Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-24@11:10:19 GMT

برپایی نمایشگاهی خیابانی در جهت حمایت از حیات وحش

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۴۶۴۱۴

برپایی نمایشگاهی خیابانی در جهت حمایت از حیات وحش

به گزارش خبرگزاری فارس از فسا، زندگی ماشینی و صنعتی ما در دهه‌های اخیر، تأثیر بسیاری در کم شدن گونه‌های جانوری داشته زیرا این شیوه زندگی و افزایش بیش‌ از حد عملیات عمرانی باعث از بین بردن زیستگاه‌های طبیعی حیوانات شده است.

علاوه بر این وجود شکارچیانی که با بی‌اخلاقی و به‌ صورت غیرقانونی شروع به کشتار حیوانات بدون در نظر گرفتن در حال انقراض یا کم بودن آنها می‌کنند، خیانت دیگری به گونه‌های جانوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در این میان هستند افرادی که با به‌ کارگیری هنر خود، سعی در مقابله با آفت شکار غیرمجاز حیوانات را دارند.

سیدمحمد تبریزی، یکی از این افراد است که با استفاده از هنر خود نمایشگاه تخصصی عکاسی را با موضوع حیات‌وحش در شهرستان فسا به پا کرده است.

این هنرمند که به منظور اثربخشی بیشتر، عکس‌های خود را در خیابان و محل تردد عمومی نیز به نمایش گذاشته در گفتگو با خبرنگار فارس، هدف از برپایی نمایشگاه را پیشگیری از آسیب به حیوانات و جرائم محیط‌زیست عنوان کرد و اظهار داشت: شاید دیدن عکس‌های من باعث شود یک شکارچی تفنگ خود را از روی هدف که حیوانات معصوم هستند، غلاف کند.

تبریزی که عکاسی از حیوانات را یکی از سخت‌ترین ژانرهای عکاسی می‌داند، ادامه داد: این نمایشگاه تصاویر گونه‌های جانوری در حال انقراض حفاظت‌ شده و حاصل ۵ سال عکاسی در پارک‌ها و پناهگاه‌های حیات‌وحش،  مناطق حفاظت‌ شده حیات‌وحش و مناطق آزاد شهرستان فسا ، استان فارس و ایران است .

نگاه این هنرمند به حرفه عکاسی عاشقانه است و آن را به عنوان منبعی جهت کسب درآمد در نظر نمی‌گیرد. وی در دوران دانش‌آموزی و سپس دانشجویی همچنین بعدها در کنار شغل خود نیز به عکاسی مشغول بوده است.

تبریزی که تاکنون موفق به کسب جوایز ملی و بین‌المللی زیادی شده است در پایان گفت‌وگوی خود با فارس به این جوایز از جمله برگزیده (پاناما) club fotografico panama International 1976 (CFP) Photo Competition 2019، برگزیده مسابقه اسنپ شات دوچرخه ایتالیا 2019، برگزیده جشنواره عکس قرقیزستان ( 4 عکس) 2020، برگزیده مسابقات حیات‌وحش روسیه 2019  35 awards، برگزیده مسابقات عکس روسیه چشم‌انداز دریا 2020  35 awards، برگزیده مسابقات دنیای بعد از کرونا فرانسه 2020، برگزیده نمایشگاه عکس صربستان 2020، برگزیده جشنواره بین‌المللی خیام2020-2019، برگزیده نمایشگاه تقویم آلمان شرکت منشن 2020، برگزیده سری عکس مجله ALEX MAGEZIN  روسیه، برپایی بیش از 30 نمایشگاه عکس داخلی و خارجی، مسئول انجمن عکس ، فیلم و پویانمایی شهرستان فسا از سال 1395 و داوری و قضاوت بیش از 15 مسابقه عکاسی استانی و شهرستانی اشاره کرد.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: حیات وحش نمایشگاه حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۶۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رمزگشایی از ویدئوی جنجالی از سه حیوان وحشی در شرق تهران | این حیوانات گرگ هستند؟!

همشهری آنلاین- زهرا رفیعی: دیده شدن حیات‌وحش درون شهرهای بزرگ دلایل مختلفی دارد و مهم‌ترین آن دسترسی به منابع غذایی بدون دردسر است. اخیرا فیلم شغال‌های پارک جنگلی لویزان در فضای مجازی به اشتباه تحت عنوان «گرگ‌های تهرانپارس» منتشر شده است. به‌گفته متخصصان سازمان حفاظت محیط‌زیست، این شغال‌های سرحال، صرفا برای دسترسی به پسماند غذایی گردشگران به محیط‌زیست انسانی نزدیک شده‌اند در غیراین صورت، در حیات‌وحش، هیچ حیوانی انسان را دوست خود نمی‌داند و به او نزدیک نمی‌شود.

