Web Analytics Made Easy - Statcounter

هر چند سالمندی جمعیت جامعه را در بستری از تجربه قرار می دهد اما نبض اقتصاد پویا در هر جامعه ای نیازمند بازوان پرتوان نیروی جوان است وطبق بررسی های مرکز آمار ایران در صورت کاهش نرخ باروری تا ۳۰ سال آینده نرخ رشد جمعیت صفر و منفی خواهد بود و این روند معکوس بحران پیری را در ایران دامن می زند و منابع انسانی در جهت توسعه کشور از بین می روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصر همدان، بعضی چیزها هستند حتی اسم شان هم قشنگ است مثل پدر مادر فرزند اما بعضی چیزها حتی فک کردن به آنها وحشتناک است مثل کشته شدن بچه ها امروز با یک وبگردی ساده به آمار و ارقام وحشتناک قتل عام در ایران مواجه می شویم.

قتل عام 300 تا 700 هزار نوزاذ تا قبل از تولد عجیب تر اینکه این قتل ها توسط پدر و مادر خود بچه ها انجام شده متاسفانه این |آمار در ایران نشان می دهد حدود یک سوم بچه ها در کشور که می توانستند به دنیا بیایند کشته و سقط شدن و اگر به همین منوال ادامه پیدا کند رشد کشور به صفر یا شاید هم منفی برسد و جمعیت ایران روز به روز کمتر می شود.

بحران پیری دنیا را تهدید می کند

عبدالمجید شیخی، تحلیل گر اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: در ادبیات جمعیت شناسی یک رشد مناسب جمعیت باید ۲/۱ باشد تا ترکیب سنی جمعیت حفظ شود و در حال حاضر نرخ رشد جمعیت ایران پایین تر از یک و نیم است بنابراین جمعیت ما ظرف دو سه دهه آینده رو به پیری خواهد رفت و این یک خطر بزرگ بیخ گوش کشور ماست چرا که خطر امنیتی ، اقتصادی، سیاسی ، فرهنگی اجتماعی ،لجستیکی و ژئوپولتیکی دارد و در تمام ابعاد برای ما خطر است.

وی افزود: یک جمعیت جوان یک اقتصاد خلاق ، دانش بنیان،مبتکر، فعال و در حقیقت امنیت تضمین شده و تمام و کمال خواهد داشت. اما یک جمعیت پیر اقتصادی سراشیبی به سمت سقوط خواهد داشت و در آن صورت هر تعداد جوان هم که وجود داشته باشد در آینده شغل شان فقط نگهداری از سالمندان خواهد بود و کسی نیست که فکر و فناوری ،کالا و خدمات تولید کند یا از مرزها دفاع کند، در واقع کشور رو به سقوط خواهد بود.

تحلیل گر ایرانی با بیان اینکه دنیای غرب هم قبل از انقلاب با شعار فرزند کمتر زندگی بهتر را به صورت شعار در بین کشورهای مسلمان راه انداخت، گفت: متاسفانه تکنوکرات های نادان ،خودباخته و غرب زده های دولت پنجم و ششم هفتم و هشتم ویازده و دوازدهم شعار غربی را دنبال کردند و عامل اصلی و ریشه اصلی این تفکر ناامیدی از رحمت خداوند است چرا که اعتقادی به خدا و قرآن ندارند چرا که قرآن کریم می فرماید: هیچ جنبده ای در زمین نیست مگر اینکه خداوند رزقش را قرار می دهد.

وی با اشاره به اینکه نظریه مالتوس پیروی شد گفت: در حقیقت اینان پیرو شیطان شدند تا مطیع امر خداوند تبارک و تعالی!!، که این نظریه امروزه منسوخ شده و کشورهای غربی برنامه های بسیار متنوع برای رشد جمعیت اجرا می کنند و چین که تا سالها آوردن فرزند دوم را برای خانواده ممنوع کرده بود در حال حاضر فرزند بیشتر را تشویق می کند.

شیخی افزود: در جریان مهاجرت آوارگان از غرب آسیا آلمانی ها در واقع بخشی از پناهندگان را اسکان دادند چرا که پیری جمعیت در آلمان غوغا می کند و یا ایتالیا رشد جمعیت منفی دارد و یکی از بزرگترین بحران های نظام اقتصادی غرب پیری جمعیت است علاوه بر بحران پولی و مالی که سال 2008 به وجود آمد، این بحران دنیا را تهدید می کند.

