

قسمت‌های مؤثر آن دارای نوعی اسانس روغنی است که فعالانه علیه ضعف در اعمال بدن، کم اشتهایی و ناراحتی‌های مجاری ادراری مبارزه می‌کند. این ماده در صورت وجود اشکال در عمل دفع نیز مؤثر بوده مسهل صفرا و تنظیم کننده مواد دفعی است و ضمنا درد دندان و روماتیسم را نیز کاهش می‌دهد.

 از این گیاه به شکل دم کرده به مقدار دو قاشق مربا خوری ریزوم خرد شده برای دو فنجان در هر روز استفاده می‌گردد. علاوه بر این ریزوم آن را می‌توان جوید. ضمنا پتارمیک یک گل تزیینی پرطرفدار است و اغلب نوع پر پر آن را کشت می‌کنند.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • (تصاویر) اسکناس دوره ناصرالدین شاه قاجار چه بود و ارزش آن چقدر بود؟
  • خواص درمانی گیاه عطسه
  • گلچینی از گل و گیاه در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند
  • تخلف یک کشتارگاه طیور در استان کرمانشاه
  • ضبط ۷۰۰ کیلوگرم لاشه گوشت مرغ در کرمانشاه
  • آغاز طرح نظارت بر واحد‌های مشاور املاک
  • تعریف کمپوست
  • رویش گیاه ریواس در دشت‌های زیرکوه
  • برداشت گیاه دارویی گل گاو زبان از باغ های آبیز
  • وصول جریمه ۴ میلیارد و ۸۴۲ میلیون ریالی قاچاق تلفن همراه