Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-20@03:00:13 GMT

پیش بینی قیمت دلار و طلا تا پایان سال

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۱۷۷۰۵

پیش بینی قیمت دلار و طلا تا پایان سال

کارشناس اقتصادی گفت: بازار آینده ارز، طلا و سکه به مذاکرات بین‌المللی گره خورده است و به‌نظر نمی‌رسد تا پایان سال شاهد کاهش چشمگیری در قیمت ارز و طلا باشیم. به گزارش پول نیوز، براساس نرخ صرافی ملی ایران، امروز پنجشنبه (۱۶بهمن۹۹) هر دلار آمریکا به مبلغ ۲۳ هزار و ۷۵۰ تومان به فروش می‌رسد. همچنین هر اسکناس یورو به قیمت ۲۸ هزار و ۵۵۰ تومان معامله می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیمت هر اونس طلا نیز در بازار‌های جهانی به۱۸۲۳ دلار و ۷ سنت رسید و هر گرم طلای ۱۸ عیار به مبلغ یک میلیون و ۷۹ هزار و ۲۲۳ تومان معامله می‌شود. با اینکه در ماه‌های گذشته با اتفاقات سیاسی در دنیا شاهد کاهش نوسانات ارزی و دلاری بودیم، به‌گفته کارشناسان اقتصادی به‌نظر نمی‌رسد تا پایان سال خیلی شاهد تغییرات چشمگیری باشیم.

عقیلی دراین‌باره اظهار کرد: پیش‌بینی طلا و ارز در کشور به اتفاقات سیاسی گره خورده است و متأسفانه برجام بیشترین تأثیر را بر قیمت‌ها خواهد گذاشت.

این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: خواسته آمریکا این است که ایران به برجام برگردد و ایران هم در مقابل تقاضای رفع تحریم‌ها، آزادسازی تجارت و آزادی معاملات بانکی را دارد و همین امر توافق را سخت کرده است. متأسفانه مدیران مذاکره‌کننده ما صحبتی از غرامت هم نکرده‌اند. آمریکا خودش از برجام خارج شد و تحریم‌های یک‌جانبه‌ای هم بر علیه ایران وضع کرد که ضرر‌هایی هم متحمل شد.

وی اضافه کرد: آمریکا همیشه در تعاملات خود به‌عبارتی دست پیش را می‌گیرد که پس نیفتد. ما اگر رسما بعد از خروج آمریکا از برجام و تقاضای دوباره برای برگشت ایران به برجام، درخواست غرامت می‌کردیم، آمریکا هم به خود اجازه نمی‌داد برای برگشت ما به برجام شرط بگذارد. آمریکا از یک قرارداد بین‌المللی خارج شده، اما متأسفانه سیاست آمریکا به‌گونه‌ای است که همیشه طلبکار است.

این کارشناس اقتصادی در حوزه سیاست‌گذاری‌های بین‌المللی و تأثیر آن در بازار طلا و سکه گفت: بعید می‌دانم ایران هم بدون دریافت امتیازاتی حاضر به پایبندی به قوانین برجام باشد. کم‌لطفی دولت هم این بود که توانست بخشی از طلب‌های ارزی خود را از کشوری مثل کره‌جنوبی دریافت کند، اما نمی‌خواند آن ارز را وارد چرخه اقتصاد کند تا دلار را هم در قیمت بالا بفروشد و از این طریق بودجه خود را تأمین کند.

وی ادامه داد: انتخابات ریاست جمهوری آینده ایران هم در معاملات بازار به‌طور نامحسوس تأثیرگذار است، اما درنهایت زندگی مردم از این بلاتکلیفی اقتصادی کشور و کرونا و واکسن هم که به مشکلات اضافه شده است، تأثیر می‌پذیرد.

عقیلی در ادامه تأکید کرد: به‌نظر در کوتاه‌مدت نمی‌توان وضعیت مناسبی را پیش‌بینی کرد، اما باتوجه‌به اینکه ماه‌های پایانی دولت است و آن‌ها هم تلاش می‌کنند در این ماه‌های آخر دستاورد‌هایی از خود به جا بگذراند، به احتمال قیمت ارز تا انتخابات پایین خواهد آمد که به‌تبع آن قیمت طلا و سکه هم کم خواهد شد. شاهد آن هم تخفیف‌های ۲۵ تا ۴۰ درصدی فروشگاه‌هاست که به‌نحوی تلاش می‌کنند انبار‌های خود را خالی کنند تا ضرر نکنند.

وی گفت: به‌نظر تا قبل سال جدید اتفاقی نخواهد افتاد. باتوجه‌به سیاست راهبردی آمریکا درباره ایران و اینکه ایران هم از موضع خود کوتاه نخواهد آمد، به‌نظرم پیش‌بینی‌ها آن‌چنان خشنودکننده نخواهد بود. اگر هم شاهد کاهش قیمت طلا و ارز باشیم، قطعا تا شب انتخابات است و دولت بعدی برای رفع کسری بودجه خود مجبور است دوباره قیمت ارز را افزایش دهد.

سهراب دل‌انگیزان، کارشناس اقتصادی گفت: هرچه ارتباطات بین‌المللی کشور مبهم شود، عرضه و تقاضای ارز نیز به‌هم می‌ریزد و نوسان ایجاد می‌شود. از آنجا که روند دلار تحت‌تأثیر انتخاب بایدن کاهشی شده و انتظارات تورمی در ایران هم کاهشی است، اگر آمریکایی‌ها به تعهدات برجامی خود برگردند، به‌نظر می‌رسد تأثیر کاهشی آن ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ تومان بر نرخ ارز باشد. با کاهش نرخ ارز، بقیه بازار‌ها هم تحت‌تأثیر آن روند کاهشی پیدا می‌کنند. به‌عنوان مثال، بازار طلا به‌سرعت واکنش نشان می‌دهد و به‌ازای هر اونس، ۲۰۰۰ دلار کاهش می‌یابد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: قیمت دلار قیمت طلا قیمت طلا و دلار اقتصاد ایران برجام ویروس کرونا در ایران کارشناس اقتصادی بین المللی پیش بینی ایران هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۱۷۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استوری جدید گروسی با تگ ایران

  رافائل گروسی که به نیویورک سفر کرده، در جمع خبرنگاران توضیح داد: بازرسان ما در ایران روز گذشته از سوی دولت این کشور مطلع شدند که تمام مراکز هسته‌ای که ما هر روز بازرسی می‌کنیم، بنا به دلایل امنیتی تعطیل است. این مراکز امروز برای ادامه بازرسی‌ها باز شدند اما من تصمیم گرفتم بازرسان ما تا زمانی که اوضاع آرام نشود، بازنگردند؛ بنابراین ما کار خود را از فردا از سر می‌گیریم. وی با بیان این‌که تنش‌های اخیر تاثیری بر فعالیت‌های آژانس نداشته، افزود: ما در ایران هستیم و به کارمان ادامه می‌دهیم. مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پاسخ به پرسشی درباره تحولات جدید در برنامه هسته‌ای ایران، برخی ادعاهای سیاسی را تکرار کرد و گفت: ایران از ذخایر اورانیوم غنی‌شده در سطح بسیار بالایی برخوردار است اما این به‌ خودی‌ خود به این معنا نیست که ایران دارای سلاح اتمی است. وی افزود: تا جایی که به آژانس مربوط است (البته باید هنگام اظهارنظرهای عمومی محتاط باشیم) ما هیچ‌گونه اطلاعات یا نشانه‌ای مبنی بر این‌که ایران از برنامه ساخت سلاح اتمی برخوردار است، نداریم. در عین حال ما به طرف ایرانی گفته‌ایم که این سطح از ذخایر مواد اتمی که به لحاظ فنی نزدیک به ساخت سلاح هسته‌ای است، در سطح جهانی پرسش‌برانگیز است و به همین خاطر از آنها خواسته‌ایم که به‌طور کامل با ما همکاری کنند. 
گروسی ابراز امیدواری کرد ظرف چند هفته آینده راهی تهران شود و اوضاع را روی ریل قرار دهد. گفتنی است ایران دو سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تعلل طرف‌های اروپایی در عمل به تعهدات‌شان در این توافق، گام‌هایی را تحت نظارت آژانس برای کاهش تعهداتش برداشت تا توازن در اجرای این توافق را برقرار کند. جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده که تدابیر صورت‌گرفته برگشت‌پذیر بوده و هر زمان که سایر طرف‌ها به‌طور کامل به تعهدات ‌خود عمل کنند، ایران نیز متقابلا رفتار خواهد کرد. ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه، به‌عنوان کشوری مسئولیت‌پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مسأله در ۱۶ گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مورد تایید قرار گرفت اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، تحریم‌هایی که به واسطه برجام رفع شده بود، با تصمیم یکجانبه وی برای خروج از این توافق در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷(۸ می ‌۲۰۱۸) بازگردانده شد. جمهوری اسلامی ایران سال ۲۰۱۸ سازوکار حل اختلاف را در چارچوب کمیسیون مشترک برجام در سطح وزیران امور خارجه اعضای باقیمانده در این توافق فعال کرد. در نتیجه این نشست، طرف‌های عضو برجام با صدور بیانیه‌ای، ۱۱ تعهد را برای جبران خسارت‌های اقتصادی ناشی از اقدام یکجانبه آمریکا مطرح کردند اما اجرای نامتوازن این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام، شورای‌ عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف‌کردن گام‌به‌گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰روزه به دیپلماسی اتخاذ کند. ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمام تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد که برای تحقق این وعده تلاش کنند اما با توجه به این‌که کشورهای اروپایی به وعده‌های‌شان عمل نکرده‌اند، ایران نیز در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۵+۱ محکوم کرد اما همچنان سیاست‌های فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ را در پیش گرفته است. در واقع، تجربه نشان داده که کاخ سفید با وجود ادعای دیپلماسی، اراده لازم را برای تصمیم‌گیری در زمینه بازگشت به برجام و جبران سیاست شکست‌خورده دولت ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا علیه ایران ندارد. مذاکرات برای ازسرگیری اجرای برجام در هشت دور با حضور نمایندگان گروه ۴+۱، اتحادیه اروپا و ایران در وین برگزار شد. هیات آمریکایی نیز به‌صورت غیرمستقیم در گفت‌‌وگوها حاضر بود اما نتیجه مذاکرات به‌دلیل عواملی همچون تناقض در رفتار، تعلل در تصمیم‌گیری، زیاده‌خواهی و طرح درخواست‌های جدید از سوی آمریکا معطل ماند. ایران به‌عنوان کشوری مسئولیت‌پذیر همواره اعلام کرده که برای عقد توافقی پایدار و قابل اتکا که تحریم‌ها را به نحوی تضمین‌شده رفع کند و موضوعی به‌عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی نماند، آمادگی دارد.

دیگر خبرها

  • برنت ۸۹ دلار و ۴۲ سنت شد
  • ریزش بورس آمریکا در پی اخبار حمله به اهدافی در ایران
  • پیش‌بینی طلا و سکه؛ آینده طلا درخشان‌تر می‌شود
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ / دلار در منطقه جدید کف‌سازی کرد؟
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ چهار‌شنبه ۲۹ فروردین
  • قیمت طلا به ۲۳۸۳ دلار رسید
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران
  • آرامش در بازار طلا و ارز | خبری از رشد قیمت نیست
  • قیمت جهانی طلا به ۲۳۸۳ دلار و ۱۴ سنت رسید
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۱/۲۹ |برنت ۸۹ دلار و ۶۱ سنت شد