Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس عبدی نوشت: یک نفر توییت کرده بود که: 128 کیلوبیت کافی است، لازم نیست باندش را پهن کنید، صداوسیما برای مردم کافیه، آموزش مجازی هم از شبکه آموزش پخش می‌شود، ستاره مربع هم با پیامک برای اشتغال‌زایی هست. این سوسول‌بازی‌های اقتصاد دیجیتال و اشتغال استارت‌آپی را هم جمع کنید برود.

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: یک نفر توییت کرده بود که: 128 کیلوبیت کافی است، لازم نیست باندش را پهن کنید، صداوسیما برای مردم کافیه، آموزش مجازی هم از شبکه آموزش پخش می‌شود، ستاره مربع هم با پیامک برای اشتغال‌زایی هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سوسول‌بازی‌های اقتصاد دیجیتال و اشتغال استارت‌آپی را هم جمع کنید برود.

سپس گفته بود که همه اینها می‌توانست پیش بیاید، به راحتی‌ و باید ادامه داد اگر کار دست مخالفان توسعه بود.

به نظر می‌رسد که مخالفان فضای مجازی فاقد درک درستی از اهمیت اینترنت هستند. آیا آنان نمی‌دانند که طی فقط چند سال شرکت‌هایی که مرتبط با این زیرساخت هستند، مثل آمازون، گوگل، مایکروسافت و... به صدر شرکت‌های جهانی در آمده‌اند؟

علت این رشد سریع در اهمیت نقش فناوری اینترنت در توسعه اقتصادی و اجتماعی است. محروم کردن مردم ایران از اینترنت آزاد و با پهنای باند بزرگ‌تر، به معنای محروم کردن کشور از توسعه است.

کوتاه‌بینانه و نابخردانه است که برخی موارد ناپسند در شبکه‌های اجتماعی را مستمسک محدودیت اینترنت قرار داد. مثل این است که برای پیشگیری از ضرب و شتم دیگران، دست‌های مردم را قطع کنند!! یا برای جلوگیری از تصادف، جاده‌ها را مسدود و خراب کنند! قطعا این اقدام معقولانه‌تر از قطع یا محدودیت اینترنت است.

حتما دنیا به ما خواهد خندید که وزیری را به اتهام توسعه اینترنت احضار کنیم!! اینترنت در کنار آب، برق، راه، مخابرات، انرژی، امنیت، دادگستری و... از مولفه‌های زیرساخت‌های ضروری برای توسعه و پیشرفت است. اشخاص کوچک آن را محدود به حضور مردم در شبکه‌های اجتماعی می‌دانند. تازه این حضور هم محصول بیماری رسانه‌های رسمی است.

اینترنت به عنوان مجرای اصلی اقتصاد اطلاعات عمل می‌کند. اقتصاد را به ‌طور سنتی به سه بخش خدمات، صنعت و کشاورزی تقسیم می‌کردند، ولی مدتی است که به علت بزرگ شدن اقتصاد اطلاعات، این بخش را جدا می‌کنند و نظام‌های توسعه‌یافته را نظام‌هایی می‌دانند که سهم اقتصاد اطلاعات در آنها بیشتر باشد و این حوزه از اقتصاد ارتباط مستقیمی با زیرساخت اینترنت دارد. اینترنت نه فقط لازمه توسعه اقتصاد اطلاعات است، بلکه در زمینه حکمرانی و خارج کردن دخالت‌های فردی و کاهش فساد نیز بسیار موثر است.

جهان امروز از طریق اینترنت در حال یکپارچگی نظارتی است. در داخل کشور نیز تنها راه موثر با فساد و خارج کردن تقلب از روابط اداری، اینترنتی کردن گسترده و اتصال سامانه‌های اطلاعاتی گوناگون به یکدیگر و استفاده برخط از آنها است. نه فقط نظارت، بلکه سرعت امور و استعلام‌های گوناگون و کاهش کاغذبازی‌های اداری و بهبود شرایط کسب و ‌کار منوط به توسعه مکانیزه کردن امور اداری است.

