Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-24@07:09:10 GMT

۹۶ درصد جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال، باسواد هستند

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۲۸۲۰۴

۹۶ درصد جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال، باسواد هستند

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه هدف گذاری اصلی سواد آموزی کشورمان بر روی جمعیت فعال ۱۰ تا ۴۹ سال است، گفت: ۹۶ درصد این جمعیت، باسواد هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محسن حاجی میرزایی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما افزود: امیدواریم با برنامه ریزی های انجام شده, بتوانیم 4 درصد دیگر را هم تحت پوشش با سوادی قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: نسبت باسوادی در جمعیت بالای 6 سال, 90 درصد است در حالی که این رقم در زمان پیروزی انقلاب 47 و نیم درصد بود.

حاجی میرزایی با اشاره به این که نهضت سواد آموزی در کشورمان فراز و نشیب هایی داشت، اضافه کرد: این نهضت در دوره ای شتاب گرفت و هر قدر به سمت عددهای نهایی می رویم؛ جمعیت پراکنده تر و کار دشوارتر می شود.

وی اضافه کرد: همکاران ما در سازمان نهضت سواد آموزی همه تلاش خود را انجام می دهند تا هر چه زودتر شاهد محو بی سوادی باشیم.

وزیر آموزش و پرورش گفت: برای محو بی سوادی, مهم این است ورودی به بی سوادی, بسته شود یعنی کسانی که به سن تحصیل می رسند به آموزش دسترسی داشته باشند و ترک تحصیل نداشته باشند.

حاجی میرزایی افزود: برای تحت پوشش قرار دادن کسانی که به سن تحصیل رسیده اند، امکانات خود و برخی نهادها و دستگاه های دیگر را بسیج کردیم و این افراد با همکاری ثبت احوال, از روی کد ملی همه متولدینی که باید به کلاس اول بیایند، شناسایی می شوند.

وی اضافه کرد: در دولت تدبیر و امید؛ حدود 140 هزار نفر از بچه هایی که قبلاً تحت آموزش قرار نگرفته بودند, تحت آموزش قرار گرفتند.

حاجی میرزایی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد از بچه ها هنوز وارد مدارس نشده اند؟ گفت: حدود 140 هزار نفر از آنها باقی مانده اند.

وی درباره علت تحت پوشش قرار نگرفتن این افراد گفت: یک و دو دهم درصد این افراد به علت این است که در جایی زندگی می کنند که ممکن است به آموزش دسترسی نداشته باشند زیرا بیش از پنج هزار مدرسه داریم که کمتر از پنج دانش آموز دارند، بقیه شاید به علت بیماری یا مشکلات اقتصادی باشد که کودک کار هستند یا به علت معلولیت باشد.

وزیر آموزش و پرورش افزود: حدود 9 سازمان و دستگاه از جمله وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان بهزیستی، کمیته امداد و بنیاد مستضعفان با همکاری هم و با حساسیت, این موضوع را پیگیری می کنند.

منبع: صداوسیما

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: حاجی میرزایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۸۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طی دو سال هشت میلیون فقیر به تعداد فقرای کشور اضافه شده است!

روزنامه اعتماد با استناد به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس خبر داده که طی دو سال ۸ میلیون نفر به جمعیت فقرا اضافه شده است.

داده‌های نرخ فقر، شکاف فقر و وضعیت غیر فقرا نسبت به خط فقر، به ترتیب نشان‌دهنده تأثیر احتمالی سیاست‌های بودجه‌ای خواهد بود. برای این منظور ابتدا سراغ شاخص نرخ فقر می‌رویم. نرخ فقر درصدی از جمعیت کشور را نشان می‌دهد که در مقایسه با خط فقر درآمدی، فقیر به حساب می‌آیند.

 نرخ فقر در ایران از ابتدای دهه ۹۰ تا سال ۱۳۹۶ روند ثابتی داشته است، اما از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ حدود ده درصد افزایش یافته و از سطح ۲۰ درصد به ۳۰ درصد رسیده است.

افزایش ۱۰ درصدی نرخ فقر به معنی افزایش حدود ۸ میلیون نفر به تعداد فقرا در کشور است. به عبارت دیگر بعد از سال ۱۳۹۶ حدود ۵۰ درصد نسبت به گذشته به جمعیت فقرای کشور افزوده شده است. از سال ۱۳۹۸ به بعد نرخ فقر نوسان بسیار اندکی داشته و همواره در حدود سطح ۳۰ درصد باقی مانده است.

منطقه ماندگاری فقر در سطح ۳۰ درصد در چهار سال اخیر در شرایطی است که بودجه‌های دولتی سالانه هزینه‌هایی را برای مقابله با فقر اختصاص می‌دهند، اما میزان و راهبرد هزینه‌ها، تکافوی حجم فقر موجود در جامعه را نمی‌دهد. در نتیجه سیاست‌های حمایتی در بودجه به تنهایی قادر به کاهش نرخ فقر ماندگار در ناحیه قرمز رنگ نیستند.

tags # فقر سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • اجرای طرح‌های محله محور در روستا‌های استان همدان
  • ضرورت آموزش فرهنگ داوطلبی به مردم
  • ۹۸ درصد جمعیت روستاهای بوشهر از راه آسفالته بهره‌مند شدند
  • نصرت‌الله میرزایی درگذشت
  • ۱۵ کشور آسیایی که سریعترین روند کاهش جمعیت را دارند
  • پس لرزه های گرانی و کمبود دارو در صحن مجلس /حاجی دلیگانی: سهم بیماران از پرداخت هزینه ها ۳۰ درصد بود نه ۵۰ درصد!
  • طی دو سال هشت میلیون فقیر به تعداد فقرای کشور اضافه شده است!
  • گواهی‌های صادره در مراکز اطراف تهران دقیق نیست
  • بازماندگی از تحصیل، بهانه آموزش‌وپرورش برای حفظ نهضت سوادآموزی/ سوخت‌بری، دانش‌آموزان را برای فرار از مدرسه وسوسه می‌کند
  • ارائه آموزش‌های امدادی به ۲۵ هزار البرزی