Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، محمدعلی کاظمی روز یکشنبه در جلسه تکریم و معارفه مدیران اداره منابع طبیعی سمیرم در فرمانداری این شهرستان، اظهار داشت: درخت اُرس یکی از درختان بکر کوهی و جنگلی این خطه کوهستانی است.

وی خاطرنشان کرد: درختان اُرس سال‌هاست که کار نگهبانی طبیعت و محیط زیست این منطقه را برعهده دارند و مانع فرسایش خاک غنی این خطه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به کمتر شدن تعداد همین درختان نگهبان طبیعت، تاکید کرد: حدود ۶۰۰ هکتار ذخیره جنگلی اُرس در منطقه چالقفا در مرکز شهرستان سمیرم محصور شده‌اند.

وی مساحت توده جنگلی دارای درختان ارس در سمیرم را سه هزار هکتار اعلام کرد و افزود: سابق بر این که مردم از گاز طبیعی بی بهره بودند اهالی از چوب این درختان برای هیزم استفاده می‌کردند که این روند در سال‌های اخیر متوقف شد.

به گفته کاظمی، عمده جنگل‌های استان اصفهان در ۲ شهرستان فریدون‌شهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارند که با وجود همین سطح ناچیز تنوع ۳۵ گونه درختی ودرختچه‌ای در این مناطق مشاهده می‌شود.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان افزود: فراوانی گونه‌های جنگلی نظیر بنه، کیکم، ارژن، زالزالک و انوع بادام کوهی در کنار جنگل بلوط، درختچه‌های ارژن، انواع گون و گیاهان بوته ای، دارویی و علفی نیز در این خطه مطلوب است.

وی با گرامی‌داشت ایام‌الله دهه فجر، اظهار داشت: کنترل، مهار و استحصال ۶۰۵ هزار متر مکعب سیلاب و روان آب را در استان اصفهان با افتتاح طرح‌های آبخیزداری در این مدت عملیاتی می‌شوند.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سمیرم تصریح کرد: متاسفانه تغییر الگوی بارش از برف به باران در سال‌های اخیر باعث بیشتر شدن حجم فرسایش خاک شده است.

به گفته علی پورعسگر، طبق برآوردها سالانه حدود ۶ میلیون تن فرسایش خاک در سمیرم داریم که موجب هدر رفت خاک حاصل‌خیز و غنی سمیرم می شود.

وی با بیان  اینکه حدود ۵۰ درصد مراتع درجه یک و ۲ استان اصفهان در سمیرم وجود دارد، اظهار داشت: ضروری است تا از فشار چرای دام مازاد عشایر و چرای زودرس و خارج از فصل جلوگیری به عمل آید تا ارزش و غنای خاک این منابع حیاتی حفظ شود.

بر این اساس، میثم جباری در پایان این جلسه بعنوان سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سمیرم معرفی و از زحمات علی پورعسگر در مدت یکسال و چهار ماه خدمت خود در سمیرم قدردانی شد.

چالقفای سمیرم در منطقه زاگرس میانی است که دشتی زیبا و سبز بربالای آن قرار دارد و در گذشته یکی از مهمترین شکارگاه های سمیرم بوده که متاسفانه به علت شکار بی رویه، وجود حیات جانوران در آن بسیار محدود شده، ولی باز هم حیوانات وحشی مثل خرس، گرگ، شغال و حتی پلنگ در کوه های آن نواحی دیده شده است.
منطقه حفاظت شده دنا از مهمترین ذخیره‌گاه‌های زیست کره جهان ظرفیتی مهم برای حفظ بیش از ۳۲۰ گونه جانوری در جنوب این شهرستان واقع شده که هر چند مدیریت اداری و زیست محیطی آن با استان کهگیلویه و بویراحمد است اما بخش وسیعی از آن در محدوده استان اصفهان و شهرستان سمیرم قرار گرفته است.
سمیرم نیز به عنوان اولین ذخیره گاه ارس در کشور در جوار زاگرس مرکزی و دنا و همچنین ۲ ذخیره گاه جنگلی داغ‌باشی و تنگ خشک با افزون بر ۵۲۷ هزار هکتار مساحت جغرافیایی، ۴۵۵ هزار هکتار عرصه ملی، مرتعی و جنگلی و ۸۱ هزار هکتار رویش‌گاه جنگلی بعنوان حوزه الگویی سازمان جنگل‌های کشور در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان قرار دارد.

