Web Analytics Made Easy - Statcounter

چهار مقام ارشد ناتو اعلام کردند، نیروهای بین‌المللی در نظر دارند تا بعد از ضرب‌الاجل ماه مه هم که جزو توافق طالبان با آمریکاست، در افغانستان باقی بمانند. این امر احتمالا به تنش‌ها با طالبان که خواستار خروج کامل است، دامن می‌زند.

یکی از این مقام‌های ائتلاف ناتو به خبرگزاری رویترز گفت: تا اواخر آوریل هیچ برنامه‌ای از طرف متحدان برای خروج کامل وجود نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شروط محقق نشده است. با روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا هم انتظار تغییراتی در این سیاست وجود دارد. آن شتابزدگی برای خروج که حس می‌شد، مورد رسیدگی قرار گرفته و ما احتمالا شاهد یک استراتژی خروج محاسبه شده خواهیم بود.

دولت ترامپ اوایل سال گذشته میلادی توافقی را با طالبان به امضا رساند که خواستار خروج کامل نیروهای خارجی تا ماه مه می‌شد و در ازای آن نیروهای شبه‌نظامی باید تضمین‌های امنیتی مشخصی را برآورده می‌کردند. ترامپ این توافق که بدون مشارکت دولت افغانستان به دست آمد و به تعریف خودش به دو دهه جنگ پایان می‌داد، ستود. او پیش از خروج از کاخ سفید تعداد نیروهای آمریکایی را به ۲۵۰۰ تن کاهش داد که کمترین حد از ۲۰۰۱ است.

منابع ناتو می‌گویند، برنامه‌هایی برای بعد از آوریل اکنون در دست بررسی هستند و احتمالا از مسائل کلیدی نشست فوریه این ائتلاف خواهند بود.

دیپلمات‌ها و کارشناسان می‌گویند که مواضع سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از آنجایی بسیار مهم شده است که این ائتلاف از سوی ترامپ به حاشیه رانده می‌شد. مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و طالبان هم از سپتامبر در دوحه آغاز شده اما سطح خشونت‌ها همچنان بالاست.

سخنگوی ناتو تاکید کرد: هیچ متحد عضو ناتو نمی‌خواهد بیشتر از مدت ضروری در افغانستان بماند اما ما مشخص کرده‌ایم که حضو ما مشروط است. متحدان همچنان به ارزیابی شرایط کلی می‌پردازند و در مسیر پیش رو رایزنی انجام می‌شود.

به گفته او، حدود ۱۰ هزار نیرو شامل آمریکایی‌ها در افغانستان هستند. این منبع ناتو تاکید کرد، انتظار می‌رود آن سطح از حضور تا بعد از ماه مه هم به همین شکل باقی بماند.

کابل و برخی از دولت‌ها و آژانس‌های خارجی می‌گویند که طالبان به آن شروط از جمله کاهش خشونت و قطع ارتباط با گروه‌های شبه‌نظامی نظیر القاعده عمل نکرده است؛ اتهامی که طالبان نمی‌پذیرد. یک سخنگوی پنتاگون گفته است که طالبان به تعهداتش عمل نکرده اما واشنگتن همچنان به فرایند صلح پایبند است و درباره سطح حضور نیروها در آینده تصمیمی نگرفته است./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ماه مه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۶۲۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش روسیه به کمک ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین | اوکراین ۵۰۰ هزار سرباز از دست داده است

به گزارش همشهری آنلاین، «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه در نشست وزرا بیان کرد: نیروهای روسیه ابتکاری در خط مقدم دارند تا رقبای خود را به عقب برانند. این فشار موجب می‌شود تا نیروهای کی‌یف به مواضع دفاعی روسیه نرسند. «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه در نشست وزرا بیان کرد: نیروهای روسیه ابتکاری در خط مقدم دارند تا رقبای خود را به عقب برانند. این فشار موجب می‌شود تا نیروهای کی‌یف به مواضع دفاعی روسیه نرسند.

طبق گزارش راشا تودی، وزیر دفاع روسیه با اشاره به کمک جدید واشنگتن به کی‌یف به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار گفت: این اقدام برای جلوگیری از فروپاشی نیروهای اوکراینی در نظر گرفته شده است، اما این پول تاثیر چشمگیری در میدان نبرد نخواهد گذاشت زیرا بیشتر این بودجه به تولید نظامی آمریکا سرازیر خواهد شد.

وی افزود: مقامات آمریکایی با بدبینی اظهار می‌کنند که اوکراینی‌ها برای منافع آمریکا در جنگ با روسیه کشته خواهند شد.

البته وزیر دفاع روسیه مستقیما اشاره نکرد که منظورش اظهار نظرات کدام مقامات آمریکایی است اما مقامات آمریکایی و اوکراینی پیشتر استدلال کرده‌اند پرداخت پول به اوکراین برای جنگ با روسیه «بهتر» از درگیری مستقیم آمریکا با روسیه است.

سرگئی شویگو در پایان ضمن تشکر از ظرفیت‌ تولید صنایع دفاعی روسیه، تاکید کرد: سامانه موشکی «پانتسیر» کارایی خود را ثابت کرده است و عرضه آن در سال ۲۰۲۴ دو برابر خواهد شد. افزون بر این، اولین مدل‌های سامانه پدافند هوایی اس-۵۰۰ در سال ۲۰۲۴ به نیروهای روسیه تحویل داده می‌شود. هم‌چنین، نیروهای مسلح روسیه شدت حملات خود را به مراکز لجستیکی و پایگاه‌های ذخیره تسلیحات غربی در اوکراین افزایش خواهند داد. نیروهای مسلح روسیه تا رسیدن به اهداف عملیات ویژه به انجام وظایف خود ادامه خواهند داد.

او در قسمت دیگری از اظهاراتش گفت: رژیم کی‌یف در ضدحملاتی که توسط مربیان ناتو آماده شده بود، نتوانست به اهداف خود دست یابد. ناتو هم‌چنین در تلاش است تا فعالیت خود را در قطب شمال افزایش دهد و این ائتلاف مجموعه‌ای از رزمایش‌های ناتو را با شبیه‌سازی «تجاوز روسیه» با مشارکت ۹۰ هزار پرسنل برگزار می‌کند.

شویگو درخصوص دستاوردها و پیشروی‌های روسیه بیان کرد: در نتیجه عملیات رزمی فعال، نیروهای نظامی روسیه مناطق پرجمعیت پروومایسکه، بوهدانیوکا و نوومیخایلیوکا در دونتسک را آزاد کردند. منطقه کنترل بردیچی و هئورهیوکا در حال گسترش است.

کد خبر 846758 منبع: جوان برچسب‌ها خبر ویژه روسیه - اوکراین روسیه

دیگر خبرها

  • بازداشت مرزبان ایرانی توسط‌ طالبان | سرنوشت مرزبانان چه شد؟
  • افتتاح نمایشگاه بین‌المللی افغان-قزاق در کابل
  • به صورت گسترده در جهان پذیرفته شده ایم
  • کمک های بشر دوستانه قزاقستان به کابل رسید
  • بررسی آخرین وضعیت طرح جذب منابع و سرمایه های خرد اتباع
  • جابجایی بیش از ۷۴ هزار تن کالا از طریق خطوط آهن افغانستان
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • واکنش روسیه به کمک ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین | اوکراین ۵۰۰ هزار سرباز از دست داده است
  • شویگو: اوکراین نیم‌ میلیون سرباز از دست داده است
  • هم‌اکنون ۳۳ هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه مستقر هستند