Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2025-04-27@06:15:35 GMT

تحلیل عارف از بایدها و نبایدهای جمهوری اسلامی

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۳۶۷۷۹

تحلیل عارف از بایدها و نبایدهای جمهوری اسلامی

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، محمدرضا عارف در مراسم اختتامیه دوازدهمین کنفرانس علمی فرماندهی و کنترل که در دانشگاه مالک اشتر برگزار شد ، ضمن قدردانی از پژوهشگران،ارائه دهندگان مقالات، برگزار کنندکان این کنفرانس ،اعضای کمیته‌های علمی و راهبردی و نیز میزبانی دانشگاه مالک اشتر و با تبریک ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و گرامی داشت یاد و خاطره شهدای انقلاب ب ویژه شهدای علم و پژوهش از جمله شهید فخری‌زاده ، اظهار کرد: در یک ارزیابی کلی از عملکرد ۴ دهه اول انقلاب اسلامی، دستاوردهای کشور عمدتا مرهون حضور جوانان متعهد و پرتلاش در همه زمینه‌ها و صحنه‌ها به ویژه در حوزه های علمی و حضور محققین و دانشمندان ، توجه به دانش و فناوری ، نقش افرینی آنها و تشخیص درست اولویت‌ها و بها دادن به اولویت‌های کشور در زمینه توسعه و پیشرفت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس انجمن فرماندهی و کنترل با بیان اینکه مزیت اصلی کشور نیروی انسانی با ویژگی‌ها و شایستگی‌های بالا و انگیزه خدمت به کشور و پاسخ به مطالبات مردم است ، خاطرنشان کرد: در دهه پنجم انقلاب مهمترین ضرورت برای مسئولین تشخیص دقیق نیازها و مطالبات مردم و برنامه‌ریزی برای پاسخ به آنهاست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: اولویت اصلی و مسیر درست حرکت کشور برای تحقق خواسته‌های مردم و حل چالش ها و مشکلات کشور ، مسیر دانش است . پژوهش ،فناوری و تولید ثروت الزامات و نتایج این نگاه است.

وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب که از سوی رهبر معظم انقلاب منتشر شد، تصریح کرد: بیانیه گام دوم انقلاب که به عنوان یک سند فرادستی برای پیشرفت و تعالی کشور محسوب می‌شود باید مورد توجه همه دست اندرکاران قرار بگیرد و در این ارتباط هم وظیفه سنگینی بر عهده تشکل‌های علمی است.

عارف با اشاره به جامعه ابرهوشمند و انقلاب صنعتی چهارم ، گفت: همه نهادهای علمی، کاربردی و حاکمیتی از جمله انجمن فرماندهی و کنترل باید خود را آماده حضور در جامعه ابر هوشمند کنند و بایدها و نبایدهایی را در برخورد با این جامعه برای خود در نظر داشته باشند و نیز مشارکت جدی علمی و فناورانه در رویدادهای جامعه ابر هوشمند را برای خود ترسیم کنیم.

وی با توصیه به حضور جدی‌تر جوانان نخبه در انجمن فرماندهی و کنترل بر ضرورت توجه به علم فرماندهی و کنترل به عنوان یک علم فرا رشته‌ای از سوی نهادهای تصمیم ساز و تصمیم گیر تاکید کرد و گفت: حاکمیت علم فرماندهی و کنترل را برای اجرای کامل برنامه های پیشرفت و تعالی کشور در برنامه های ملی و در زمینه‌های دفاعی،اقتصادی ،فرهنگی و مدیریت بحران ها باید پذیرفت.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان با تاکید بر ترویج علم فرماندهی و کنترل از طریق همکاری با نهادهای مختلف ،خاطرنشان کرد: با توجه به پایین بودن شاخص بهره‌وری در کشور ، استفاده از علم فرماندهی و کنترل برای ارتقاء این شاخص ضروری است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مهرداد میناوند علی انصاریان علی اصغر عنابستانی مهدی جهانگیری پوری حسینی محمدرضا عارف اصلاح طلبان جمهوری اسلامی بایدها و نبایدها مهرداد میناوند علی انصاریان علی اصغر عنابستانی مهدی جهانگیری پوری حسینی علم فرماندهی و کنترل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۳۶۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده روشن روحانیت

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، حجت الاسلام والمسلمین محمد استوار میمندی، سرپرست دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزه در یادداشتی با عنوان «آینده روشن روحانیت» نوشت:

بنابر روایت حوزه، روزهای آینده همایش «سده حوزه علمیه قم» به بهانه گذشت یک قرن از باز تأسیس حوزه علمیه قم توسط مرحوم آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی است. حوزه ای که اگرچه از قرن دوم هجری و حضور اشعریون در قم، این شهر را یکی از پایگاه های علوم و معارف اهل بیت علیهم السلام قرار داده بود و پس از آن نیز مدفن حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها شد و در طول تاریخ نیز بزرگانی از علوم مختلف اسلامی را پرورش داد لکن احیای حوزه علمیه آن نقطه عطفی در جهان تشیع بود و امروز در امتداد همان حرکت، حوزه علمیه قم به واقع، مرکز نشر علوم مختلف اسلامی در جهان و ترجمان عملی روایت امام صادق علیه السلام که قم را در آستانه ظهور مرکز نشر علوم و معارف اهل بیت علیهم السلام معرفی کرده و در مورد آن فرموده اند: «تَصِیرُ مَعْدِناً لِلْعِلْمِ وَ الْفَضْلِ» شده است.

