Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-16@05:29:35 GMT

زنگنه: قیمت‌ها دست ما نیست، دست خداست (+فیلم)

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۳۷۶۳۶

زنگنه: قیمت‌ها دست ما نیست، دست خداست (+فیلم)

‍‍‍‍‍‍

وزیر نفت گفت: قیمت‌ها دست خداست و هیچ دولتی نمی‌تواند در قیمت گذاری‌ها دخالت کرده و انتظار نتایج مطلوبی را داشته باشد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، بیژن زنگنه وزیر نفت حاشیه نمایشگاه ایران پلاست در جمع خبرنگاران گفت: در فرصتی که داشتم با جمعی از شرکت کنندگان در نمایشگاه صحبت کردم. به هر حال صنایع پایین دستی ما فرصت‌های زیادی برای توسعه دارند و خیلی از تجهیزات مورد نیاز را در داخل کشور ساخته می‌شود ما باید با حمایت‌های دولت به خصوص در مناطق کمتر توسعه یافته صنایع پایین دستی پتروشیمی را توسعه دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر نفت ادامه داد: البته اصل وظیفه بر عهده دوستان ما در وزارت صنعت است. ما هم با تولید در صنایع بالا دستی و صنایع پیشران از پیشرفت تکنولوژی حمایت می‌کنیم.

وزیر نفت در واکنش به آغاز عملیات اجرایی احداث پتروشیمی اسلام آباد غرب در کرمانشاه در ماه‌های پایانی دولت گفت:ما نمی‌توانیم، چون چند ماه به پایان کار دولت مانده است کار را تعطیل کنیم؛ تا زمانی که مسئولیت داریم به وظیفه قانونی خود بدون هیچ کوتاهی عمل می‌کنیم و با قدرت کارمان را انجام می‌دهیم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

او افزود: در جهش دوم و سوم صنعت در شرایط تحریم بودیم. جهش چهارم در این دوره شروع می‌شود. اما تولیدات آن به سال ۱۴۰۴ نمی‌رسد. سه مجتمع بزرگ پتروشیمی داریم که که دو مجموعه در عسلویه قرار دارند که خوراک‌های ترکیبی هیدروکربن مایع و گاز دارند و می‌توانند زنجیره نیاز کشور به انواع پلاستیک را تامین کنند.

او ادامه داد:صنعت پتروشیمی با صادرات منابع به دست می‌آورد. حرف‌های تحریم ناپذیر بودن این صنعت شعاری است، پتروشیمی هم تحریم پذیر است، کسانی که می‌گویند پتروشیمی تحریم ناپذیر است زحمات افرادی که در این زمینه تلاش می کنند را نادیده می‌گیرند. همه چیز تحریم پذیر است با مجاهدت و فداکاری تحریم‌ها را دور زدیم. آمریکایی‌ها در تحریم کم نگذاشتند. تحریم‌ها شدید است و فداکاری مدیران بوده که آن‌ها را دور می زنیم.

زنگنه گفت: پتروشیمی صنعت بالادستی صنایع نفتی است در تجهیزات ثابت بالای ۸۰ درصد خودکفا هستیم.

وزیر نفت گفت: ما بالای هزار و چهل میلیون لیتر گاز خام تولید می‌کینم و بالاترین رکورد تاریخی در تولید را داریم. ولی مردم باید صرفه جویی کنند حتی یک درجه کاهش دما باعث می شود ما شبکه را راحت‌تر مدیریت کنیم. به هر حال من نگرانی برای گاز شهری و خانگی ندارم.

زنگنه گفت:ما تا روز آخر به وظایف خود عمل می‌کنیم.برای تخفیف اضافی در خوراک پالایشگاه‌ها نیازمند مجوز قانونی و تایید هستیم.

وزیر نفت در پاسخ به انتقادات مبنی بر قیمت گذاری صنایع پایین دستی گفت: قیمت دست ما نیست. قیمت ها دست خداست. هیچ دولتی نمی تواند در قیمت گذاری ها دخالت کرده و انتظار نتایج مطلوبی را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: واکنش نمایندگان‌ به برخورد یک نماینده با مأمور راهور دستور مقام معظم رهبری به ظریف چه بود؟ ظریف: ناگفته‌های زيادی دارم/ با مردم حرف محرمانه نداریم اما صریح هم نمی‌توانیم حرف بزنیم واکنش نماینده تهران به تکذیب مازوت‌سوزی از سوی وزیر نفت لینک کوتاه: asriran.com/003EDb

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: وزیر نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۷۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمندسازی صنعت با فناوری/ پایش ماشین آلات خطوط تولید ایرانیزه شد

محمد حسین سکوت، قائم مقام یک شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه این شرکت در حوزه دارویی فعالیت می‌کند، گفت: در این شرکت با تولید نرم افزار‌ها و سخت افزار‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و بینایی سنجی ماشین، کار هوشمندسازی تمامی ایستگاه‌های خطوط تولید را انجام می‌دهیم.

وی افزود: هوشمندسازی تمامی ایستگاه‌ها در بستر بزرگی به نام IOT یا اینترنت اشیا مطرح شده است. هوشمندسازی صنایع در سه حوزه کنترل و پایش ماشین آلات خطوط تولید (خود کنترلی)، کنترل و پایش محصول، کنترل و پایش تاسیسات ورودی و خروجی خطوط تولید تقسیم بندی می‌شود. شرکت ما در این سه حوزه فعالیت دارد.

