Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، امرالله صالح معاون اول رئیس جمهوری افغانستان امروز دوشنبه در نشست صبحگاهی با رسانه ها اعلام کرد: این طرح صلح آمریکایی که تعدادی از هموطنان را ذوق زده کرده است چیزی جز از یک پروژه برای ایجاد تفرقه در میان ملت و تضعیف افغانستان نیست.

وی بدون اینکه از فردی نام ببرد گفت: بر اساس این طرح، پشتون ها تحت فشار قرار می گیرند تا به لحاظ ساختاری حاکمیت طالبان را به عنوان تنها ساختار سیاسی و هویت سیاسی خود بپذیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح صلح مطرح شده از سوی دولت آمریکا یک طرح ۸ صفحه‌ای است که طی چند روز گذشته در رسانه‌های افغانستان دست بدست شد و گفته می شود توسط یک موسسه آمریکایی برای تعیین صلح و نقشه راه آینده این کشور طرح‌ریزی شده است.

مهمترین چیزی که در آن طرح آمده است، تعیین یک دولت موقت به نام «حکومت اسلامی صلح» است که در این دولت موقت نیز ۵۰ درصد قدرت به طالبان واگذار شده است.

در بخش دیگری از این طرح، دولت موقت برای انتخابات ملی کار خواهد کرد و بر اساس این سند، اداره اجرایی به رهبری رییس‌جمهوری و نخست وزیر، مجلس و قوه مستقل قضایی سه بخش اساسی حکومت خواهند بود.

براساس این طرح شورای عالی فقه اسلامی، کمیسیون آمادگی برای تدوین قانون اساسی، کمیسیون آشتی ملی، نظارت بر عملی شدن آتش‌بس و برگشت مهاجران از ۵ بخش مهم حکومت آینده خوانده شده است.

همچنین بر پایه این طرح، رییس‌جمهوری و نخست وزیر حکومت موقت را طرف‌های افغانی روند صلح انتخاب می کنند و تمامی نهادهای کلیدی از جمله نهادهای امنیتی، دفاعی و مالی بین جمهوریت و طالبان بطور مساوی تقسیم می ‌شوند.

براساس این طرح مجلس نمایندگان در این حکومت، ۳۳۴ عضو خواهد داشت که ۲۵۰ تن آن از اعضای کنونی مجلس را می‌سازند و ۸۴ تن دیگر از سوی طالبان، معرفی خواهند شد.

از میان ۱۰۲ عضو مجلس سنا نیز ۳۴ نماینده از سوی طالبان، ۳۴ نفر از طرف دولت و ۳۴ تن هم از شوراهای استانی برگزیده خواهند شد.

برهمین اساس بود که صالح این طرح را مشابه طرح پیشنهاد شده در دهه ۹۰ میلادی یا همان طرحی که ارتش پاکستان در آن  زمان طرح ریزی کرده بود خواند و افزود: به عبارت دیگر اجرای این طرح موجب می شود تا نواحی جنوب و شرق افغانستان به منطقه نفوذ یا حیاط خلوت پاکستان تبدیل شود و در این طرح  ۵۰ درصد به اصطلاح قدرت به شمال می رسد.

به گفته وی، روش تقسیم ۵۰ درصد قدرت برای شمال چنان مبهم و پیچیده است که در واقع شمال را به منطقه منازعه و کشمکش قومی تبدیل می کند. به عبارت دیگر در شمال باید هرکس علیه شخص دیگر بجنگد تا یک گروه پیروز گردد و اگر نشد، دست نیاز به دامن طالبان دراز کند.

معاون او رئیس جمهوری با اعلام اینکه این طرح دولت کابل را به هیچ تقلیل می‌دهد و رییس جمهوری با کمترین وزن سیاسی در میان دو نیروی هم وزن در حالت بحرانی قرار می دهد، تأکید کرد که این  طرح افغانستان را فاقد مرکزیت اداری و سیاسی کرده و برای تمام کشورهای دخیل و ذی‌نفع یک بخش نفوذی ایجاد می کند.