اقتصاددان ایرانی میل به فراغت بیشتر و تغییر سبک و الگوی زندگی به سمت زندگی مسرفانه و تجمل گرایانه و میل کم بانوان به فرزند آوری و هزینه های سرسام آور و ضرورت اشتغال زنان به منظور کسب در آمد برای کمک به مخارج زندگی مرد در خانواده را از عوامل ضد فرزند آوری دانست.

وی افزود: تجملات و سرگرمی دنیا باعث شده مردم به جای توجه به ضروریات زندگی به تفریح و سرگرمی مشغول باشند و عامل اصلی و مهم دنیای غرب فروپاشیدگی خانواده است در حالیکه در اسلام روی تقویت و رشد و توسعه و استحکام خانواده بسیار تاکید شده و تعهد به خانواده و تشویق فرزند آوری است.

شیخی با اشاره به سخن پیغمبر که فرمود : به کثرت اولاد شما به خاطر کثرت امت خودم مباهات می کنم گفت: متاسفانه مردم از ارزش های دینی با جلوه های اغواگرانه غربی دور شدند و باید رجعت داده شوند و رسانه ها بخصوص رسانه ملی باید دقت و تمرکز پیدا کند و از پخش فیلم هایی که کم فرزند آوری را تشویق می کند خودداری شود که نشان دهنده جلوه های منسوخ غرب است و بد آموزی دارد.

تحلیل گر ایرانی گفت: برنامه باید به سمت تشویق فرزند آوری هدایت شود. رشد جمعیت در اسراییل بیش از سه و نیم درصد است و فلسطینی ها که توانستند تا این مرحله مقاومت کنند یکی از عوامل مقاومت آنها همین بالا بردن رشد جمعیت در مقابله با دشمن است که با زیادی نسل برای خود امنیت ایجاد می کنند و بالای سه درصد رشد دارند.

وی افزود: برنامه غرب برای نابودی ملل مسلمان نرخ کم فرزند آوری است که در اظهارات مشاوران رئیس جمهور امریکا هم آمده و یکی از برنامه های راهبردی همین بوده و بارها اعلام کردند که نیازی نیست به ایران حمله کنیم چرا که کاهش نرخ رشد جمعیت در ایران مرگ تدریجی آنها را رقم می زند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: فرزند آوری رشد جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۳۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنت‌ها و سبک زندگی اسلامی در کردستان جریان دارد

معاون استاندار کردستان در جلسه کارگروه تخصصی پایداری خانواده و زیست عفیفانه گفت: خوشبختانه سنت‌ها و سبک زندگی اسلامی در کردستان همچنان محفوظ و جریان دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، عبدالله رشیدی‌پور ظهر امروز در جلسه کارگروه تخصصی پایداری خانواده و زیست عفیفانه که در سالن جلسات استانداری کردستان برگزار شد، ضمن تبریک عملیات غرورآفرین وعده صادق توسط سپاه پاسداران که در دنیا بازتاب داشت، اظهار داشت: امروز جمهوری اسلامی بیش از گذشته با اقتدار در حال پیشرفت قله‌های ترقی است.

وی تحکیم بنیان خانواده را مهم‌ترین راه سلامت جامعه دانست و افزود: در همین زمینه؛ قرارگاه استانی تحکیم خانواده در استان تشکیل شده و امید که برنامه‌های این حوزه به خوبی پیش برود چراکه خانواده در تربیت فرد سالم و تحویل به جامعه بسیار تاثیرگذار است.

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار کردستان با بیان اینکه کردستانی‌ها از گذشته تاکنون در همه شرایط و مراسمات به اصول سنتی و فرهنگ غنی خود پایبند بوده‌اند، تصریح کرد: ‌حفظ سنت‌ها و سبک اسلامی ضروری است، تا زمانی‌که خانواده برای ترویج سبک زندگی اسلامی پای کار نیاید، نمی‌توان بحث حجاب و عفت را پیش برد.