برچسب‌ها منابع طبیعی و آبخیزداری جنگل سمیرم جنگل‌ بلوط زاگرس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری جنگل سمیرم منابع طبیعی و آبخیزداری جنگل سمیرم جنگل بلوط زاگرس اخبار کنکور منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۷۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات حمله مسلحانه به منزل جنگل‌بانان آملی

به گزارش صدای ایران از صد انلاین، شنیدن خبر حمله به یک محیط‌بان یا هدف قرار‌دادن او از سوی شکارچی‌های غیرمجاز به‌هیچ‌وجه خبر تازه‌ای نیست و هر چند ماه یک بار در رسانه‌ها مورد تازه‌ای از آن می‌بینیم. اما حمله به خانه و محل سکونت این افراد موضوعی است که سطح خشونت و قانون‌شکنی را به مرحله‌ای دیگر می‌برد. درست مانند اتفاقی که چند روز گذشته برای جنگل‌بان‌های آملی رخ داده است.


در روز‌های گذشته و حسب اعلام منابع طبیعی مازندران، فرد یا افراد ناشناس در اقدام شبانه هماهنگ و سازمان‌یافته، به منزل مسکونی دو نفر از مأموران یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آمل تیراندازی کردند.

در این دو فقره تیراندازی، خوشبختانه به نیرو‌های منابع طبیعی و خانواده آنان خسارت جانی وارد نشد. فرمانده یگان حفاظت اداره کل و رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آمل از منزل دو جنگل‌بان بازدید کردند و به‌منظور اقدامات قانونی بعدی و شناسایی و دستگیری ضارب یا ضاربان، جلسه اضطراری برگزار شد.

این اتفاق دو روز پس از رخ‌دادن با واکنش یک نماینده مجلس همراه بود. رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در واکنش به این خبر خواستار شناسایی و دستگیری هر‌چه سریع‌تر عوامل حمله مسلحانه به منازل جنگل‌بانان آمل شد. سمیه رفیعی، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی که با خبرگزاری مهر گفتگو می‌کرد، با اشاره به حادثه حمله افراد مسلح به منازل جنگل‌بانان در آمل گفت: از دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی انتظار داریم هرچه سریع‌تر این افراد شناسایی و دستگیر شوند. او افزود: در‌عین‌حال از دستگاه قضائی نیز انتظار می‌رود این افراد را به اشد مجازات برسانند تا ضمن بازدارندگی از اقدامات مشابه متخلفان بدانند که هیچ مماشاتی در برخورد با متجاوزان به عرصه‌های طبیعی کشور صورت نمی‌گیرد.

وی با اشاره به زخمی‌شدن ۴۲ جنگل‌بان در سال گذشته توسط متجاوزان به عرصه‌های طبیعی از پیگیری ویژه این پرونده توسط فراکسیون محیط زیست مجلس خبر داد و گفت: جنگل‌بانان و محیط‌بانان جزء زحمتکش‌ترین اقشار جامعه هستند که حفاظت از طبیعت و حیات وحش کشور را بر عهده دارند و قطعا نیازمند حمایت‌های قانونی در عرصه‌های مختلف هستند که مجلس در این خصوص تمام توان خود را به کار خواهد گرفت.