اگر اینترنت نبود. کرونا وحشتناک‌تر عمل می‌کرد. ما خیلی خوشبخت هستیم که زمانی دچار کرونا شدیم که امکان استفاده از اینترنت را به عنوان راه‌حلی برای جایگزینی مواجهه رودررو داریم. اینترنت نه فقط زیرساخت اصلی توسعه است، بلکه به طور مستقیم نیز زمینه اشتغال بسیاری را فراهم کرده است.

شبکه‌های مجازی به ویژه اینستاگرام، پیش از آنکه محلی برای سرگرمی و اوقات فراغت باشد، محلی برای کسب و کار است. مخالفان اینستاگرام خودشان در آنجا بیشتر دنبال مطالب سرگرمی هستند خیال می‌کنند همه مردم چنین‌اند.

صدها هزار نفر از این طریق امرار معاش می‌کنند. کسانی از این امکان استفاده می‌کنند که در گذشته دست‌شان به هیچ جا بند نبود. امروز فلان روستایی در خاش یا زابل یا سردشت یا سرخس به همان اندازه می‌تواند از این امکان بهره‌مند شود که آن فرد شهری منطقه بالای تهران بهره‌مند است.

اینترنت کمک می‌کند که نابرابری‌های گوناگون نیز کمتر شود، به شرطی که دسترسی به خود اینترنت نابرابر نباشد. همچنین اینترنت موجب بالفعل شدن خلاقیت‌های گوناگون خواهد شد. خلاقیت‌هایی که در سراسر کشور پراکنده است. همه اینها مشروط بر این است که عده‌ای غافل از مسائل توسعه اقتصادی و نیز بی‌اطلاع از نیازهای مردم، از خر شیطان پایین آیند و دست از لجاجت و دشمنی با اینترنت بردارند و خودشان را با این فناوری هماهنگ کنند. مخالفت با عرضه و توسعه اینترنت نابخردانه از مخالفت با توسعه بیشتر برق، راه، انرژی‌ و... است./اعتماد 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: اقتصاد اطلاعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۵۷۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های ۲۰‌گانه دستگاه‌های اجرایی استان کرمان چیست؟

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی استان کرمان گفت: در راستای شعار سال ۲۰ برنامه اجرایی جدای از برنامه‌های جاری برای دستگاه‌های اجرایی استان تعریف شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، محمدرضا وحیدی ظهر امروز در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کرمان که با حضور محمدمهدی فداکار استاندار و محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در سالن شهید مرتضوی استانداری کرمان برگزار شد اظهار داشت: برنامه‌های اجرایی استان کرمان در راستای تحقق شعار سال برنامه‌ریزی شده است و امروز نخستین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری سال جدید را با شعار جهش تولید با مشارکت مردم نام‌گذاری کردند، گفت: شعارهای 16 سال اخیر مقام معظم رهبری با موضوع اقتصاد و افزایش تولید در کشور است که در سخنرانی‌های مختلف به صورت مستقیم و غیرمستقیم به آن اشاره کردند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی استان کرمان با اشاره به اینکه مردمی کردن اقتصاد در تولید ملی تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال 1403 است، بیان کرد: سهم استان کرمان در تولید ناخالص داخلی کشور از 3.6 درصد به 4 درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه در راستای شعار سال 20 برنامه اجرایی تعریف شده است، ادامه داد: انطباق حداکثری با اسناد بالادستی، سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، تحقق شعار سال، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و فرصت‌های اقتصادی و ظرفیت‌های استان کرمان در تعریف این برنامه‌ها مورد اهمیت و تاکید بوده است.

وحیدی با اشاره به اینکه این برنامه‌ها جدای از برنامه‌های جاری و ساری دستگاه‌های اجرایی استان کرمان است، گفت: برنامه اول توسعه گردشگری و صنایع دستی در استان کرمان است که میراث فرهنگی استان متولی اصلی آن است.