حضور چه حیواناتی در حاشیه تهران عادی شده است؟

محمد کرمی، رئیس اداره مدیریت حیات وحش استان تهران: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که این شغال‌ها در پارک جنگلی لویزان دیده شده‌اند. با تغییر کاربری زمین‌های اطراف تهران از مناطق جنگلی و مراتع به زمین‌های کشاورزی، پارک‌های جنگلی و یا مناطق شهری، حضور حیات وحش در سکونتگاه‌های حاشیه‌ای معمول شده است. دیده شدن حیات وحش در پارک جنگلی لویزان که حدود ۵۰سال عمر دارد امر طبیعی است ولی باید بدانیم که از سوی دیگر دیده شدن حیات وحش در نزدیکی انسان، نشان‌دهنده عدم‌مدیریت پسماند گردشگران در طبیعت است. در هر آخر هفته طبیعت‌گردان حجم قابل توجهی از پسماند مرغ و گوشت را در طبیعت پارک‌های جنگلی مثل سرخه حصار و لویزان و... جا می‌گذارند این درحالی است که برای حیات وحش دسترسی به غذای آسان اولویت است. وقتی پسماند انسانی مهیا باشد شغال‌ها و روباه و... دیگر به سراغ خرگوش و موش که شکار کردنش سخت‌تر است نمی‌روند. شغال‌ها شکارچی طبیعی ندارند یعنی عامل کنترل‌کننده این‌گونه دسترسی به غذاست. نه‌تنها شغال، که سایر گونه‌ها در حیات وحش، وقتی غذا برایشان فراهم باشد همه توله‌هایشان را نگه می‌دارند و یا برخلاف معمول، چند قلوزایی در آنها افزایش می‌یابد. به‌طور مثال وقتی بارندگی در یک‌سال خوب باشد، علفخواران نیز چند بره به دنیا می‌آورند. درست مثل غذارسانی به سگ‌های بلاصاحب وقتی غذارسانی دستی صورت گیرد، مادر توان شیردهی به همه توله‌هایش را دارد در نتیجه جمعیت گونه به‌صورت تصاعدی افزایش می‌یابد.

چرا نباید به حیات وحش نزدیک شد

آدم‌ها به ۲ دلیل به حیات وحش نزدیک می‌شوند؛ یا از آنها می‌ترسند و به طرفشان سنگ و چوب پرت می‌کنند و یا از سر ترحم به آنها غذا می‌دهند و سعی می‌کنند آنها را اهلی کنند. در هر دو صورت حیوان می‌تواند به انسان حمله و بیماری کشنده هاری را به انسان منتقل کند. متخصصان حیات وحش از مردم می‌خواهند درصورت مواجهه با حیات وحش به آنها نزدیک نشوند و مراتب را به شماره ۱۵۴۰متعلق به سازمان حفاظت محیط‌زیست اطلاع دهند. غذا دادن به حیوانات به‌خصوص حیات وحش، حیوان دوستی نیست.

شغال کیست و چه می‌خورد؟

شغال طلایی تنها شغال بومی ایران است. شغال جانوری اجتماعی است و به‌صورت خانوادگی (نر و ماده و توله‌هایشان) زندگی می‌کنند. این جانور انطباق‌پذیری خوبی با شرایط مختلف دارد و از منابع غذایی متنوعی شامل میوه‌ها، جوندگان، پرندگان، حشرات و سم‌داران کوچک تغذیه می‌کند. جثه شغال شبیه گرگ ولی به‌مراتب کوچک‌تر از آن است. گوش‌ها، دست و پا و دو طرف بدن گندمگون، زیر بدن زرد زنجبیلی و یا تقریباً سفید است. رنگ شغال‌های جنوب ایران روشن‌تر از شغال‌های نواحی شمال است. قسمت انتهایی دم گاهی بریده به‌نظر می‌رسد و رنگ آن تیره‌تر است. در موقع دویدن معمولاً دم را پایین و بین پاها نگه می‌دارد.

کد خبر 846149 برچسب‌ها حیوانات - حیات وحش خبر مهم حیوانات - انقراض گونه‌ها زهرا رفیعی مجله پارک ملی سازمان حفاظت محیط زیست

دیگر خبرها

  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • برپایی نمایشگاهی از دست سازه‌های دانش آموزان آباده ای
  • «امروزِ دیروز» به آرتیبشن رسید/ پرسش از نقاشی یا عکاسی؟
  • ماجرای دیده شدن چند شغال در پارک لویزان چیست؟
  • ماجرای پرسه توله شیر در خانه مرد ساروی چیست؟
  • پلنگ و میمون و مار پیتون در خیابان‌های مازندران/ و حالا پرسه توله شیر در خانه باغ مرد ساروی
  • ماجرای پرسه توله شیر در خانه باغ چه بود؟
  • حال ناخوش معلولان کردستانی و پیشنهاد تکراری آقای مدیر!
  • رمزگشایی از ویدئوی جنجالی از سه حیوان وحشی در شرق تهران | این حیوانات گرگ هستند؟!
  • ماجرای دیده شدن دسته گرگ ها در تهرانپارس چیست؟ + ویدئو | واکنش رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش