Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: برای تعلیم و تربیت دانش آموزان استثنایی و رسیدن به شرایط استاندارد به 210 مدرسه و 12 هزار معلم و نیروی آموزش دیده نیازمندیم.

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ سیدجواد حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در حاشیه سفر به قزوین، به سوالات خبرنگار برنا در خصوص تامین تجهیزات مورد نیاز دانش آموزان استثنایی، خرید گوشی هوشمند و افزایش مدارس استثنایی پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*در تفاهم نامه ای که با استانداری قزوین امضا شد چه مواردی عملیاتی خواهد شد؟

تفاهم نامه ای با استانداری قزوین برای تهیه امکانات آموزشی هوشمند برای استفاده در فضای مجازی امضا کردیم البته خوشبختانه در استان قزوین بیش از 7 هزار تبلت تهیه شده و حدود 6000 دستگاه دیگر لازم است تا همه دانش آموزان صاحب گوشی هوشمند شوند.

بر اساس این تفاهم حدود 50 درصد منابع مالی برای خرید گوشی دانش آموزان را ما تامین می کنیم و 50 درصد بقیه را مسئولان استان متقبل می شوند که با این کار همه دانش آموزان می توانند از شبکه شاد برای تحصیل و آموزش در فضای مجازی استفاده کنند.

*چه تعداد مدرسه ویژه کودکان استثنایی داریم و کمبودها چگونه جبران می شود؟

در حال حاضر  1600 مدرسه خاص استثنایی در کشور داریم که در کنار 21 هزار مدرسه که به صورت پذیرا وجود دارد  حدود 152 هزار دانش آموز را در هفت گروه آسیب دیده، بینایی، شنوایی، ناتوانی ذهنی، جسمی، حرکتی، اوتیسم و مشکلات ویژه یادگیری و چند معلولیتی تحت پوش قرار داده اند.

یکی از مسائلی که باید اذعان کرد این است که بعد از انقلاب و با تاسیس سازمان مدارس استثنایی میزان پوشش  تحصیلی این دانش آموزان حدود 18 برابر افزایش یافته است.

*برای تامین کمبود معلمان استثنایی و فضای آموزشی چه اقدامی شده است؟

در شرایط کنونی 210 مدرسه استثنایی در کشور نیاز داریم که از یک سال پیش ساخت فضاهای مورد نیاز آغاز شده که تاکنون 132 مدرسه احداث شده و 4 مدرسه سهمیه استان قزوین است که دو باب در حال ساخت است و یک واحد توسط آقای اسدی از خیرین فرهنگی ساخته می شود و ما هم آمادگی داریم در صورت تامین زمین، یک مدرسه استثنایی را در استان احداث کنیم.

*برای آشنایی والدین با نحوه رفتار با کودکان استثنایی چه اقدامی صورت گرفته است؟

برای آموزش والدین و آشنایی آنها با رفتار مناسب با فرزندانشان در سال گذشته 8 هزار جلسه آموزش خانواده برگزار شد و بیش از 296 هزار نفر از والدین آموزش دیدند و امسال هم طرحی با عنوان« اولیا، دستیار معلم» اجرا می شود که والدین را با آموزش هایی که می دهیم باید نقش حرفه ای معلمان در حوزه استثایی را داشته باشند.

در خصوص معلمان مدارس استثنایی برای استانداردسازی به 12 هزار نیرو و معلم نیاز داریم که الان 23 هزار نیرو مشغول خدمت هستند که مصوب شد تا هر سال 10 درصد از نیرویی که آموزش و پرورش جذب می کند به مدارس استثنایی اختصاص داده شود.

از آنجا که کمتر ازیک درصد دانش آموزان کشور را افراد استثنایی تشکیل می دهند امیدواریم در مدت دو سال آینده بتوانیم معلمان مورد نیاز خود را تامین کنیم. 

*آیا تجهیزات مدارس استثنایی به روز و مدرن است؟ 

بله تجهیزات به روز است البته ما حدود 105 قلم تجهیزات و وسایل آموزشی برای تعلیم و تربیت این دانش آموزان نیاز داریم که در  پهنه ملی بیش از 72 هزار قلم می شود که تامین آنها حدود  432 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که خوشبختانه در لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق با پرداخت 250 میلیارد تومان آن موافقت شده که در صورت تصویب بودجه این نیاز تامین خواهد شد و در کنار آن حدود 250 میلیارد تومان هم خیرین متهعد شده اند که مشکلات ما را حل می کند.

در استان قزوین هم 2405 قلم تجهیزات آموزشی برای دانش آموزان استثنایی مورد نیاز است که تامین آن 7 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار نیاز دارد که نیمی از آن را تامین می کنیم و ساخت دو مرکز یادگیری، 2 باشگاه پیش کسوتان و راه اندازی یک پایگاه دائمی سنجش دانش آموزی مجازی در قزوین را هم بر عهده می گیریم. 

*شبکه شاد چه تعداد از افراد را تحت پوشش قرار داده است؟

 امروز بیش از ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دانش آموز و ۸۰۰ هزار معلم از این شبکه استفاده می کنند و این فرصت ما را وارد فضای جدیدی در تعلیم و تربیت کرده و حدود 72 درصد دانش آموزان از شبکه شاد استفاده می کنند اما حدود 28 درصد از دانش آموزان معادل 3 میلیون نفر هم فاقد هر گونه گوشی هوشمند و تبلت و ابزار اتصال به شبکه هستند و از این فرصت فضای مجازی بی نصیب مانده اند که ما با روشهای دیگری این خلاء را تاکنون جبران کرده ایم تا گوشی تهیه شود.

در این میان با کمک خیرین تاکنون ۲۰۰ هزار گوشی هوشمند تهیه شده و برای خرید یک میلیون و ۵۰۰ هزار گوشی و  تبلت دانش آموزی هم تامین اعتبار شده که با تهیه آن برای تحقق عدالت آموزشی، ارتقای کیفی تحصیل و جلوگیری از نابرابری آموزشی گام مهمی برداشته خواهد شد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: معاون وزیر آموزش و پرورش جواد حسینی مدارس استثنایی دانش آموزان گوشی هوشمند مورد نیاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۴۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای ارتقای رتبه علمی آموزش در خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به وضعیت امکانات آموزشی خوزستان گفت: بعضا امکانات متوازن توزیع نشده است یا مدرسه‌ای در جایی ساخته شده است که دانش‌آموز ندارد.

عبدالله حبیبی با تاکید بر لزوم برگزاری مستمر جلسات این شورا اظهار کرد: انتظار می‌رود اعضای اصلی این شورا در جلسه حضور پیدا کنند.

وی با اشاره به برگزاری ستاد برزرگداشت روز معلم و جشنواره‌های قرآنی در ماه مبارک رمضان افزود: در حوزه پرورشی، جشنواره‌های قرآنی در سه شهرستان و همچنین ۸ هزار محفل انس با قرآن در مدارس برگزار شد و در محفل انس با قرآن که در آرامگاه علی بن مهزیار اهوازی برگزار شد، ۷۰۰ نفر حضور داشتند. البته تعهد می‌دهیم در دیگر ماه‌های سال هم محافل انس با قرآن برگزار شود.

حبیبی با بیان اینکه رتبه علمی آموزش خوزستان، آموزش دغدغه اداره‌کل آموزش و پرورش شده است، گفت: در حوزه آموزش نیز معاونان اداره‌کل را کدبندی کرده‌ایم و هر معاون شش شهرستان بر عهده گرفته است و امتحانات شهرستان‌ها را ارزیابی می‌کند.

وی بیان کرد: این معاونان، وضعیت هر شهرستان ارزیابی می‌کنند و مشاوره ارائه می‌دهند و در صورت نیاز مداخلات را انجام می‌دهند. امیدواریم رتبه علمی شهرستان‌ها ارتقا یابد.

حبیبی با اشاره به وضعیت امکانات آموزشی خوزستان گفت: بعضا امکانات متوازن توزیع نشده است یا مدرسه‌ای در جایی ساخته شده است که دانش‌آموز ندارد.

‌سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان با بیان اینکه در حوزه ابتدایی دانش‌آموزان لازم‌التوجه شناسایی شده‌اند، افزود: این دانش‌آموزان در پنجشنبه‌های طلایی آموزش‌های لازم را می‌بینند. قطعا پوشش این طرح صددرصدی نخواهد بود، اما بخش زیادی از این دانش‌آموزان را پوشش می‌دهیم.