وی به کاربرد این سیستم‌ها در صنایع دریایی اشاره کرد و در این خصوص گفت: این سیستم می‌تواند در هوشمند سازی شناور‌ها یا کشتی‌ها و هوشمندسازی موتور، گیربکس و سامانه‌های کشتی‌ها و شناور‌ها بکار برده شده و در مانیتورینگ اصلی رصد شود. شرکت‌های تولید کننده قطعات یا سخت افزار‌های صنایع دریایی نیز می‌توانند از این سیستم‌ها استفاده کنند.

به عنوان مثال یک شرکت فعال در صنایع دریایی، موتوری برای کشتی‌ها و شناور‌ها تولید می‌کند. آن موتور از ۲۰۰ قطعه درست شده است. قطعات این موتور با استفاده از این سیستم به لحاظ ابعادی، ماهیتی، شیمیایی بررسی و در نهایت مورد تایید قرار می‌گیرند. بخش دیگر نیز در ارتباط با تاسیسات ورودی و خروجی است. 

وی به کاربرد دارویی این سیستم اشاره کرد و افزود: این سیستم می‌تواند یک محصول دارویی را نیز کنترل کند. به عنوان مثال ما سیستمی در یکی از کارخانه‌ها راه اندازی کرده‌ایم. این سیستم در سه حوزه فرایند تولید آمپول‌ها را کنترل می‌کند. هنگام کنترل رنگ سبز به معنای تایید و رنگ قرمز نشان از ایراد دارد که دستگاه آن را نمی‌پذیرد و رد می‌کند.

سکوت ادامه داد: این سیستم در صنایع خودروسازی کاربرد فوق‌العاده زیادی دارد، زیرا در یک خودرو بیش از ۱۰ هزار قطعه به یکدیگر متصل‌اند. همه این قطعات برای عملکرد بهتر خودرو باید به صورت هوشمند کنترل شوند. همچنین این سیستم می‌تواند در صنایع فولاد، صنایع بالادست پتروشیمی و خطوط انتقال نفت کاربرد داشته باشد؛ به عنوان مثال در صنعت نفت و گاز می‌تواند میزان شکستگی لوله‌ها، ارتعاش لوله یا طول جابه جایی نفت را کنترل و بررسی کند.

این پژوهشگر خاطرنشان کرد: در حال حاضر چنین سیستم‌هایی در دنیا معدود تولید می‌شوند. عمده‌ترین تفاوت اصلی این دستگاه‌ها با نمونه‌های مشابه خارجی در ارتباط با قیمت عرضه شده آنها در بازار است. دستگاه‌های خارجی بیش از ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار دلار قیمت دارند در حالی که قیمت این دستگاه ۹۰ هزار دلار است. از سوی دیگر دستگاه‌های خارجی در ایران شامل گارانتی و خدمات پس از فروش نمی‌شوند، اما تمامی این دستگاه‌ها در صورت خرابی پشتیبانی دارند.

وی تاکید کرد: همچنین بومی‌سازی چنین محصولاتی یکی از نیاز‌های کشور است.

به گفته وی، در حال حاضر صنایع دریایی ایران نسبت به دنیا در برخی از موضوعات عقب‌تر است. دستگاه‌ها و سیستم‌هایی که اکنون در ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد، سیستم‌های مستهلکی است که دیگر در صنایع دریایی دنیا کاربردی ندارند از این‌رو نیاز به بومی‌سازی چنین سیستم‌هایی در کشور احساس می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا می‌توانیم ادعا کنیم کیفیت این محصول با نمونه مشابه خارجی برابری می‌کند یا خیر، گفت: قطعا کیفیت این محصولات با نمونه‌های مشابه خارجی برابری می‌کند. در حال حاضر یک شرکت ایرانی دستگاه مشابه خارجی را با قیمت ۴۰۰ هزار دلار و و این دستگاه را با قیمت ۹۰ هزار دلار خریداری کرده است.

این محقق گفت: کیفیت محصول ایرانی در حدی است که نمونه مشابه خارجی را خاموش کرده و دستگاه مجموعه ما را مورد استفاده قرار می‌دهد.

وی اظهارکرد: اکنون این دستگاه کاربرد‌های زیادی در صنایع مختلف دارد، اما هنوز مورد حمایت دولت قرار نگرفته است. توقع اصلی ما از دولت معرفی این محصول دانش‌بنیان و فراهم‌سازی شرایطی برای تعامل با شرکت‌های بزرگ است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا صنعت نفت برای سرمایه گذاری خارجی با وجود تحریم ها جذاب بود؟
  • زنگنه در گفت گو با قدس: حرایم بهداشتی مانع اصلی ورود مردم به صنعت دام کشور هستند
  • عزم جدی دولت سیزدهم در کاهش ظرفیت خالی پتروشیمی‌ها/ ۶ درصد از ظرفیت خالی تولید فعال شد
  • ۱۲ طرح پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۳ به بهره برداری می‌رسد
  • ۱۲ طرح پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد
  • بهره‌برداری از ۱۲ طرح پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۳
  • هوشمندسازی صنعت با فناوری/ پایش ماشین آلات خطوط تولید ایرانیزه شد
  • صنعت پاک، دانش بنیان و کارآفرینان از مزیت‌های استان یزد است
  • مجوز توسعه ۱۸۰ کارخانه برای افزایش ظرفیت محصولات صادر شد
  • پوشش دهی فولاد‌های مختلف با نیکل پلاسما شده