Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درخصوص دفع پسماندهای شهری به عنوان یکی از معضلات آپارتمان نشینی، بیان کرد: دفع صحیح پسماند نقش مهمی در بهداشت عمومی دارد و از نظر علمی جمع آوری و بازیافت پسماند به طور مستقیم به فرهنگ آپارتمان نشینی و زندگی شهری و حتی روستایی ارتباط دارد، چراکه تفکیک پسماند با مشارکت مردم باید از مبدا صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دفع پسماند، یکی از مهمترین معضلات شهری

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، دفع پسماند را یکی از مهمترین معضلات شهری دانست و گفت: عمده ترین موضوعات در حوزه شهری کاهش تولید پسماند است و اقدامات بسیاری در این زمینه در طی سال های گذشته در شهرداری ها صورت گرفته است و تهران، اصفهان و بوشهر شهرهایی هستند که در این زمینه موفق تر عمل کرده اند، اما همچنان باید آموزش های لازم به خانوار از کودکی تا بزرگسالی برای کاهش تولیدات پسماند داده شود.

تفکیک پسماند باید در مبدا و خانوارها صورت گیرد

فرهادی تصریح کرد: نیاز است که سیستم مهندسی هوشمند برای مدیریت پسماند شهری ایجاد شود، زیرا اغلب شهرهای ما سیستم هوشمند مناسب برای دفع پسماند شهری را ندارند، البته اقدامات خوبی در شهر تهران صورت گرفته است، اما به دلیل اینکه در فرهنگسازی جداسازی پسماند و اقتصاد آن خوب عمل نکردیم، تفکیک پسماند از مبدا در خانوارهای شهری صورت نگرفت و تمام پسماندهای خشک و تر را در یک کیسه قرار می‌ دهند، این در حالی است که باید تفکیک پسماند در مبدا و خانوارها صورت گیرد و با توجه به اینکه در کلانشهرهایی مانند تهران جمعیت اعظم شهر را آپارتمان نشین ها تشکیل می دهند؛ این موضوع باید در فرهنگ آپارتمان نشینی مورد توجه قرار گیرد.

زباله‌ های بیمار کرونایی در کیسه های جدا دسته بندی شوند

معاون مرکز فنی سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به افزایش سه برابری تولید زباله و پسماند در دوران کرونا، اظهار کرد: در در دوران کرونا به دلیل افزایش استفاده از دستکش و کیسه های یکبار مصرف شاهد افزایش پسماند هستیم. از طرفی در دوران اپیدمی همیشه این خطر وجود دارد که زباله ها عفونی باشند، چراکه شماری از بیماران دوران بیماری خود را در منزل سپری می کنند و اینکه زباله‌ های بیمار کرونایی در کیسه های جدا دسته بندی شوند، یکی از فرهنگ های مهم در دفع پسماند شهری و فرهنگ آپارتمان نشینی محسوب می شوند.

خطر شیوع ویروس از طریق زباله گردها

وی در ادامه گفت: خطر شیوع ویروس از طریق زباله گردها در دوران اپیدمی کرونا وجود دارد و باید دستکش و ماسک در کیسه های جدا دفع شوند، همچنین مردم زباله های فرد آلوده به کرونا را جدا بسته بندی کنند و فرهنگسازی برای تفکیک زباله های عفونی و غیر عفونی در روزهای کرونایی بسیار حائز اهمیت است و کمپین هایی مانند «ارتقای فرهنگ آپارتمان نشینی» می تواند در این زمینه کمک کننده باشد؛ البته باید توجه داشت که تنها آموزش و فرهنگ سازی در زمینه دفع و تفکیک زباله کافی نیست و باید مشوق‌ های مالی برای شهروندان در کلانشهرهایی مانند تهران در این زمینه در نظر گرفت.

نقش موثر کمپین ارتقای فرهنگ آپارتمان‌ نشینی در بهبود دفع پسماند

فرهادی با اشاره به نقش موثر کمپین هایی مانند ارتقای فرهنگ آپارتمان‌ نشینی در بهبود دفع پسماند و شرایط محیط زیستی شهر که از طرف شهرداری راه اندازی شده است، اظهار کرد: این قبیل کمپین ‌ها بسیار موثر هستند و افرادی که در زمینه ارتقای آموزش و سلامت فعالیت می‌ کنند هم می توانند به دست اندرکاران حوزه شهری کمک کنند تا دفع پسماند شهری و نهادینه کردن فرهنگ تفکیک به نحو بهتری انجام شود.