وی با بیان اینکه خوشبختانه در بسیاری از مناطق کردستان بحث سبک زندگی و سنت‌‌های اصلی حفظ شده است، عنوان کرد: قرارگاه تحکیم خانواده زیر نظر شورای فرهنگ عمومی بوده و باید با ایده و برنامه‌های مختلف در توسعه زیست عفیفانه و تحکیم خانواده تلاش کند.

رشیدی‌پور گفت: خانواده‌ها باید موضوع زیست‌ عفیفانه را در میان فرزندان خود ترویج دهند چراکه خانواده‌هایی که تحکیم دارند سبک زندگی آنها موفق‌تر است. در این راستا تمامی دستگاه‌های متولی با ایده و برنامه در جلسات حضور بیابند.

افزایش تمایل به فرزندآوری و کاهش نرخ طلاق

زینب زاله، نیز در این جلسه اظهار داشت: افزایش تمایل به فرزند آوری، کاهش نرخ طلاق، افزایش رضایت نسبی افراد از تشکیل خانواده، کاهش سقط غیرقانونی جنین، افزایش به تمایل به پوشاک، افزایش شاخص دسترسی پوشاک عفیفانه استان کردستان و افزایش به حجاب و ارزش پوشاک اسلامی جزو برنامه‌های قرارگاه خانواده و تحکیم خانواده است.

وی با بیان اینکه قرارگاه استانی در هر جلسه یک محور را بررسی می‌کند، افزود: موضوع جمعیت با چالش تک فرزندی و کم فرزندی مواجه است، به ازای هر چهار پیرزن و پیرمرد در جامعه یک فرزند وجود دارد.

مدیرکل امور بانوان استانداری کردستان بیان کرد: نگرش خانواده نسبت به خانواده و بنیان حفظ خانواده باید حفظ و گسترش داده شد، جریان جمعیت به عنوان کنش اجتماعی باید نقش پدر و مادر، فرزند، را به صورت جدی نگاه کنیم.

وی بیان کرد: متأسفانه در این شرایط بسیاری از زوج‌های جوان حاضر به افزایش جمعیت نیستند، در این شرایط خانواده‌هایی تربیت و پرورش می‌یابند که فرزند از لذت داشتن عمو، خاله، عمه و دایی محروم می‌شوند و باب زندگی سنتی به افسانه تبدیل خواهد شد.

زاله با تأکید بر اینکه بحث جمعیت و خانواده را حکومتی نکنیم، بیان کرد: خانواده‌ها فرزندان تنهایی را برای جامعه آینده به یادگار خواهند گذاشت که بدون پشتیبان و تنها خواهند بود، لذا تغییر نگرش‌ها و ذهن‌های افراد بسیار مهم است و دولت نیز باید به تمامی مشوق‌های خود در گسترش جوانی جمعیت عمل کند.

مدیرکل امور بانوان استانداری کردستان با اشاره به ابعاد فرهنگی عنوان کرد: باید خانواده‌ها را متقاعد کرد که افزایش جمعیت برای دولت و کشور نیست، بلکه برای استحکام خود خانواده‌ها است.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • برگزاری دومین رویداد جوانی در استان همدان
  • حل معضل پیری جمعیت و افزایش نسل نیازمند تلاش همگانی است
  • ایدئال‌گرایی برای فرزندآوری بین مردم زیاد شده است/جامعه جوان پویا آینده کشورمان را می‌سازد
  • ایده آل گرایی برای فرزندآوری بین مردم زیاد شده است/جامعه جوان پویا آینده کشورمان را می‌سازد
  • ایران جزو چهار کشور نخست دنیا در حوزه سدسازی است
  • فرهاد قائمیان: تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است
  • کارشناس مسکن: هیچ جای دنیا مستأجران مثل ایران به حال خود رها ‌نشدند / معضل مستأجران می‌تواند مشکل امنیتی شود
  • نیروی جوان به عنوان یک قوه پیشران ظرفیت‌های کشور را شکوفا می کند
  • سنت‌ها و سبک زندگی اسلامی در کردستان جریان دارد
  • ببینید | رییس قوه قضاییه: اگر کسی در مسئله حجاب از دستور پلیس تمرد کرد، نمی‌توان نیروی در صحنه را تنها گذاشت