وی بیان کرد: در حوزه متوسطه دوم که دغدغه بیشتر ما است، از طریق فضای مجازی کلاس‌های آموزشی برگزار می‌شود. کلاس‌های فوق برنامه هم برای توانمندسازی معلمان و دبیران برگزار شده و همایش‌های جمع‌بندی نیز در تمام شهرستان‌ها در حال اجرا است.

حبیبی با اشاره به برگزاری کلاس‌های رفع اشکال و مرور درس‌ها برای دانش‌آموزان گفت: با توجه به وجود اشکالات اساسی، نمی‌توان پوشش صددرصدی دانش‌آموزان را در برگزاری این کلاس‌ها ارائه داد. آموزشگاه‌هایی (خصوصی) در نوبت صبح فعال هستند که تخلف بسیار بزرگی است که در خوزستان رخ می‌دهد و باید جمع شوند. این آموزشگاه‌ها، دانش‌آموزان را از کلاس فاصله می‌دهند و خانواده‌ها به ما فشار می‌آورند تا دانش‌آموزان بتوانند در این آموزشگاه‌ها حضور پیدا کنند؛ اما ما چه ابزاری داریم؟

‌سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان گفت: باید بپذیریم فضایی ایجاد شده است که خانواده‌ها برای نیامدن به مدرسه، کنار دانش‌آموزان آمده‌اند و می‌گویند مدرسه چیزی برای گفتن ندارد، زیرا در مدرسه، معلم کتاب و دانش را درس می‌دهد، اما در آموزشگاه‌ها چهار نکته تست و راه‌های میان‌بر جذاب را ارائه می‌دهند و این مسائل، موجب می‌شوند دانش‌آموز به مدرسه نیاید.

وی افزود: از سوی دیگر آموزش و پرورش محدودیت دارد در حالی که این آموزشگاه‌ها محدودیت ندارند. به طور مثال در استان خوزستان یکی از بهترین اساتید زیست‌شناسی، زن است که ما در این زمینه محدودیت داریم.

حبیبی با اشاره به در پیش بودن روز معلم گفت: دستورالعمل شناسایی معلمان نمونه از دی‌ماه سال گذشته ابلاغ شد و در فرآیند شناسایی معلمان، ۴ هزار همکار واجد شرایط در استان خوزستان مشخص شدند و پس از برررسی، ۱۳۰ نفر از آنها انتخاب شدند و در نهایت ۱۴ معلم نمونه انتخاب شدند که در مرحله کشوری نیز ارزیابی می‌شوند و امیدواریم معلم نمونه کشوری هم داشته باشیم.

وی افزود: در سال‌های گذشته بیشتر بر اساس ارائه مستندات معلمان نمونه انتخاب می‌شدند، اما امسال علاوه بر این، ارائه تدریس هم مد نظر قرار گرفت.

‌سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان در خصوص برنامه‌های هفته بزرگداشت مقام معلم گفت: استقبال نکردن و نبود همراهی مناسب برخی نهادها، شرکت‌ها و ارگان‌ها برای بهتر برگزار شدن این برنامه‌ها یکی از چالش‌ها در این خصوص است. پیشنهاد می‌شود امسال تامین امکانات رفاهی، در نظر گرفتن تخفیفات، تغییر فضای تبلیغاتی شهر در هفته معلم و برگزاری اردوی‌های راهیان پیشرفت ویژه همکاران نمونه و سایر معلمان، در نظر گرفته شود.

وی بیان کرد: امسال برای اولین بار جشن منسجم بزرگداشت مقام معلم در پارک لاله اهواز با ۱۱۰ غرفه با پیوست‌های فرهنگی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • شکایت معلمان آلمانی از تشدید خشونت‌ها در بین دانش آموزان
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • تلاش برای ارتقای رتبه علمی آموزش در خوزستان
  • دانش‌آموزان مدارس استثنایی رفتارهای صحیح ترافیکی را فرا می‌گیرند
  • مدارس از راه دور چه مدارسی هستند؟ شهریه این مدارس چقدر است؟
  • مدرسه استثنایی دهگلان صاحب زمین چمن می شود
  • سومین چمن مصنوعی مدارس استثنایی کردستان بهره‌برداری می‌شود
  • آموزش رفتار‌های صحیح ترافیکی به دانش آموزان مدارس استثنایی
  • پویش سپاس از معلم در ۴۸ واحد آموزشی خوانسار
  • ۲۶ فضای آموزشی توسط خیران مدرسه‌ساز در قم ساخته شد