وی با بیان اینکه کرمان شهر ملی صنایع دستی است و 10 اثر تاریخی و طبیعی ثبت جهانی و 10 روستای مقصد گردشگری دارد، ادامه داد: استان کرمان همچنین با وجود مرقد مطهر شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی به‌عنوان پایتخت مقاومت اسلامی در دنیا مطرح است و از این جهات ظرفیت توسعه گردشگری را دارد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی استان کرمان با اشاره به اینکه برنامه دوم، تربیت نیروی کار ماهر و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در استان کرمان است، بیان کرد: در استان کمبود نیروی ماهر داریم؛ نرخ بیکاری مردان در استان کرمان کاهش پیدا کرده است و حتماً باید نسبت به مهارت‌آموزی اقدام کنیم تا نیاز استان در نیروی کار برطرف شود.

وی با بیان اینکه سند توسعه مهارت باید در سال جاری نهایی شود و به تصویب شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان برسد، گفت: 50 درصد دانش‌آموزان فارغ‌التحصیل باید در رشته‌های فنی و کاردانش مشغول تحصیل شوند.

4000 همت برای تحقق نرخ رشد 8 درصدی در اقتصاد کشور نیاز استنشست فعالان اقتصادی استان کرمان با سرکنسول روسیه + تصاویر

وحیدی با اشاره به اینکه برنامه سوم، بهبود فضای کسب و کار در استان کرمان است که اداره اقتصاد و دارایی استان متولی آن است، افزود: رتبه کسب و کار استان در سال گذشته از رتبه 31 به 4 در سطح کشور رسید که باید هم این عدد حفظ شود و هم ارتقا داشته باشیم.

وی با بیان اینکه کارآفرینی تعاون و توسعه اشتغال استان برنامه چهارم تعریف شده است که متولی اصلی آن اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان است، ادامه داد: خوشبختانه نرخ مشارکت در استان افزایش پیدا کرده است و این عدد باید در سال جاری ارتقا پیدا کند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی استان کرمان با اشاره به اینکه در حال حاضر 980 هزار نفر جمعیت فعال استان کرمان است و تعداد جمعیت شاغل 890 هزار نفر است، عنوان کرد: تعهد اشتغال استان در سال 1403 حدود 40 هزار نفر اشتغال است.

وی با بیان اینکه برنامه بعدی مولدسازی دارایی‌های دولت و مشارکت بخش خصوصی است که متولی آن اداره کل اقتصادی و دارایی استان است، گفت: در سال گذشته 196 ملک مازاد ادارات استان شناسایی شد که تعدادی از این املاک به مبلغ 65.5 میلیارد تومان فروخته و هزینه پروژه‌های نیمه تمام شد.

وحیدی با اشاره به اینکه در سفر رئیس جمهور به استان کرمان 22 مصوبه داشتیم که باید از طریق مولدسازی به نتیجه برسد، افزود: مدیریت منابع آب و بازار آب یکی دیگر از برنامه‌های تعریف شده در سال جدید است؛ راه‌اندازی بازار آب و صرفه جویی 131 میلیون مترمکعبی در سال 1403 باید انجام شود.

وی با بیان اینکه فعال‌سازی واحد‌های راکد و تکمیل زنجیره تولید نیز از برنامه‌های مهمی است که در سال جهش تولید با مشارکت مردم در استان کرمان تعریف شده است، اظهار داشت: 64 واحد راکد و 140 واحد نیمه فعال باید راه‌اندازی مجدد شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی استان کرمان با اشاره به اینکه یکی دیگر از برنامه‌های سال جدید توسعه صادرات و بازاریابی است که اتاق بازرگانی متولی آن معرفی شده است، گفت: تحول نظام اداری استان با هدف رضایتمندی ارباب رجوع از برنامه‌های در نظر گرفته شده است و دستگاه‌های اجرایی حتماً باید میز خدمت حضوری فعال در اداره داشته باشند.

وی با بیان اینکه در این برنامه استقرار چرخه مدیریت بهره‌وری باید انجام شود و بهره‌وری در استان کرمان باید افزایش پیدا کند، ادامه داد: برنامه بعدی رصد و پایش و اطلاعات در استان است و سامانه آماری استان کرمان راه‌اندازی شده است؛ وجود آمار برای برنامه‌ریزی دقیق در استان بسیار اهمیت دارد.

