Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-24@06:27:16 GMT

آیا کم غذاخوردن طول عمر را افزایش می‌دهد؟

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۵۱۶۴۸

دانشمندان دانشگاه موناش استرالیا، بینش جدیدی در مورد نقش پروتئین و کلسترول در رژیم غذایی ارائه کردند که ممکن است که در فرایند پیر شدن نقش موثری داشته باشد.

به نقل از مدیکال‌اکسپرس، دانشمندان حدود یک قرن است که دریافته‌اند، محدودیت متوسط ‌رژیم غذایی در طیف وسیعی از جانوران می‌تواند طول عمر را افزایش دهد، اما آنان نمی‌دانستند این موضوع چگونه تاثیرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان با استفاده از دست‌کاری رژیم غذایی در مگس‌ها دریافتند که پروتئین مهم است، اما فقط به این دلیل که تغییراتی برای دسترسی به ماده مغذی مهم دیگر یعنی کلسترول را برای حفظ سلامت بدن فراهم می‌کند.

بروک زانکو محقق اصلی این بررسی اظهار کرد: از زمان‌های گذشته، در تحقیقات مرتبط با پیر شدن، اجزای اصلی رژیم غذایی، مانند پروتئین، کربوهیدرات و چربی موردتوجه قرارگرفته‌اند.

وی گفت: «علت این است که همواره رژیم‌های کم پروتئین در طیف وسیعی از جانوران، باعث افزایش طول عمر می‌شود. اکنون دریافتیم که پروتئین مهم نیست و مربوط به کمبود عنصری ریزمغذی است، اما چه عناصری در رژیم غذایی مهم است و چگونه باید تعادل درست را رعایت کرد؟»

نتایج بررسی‌های ۱۵ سال گذشته بر نقش پروتئین و جانورانی که پروتئین کمتری مصرف می‌کنند، تمرکز زیادی داشته است. هنگامی‌که مگس‌ها از رژیم‌های غذایی حاوی پروتئین بالا استفاده می‌کنند، باعث می‌شود مواد مغذی اصلی (مانند کلسترول) برای سلامت خود تکثیر کنند و این عمر آن‌ها را کوتاه می‌کند.

دکتر متیو پایپر، محقق دیگر این بررسی گفت: «تاکنون تصور می‌کردیم که رژیم‌های کم پروتئین با تکثیر کمتر باعث افزایش طول عمر جانوران می‌شوند. بااین‌حال، تکثیر به‌خودی‌خود مسئله‌ای نیست. در عوض، دریافتیم که افزایش پروتئین رژیم غذایی منجر به افزایش تکثیر می‌شود و این باعث می‌شود ذخیره مواد مغذی کلیدی با سرعتی سریع‌تر از مقدار قابل‌توجهی انجام شود. این کاهش ثانویه کلسترول ریزمغذی است که طول عمر او را کوتاه می‌کند.»

محققان دریافتند که طول عمر مگس‌ها را با تغذیه بیشتر ریزمغذی به مگس‌ها یا تغذیه دارویی برای عدم تکثیرمی‌توانند افزایش دهند.

مگس‌ها ازنظر فیزیولوژیکی با انسان‌ها تفاوت دارند و به کلسترول نیاز دارند، اما انسان کلسترول را خود می‌سازد. مگس‌ها همچنین سیستم گردش خون متفاوتی نسبت به انسان دارند و برخلاف انسان، رگ‌های خونی آن‌ها توسط پلاک‌های کلسترول مسدود نمی‌شوند.

بااین‌حال، انسان نیز دارای اجزای اساسی رژیم غذایی به‌عنوان‌مثال ویتامین‌هایی مانند فولات و B۱۲ است که فقط در مقادیر بسیار کمی به آن‌ها نیاز دارد و نیاز به این موارد هنگامی افزایش می‌یابد که تکثیر آن زیان دارد. به همین دلیل است که مصرف مکمل‌های فولات در دوران بارداری توصیه می‌شوند.

دکتر پایپر گفت: «این یافته‌ها ما را به درک اساس مکانیسم دست‌کاری رژیم غذایی و روند پیری نزدیک‌تر می‌کند.»

وی افزود: «انسان به امید زندگی طولانی‌تر و سالم، مصرف کالری را محدود می‌کند.»

نتایج این بررسی نشان داد که افراد برای داشتن زندگی سالم و طولانی‌تر به کمتر خوردن نیاز ندارند، اما در عوض باید از رژیم غذایی غنی استفاده کنند که اصلاح و متعادل شده است.

برای تعیین اینکه آیا همین موارد مرتبط به مواد مغذی در سایر جانورانی که از رژیم غذایی با پروتئین بالا مصرف می‌کنند نیز درست است، باید بررسی و تحقیق بیشتری انجام شود.

گروه تحقیقاتی در حال بررسی چگونگی کاهش کلسترول در رژیم غذایی در کاهش طول عمر است.

این یافته‌ها در مجله eLife منتشرشده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مهرداد میناوند علی انصاریان آنتونی بلینکن دهه فجر حکومت پهلوی واکسن روسی کرونا کم غذا طول عمر مهرداد میناوند علی انصاریان آنتونی بلینکن دهه فجر حکومت پهلوی واکسن روسی کرونا رژیم غذایی طول عمر مگس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۵۱۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودآزاری با برخی رژیم‌های غذایی!

به گزارش خبرآنلاین،منصور رضایی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در برنامه ساختمان پزشکان رادیو جوان با اشاره به برخی باورهای غلط در حوزه تغذیه بیان کرد: متأسفانه امروزه شاهد گسترش باورهای غلطی در میان عموم مردم هستیم که آنها را در نوع تغذیه و سبد غذایی به انحراف می‌کشاند. به طور مثال؛ بسیاری بر این باورند که مصرف مداوم آناناس قوای جسمانی آنها را تقویت می‌کند در حالی که آناناس دارای ماده‌ای به نام بروملین است. بروملین یک آنزیم پروتئولیتیک است که به هضم پروتئین کمک می‌کنند. از بروملین در علم پزشکی استفاده می‌شود و بیشتر در راستای ترمیم زخم و بافت‌های آسیب دیده کاربرد دارد.

فارس در خبری نوشت:وی در ادامه ضمن تأکید بر تعادل در وزن افراد و استفاده از رژیم غذایی مناسب افزود: نخست باید تأکید کنم که این باور به کلی اشتباه است که برای کاهش وزن افراد چاق؛ پیشنهاد می‌شود تا از خوردن شام و برخی مواد غذایی خودداری کنند به زعم بنده این نوعی خودآزاری است و به هیچ عنوان در راستای کاهش وزن مؤثر نیست و آسیب‌های بسیاری را نیز دارد. به بیان دیگر، کسی با نخوردن لاغر نمی‌شود!

این متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی همچنین گفت: نخستین قدم در زمینه لاغری و تناسب اندام، ریشه‌یابی و یافتن علت چاقی در افراد است. بر اساس یافته‌های جامعه آماری؛ بزرگ‌ترین و مهم‌ترین علت چاقی در کشور ما مشکلات تیروئیدی است و تشخیص این مهم نیز بر عهده متخصص غدد است و نمی‌توان آن را به تمام افراد چاق تعمیم داد و بی‌شک این تشخیص نیز مستلزم انجام آزمایش‌های تخصصی و ویژه است تا بهترین روند درمان در دستور کار قرار گیرد.

رضایی در ادامه متذکر شد که وقتی فردی یکی از وعده‌های غذایی را حذف می‌کند، در وعده بعدی با اشتهایی مضاعف به غذا خوردن می‌پردازد که ضمن جلوگیری از لاغری به سیستم گوارش وی نیز آسیب می‌رساند؛ بنابراین هر فردی که قصد رژیم لاغری و کاهش وزن دارد باید چند نکته را مد نظر قرار دهد؛ نخست گرم کردن اتاق، بدان معنا که در فضای سرد غذا نخورد (افزایش میل و اشتها به خوردن)، دوم اینکه آهسته غذا را میل کند تا با این روش حس بیشتر خوردن را به خود القا کند و سوم اینکه غذاهای جویدنی را بیشتر در برنامه غذایی خود قرار دهد تا زودتر خسته و دست از غذا بکشد.

وی در ادامه سخنان خود چنین اظهار کرد که ضروری است تا افراد برای لاغری با متخصص غدد و تغذیه مشورت کنند تا ضمن بررسی مشکلات تیروئیدی و گوارشی مناسب‌ترین رژیم را برای فرد در نظر بگیرد. به طور کلی باید بگویم که این روند از چنان ظرافت و زوایایی برخوردار است که نوع تحرک، میزان تحرک و فعالیت روزانه، روش غذا خوردن، سبک زندگی و حتی نوع تنفس فرد نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد و برای تجویز رژیم حائز اهمیت ویژه‌ای است و این مهم را نیز در نظر داشته باشید که هیچ رژیمی در کوتاه‌مدت فرد را به نتیجه مطلوب نمی‌رساند پس از رژیم‌های کوتاه‌مدت پرهیز کنید که آسیب‌های بسیاری را به همراه دارند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897919

دیگر خبرها

  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • درباره شیر شتر، نوشیدنی محبوب این‌روزها
  • جایگزین‌های متنوع به جای تخم‌مرغ در غذا‌ها
  • چطور با قانون ۳۰-۳۰-۳۰ وزن کم کنیم؟
  • نکاتی که باید در مورد کلسترول بدانید/ اینفوگرافیک
  • شکم تخت می‌خواهید؟ | ۷ ماده غذایی مفید و موثر برای چربی‌ سوزی شکم
  • این شکلات سطح کلسترول بد را افزایش می‌دهد | چه نوع شکلاتی انتخاب کنیم؟
  • مصرف این مواد غذایی به جلوگیری و متوقف کردن ریزش مو کمک می‌کند
  • قند خون بالا و چربی خون با افزایش خطر اضطراب و افسردگی مرتبط است
  • خودآزاری با برخی رژیم‌های غذایی!