در ایران چیزی به اسم «قانون حمایت قضائی از محیط‌بانان و جنگل‌بانان» داریم که در سال‌های اخیر بسیاری از ناکارآمدی آن سخن گفته‌اند. بر اساس این قانون، محیط‌بانان و جنگل‌بانان در صورتی که در جنگل‌ها و منابع طبیعی جرم مشهودی ملاحظه کنند و تذکر و هشدار کارساز نباشد، می‌توانند از سلاح خود استفاده کنند ولی این‌گونه نیست که اجازه استفاده سلاح در منزل و خیابان را داشته باشند یا بتوانند در این اماکن مسلح باشند، اما در محل مربوط به وظیفه خود می‌توانند از سلاح استفاده کنند. این قانون شامل چهار ماده و سه تبصره در جلسه علنی ۲۳ اردیبهشت ۹۹ مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در هفت خرداد ۹۹ به تأیید شورای نگهبان رسید.

علاوه بر چالش‌های قانونی، جنگل‌بان‌ها با کمبود‌های دیگری هم در ایران دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند. درباره کمبود تجهیزات و جنگل‌بانان، بر اساس استاندارد‌های بین‌المللی به ازای هر هزار هکتار جنگل، هر پنج هزار هکتار مرتع و هر ۱۰ هزار هکتار بیابان باید یک نیروی حفاظتی وجود داشته باشد. * ایران ۱۶۴ میلیون هکتار مساحت دارد که از این مقدار ۱۳۵ میلیون هکتار اراضی ملی و عرصه‌های منابع طبیعی، ۱۴.۵ میلیون هکتار عرصه‌های جنگلی و ۸۵ میلیون هکتار مراتع هستند. به عبارتی ۸۲ درصد از مساحت کشور اراضی ملی و عرصه‌های منابع طبیعی هستند که مدیریت و حفاظت آن بر عهده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور است. در چنین وضعیتی، بر اساس استاندارد‌های جهانی، به‌منظور رسیدن به یک وضعیت مطلوب برای عرصه‌های جنگلی نیازمند

۱۴‌هزار‌و ۵۰۰ نفر نیروی حفاظتی هستیم. با توجه به این مساحت از اراضی ملی و عرصه‌های منابع طبیعی به ۳۲ هزار نیرو نیاز داریم، اما در‌حال‌حاضر تنها پنج‌هزارو ۶۶ نیرو داریم که از این تعداد حدود سه‌هزارو ۶۰۰ نفر نیروی شرکتی و مابقی نیروی رسمی هستند؛ به عبارتی حدود ۷۰ درصد نیرو‌های سازمان شرکتی هستند و فاصله بسیار زیادی با تعداد نیروی پیش‌بینی‌شده بر اساس استاندارد‌های جهانی داریم. این افراد به‌صورت رسمی یا پیمانی از سازمان منابع طبیعی حقوق دریافت می‌کنند و تعهد کاری و انگیزه بیشتری نسبت به نیرو‌های شرکتی دارند؛ چراکه ۳۰ سال خدمت دارند و از سال گذشته نیز برای تمامی نیرو‌های رسمی کارت ضابطیت دریافت کرده‌ایم، همچنین برای دریافت تجهیزات نیز مشکلی ندارند و در اختیار بسیاری از این افراد که از فیلتر حراست عبور می‌کنند، می‌توانیم سلاح و ابزار بازدارنده مانند شوکر، افشانه و باتوم قرار دهیم.

دیگر خبرها

  • رفع تصرف یک هکتار از اراضی ملی بابل
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • رفع تصرف ۴ هزار متر مربع از اراضی ملی بابل
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم
  • آزادسازی یک هکتار از اراضی ملی بابل
  • جزییات حمله مسلحانه به منزل جنگل‌بانان آملی
  • کشف ۱۴۰ اصله قنداق جنگلی در اردبیل
  • قاچاقچیان چوب در دام مأموران یگان حفاظت منابع طبیعی
  • رفع تصرف اراضی مستحدث ساحلی در شهرستان نور