Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-20@01:59:45 GMT

ارز دیجیتالی باعث شفافیت و مانع رانت می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۳۷۱۰۹

ارز دیجیتالی باعث شفافیت و مانع رانت می‌شود

«به‌تازگی در رویدادی آنلاین دوباره بحث استفاده از «ارز دیجیتال» در کشور مطرح شده است. امیر ناظمی رئیس سازمان فناوری اطلاعات گفت: ارزهای دیجیتالی دارای کارکردهای مختلفی است و از آنجایی که پیاده‌سازی آن در کشور مشکل فنی ندارد و تنها به اراده بانک مرکزی برمی گردد، از آن می‌توان برای هوشمندسازی اجرای سیاست‌های اقتصادی مانند رهگیری پول در سیاست‌های توزیعی کشور (پرداخت یارانه ها) استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» درباره ارز دیجیتالی و مزایای آن رئیس سازمان فناوری اطلاعات و کارشناسان حوزه بلاک‌چین به «ایران» می‌گویند.

رهگیری پول در سیاست‌های توزیعی
امیر ناظمی رئیس سازمان فناوری اطلاعات معتقد است ارزهای دیجیتالی بانک مرکزی که به CBDC مخفف CENTRAL BANK DIGITAL CURENCY معروف است، دارای کارکردهای زیادی هستند ولی باید دید از ارزهای دیجیتالی برای چه منظوری می‌توانیم در کشور استفاده کنیم.
ناظمی با اشاره به اینکه در کشورما از ارزهای دیجیتالی می‌توان بیشتر در سیاست‌های اجتماعی استفاده کرد، گفت: ارز دیجیتال صرفاً یک مسأله بانکی نیست، بلکه ابزاری بانکی برای حوزه‌های مختلف است که با اهداف متعدد از آن استفاده می‌شود. بنابراین یکی از کارکردهای جدی آن می‌تواند رهگیری پول در سیاست‌های توزیعی کشور مانند پرداخت یارانه باشد.
وی افزود: با ارز دیجیتالی می‌توان یارانه انرژی، آموزش و... را پرداخت کرد و مزایای این کار نیز این است که وقتی با ارز دیجیتالی یارانه‌های مختلفی که به افراد خاص جامعه پرداخت می‌شود، می‌توان آن را رهگیری کرد تا در همان بخش هزینه شود. به‌هر حال شاهد هستیم که به‌دلیل فقر فرهنگی بسیاری از افرادی که یارانه‌های نقدی را دریافت می‌کنند در بخش‌های دیگری هزینه می‌کنند. ولی وقتی ارز دیجیتالی باشد آن سرپرست خانوار باید آن را برای خرید کالاهای اساسی خانوارش هزینه کند. پس می‌توان این برنامه و سیاست را در بخش‌های آموزش در مدارس، دانشگاه‌ها و... اجرا کرد تا یارانه‌ها در جای خود هزینه شوند.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه ایجاد ارز دیجیتالی در کشور دارای مزایای فراوانی است، گفت: از ارزهای دیجیتالی می‌توان برای حل چالش‌ها بهره برد. اگر دولت انواع یارانه‌های آموزشی، فرهنگی، انرژی، کالاهای اساسی و... را که سالانه به شهروندان پرداخت می‌کند با ارز دیجیتالی پرداخت کند، این باعث می‌شود عرضه‌کنندگان آن حوزه‌ها، کیفیت کالای خود را بالا ببرند. از سوی دیگر شهروندان می‌توانند از بین عرضه کنندگان مختلف بهترین را انتخاب کنند. به این ترتیب این کار باعث می‌شود رقابت به‌وجود بیاید و با حذف عرضه نامطلوب، شاهد رشد در بخش‌های مختلف باشیم.
وی افزود: تصور کنید که ۵ سال بعد بخواهیم در کشور فقط از ارز دیجیتالی استفاده کنیم. وقتی یارانه پرداختی در بخش آموزش هزینه شود، خانواده‌ها سعی می‌کنند بهترین مدرسه را انتخاب کنند و همین موضوع باعث می‌شود مدارس کیفیت آموزش خود را افزایش دهند تا در رقابت با دیگر مدارس در جذب دانش‌آموز موفق‌تر باشند. از سوی دیگر با این به‌کارگیری ارز دیجیتالی نه تنها بازار رقابتی می‌شود، بلکه قیمت‌ها نیز واقعی شده و رانت‌ها حذف می‌شوند و ضمن شناسایی زنجیره تعاملات و پرداخت‌ها، شفافیت نیز ایجاد می‌شود.
وی با اشاره به اینکه ارز دیجیتالی در کشورهای مختلف کاربردهای مختلفی دارد به‌عنوان مثال فرانسه از این ارز در بخش رهگیری پرداخت مالیات استفاده می‌کند، گفت: از آنجایی که در کشور ما نیز برای اجرای فنی آن مشکلی وجود ندارد و تنها به اراده بانک مرکزی ارتباط دارد پس در صورت عملیاتی کردن آن می‌توان برای کارکردهای مختلف استفاده کرد.
ایجاد شفافیت و سرعت بالا
محمدرضا قدوسی کارشناس حوزه بلاک‌چین نیز معتقد است ارزهای دیجیتالی نه تنها شفافیت را به بازار می‌آورند و سرعت انجام فعالیت‌های اقتصادی را به همراه اعتماد افزایش می‌دهند، بلکه کمک می‌کنند تا افراد بتوانند بدون نگرانی و با حذف واسطه‌ها براحتی و بدون نیاز به بانک و تراکنش مالی این کار را انجام دهند تا توسعه اقتصادی شکل بگیرد.
قدوسی به «ایران» گفت: یکی از تأثیرات بلاک‌چین استفاده از آن برای ایجاد ارزهای دیجیتالی است و با به‌کاربردن این فناوری براحتی می‌توان در سیاست‌های اجتماعی از آن استفاده کرد. به‌عنوان مثال با این فناوری می‌توان افراد مستحق و غیرمستحق را برای دریافت یارانه تشخیص داد و با ارز دیجیتالی یارانه‌ها را پرداخت کرد. با به‌کارگیری بلاک‌چین در این حوزه و ارزهای دیجیتالی می‌توان شفافیت ایجاد کرد و تمام کارها را مطابق تکالیفی که قوانین تعیین کرده‌اند، پیش برد.
قدوسی در ادامه گفت: بانک مرکزی به‌دنبال ایجاد ارز دیجیتالی با راه‌اندازی پلتفرمی (برنا) بود و قرار بود ارز «ریال کوین» را وارد بازار کند اما نمی‌دانم چرا از آن غفلت کرده و هنوز آن را وارد بازار و کاربردی نکرده است ولی ما هم می‌توانیم از ارز دیجیتال ملی در کشور برای موارد مختلف استفاده کنیم. این کار فنی و پیچیده نیست و به اراده دولت و حاکمیت برمی‌گردد که استفاده از ارز دیجیتالی را بپذیرند. اگر رویکرد دولت نسبت به راه‌اندازی ارز دیجیتالی مثبت شود و قانونگذاری خوبی در این حوزه انجام شود براحتی قابل اجراست.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون کشور چین از ارز دیجیتالی برای مجموعه‌هایی از این کشور که در خارج از کشورشان است، استفاده می‌کند، افزود: یوان دیجیتالی را کشور چین در اختیار استارتاپ‌هایش که در اروپا، آفریقا و... پراکنده‌اند، پرداخت می‌کند و آنها را مانند نخ تسبیح کنار هم قرار می‌دهد تا بتوانند براحتی تبادل مالی انجام دهند. حتی چین در تلاش است تا تبادل مالی با دیگر کشورها را هم با ارز دیجیتالی انجام دهد.
این کارشناس بلاک‌چین معتقد است ارز دیجیتالی می‌تواند به‌کاهش مخاطرات، افزایش شفافیت در بین افراد و دستگاه‌ها منجر شود و جذابیت ایجاد کند و معمولاً هر کشوری باید بر اساس راهبردهای کشورش طرح مسأله کند.
قدوسی گفت: ارز دیجیتال ما شاید الان بیشتر کاربرد داخلی داشته باشد چون متأسفانه نتوانستیم پیمان‌های چندجانبه و دوجانبه‌ای را با دیگر کشورها ببندیم ولی اگر این اتفاق می‌افتاد می‌توانستیم ارز دیجیتالی را مبدأ مبادلات خود قرار دهیم و توافقنامه‌های چندجانبه بین کشورها هم ببندیم و با این ابزار، دقیق و شفاف عمل کنیم و تبادل بازرگانی با دیگر کشورها هم تضمین شده انجام شود تا بتوانند به حقوق خود دست یابند.
وی اعتقاد دارد کشورهای مختلف خواب‌های زیادی برای ارز دیجیتال ملی خود دیده‌اند تا راهبردهای خود را با این ابزار اجرایی کنند.
محمدرضا شرفی دیگر کارشناس حوزه بلاک‌چین نیز اعتقاد دارد چین اولین کشوری است که ارز دیجیتالی را در چند استان کشورش فعال کرده و با این کار به‌دنبال رفع مشکلات و تطبیق آن با نیازهای کشورش است. بنابراین به نظر می‌رسد ما نیز می‌توانیم برای رفع برخی مشکلات داخلی خود از آن بهره ببریم.
شرفی نیز با اشاره به اینکه ارز دیجیتالی مهم‌ترین قابلیتش ایجاد شفافیت و سرعت انتقال آن است، گفت: زمزمه‌هایی در مورد امکان بهره‌گیری از ارز دیجیتال بانک مرکزی برای مبادلات خارجی به گوش می‌رسد، ولی به نظر می‌رسد با ساختار مالی کنونی ما و شرایط اقتصادی و قانونی این کار امکانپذیر نیست ولی برای کشوری مانند چین که حجم مبادلات خارجی و توان اقتصادی بالایی دارد امکانپذیر است و برای سایر کشورها در این زمینه منافعی در بر ندارد.
وی افزود: کشورهایی می‌توانند از این ابزار بهره مناسب در سطح بین‌الملل کسب کنند که دارای مزیت خاص منطقه‌ای یا جهانی باشند که با تمرکز بر ارائه خدمات و انتقال ارزش روی بستر ارز دیجیتال متمرکز خود، بستری برای تبادل ایجاد کنند.
شرفی در ادامه گفت: تاکنون نیز برخی ایده‌ها برای ارائه ارز دیجیتال بین‌المللی با ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری مشترک بین کشورها و ایجاد ارزش و پشتوانه با بهره‌گیری از پشتوانه فلزات گرانبها یا مزیت‌های کالایی خاص مطرح شده که هنوز به‌صورت عملیاتی پیاده‌سازی نشده است.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: دیجیتالی می توان ارزهای دیجیتالی ارز دیجیتالی ارز دیجیتال بانک مرکزی ایجاد ارز یارانه ها بلاک چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۳۷۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مانع‌زدایی از شرکت‌های تولید و توزیع‌کننده واکسن، دارو و مکمل‌ها در راستای تحقق شعار سال

معاون تشخیص و مدیریت درمان سازمان دامپزشکی کشور سیاست‌های این معاونت برای تحقق شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم را تشریح کرد و گفت: مانع‌زدایی از شرکت‌های تولید و توزیع‌کننده واکسن، دارو و مکمل‌ها در حوزه تشخیص و مدیریت درمان از جمله اقداماتی است که برای حقق شعار سال مورد توجه قرار دارد.

محمد سبحانی مطلق در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: شعار سال طی چند سال اخیر گویای تمرکز مقام معظم رهبری روی اهمیت مباحث اقتصادی است و این مهم بیانگر اهمیت اقتصاد و معیشت ملت از دیدگاه ایشان است.

وی افزود: شعار سال جاری تحت عنوان جهش تولید با مشارکت مردم در ادامه نامگذاری سال‌های قبل و برنامه‌های مبتنی بر بهبود وضعیت اقتصاد کشور و تقویت تولید از طریق به‌کارگیری مشارکت مردمی است.

معاون تشخیص و مدیریت درمان سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: از آنجا که بخشی از فعالیت‌های سازمان دامپزشکی کشور در حوزه تشخیص و مدیریت درمان است و این مهم حائز اهمیت است، معاونت تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور خود را موظف و مکلف می‌داند تا در راستای اجرایی شدن فرمایشات مقام معظم رهبری برنامه‌هایی را پیاده‌سازی کند.

وی مهم‌ترین اقدامات پیش رو برای تحقق این مهم را تقویت مشارکت مردم برای اجرایی شدن سیاست‌های بهداشتی و افزایش نظارت سازمان دانست و با اشاره به مانع‌زدایی از شرکت‌های تولید و توزیع‌کننده واکسن، دارو و مکمل‌ها گفت: برنامه مورد نظر ما این است تا فرایند تولید در این بخش پس از شناسایی دقیق موانع موجود و پیش رو مانع‌زدایی شود و در این رابطه از طریق رابطه تنگاتنگ و نشست‌های متعدد با تشکل‌های مرتبط دستورالعمل‌های موجود را در معرض نقد و بررسی قرار داده و پیشنهادات این تشکل‌ها را مورد توجه قرار خواهیم داد.

سبحانی با اشاره به راهکار دیگر برای کمک به تحقق شعار سال به تسهیل‌گری گفت: در این راستا معاونت دارو و درمان سازمان دامپزشکی کشور می‌کوشد تا نه تنها موانع را از پیش روی شرکت‌های تولیدکننده واکسن، دارو و مکمل بردارد، بلکه آمادگی دارد شرایطی را فراهم کند تا این شرکت‌ها به سوی تولید مورد نیاز واحدهای دام، طیور، آبزیان و زنبورعسل ایران بروند و در صورت نبود شرایط لازم برای این مهم، مبادرت به کمک در این رابطه کند، اگرچه این نکته را باید همواره مدنظر قرار داد که وقتی صحبت از اهمیت تولید و افزایش آن می‌شود، تنها به معنای هر تولیدی نیست، بلکه مهم تولید با کیفیت و قیمت منطقی و قابل رقابت با استانداردهای جهانی است.

وی یکی از اقدامات در خصوص این تسهیل‌گری را جلوگیری از واردات هرگونه محصول در صورت تولید نمونه داخلی مشابه کارایی محصول وارداتی دانست و افزود: در این راستا علاوه بر مانع زدایی و تسهیل‌گری، استفاده از منابع علمی معتبر در کنار اعمال نظرات متخصصان و دعوت از نخبگان دانشگاهی و تسهیل‌گری خواهد بود.

معاون تشخیص و مدیریت درمان سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه شفافیت و قانون‌مداری باعث افزایش تولید و مشارکت مردمی می‌شود، خاطرنشان کرد: در این رابطه دستورالعمل‌های موجود به‌روزرسانی شده است و به اطلاع تشکل‌ها و شرکت‌های تولیدی خواهد رسید تا در راستای جهش تولید گام بردارند و از سوی دیگر چنانچه نیاز به هرگونه سرمایه‌گذاری داخلی یا مشترک و استفاده از تسهیلات بانکی باشد، از حمایت صددرصدی سازمان دامپزشکی کشور که رئیس آن به عنوان معاون وزیر عضو شورای راهبردی نظارت وزارت جهاد کشاورزی نیز است، برخوردار شوند.

وی تاکید کرد: هرگونه افزایش تولید باید با برنامه و ملاحظه نیاز و کیفیت بالا باشد تا پایدار باشد، چرا که در غیر این صورت بدون ملاحظه افق دور و فراهم نشدن زیرساخت‌های لازم برای تولید، بازار دچار تنش خواهد شد.

سبحانی با بیان اینکه در راستای استفاده از مشارکت مردم تعداد آزمایشگاه‌های همکار بیشتری طی سه ماه اخیر دعوت به همکاری با سازمان شده‌اند، تصریح کرد: در عین حال این آمادگی برای صدور مجوز همکاری برای سال جاری نیز تداوم خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: در خصوص استفاده از مشارکت مردم در حوزه درمان نیز که به بخش خصوصی واگذار شده و سازمان نظام دامپزشکی کشور ناظر بر عملکرد آنها طبق کمیسیون ماده ۲ است، به صورت مستمر جلساتی برگزار خواهد شد تا از مشارکت مردمی در این رابطه کمک بیشتری گرفته شود.

کد خبر 745463

دیگر خبرها

  • عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است
  • سمینار عمومی یونسکو با تأکید بر آینده آموزش دیجیتال
  • چالشهای آنلاین شدن ویزای شنگن
  • شفافیت و حذف واسطه‌گری بازار طلا با حراج شمش
  • شفافیت و حذف واسطه‌گری بازار طلا با حراج شمش در دولت سیزدهم
  • سیل امارات مانع اعزام تیم ملی جودو به هنگ کنگ شد
  • برای تحقق شعار سال باید از انحصار و رانت‌های اقتصادی جلوگیری شود
  • مدیرعامل راه آهن: اهل شفافیت هستیم نه آرایش حساب + فیلم
  • مانع‌زدایی از شرکت‌های تولید و توزیع‌کننده واکسن، دارو و مکمل‌ها در راستای تحقق شعار سال
  • سهم بالای خانوار از هزینه‌های سلامت، مانع تحقق سیاست‌گذاری‌ها