وحیدی با اشاره به اینکه پیگیری طرح نهضت ملی مسکن و ایجاد زیرساخت‌ها جزو برنامه‌های تعریف شده در استان در سال 1403 به صورت جدی است، بیان کرد: ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری و خلق منابع با استفاده از سرمایه‌گذاری خارجی از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی شده است که اداره کل اقتصاد و دارایی استان متولی آن است و در این راستا باید از تمام ظرفیت‌های موجود و بخش خصوصی بهره‌گیری شود.

وی با بیان اینکه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان یکی از برنامه‌های مهم تعریف شده است و در سال گذشته کارهای خوبی در این زمینه هدف‌گذاری شده است، گفت: افزایش 40 درصدی تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و همچنین افزایش تولید محصولات دانش‌بنیان در استان کرمان باید در سال 1403 به نتیجه برسد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی استان کرمان با اشاره به اینکه توسعه مناطق و نواحی استان کرمان مدنظر است و به‌عنوان یکی از برنامه‌های سال جاری تعریف شده است، بیان کرد: در این برنامه از ظرفیت بنگاه‌های اقتصادی استان بهره‌گیری می‌شود، طرح‌های توسعه بنگاه‌ها نیز مورد رصد قرار می‌گیرد و موانع پیش رو باید برطرف شود.

وی با بیان اینکه اقتصاد دیجیتال از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی شده است که در سال جاری باید به نتیجه برسد، افزود: سند اقتصاد دیجیتال در استان کرمان تهیه شده که در سال 1403 باید عملیاتی شود؛ زنجیره ارزش نیز جزو برنامه‌های 20 گانه است که در سه محصول باید به نتیجه برسد.

وحیدی با اشاره به اینکه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر هم برنامه مهمی است که با توجه به ظرفیت‌های استان کرمان باید به سرانجام برسد، گفت: از دیگر برنامه‌های تعریف شده پایش پروژه‌های عمرانی است؛ 770 پروژه در سطح استان کرمان در حال اجرا است که این پروژه‌ها باید مورد بررسی و نظارت قرار بگیرند تا به نتیجه برسد.

وی با بیان اینکه پایش پروژه‌های پیشران توسعه استان نیز بسیار مهم است که جزو برنامه قرار گرفته و 295 پروژه سفر ریاست جمهوری و 311 پروژه پیشران اقتصادی که در استان کرمان داریم، افزود: این پروژه‌ها باید روند پیشرفت فیزیکی آنها پیگیری شده و هر چه زودتر به نتیجه برسد چرا که این پروژه‌ها پیشران سایر پروژه‌ها هستند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی استان کرمان بیان کرد: برنامه سلامت و امنیت غذایی نیز از برنامه‌های مهمی است که دانشگاه علوم پزشکی متولی آن است و در قالب این برنامه باید ایجاد حداقل دو بیمارستان خصوصی و دو بیمارستان دولتی احداث شود و تعداد تخت‌های بیمارستانی از تعداد موجود به 500 تخت بیشتر افزایش پیدا کند.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • عباس عبدی: انجام کار غیرقانونی با تذکر حل نخواهد شد
  • راهکارهای توسعه کیفی بخش تعاون در اقتصاد ایران چیست؟
  • برنامه‌های ۲۰‌گانه دستگاه‌های اجرایی استان کرمان چیست؟
  • ۴۰۰۰ همت برای تحقق نرخ رشد ۸ درصدی در اقتصاد کشور نیاز است
  • تروریست‌ها علیه اقتصاد مَکُران
  • الگوی سنتی کسب و کار در دنیا منسوخ شده/ برای ایجاد جهش در تولید روشهای نوین استفاده شود
  • تضمین رشد اقتصاد در سایه سرمایه‌گذاری شرکت‌های جوان دانش‌ محور
  • برنامه های هند برای توسعه تعاونی ها
  • تاکید استاندار آذربایجان شرقی بر لزوم اعتماد به جوانان
  • انتقاد عباس عبدی از احضار برخی فعالان رسانه ای به دادگاه: نتیجه‌اش همین می‌شود که مهم‌ترین رسانه رسمی کشور از خود اعتبارزدایی کرده/ فعال رسانه‌ای را احضار کردند که در دفاع از مقابله با اسراییل بیش از بقیه می‌نویسد/ این موجب می‌شود اعتبار نوشته‌های مستقل د