Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک تحلیلگر موسسه بین‌المللی تحقیقات صلح استکهلم بر این باور است که گام نخست برای دولت جدید آمریکا باید پیوستن مجدد به برجام باشد و واشنگتن باید برای حل و فصل مسائل رویکرد سنتی خود مبنی بر منزوی کردن ایران را کنار بگذارد. - اخبار بین الملل -

"تیتی اراستو" تحلیلگر موسسه بین المللی تحقیقات صلح استکهلم در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم تاکید کرد: نخستین گام برای دولت جدید آمریکا باید پیوستن مجدد به توافق هسته ای ایران باشد و کاخ سفید باید بر روی یک تغییر ساختاری در سیاست سنتی آمریکا مربوط به منزوی کردن ایران، کار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

وی در این مصاحبه به بیان دیدگاه های خود درباره چشم انداز سیاست های آمریکا در دولت بایدن پرداخته است.

آمریکا: رایزنی با اروپایی‌ها برای بازگشت ایران به تعهدات برجامی ضروری استاتحادیه اروپا: رفع تحریم‌های ایران مشوق خوبی برای بازگشت به برجام است4 شرط سناتور جمهوریخواه برای بازگشت دولت بایدن به برجام

 

اراستو تحلیلگر و محقق ارشد تحلیلگر موسسه بین المللی تحقیقات صلح استکهلم در خصوص برنامه منع اشاعه و کنترل تسلیحات هسته ای است که متمرکز بر مسائل خلع سلاح هسته ای و منع اشاعه تسلیحات است. تحقیقات اخیر وی درباره توافق هسته ای ایران و پیمان ان پی تی بوده است.

در اینجا به متن کامل این مصاحبه اشاره می کنیم:

تسنیم: مجلس ایران 21 فوریه را به عنوان ضرب الاجل برای دولت بایدن تعیین کرده تا تحریم های آمریکا را به طور کامل لغو کند. مقام های ایرانی بارها و بارها گفته اند که تنها در صورت تصمیم آمریکا برای بازگشت به تعهدات بین المللی خود ذیل برجام و لغو کلیه تحریم ها، ایران نیز به اجرای کامل تعهدات خود در برجام بازخواهد گشت. با این حال کاخ سفید فوریت این مساله را به مقام های آمریکایی اعلام کرده و گفته است که ایالات متحده تنها پس از بازگشت ایران به تعهدات خود در چارچوب برجام حاضر است به این توافقنامه بازگردد. نظر شما درباره این مساله چیست آن هم با توجه به این واقعیت که آمریکا در دولت ترامپ در سال 2018 از برجام خارج شده است؟

اراستو: من فکر می کنم هر درخواستی از طرف مقابل برای شروع و آغاز، غیرسازنده خواهد بود و این کار به طور غیرضروری کار ترمیم فوری برجام را پیچیده خواهد کرد. بهترین چیز برای هر دو طرف این است که برای بازگشت همزمان به پایبندی به تعهدات خود در چارچوب برجام، توافق کنند، بدون سیاسی کردن موضوع. تصور می کنم چنین اظهارنظرهایی از سوی آمریکا را می توان از نظر سیاست داخلی درک کرد، مثل مشکل توجیه لغو تحریم ها در شرایط فعلی که ایران در حال غنی سازی 20 درصدی اورانیوم است.

تسنیم: فکر می کنید چرا واشنگتن حاضر نیست به همان مفاد توافقنامه ای که قبلا از آن خارج شده، مجددا ملحق شود؟ آیا تصور می کنید آمریکا در نهایت به همین توافق هسته ای موجود که در دولت اوباما وجود داشت، بازمی گردد تا از ضرب الاجل تعیین شده جلوگیری کند؟

اراستو: اکنون برخی در آمریکا این طور استدلال می کنند که تحریم ها باید به عنوان اهرم فشار برای رفع نواقص موجود در برجام، مثل مفاد موسوم به "غروب آفتاب"، استفاده شود. این استدلال ها اهرم فشار آمریکا را بیش از حد بزرگنمایی می کند و خسارتی را که مانع از اتخاذ راهبرد دیپلماسی با ایران شده، دست کم می گیرد. امیدوارم دولت بایدن این را ببیند و سعی نکند در این لحظه حساس، فراتر از توانایی های خود بازی کند.

