Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- پتروشیمی گلستان و حدود ۹۸ هزار سهامدارش نزدیک به ۱۴ سال است که بلاتکلیف هستند و آنطور که مسئولان می‌گویند تا پایان بهمن ماه خبرهای خوشی درباره این پروژه داده می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، سال 85 بود که در نخستین سفر دولت نهم به گلستان، هیئت دولت بنا به درخواست مسئولان استان با احداث مجتمع پتروشیمی موافقت و آن را مصوب کرد و در آبان ماه همان سال با حضور وزیر وقت نفت، کلنگ نخستین طرح صنعتی بزرگ در این استان به زمین زده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح قرار بود در کمتر از 5 سال تکمیل و وارد مدار تولید شود و با تولید سالانه 677 هزار تن آمونیاک و یکهزار و 73 تن کود اوره، بیش از 5 هزار میلیارد ریال درآمد زایی برای استان به همراه داشته باشد. ضمن اینکه زمینه اشتغال 3 هزار نفر را هم فراهم کند.

پروژه‌ای که امید را در دل مردم محروم استان گلستان زنده کرد اما نخستین گام بزرگ این استان برای صنعتی شدن با شکست تلخی مواجه شد.

مردمی که به این پروژه امید بسته بودند با پس اندازهایشان و حتی فروش خودرو و طلا سهام مجتمع پتروشیمی گلستان را خریداری کردند و آنطور که گفته شده در سال 85 چیزی بیش از 28 میلیارد تومان از سرمایه مردم وارد این پروژه شد.

دولت سهمی حدود 20 درصدی در این پروژه داشت اما در همان شروع کار ترجیح داد که سهام خود را به بخش خصوصی واگذار کند و پای خود را از این پروژه بیرون بکشد.

حالا 14 سال از آن زمان می‌گذرد و حدود 98 هزار سهامدار باقی ماندند که دست شان هم به جایی بند نیست و البته صدایشان هم کمتر شنیده می‌شود.

در زمان استانداری مناف هاشمی در گلستان، پای معاونت اقتصادی وزارت کشور هم به این پروژه باز شد و کارشناسان این وزارتخانه معتقد بودند مشکلات پروژه قابل رفع است. برای همین هاشمی از مهلت 3 ماهه برای فعالسازی پروژه خبر می‌داد اما این اتفاق هیچگاه رخ نداد و سیل فروردین 98 گلستان، مناف هاشمی و همه حرف‌ها و وعده‌هایش را هم با خود بُرد.

چندی قبل هادی حق شناس، استاندار گلستان در مصاحبه‌ای که با خبرگزاری تسنیم داشت درباره وضعیت این پروژه به صراحت گفته بود علت اصلی عدم موفقیت پتروشیمی ذینفعان آن هستند. هیئت مدیره پروژه اختلافاتی با هم دارند و همین موضوع سبب وضعیت امروز این پروژه شده است.

وی این را هم گفته بود که در تمام این سال‌ها از مجتمع پتروشیمی گلستان فقط یک سوله ساخته شده و زمین پروژه هم متعلق به دولت است که هر وقت بخواهد می‌تواند آن را پس بگیرد.

بستن نماد پتروشیمی گلستان در فرابورس به دلیل اینکه این مجتمع صرفا شرکتی کاغذی بوده و برگرداندن حکم دادگاه مبنی بر عدم ورشکستگی پروژه از دیگر اقداماتی بود که انجام شد.

استاندار گلستان در آن نشست به خبرنگاران تسنیم گفته بود که اگر هیئت مدیره مشکلاتش را حل کند، سرمایه گذار پای پروژه حضور دارد.

4 طرح ملی پتروشیمی در کرمانشاه کلنگ‌زنی می‌شودماجرای ادامه‌دار انتقال پتروشیمی الوند از همدان به شازند / این مجموعه در پالایشگاه امام (ره) با چه رانتی شکل گرفت؟عربستان| خسارت سنگین بزرگترین شرکت پتروشیمی خاورمیانه

چند روز قبل هم حق شناس در گفت‌وگویی خبری اظهار داشت: خبرهای خوشی از پتروشیمی استان گلستان دارد که به محض نهایی شدن آن را به اطلاع مردم می‌رساند.

از طرفی نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی نیز گفته بسیاری از موانع پروژه پتروشیمی برطرف شده است و به زودی شاهد فعالیت مجدد این مجموعه خواهیم بود.

غلامرضا منتظری با اشاره به نشست‌های مکرر با سرمایه‌گذاران و هیئت مدیره پتروشیمی اظهار داشت: سرمایه گذاران و افراد توانمندی در این زمینه شناسایی شدند که می‌توانند مسئولیت اجرای این طرح را برعهده بگیرند.

وی درباره ادعای برخی از افراد مبنی بر اینکه تولیدات پتروشیمی استان گلستان قابلیت فروش ندارد، بیان داشت: برای فروش محصول هم در داخل ظرفیت وجود دارد و هم خریداران خارجی از محصولات اوره و امونیاک استقبال می‌کنند.

عضو مجمع نمایندگان گلستان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مهم‌تر از همه اینها 3 هزار فرصت شغلی است که با ایجاد مجتمع پتروشیمی در استان ایجاد خواهد شد و در این صورت بخشی از غبار محرومیت از سیمای این استان زدوده خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد که استاندار گلستان تا پایان بهمن ماه امسال خبرهای خوشی را درباره از سرگیری احداث مجتمع پتروشیمی استان پس از 14 سال اعلام کرد.

مردم گلستان به ویژه سهامداران این پروژه سال‌هاست منتظر باز شدن گره‌های کور آن هستند و به نظر می‌رسد پس از سال‌ها گشایشی در این پروژه ایجاد خواهد شد.

انتهای پیام/582/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پتروشیمی گلستان مجتمع پتروشیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۱۷۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک خبر خوب برای محیط زیست؛ پروژه پتروشیمی میانکاله کاملا لغو شد

دریافت 1 MB کد خبر 846479 منبع: تسنیم برچسب‌ها خبر مهم میانکاله پتروشیمی محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • تخصیص ۴۰ درصد از سود شرکت‌های پتروشیمی به تکمیل زنجیره ارزش
  • بلدیه تهران بعد از ۵۰ سال بازآفرینی شد
  • بازآفرینی بلدیه تهران پس از ۵۰ سال
  • ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • تنوع سبد محصولات پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • افزایش ۸۵ درصدی درآمد پتروشیمی ارومیه
  • (ویدئو) پروژه پتروشیمی میانکاله کاملا لغو شد
  • یک خبر خوب برای محیط زیست؛ پروژه پتروشیمی میانکاله کاملا لغو شد