Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، شهاب سعادت نژاد رئیس انجمن سازندگان مسکن و ساختمان شهر تهران در حاشیه مراسم معرفی نحوه صدور شناسانه فنی ملکی ساختمان برای سازندگان و فعالان ساخت و ساز در جمع خبرنگاران درباره امضای تفاهم نامه صدور شناسنامه فنی و ملکی ساختمان و الزامی شدن استفاده از مجری ذی صلاح در کلیه ساخت و سازهای تهران از ابتدای اسفند اظهار داشت: مجری ذی صلاح بر اساس قانون افرادی هستند که اگر دارای مدارک دانشگاهی هستند، باید پروانه مهندسی از نظام مهندسی ساختمان یا وزارت راه و شهرسازی دریافت کرده و اگر پایین‌تر از مدارج دانشگاهی دارند، باید از وزارت کار مجوز فعالیت در بخش ساختمان دریافت کرده باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تأکید کرد: بر اساس این تفاهم نامه مقرر شده از ۱ اسفند در تمام ساخت و سازهای گروه ج و د تهران از افراد دارای صلاحیت استفاده شود.

به گفته رئیس انجمن سازندگان مسکن تهران، نظام مهندسی، شورای شهر و شهرداری تهران ۳ ضلع این تفاهم نامه هستند.

سعادت نیا گفت: شناسنامه فنی ساختمان توسط سازندگان دارای صلاحیت قرار است تهیه شده و توسط نظام مهندسی اجرایی شود. از سال ۹۲ که ماده ۳۳ قانون نظام مهندسی اجرایی شد، تا ۹۶ کمتر از ۳۰۰ شناسنامه فنی و ملکی صادر شد اما از سال ۹۶ سامانه سازندگان تشکیل شد و از سال ۹۸ برای اکثریت شناسنامه‌های بالای ۲ هزار متر، شناسنامه فنی و ملکی صادر شده است.

وی یادآور شد: قرار است صدور شناسنامه فنی و ملکی و اجرا توسط مجری ذی صلاح از ۱ اسفند ماه امسال برای تمامی ساختمان‌های بالای ۱۵۰۰ متر، اجباری شود؛ معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی نیز این موضوع را تأیید و به نظام مهندسی ابلاغ کرده است.

سید علیرضا میرجعفری رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران نیز در این نشست با اشاره به امضای تفاهم نامه سه جانبه شورای شهر و شهرداری تهران با سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران برای صدور شناسنامه فنی و ملکی ساختمان گفت: بر اساس این تفاهم نامه، قرار است از اول اسفند ماه کلیه ساخت و سازهای گروه ج و د نیز مانند گروه‌های ساختمان الف و ب، صرفاً از سوی مجری ذی صلاح احداث شود.

وی درباره برخورد با سازندگان متخلف گفت: در حال برخورد با تخلفات ساختمانی هستیم و ۸۰ درصد ساخت و سازها را پوشش می‌دهیم؛ کمتر از ۲۰ درصد ممکن است خطا در بازرسی داشته باشند سعی می‌کنیم خطا را به صفر برسانیم، وقتی ساختمانی‌هایی در شهر تهران ساخته می‌شود که مردم از ترس زلزله به خودروهای خود پناه می‌برند، به این معنی است که مردم از کیفیت ساخت و سازها راضی نیستند.

وی افزود: باید اجرای قانون صدور شناسنامه فنی ملی ساختمان و همچنین تفاهم نامه سه جانبه دستگاه‌های ذی ربط مبنی بر لزوم اجرای ساخت و ساز از سوی مجری ذی صلاح، در اولویت قرار گیرد و اهیمت داده شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران گفت: در یکی دو سال اخیر به این موضوع اهمیت داده ایم و ساختمان‌های شهر را ایمن تر کرده ایم؛ لذا این اتفاق رخ داده و توانسته ایم ساختمان‌های ایمن تری بسازیم اما شهرداری هم باید تعامل خود با نظام مهندسی را افزایش داده و در مقابل تخلفاتی که بعضاً رخ می‌دهد برخورد کرده و توقف عملیات ساختمانی را عملیاتی کند.

میرجعفری گفت: بیش از ۹۵ درصد ساخت و سازها در دو سال اخیر با اجرای مقررات ملی ساختمان‌ها در تهران ساخته می‌شود و مهندسان ناظر سازمان نظام مهندسی، به سازندگان سخت گیری های لازم را اعمال می‌کنند.

وی درباره علت افزایش آتش سوزی در ساختمان‌ها گفت: ناظران نظام مهندسی دلسوزانه مقررات ملی ساختمان در ساخت و ساز را اجرایی می‌کنند اما ارگان‌های دیگر هم باید با ما تعامل داشته باشند و مثلاً شهرداری در بحث مجری ذی صلاح تعامل خوبی با ما دارد امیدواریم در بحث آتش سوزی هم سازمان آتش نشانی تعامل خوبی با نظام مهندسی داشته و ابهامات موجود در این زمینه را رفع کند.

رئیس سازمان نظام مهندسی تهران گفت: در یکی دو سال اخیر در زمینه رفع عوامل ایجاد کننده آتش سوزی نما، موضوع ساخت پله‌های فرار، نصب سنسورهای آتش و… را به شدت پیگیری می‌کنیم؛ ولی ساختمان‌هایی که دچار حریق می‌شوند، ساختمان‌های قدیمی هستند که مقررات ملی ساختمان در زمینه آتش سوزی را رعایت نمی‌کنند.

وی افزود: از سوی دیگر یکی از مشکلاتی که داریم، این است که ساختمان با رعایت مقررات ملی ساختمان احداث می‌شود اما بعد از مدتی مالک اقدام به تغییر کاربری می‌کند؛ مهندس ناظر به وظیفه خود عمل کرده است اما بهره بردار ساختمان بعد از مدتی اقدام به تغییر کاربری می‌دهد ما در ساختمان کلینیک سینای اطهر دیدیم که مالک از بام ساختمان، راهروهای فرار، فضاهای ایمن و… استفاده و تغییر کاربری داده بود و فضاهای ایمن را در دست بهره برداری داشت.

انتهای پیام/

کد خبر: 1088608 برچسب‌ها سازمان نظام مهندسی ساخت و ساز شناسنامه فنی ساختمان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سازمان نظام مهندسی ساخت و ساز شناسنامه فنی ساختمان سازمان نظام مهندسی ساخت نظام مهندسی ساختمان شناسنامه فنی و ملکی مقررات ملی ساختمان صدور شناسنامه فنی مجری ذی صلاح تفاهم نامه ساخت و ساز آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۰۰۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه حل چمران در مورد واگن‌ های چینی مترو | وزارت کشور باید شرکت مترو را به عنوان کارفرما تأیید کند

به گزارش همشهری آنلاین، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران، در یکصد و شانزدهمین پویش امیدوافتخار پیرامون افتتاح پروژه دسترسی جنوبی به حرم حضرت عبدالعظیم از بزرگراه شهید آوینی و رونمایی از ناوگان ماشین آلات سنگین، گفت: اصولا ساختمان‌سازی یکی از پایه‌های حرکت اقتصادی است، بنابراین وقتی ساختمان‌سازی درست و منطقی ایجاد شود، مشاغل دیگری نیز در شهر ایجاد می‌شوند.بافت فرسوده و ساختمان‌های فرسوده بسیاری در شهر داریم‌ و خطر زلزله همیشه بیخ گوشمان است. نمی‌گوییم که ساختمان‌های تشریفاتی بسازند و اسراف کنند ولی ساخت ساختمان محکم و قابل آسایش برای مردم از هر جهتی کاری شایسته است و به اقتصاد کشور کمک خواهد کرد.

رئیس شورای شهر با تاکید براینکه تلاش ما در دوره ششم این بود که ساخت و ساز بیشتر بشود چرا که به دنبال آن حرکت اقتصادی خوبی رخ خواهد داد، گفت: یکی از مشارکت‌های مردمی در جهش تولید همین ساخت و ساز است. اگر خانه‌های فرسوده نوسازی و مقاوم سازی بشوند در برابر زلزله هم مقاوم می‌شویم،ما می‌توانیم با کمک مردم شهرها و روستاهای کشور را بازسازی کنیم.

او افزود: از جهت تکنولوژی ساخت شرایط خوبی داریم، باید به میدان بیاییم که مردم هم در آرامش روحی، روانی و هم فیزیکی باشند. بارها شنیده‌ایم که به بودجه سال گذشته، ۱۰ هزار میلیارد تومان -علاوه بر آنچه در امر حمل و نقل پیش بینی شده بود- اضافه کردیم. امسال هم همین کار را با همت و همکاری شهرداری تهران انجام دادیم، ۱۵ هزار میلیارد را به آن مبلغ اضافه کردیم و نزدیک به نیمی از اعتبار بودجه شهر تهران را برای حمل و نقل عمومی اختصاص دادیم.

رئیس شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به ایراد وزارت کشور به قراردادهای چین شهرداری تهران و خرید واگن ها، توضیح داد: هنوز به نتیجه کاملی در بحث واردات واگن که مدنظر ما است، نرسیده‌ایم، چرا که وزارت کشور باید شرکت مترو را به عنوان کارفرما تأیید کند. وزارت کشور قرارداد را بسته اما ادامه کار باید توسط مترو دنبال شود با وزیر کشور صحبت شد امیدواریم هرچه زودتر این موضوع عملیاتی کنند.

چمران افزود: باید همه مشخصات فنی توسط وزارت کشور تایید شود اما تخصص آن در شهرداری است، هرچند رییس جمهور از وزیر کشور درخواست داشته که سریع این موضوع حل شود.

کد خبر 843836 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها طرح‌های عمرانی مهدی چمران شهردارى تهران شورای شهر تهران پایتخت

دیگر خبرها

  • گسترش حاشیه نشینی در تبریز معضل اساسی است
  • جایگاه نظارتی نظام مهندسی ساختمان باید تقویت شود
  • ضرورت اجرای دقیق استاندارد ساختمان در آذربایجان شرقی
  • این دانشگاه ایرانی در جمع ۱۰ دانشگاه برتر خاورمیانه
  • مذاکره با کشور‌های اروپایی و آسیایی برای ورود فناوری‌های جدید در ساختمان سازی
  • تخصیص 15 هزار میلیارد تومان به حوزه حمل و نقل عمومی تهران
  • زنگ خطر زلزله بیخ گوش تهران!
  • وزارت کشور تخصصی در واردات واگن ندارد/ باید این کار را به مترو تفویض کنند
  • خطر زلزله بیخ گوشمان است/ اختصاص نیمی از بودجه شهر تهران به حمل و نقل عمومی
  • راه حل چمران در مورد واگن‌ های چینی مترو | وزارت کشور باید شرکت مترو را به عنوان کارفرما تأیید کند