بی تردید پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی رضوان الله تعالی علیه که تربیت یافته حوزه علمیه قم بود دشمن خفته را بیدار کرد و در کنار توطئه علیه انقلاب، تهاجم علیه حوزه های علمیه و نهاد روحانیت هم در دستور کار زخم خوردگان از انقلاب مردم ایران قرار گرفت.

امروز حوزه های علمیه با تربیت هزاران کارشناس و پژوهشگر در عرصه های مختلف علوم اسلامی مثل فقه و اصول، کلام و عقائد اسلامی، فلسفه، تفسیر و علوم قرآنی، تاریخ اسلام، علوم حدیث و ادبیات و همچنین تدوین و تولید رشته های نوپدیدی چون مدیریت، اقتصاد، مشاوره و روانشناسی بر اساس منابع اسلامی، فصلی نو در تحول و توسعه علوم دینی را گشوده است و در کنار همه این پیشرفت های علمی تربیت هزاران مبلغ جهت تبلیغ و ترویج دریای بی کران معارف دینی در عرصه داخلی و بین المللی را نیز در دستور کار خود قرار داده است.

امروز مدیریت حوزه های علمیه با بهره گیری از سنت های اصیل علمای سلف و به روز کردن روش ها و تکمیل محتواهای مورد نیاز جامعه و تولید نرم افزارهای مختلف، برنامه ریزی دقیقی برای تولید علم و تربیت استاد و پژوهشگر تدارک دیده که علاوه بر حوزه های علمیه، دانشگاه های مختلف کشور نیز خوشه چین ظرفیت های علمی برآمده از آن هستند.

در کنار این فعالیت های علمی و تبلیغی که نقش موثری در اعتلای علمی، اخلاقی و فرهنگی جامعه دارد از خدمات اجتماعی طلاب جهادگر در بحران ها و حوادثی که گاه گاهی گوشه و کنار کشور پیش می آید نیز نباید غفلت نمود مثل آنچه که در ایام کرونا و یا حادثه سیل خوزستان اتفاق افتاد که مردم آسیب دیده، طلاب و روحانیون جهادی را در حال رفع مشکلاتشان کنار خود دیدند و آن را مرهمی بر زخم های پیدا و پنهان خود دانستند.

و البته امروز عده ای تحت تاثیر القائات مسموم رسانه ای دشمن اینگونه پنداشته اند که روحانیت مرجعیت خود را از دست داده است و به زعم خود علت آن را هم دفاع آنان از انقلاب اسلامی و نظام برخاسته از آن معرفی کرده اند و با اظهار دلسوزی نسبت به قداست زدایی از جایگاه روحانیت دلیل آن را ورود حوزه و روحانیت به عرصه سیاست، دانسته اند.

آنچه که برای روحانیت اصیل شیعه مهم است آن است که با تأسی از پیشوایان دینی خود، به رسالتی که خدای متعال بر عهده آنها گذاشته که همان رسالت انبیاء الهی و حرکت در مسیر اجرای حاکمیت توحید و اجرای احکام شریعت است بنگرند و جهت تحقق آن قیام کنند و با راهبری فکری و فرهنگی جامعه و با رویکرد خدمت به مردم در مسیر قسط و عدل گام بردارند و زمینه ساز انقلاب جهانی حضرت مهدی علیه السلام باشند و در این جهاد مقدس از سرزنش ها و فشارها نهراسند.

آینده حوزه و روحانیت آینده روشن و البته پرچالشی است چرا که در کنار همه تلاش های علمی و تبلیغی، باید با اژدهای بیدار شده ظلم، فساد، سلطه گری و استعمار نیز بیش از گذشته پیکار کنند و اجازه اغوای جوانان توسط رسانه های دشمن را ندهند.
امام صادق علیه السلام:
«عُلَماءُ شیعَتِنا مُرابِطونَ فِی الثَّغرِ الّذی یَلی إبلیسَ و عَفاریتَهُ ، یَمنَعونَهُم عَنِ الخُروجِ عَلی ضُعَفاءِ شیعَتِنا ، و عَن أن یَتَسَلَّطَ عَلَیهِم إبلیسُ و شیعَتُهُ».

ترجمه: علمای شیعه ما، نگهبانان مرزی هستند که در آن سویش ابلیس و مزدورانش قرار دارند و [این علما ]جلوی یورش آنها به شیعیان ناتوان ما و تسلّط یافتن ابلیس و پیروان او بر ایشان را می گیرند.

کد خبر 2054575

دیگر خبرها

  • تقدیر رئیس دفتر عقیدتی - سیاسی فرماندهی معظم کل قوا از صداوسیما
  • عارف: ارتقا جایگاه ایران در منطقه را دنبال می‌کنیم
  • عارف: ارتقا جایگاه ایران در منطقه را دنبال می‌کنیم/ فعال‌شدن ستاد آفریقا در دولت چهاردهم
  • عارف: راهبرد دولت وفاق در توسعه تجارت جدی‌تر از گذشته است
  • مراقب باشیم از رهبری جلوتر نرویم
  • ایران اسلامی امروز در اوج اقتدار/آمادگی کامل در مقابله با تهدیدات
  • خطیب جمعه گلپایگان: ایران به‌دنبال تنش با همسایگانش نیست
  • تحلیل علمی ۷ ترند محبوب سلامت در شبکه‌های اجتماعی!
  • آینده روشن روحانیت
  • استاندار خراسان‌شمالی: زائران حج، سفیران جمهوری اسلامی هستند