Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-24@08:11:24 GMT

نگرانی از همه‌گیری ویروس نیپاه در شرق آسیا

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۷۲۵۲۰

نگرانی از همه‌گیری ویروس نیپاه در شرق آسیا

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از گاردین، نرخ مرگ و میر این ویروس در چین در حدود ۷۵ درصد بوده و شرکت‌های بزرگ دارویی و سازمان بهداشت جهانی هشدار داده‌اند که جهان به هیچ وجه آماده مقابله با همه‌گیری چنین ویروس مسری و موذی نیست و نتایج شیوع آن در جهان فاجعه بار خواهد بود. در حال حاضر این بیماری در چین مهار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویروس نیپاه ممکن است هر آن به صورت گسترده شیوع پیدا کند و مقاومت بالای آن در برابر درمان دارویی می‌تواند چالش مهمی برای کل بشریت ایجاد کند. نرخ مرگ و میر ویروس مذکور در دیگر نقاط جهان به جز چین از ۴۰ تا ۷۵ درصد در نوسان بوده است.

نحوه شیوع و علائم ویروس نیپاه

بر اساس بررسی‌های سازمان بهداشت جهانی، این ویروس که فعلاً شیوع اندکی در جهان داشته از طریق خفاش‌های میوه خوار منتشر می‌شود و فرد مبتلا به آن ابتلاء با علائمی مشابه با آنفولانزا مواجه می‌شود، ولی این ویروس باعث التهاب در مغز و آسیب دیدن آن نیز می‌شود.

این ویروس در سال ۲۰۱۸ در منطقه‌ای کوچک از جنوب هند شیوع پیدا کرد که منجر به مرگ ۱۷ نفر شد. در آن زمان برخی کشورها مانند امارات متحده عربی و عربستان سعودی خرید میوه و سبزی یخ زده از هند را ممنوع کردند تا جلوی انتقال ویروس یادشده به کشورهای خود را بگیرند.

بررسی‌ها نشان داد علت انتقال ویروس یادشده به انسان در آن زمان در کشورهایی مانند بنگلادش و هند، نوشیدن نوعی آب میوه به دست آمده از درخت نخل بوده است. احتمالاً این آب میوه آلوده به بزاق خفاش‌های میوه خوار بوده است.

 

با توجه به نابرابری‌های عمیق اجتماعی و مالی در جهان که باعث شده بسیاری از کشورها تا آینده‌ای نامعلوم موفق به خرید و دریافت واکسن کرونا نشوند، انتظار می‌رود در صورت از کنترل خارج شدن روند ابتلاء به ویروس نیپاه در جهان عواقب ناشی از ابتلاء به این ویروس به مراتب گسترده‌تر و خطرناک‌تر باشد.

این ویروس علاوه بر حیوانات از طریق غذای آلوده یا به طور مستقیم از طریق افراد مبتلا به دیگر انسان‌ها منتقل می‌شود. ویروس نیپاه، باعث ایجاد طیف وسیعی از بیماری‌ها از عفونت بدون علامت تا بیماری‌های حاد تنفسی و انسفالیت (التهاب مغزی) کشنده می‌شود. این ویروس همچنین می‌تواند باعث ایجاد بیماری شدید در حیواناتی مانند خوک شود و در نتیجه ضررهای اقتصادی قابل توجهی برای کشاورزان و دامداران ایجاد کند.

هشدارهای سازمان بهداشت جهانی در مورد نیپاه

ویروس نیپاه یکی از ۱۶ ویروسی است که از نظر سازمان بهداشت جهانی جز پرخطرترین تهدیدهای بهداشتی برای سلامت عمومی محسوب می‌شود.

در حال حاضر هیچ شرکت دارویی در جهان برنامه‌ای قطعی برای تولید دارو و واکسن به منظور مقابله با ویروس مذکور ندارد و لذا باید با رعایت بهداشت عمومی و پرهیز از مصرف انواع مواد غذایی مشکوک به آلودگی جلوی انتقال ویروس مذکور را به بدن گرفت.

هم اکنون چهار محصول مختلف برای مقابله با ویروس دیگری به نام chikungunya که از پشه به انسان‌ها منتقل می‌شود، توسط شرکت‌های دارویی و پزشکی در حال تولید است که عبارتند از یک واکسن، یک دارو، یک ابزار تشخیصی و یک اسپری فراری دهنده پشه‌ها. این ویروس هم قدرت سرایت پذیری بالایی دارد و در آمریکا، آفریقا و هند مشاهده شده است.

مساله دیگری که موجب نگرانی در مورد باکتری‌ها و ویروس‌هایی ماند نیپاه شده مقاومت آنها در برابر انواع داروها و آنتی‌بیوتیک‌ها است. در عین حال ضرورت دارد به جای برخی آنتی‌بیوتیک‌ها ی هنوز مؤثر به سرعت محصولات جایگزین عرضه شود تا قبل از مقاوم شدن عوامل بیماری‌زا در برابر آنها از فرصت موجود استفاده شود. اما عملکرد مؤسسات دارویی در این زمینه هم کند و غیررضایت بخش است.

پژوهشگران هشدار می‌دهند که با ادامه روند فعلی شاهد شیوع گسترده بیماری‌های واگیردار مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها خواهیم بود، مگر آنکه شرکت‌های دارویی متعهد به جایگزینی داروها و آنتی‌بیوتیک‌های جدید شوند و به صادرات این محصولات به کشورهای کمتر توسعه یافته و فقیر نیز علاقه نشان بدهند. در حال حاضر ۲۰ شرکت بزرگ دارویی در جهان تلاش‌هایی را برای تولید داروهای ضد ۸۲ بیماری خطرناک به منظور استفاده در کشورهای کمتر توسعه یافته آغاز کرده‌اند. این داروها برای درمان انواع سرطان، ایدز، ویروس کرونا، مالاریا، سل و غیره کاربرد خواهند داشت. اما روند تولید داروهای یادشده کند است.

انتهای پیام /

منبع: فارس

کلیدواژه: ویروس شرق آسیا مرگ و میر نیپاه سازمان بهداشت جهانی آنتی بیوتیک ها ویروس نیپاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۲۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان هپاتیت سی رایگان شد/ تخمین وجود ۲۰۰۰۰۰ بیمار در ایران

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اعلام این که درمان هپاتیت سی در کشور رایگان شده است؛ از تخمین وجود ۲۰۰ هزار بیمار مبتلا به این ویروس در کشور خبر داد. - اخبار اجتماعی -

حسین فرشیدی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم از برنامه وزارت بهداشت برای شناسایی و درمان موارد ابتلا به هپاتیت سی برای حذف این بیماری در کشور خبر داد و اظهار کرد: هپاتیت C نوعی بیماری ویروسی است که علت اصلی بیماری مزمن کبدی بوده و می‌تواند به سیروز، سرطان کبد و مرگ منجر شود.

تشخیص هپاتیت سی با پیگیری مراکز بهداشتی

وی افزود: تصمیم گرفتیم در سال جاری افراد مبتلا به هپاتیت سی را شناسایی کنیم و در همین راستا در مرحله اول مراقبان سلامت به امر پیگیری و شناسایی افراد پرخطر و پزشکان عمومی در مراکز بهداشتی به تشخیص این بیماری خواهند پرداخت.

فرشیدی ادامه داد: پس از انجام تست‌های تشخیصی در صورت ابتلای افراد به هپاتیت C، بیمار به بخش‌های درمانی ارجاع داده می‌شود. درمان بیماران هپاتیت سی به این روش نیز برای بیماران هزینه‌ای ندارد و رایگان شده است.

شناسایی 1094 مبتلا به هپاتیت A در کشور/ حدود نیمی از مبتلایان زن هستند

تخمین وجود 200 هزار بیمار مبتلا در ایران

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره آمار ابتلا به هپاتیت سی در کشور گفت: تخمین زده می‌شود که حدود 200 هزار نفر بیمار مبتلا به هپاتیت سی در کشور داشته باشیم.

درمان همه مبتلایان تا دو سال آینده

فرشیدی با بیان اینکه با استفاده از داروها، درمان این بیماری قطعی خواهد بود؛ ادامه داد: هدفگذاری کرده‌ایم که ظرف دو سال آینده همه افراد مبتلا را درمان کنیم و داروی درمان این بیماری نیز به میزان موردنیاز تأمین شده است.

مشروبات الکلی عامل ایجاد هپاتیت و سیروز کبدی/ اثر سوء الکل بر تمام ارگان‌های بدن

شایع‌‌ترین راه انتقال ویروس هپاتیت C

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره راه‌های انتقال ویروس هپاتیت سی بیان کرد: تزریق خون و فرآورده‌های خونی آلوده و رابطه جنسی از شایع‌ترین راه‌های انتقال این ویروس هستند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • نام بیماری ترانه علیدوستی اعلام شد
  • خطر نادیده انگاری پاندمی‌های جدید
  • خطر نادیده انگاری پاندمی های جدید
  • آنفلوآنزا عامل یک بیماری همه‌گیر جدید در آینده!
  • هشدار متخصصان درباره همه‌گیریِ بعدی جهانی
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد/ تخمین وجود ۲۰۰۰۰۰ بیمار در ایران