لزوم توجه به بافت هر شهر به منظور برنامه ریزی برای دفع پسماند همان شهر

معاون مرکز فنی سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در پایان با بیان اینکه نمی توان نسخه یکسانی برای دفع پسماند شهری در کشور پیچید و شهرداری هر شهر باید با توجه به بافت شهری برنامه ریزی کند، گفت: باید توجه داشت که بازیافت و دفع پسماند در شهری مانند تهران نیازمند نسخه و فرمول هایی متفاوت است و برای این موضوع باید به جامعه شناسی و جمعیت ‌شناسی هر شهر توجه داشت و به همین دلیل اقدام شهرداری هر شهر سال با توجه به بافت جمعیت موثر خواهد بود و فرهنگ سازی و آموزش با مشوق های اقتصادی می‌ تواند اثربخش باشد‌.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کرونا در ایران پسماند شهری سلامت محیط و کار وزارت بهداشت فرهنگ آپارتمان نشینی دفع پسماند شهری تفکیک پسماند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۶۳۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساختار و مبلمان شهری سعدآباد بهبود می‌یابد

به گزارش خبرنگار مهر، حمزه امین نژاد صبح یکشنبه در نشست با مسؤولان سعدآباد اظهار کرد: شهر سعدآباد با قدمت نزدیک به ۴۹ سال سابقه تأسیس شهرداری می‌طلبد که به لحاظ ساختار و مبلمان شهری به‌عنوان مرکز بزرگترین و قدیمی ترین بخش در استان بوشهر به جایگاه واقعی خود نائل شود.

وی ضمن برشمردن عمده مشکلات شهرداری به خصوص ۱.۵ سال گذشته که باعث عقب ماندگی‌هایی در حوزه عمران شهری شده افزود: انتظارات به حق شهروندان نسبت به رکود پیش آمده می‌طلبد که شهردار جدید با درایت و برنامه ریزی های مدون کوتاه مدت و میان مدت نسبت به عقب ماندگی‌های گذشته با استفاده از قابلیت‌های درون سازمانی و پیگیری در حوزه مسؤلین ارشد شهرستان، استان و کشور تحول چشمگیر و فراگیر را به اجرا در آورده و نشاط و پویایی را در چهره شهر عینیت بخشد.

امین نژاد ضمن توصیه‌های لازم به شهردار جدید سعدآباد افزود: بخشداری همواره در مواردی که شهرداری لازم به پیگیری بداند در کنار شهردار با تمام توان در جهت خدمت به شهروندان به عنوان ولی نعمتان نظام جمهوری اسلامی آماده همفکری و همکاری است.

بخشدار سعدآباد نظارت و رعایت عدالت بر اموال عمومی را حق الناس دانست و در ادامه از شهردار سعدآباد خواستند که اهتمام ویژه در این خصوص داشته باشند.

وی شهردار جدید سعدآباد را دارای قابلیت و ابتکارات نوین با تجربه دو دهه برشمرد و ابراز امیدواری کرد: مهندس زبردستیان با استفاده از تجارب گذشته و تدوین برنامه‌های جدید متناسب با شهر سعدآباد هر چه زودتر تحول اساسی را عملیاتی کنند.

امین نژاد ضمن تشکر از خدمات و زحمات یزدانی در طول مدت سرپرستی، خدمات وی را در قالب سرپرست قابل قبول دانست و برای ایشان آرزوی سلامتی کرد.

لزوم رعایت عدالت و امانتداری

حجت الاسلام شهبازی امام جمعه سعدآباد نیز در این دیدار ضمن توصیه به رعایت عدالت و امانتداری از شهردار سعدآباد خواستند که با تمام توان نسبت به تحقق خواسته‌های عقب مانده شهروندان و تغییر در مبلمان شهری زمینه رضایت عمومی مردم را فراهم سازند.

شهردار سعدآباد ضمن خرسندی از حضور بخشدار سعدآباد و امام جمعه به ارائه گزارشی از عملکرد دو هفته‌ای خود در حوزه اداری و پیگیری‌هایی در جهت ارزیابی روند پیشرفت و به موازات آن تعالی مبلمان شهری در تمام حوزه‌ها گفت: با تمام توان با همکاری پرسنل مجرب و استفاده از مشاورین زبده و احصاء نظرات شهروندان تلاش خود را در جهت تحول چشمگیر و بنیادین در حوزه مسؤولیت محوله به کار خواهم گرفت تا بتوانیم با جدیت و کار شبانه روزی نسبت به دگرگونی چهره شهر سعدآباد عمل کنیم.

وی عمده مشکلات پیش رو را بدهکاری بالای شهرداری در یک دهه اخیر به پیمانکاران، فرسودگی ناوگان موتوری، فرسودگی مبلمان شهری و پارک‌های موجود، تعداد زیاد معابر و کوچه‌های خاکی، عدم منبع درآمد زایی قابل قبول و مستمر، خمودگی و بی روحی فضای سبز درون شهری و پارک‌ها را عنوان کرد.

در حاشیه این حضور دیدار با پرسنل اداری شهرداری و عرض خسته نباشی از جمله موارد این بازدید بود.

کد خبر 6084008

دیگر خبرها

  • مشارکت برای کاهش پسماند‌های پلاستیکی
  • زباله‌سوز ۶۰۰۰ تنی به تهران می‌آید
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است/ دوران شیوع کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است / دوران کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم
  • سطل‌های زباله در تهران هوشمند می‌شود
  • لزوم بازنگری طرح جامع مدیریت پسماند شهر‌ی در خوزستان
  • امضا پیش قرارداد زباله‌سوز ۶ هزار تنی در اردیبهشت ماه
  • پیش قرارداد زباله‌سوز ۶ هزار تنی اردیبهشت ماه امضا می‌شود
  • ساختار و مبلمان شهری سعدآباد بهبود می‌یابد
  • قم موفق‌ترین کلان‌شهر کشور در حوزه پسماند؛ کاهش میزان دفن مستقیم به صفر