معاون رئیس جمهوری افغانستان گفته است که بر اساس این طرح مردم در تعیین و ساختن هیات گزینش هیچ نقشی نخواهند داشت. بازهم در این طرح شیطانی نیمی از اعضای هیات گزینش از جانب طالبان و نصف دیگر آن توسط طرف دیگر تعیین می‌گردد. طرف دیگری که درین طرح تعریف نشده است.

عنایت‌الله بابر فرهمند، معاون نخست شورای عالی مصالحه ملی نیز به طلوع نیوز افغانستان گفت که ما چنین مدل جمهوریتی را به نفع مردم افغانستان نمی‌بینیم که مشارکت سیاسی به هعمراه داشته باشد، ما نباید به نام دل خوش باشیم بلکه باید در پی محتوای جمهوریت باشیم.

محمدسرور دانش معاون دوم رئیس جمهوری افغانستان هم پیش از این از مردم خواسته بود که به دشمنان داخلی و خارجی کشور اجازه ندهند بار دیگر مانند گذشته‌، یک نوع فروپاشی و انقطاع دیگر را بر جامعه تحمیل کنند.

وی تاکید کرد به اینکه نباید در وضعیتی قرار گرفت که برای رسیدن به صلح، به وجود دولت موقت نیاز شود.

این طرح در ظاهر به منابعی آمریکایی نسبت داده می شود، اما امرالله صالح معاون رئیس جمهوری افغانستان آنرا طرحی بی‌ هویت خوانده است.

هرچند پیش از این سیاستمداران برخی از آمریکایی‌ها را در روند صلح حامی دولت موقت می دانستند اما سفارت آمریکا در کابل در اطلاعیه‌ای هرگونه حمایت از دولت موقت را رد کرد.

در این حال هیأت گروه طالبان در سفری که به مسکو داشت صراحتا اعلام کرد چنانچه دولت موقتی براساس گفت وگو های صلح تعیین شود و اشرف غنی قدرت را به آن دولت واگذار کند، آنها نیز با این دولت کار خواهند کرد، طرحی که دولت افغانستان هرگز آنرا نخواهد پذیرفت.

برچسب‌ها افغانستان طالبان مذاکرات صلح افغانستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: افغانستان طالبان مذاکرات صلح افغانستان افغانستان طالبان مذاکرات صلح افغانستان اخبار کنکور رئیس جمهوری افغانستان اساس این طرح دولت موقت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۵۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرسی افغانستان در سازمان ملل به طالبان واگذار شود

ضمیر کابلوف، نماینده ويژه روسیه برای افغانستان، در دیدار با معاون سیاسی رئیس‌ الوزرای طالبان گفت: مسکو خواهان واگذاری کرسی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل به طالبان است.

کابلوف تأکید کرد: روابط مثبت روسیه با افغانستان ادامه خواهد داشت و سرمایه‌گذاران این کشور علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در افغانستان هستند.

عبدالکبیر در این دیدار گفت: تلاش‌های مشترک کابل و مسکو می‌تواند از تهدیدها در منطقه جلوگیری کند.

وی ابراز امیدواری کرد در نشست «فارمت مسکو» به افغانستان عضویت رسمی داده شود.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • ایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستان
  • کمک های بشر دوستانه قزاقستان به کابل رسید
  • فیلمی عجیب از جمعیت عظیم افغان‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران؛ این فیلم واقعی ست؟!
  • ویدئو‌های یک افغان از جمعیت عظیم افغانستانی‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران
  • جابجایی بیش از ۷۴ هزار تن کالا از طریق خطوط آهن افغانستان
  • طالبان از سلاح جنگی جدید "ساخت افغانستان" رونمایی کرد (فیلم)
  • کرسی افغانستان در سازمان ملل به طالبان واگذار شود
  • ویدیوهای یک افغان از جمعیت عظیم افغانی‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران
  • اخراج پناهجویان قانونی روابط کابل اسلام آباد را بهم خواهد زد