تسنیم: گزارش هایی وجود دارد که نشان می دهد جو بایدن برای اینکه بتواند درباره توافقنامه بعدی مذاکره کند، قصد دارد اهرم فشار بیشتری را علیه تهران در مقایسه با کارزار شکست خورده "فشار حداکثری" از سوی دولت ترامپ، ایجاد کند، آن هم از طریق مهار نفوذ ایران در منطقه. نظر شما در این باره چیست؟ آیا اعتقاد دارید که شاهد افزایش تعداد نیروهای آمریکایی در منطقه در دولت بایدن خواهیم بود؟

اراستو: نخستین گام دولت بایدن برای ارتقای امنیت منطقه باید پیوستن مجدد به برجام باشد، چرا که تنش های آمریکا و ایران و تشدید بیشتر مساله هسته ای از عوامل اصلی خطر برای کل منطقه به شمار می رود. گام بعدی باید گفت‌وگو درباره امنیت منطقه باشد، نه بین ایران و 1+5 بلکه این گفت‌وگو باید شامل سایر کشورهای خاورمیانه باشد، کشورهایی که بخشی از منازعات و درگیری ها و نظامی گری در منطقه هستند. بی شک این مساله مستلزم تغییر اساسی در رویکرد سنتی ایالات متحده است که مبتنی بر تلاش برای انزوای ایران است. با این حال، گزینه جایگزین یعنی تلاش برای گرفتن امتیازات یک طرفه بدون حل و فصل مسائل گسترده تر منطقه ای، احتمالا موفق نخواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار آمریکا تحریم های ایران برجام اخبار آمریکا تحریم های ایران برجام تحلیلگر موسسه برای بازگشت تحقیقات صلح بین المللی دولت بایدن تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۸۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهاد اسلامی کمک‌های آمریکا به اشغالگران را محکوم کرد

جنبش جهاد اسلامی تصمیم کنگره آمریکا مبنی بر کمک ده‌ها میلیارد دلاری به رژیم اشغالگر صهیونیستی همراه با مقادیر زیادی سلاح و مهمات مرگبار برای ادامه جنگ نسل‌کشی و جنایات جنگی علیه مردم فلسطین در نوار غزه را به شدت محکوم کرد. 

این جنبش همچنین اظهارات دولت آمریکا را در مورد ادعاهایش مبنی بر اطلاع از طرح‌های رژیم صهیونیستی برای یورش به شهر رفح، گونه‌ای که یک شبکه حفاظتی برای این رژیم در برابر نیرو‌های امنیتی ایجاد کند، به شدت محکوم کرد.

جهاد اسلامی در بیانیه‌ای دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا را مسئول کامل جنایات نازی-صهیونیست‌ها در سراسر فلسطین و نوار غزه، چه جنایاتی که او مرتکب شده باشد و چه جنایاتی که آماده ارتکاب است، می‌داند.

این جنبش تاکید کرد که بودجه دولت آمریکا به این رژیم و ارائه انواع حمایت‌های مالی، لجستیکی و سیاسی از آن، ثابت می‌کند که دولت بایدن کسی است که جنگ نابودی علیه مردم فلسطین را مدیریت می‌کند. 

 این جنبش در پایان بیانیه خود به ملت فلسطین متعهد شد که در برابر تجاوزات صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها به جلو حرکت کنند.

 این امر پس از آن صورت گرفت که سنای آمریکا دیروز چهارشنبه به لایحه کمک به رژیم صهیونیستی، اوکراین و تایوان به ارزش ۹۵ میلیارد دلار رأی مثبت داد.

 مجلس سنا با اکثریت قاطع پیش نویس لایحه کمک به رژیم صهیونیستی، اوکراین و تایوان را به منظور آماده سازی برای ارسال آن به جو بایدن برای امضای وی به عنوان قانون تصویب کرد.

جنبش حماس نیز این تصمیم آمریکا را محکوم کرد و خاطرنشان کرد که این اقدام تأیید همدستی و مشارکت رسمی آمریکا در جنگ نابودی ارتش اشغالگر فاشیست علیه نوار غزه است.

این جنبش همچنین دولت آمریکا و رئیس جمهور آن جو بایدن را شخصاً از نظر سیاسی، حقوقی و اخلاقی مسئول جنایات جنگی اسرائیل دانست و خاطرنشان کرد که حمایت آمریکا مجوز و چراغ سبزی برای دولت افراطی صهیونیستی برای ادامه تجاوزات وحشیانه و آشکار است. 

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • جهاد اسلامی کمک‌های آمریکا به اشغالگران را محکوم کرد
  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • رای مثبت سنای آمریکا به ممنوعیت تیک تاک
  • کنعانی: آمریکا به مطالبات قانونی دانشجویان احترام بگذارد
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • تحریم های جدید ضد ایرانی دولت بایدن
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند