Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز تشخیص‌ و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا با بیان اینکه خشونت سایبری عرصه‌ای نو در پرخاشگری و سلامت روان کودکان و نوجوانان محسوب می‌شود، گفت: خشونت سایبری در محیط‌های مجازی پیامدهای روانی و عاطفی جبران‌ناپذیری را برای سلامت روان کودکان و نوجوانان دارد.

به گزارش ایمنا، به نقل از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ دوم علی‌محمد رجبی در چهارمین روز از "پویش مردمی کودکان سایبری" با عنوان "کودکان سایبری، خشونت سایبری"، اظهار کرد: کودکان درک درستی از خشونت سایبری ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خشونت سایبری علیه کودکان در زمره جدی‌ترین خشونت‌هایی است که کودکان نسل جدید در معرض آن قرار دارند و تا حدود زیادی مشابه نمونه‌های زورگیری و قلدری در زندگی واقعی است.

وی با بیان اینکه متأسفانه خشونت‌های سایبری به‌طور فزاینده‌ای در بین کاربران اینترنت در حال رشد است، خشونت سایبری را هر نوع ایجاد ترس، تهدید و آزاری عنوان کرد که می‌تواند به شکل‌های مختلف در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی اتفاق بیفتد، گفت: با توسعه فضای مجازی و رواج شبکه‌های اجتماعی، دیگر خشونت علیه کودکان فقط محدود به درهای بسته یک اتاق یا قلدری در مدرسه نیست، خشونت و آزارهای سایبری خشونت‌های رایجی هستند که کودکان و نوجوانان در فضای اینترنت تجربه می‌کنند؛ موضوعی که شاید برای والدین غیرقابل درک باشد.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا، تصریح کرد: همان‌گونه که خشونت در فضای حقیقی تعریف گسترده‌ای دارد و هر عملی که حاصلش "بدرفتاری" از هر نوع باشد، در گروه خشونت جا می‌گیرد، در فضای مجازی نیز این امر صادق است.

رجبی بابیان اینکه خشونت سایبری علیه کودکان و نوجوانان زنگ خطر به صدا درآمده‌ای برای همه والدین است که فرزندانشان به‌راحتی به اینترنت دسترسی دارند، اظهار کرد: کودکانی که مورد خشونت سایبری قرار می‌گیرند، قربانیانی هستند که هیچ جایی برای پنهان شدن و مخفی شدن از اراذل و اوباش سایبری ندارند. از این‌رو اضطراب و استرسی که به آن‌ها وارد می‌شود بسیار بیشتر از حد تحمل کودک است.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا، افزود: یکی از علل اصلی گرفتار شدن کودکان و نوجوانان در دام اوباش سایبری، وب‌گردی آنان در صفحات و گروه‌هایی است که افراد ترویج‌دهنده خشونت در آنان حضور دارند و با پیش کشیدن بحث‌های نامربوط یا توهین‌آمیز و فحاشی به دنبال مطرح کردن خود و متشنج کردن فضای سایبری هستند.

وی ادامه داد: اوباش سایبری با خشونت و تهدید کودکان و نوجوانان در فضای مجازی به دنبال باج‌گیری‌های متفاوت از آن‌ها هستند.

رجبی در خصوص نکاتی که والدین برای مقابله با خشونت سایبری علیه کودکان و نوجوانان باید بدانند، خاطرنشان کرد: ضرورت دارد تا والدین با انواع آزارها و خشونت‌های سایبری آشنایی داشته باشند و مصادیق آن‌ها را به فرزندان خود آموزش دهند.

وی افزود: به فرزندانتان بیاموزید که آزار، تهدید و شوخی با هویت دیگران خنده‌دار نیست و می‌تواند تبعات جدی به دنبال داشته باشد و به‌نوعی خشونت سایبری است.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا تأکید کرد: والدین باید به فرزندان حضور هدفمند در فضای مجازی را یادآوری کنند و آنان را از پرسه زدن‌های کنجکاوانه در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی نهی کنند.

رجبی با بیان اینکه والدین هرگز نمی‌توانند نظارت همه جانبه‌ای بر زندگی سایبری فرزندانشان داشته باشند، از والدین خواست که با نرم‌افزارها و شبکه‌های اجتماعی که فرزندشان با آن‌ها کار می‌کند، آشنا شوند تا بتوانند ارتباط بهتری با فرزند خود ایجاد کنند.

وی راهکار مقابله با این گونه خشونت‌ها را در رفتار خود کاربران دانست و گفت: با توجه به اینکه فضای مجازی هیچ حدومرزی ندارد، کاربران با رفتارشان می‌توانند برای آن حد و مرز مشخص کنند و مانع انتشار ناهنجاری‌ها در این فضا شوند.

رجبی افزود: اگر نمی‌خواهیم فرزندانمان گرفتار خشونت سایبری شوند نباید به‌عنوان یک ترویج‌دهنده خشونت سایبری فعالیت کنیم.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا، گفت: اگر فرزندتان یک خشونت و آزار سایبری را تجربه کرد، در این شرایط او بسیار وحشت‌زده، نگران و افسرده است. این وظیفه والدین است که از فرزند خود در برابر عوارض خشونت سایبری حمایت کنند.

وی افزود: پیدا کردن مقصر در این شرایط کمکی به بهبود وضعیت نمی‌کند و بسیار آسیب‌زننده است. بدون قضاوت فقط سعی کنید به فرزندتان اطمینان خاطر بدهید که او در سایه امنیت شما قرار دارد و این شرایط تغییر خواهد کرد.

رجبی ادامه داد: اگر آزار سایبری یک خشونت جدی باشد که همه زندگی کودک را در معرض تهدید قرار داده و کودک شما دچار ترس و اضطراب شدید و غیرقابل‌کنترل شده باشد حتماً به روان‌شناس حاذق مراجعه کنید.

وی همچنین در خصوص روند قضائی رسیدگی به خشونت سایبری علیه کودکان و نوجوانان، گفت: والدین باید در گام اول با حفظ ادله دیجیتال خشونت سایبری، به دادسرای جرایم رایانه‌ای شکایت کنند و به همراه مرجوعه قضائی ادله دیجیتال خود را تحویل پلیس فتا دهند تا فرد خاطی که مرتکب این جرم شده شناسایی و دستگیر شود.

رجبی در پایان از کاربران درخواست کرد توصیه‌های پلیس فتا را جدی بگیرند و آن‌ها را به کار ببندند تا در معرض این‌گونه موارد قرار نگیرند و در صورت مشاهده موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir با بخش مرکز فوریت‌های سایبری در میان بگذارند.

کد خبر 472973

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کودک جرائم سایبری پليس فتا خشونت های سایبری والدين کودکان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کودکان و نوجوانان شبکه های اجتماعی فضای مجازی خشونت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۰۷۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنوز فلسطینی‌ها حق ورود به مسجدالاقصی را ندارند + ویدئو | رفتار خشونت‌آمیز صهیونیستها با فلسطینی‌ها ببینید

دریافت 26 MB

به گزارش همشهری آنلاین، یک خانم فلسطینی پس از ممانعت پلیس رژیم، در ورودی غربی مسجد در باب السلسله بر ورود خود اصرار می‌کند اما پلیس اجازه ورود نمی‌دهد.

کد خبر 846637 منبع: فارس برچسب‌ها اسرائیل خبر ویژه رژيم صهيونيستى فلسطین

دیگر خبرها

  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • چاقو کشی دختر دانش آموز علیه معلمان در انگلستان
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • مقابله با فضای رسانه‌ای علیه ایران از اهداف اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع همکاری آسیا
  • پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
  • هنوز فلسطینی‌ها حق ورود به مسجدالاقصی را ندارند + ویدئو | رفتار خشونت‌آمیز صهیونیستها با فلسطینی‌ها ببینید
  • با آگهی‌های اجارهٔ ارزان خانه گول نخورید!
  • انتقام‌جویی زن جوان از یک بلاگر معروف | زن جوان دستگیر شد
  • آگهی‌های دروغین اجاره ارزان خانه؛ بیعانه ندهید!