۲۰ بهمن ۱۳۹۹
هزینه سبد معیشت خانوار کارگری ۱۰ میلیون تومان است
فتح الله بیات در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد انتظارات جامعه کارگری از دولت برای تعیین حداقل دستمزد سال آینده اظهار داشت: طبق ماده ۴۱ قانون کار، دستمزد باید بر اساس تورم و هزینه سبد معیشت تعیین شود؛ امروز طبق برآوردهای انجام شده، هزینه سبد معیشت برای یک خانوار کارگری با بعد جمعیت ۳.۳ نفر، ۱۰ میلیون تومان است در حالی که دریافتی کارگران حداقلی بگیر، نهایتاً به ۳ میلیون تومان میرسد.
این د رحالی است که تحت تأثیر تورم شدید، قدرت خرید به شدت کاهش یافته و سفره کارگران خالی شده است.رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی افزود: از شورای عالی کار به خصوص دولت به عنوان کارفرمای بزرگ انتظار داریم که به این مساله با دقت ورود کرده و حداقل دستمزد سال آینده مشمولان قانون کار را به گونهای تعیین کند که کمک حال کارگران باشد. ما نمیگوییم همان ۱۰ میلیون تومان که هزینه سبد معیشت است، به عنوان دستمزد تعیین شود اما حداقل حقوق باید به این عدد نزدیک باشد.
بیات تصریح کرد: آیا دولت میتواند قدرت خرید را به ۶ سال قبل بازگرداند؟ قطعاً جواب این سوال منفی است بنابراین باید دستمزد به اندازه کافی افزایش یابد. دستمزدهای کنونی باعث شرمندگی کارگران در برابر خانوادههایشان شده است.
وی ادامه داد: از سال ۶۸ به بعد که دیگر جنگ نبود، اما متأسفانه حقوق و دستمزد کارگران متناسب با تورم سالانه رشد نکرد و ما چندین سال است که عقب افتادگی مزدی داریم و هر ساله از نرخ تورم فاصله بیشتری میگیریم به شکلی که امروز بین نرخ تورم و حداقل مزد کارگران ۶۰ درصد فاصله وجود دارد.
بیات گفت: این وضعیت در حالی است که ۵۰ درصد جمعیت کار کشور کارگر هستند.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی افزود: کارفرما میگوید من مقروضم و دولت باید حمایت کند و دولت میگوید وظیفه کارفرماست. جنگ بین کارفرمای خصوصی و دولتی موجب این وضعیت شده است.
کد خبر 5142146منبع: مهر
کلیدواژه: شورای عالی کار حقوق و دستمزد کارگران دستمزد کارگران بانک مرکزی ایران قیمت دلار شاخص کل بورس ویروس کرونا بورس تهران وزارت جهاد کشاورزی اقتصاد آمریکا قیمت نفت بانک صادرات بازار سهام بورس سهام عدالت تولید نفت قیمت یورو هزینه سبد معیشت میلیون تومان
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۷۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
احمدینژاد: فنر مردم به زودی در خواهد رفت/ از کسی نمیترسم و حرف میزنم
درخواست روسیه از ایران درباره دریای خزر
احمد توکلی: ۶۰ درصد جمعیت کشور زیر خط فقر هستند / وضع مملکت اینقدر بد نبوده
پاسخ جنجالی مقام وزارت بهداشت درباره واکسن ایرانی؛ «شما نزن، اجباری نیست»!
کانون شیوع کرونا نیازمند مدیریت/ وضعیت نابسامان در استان سمنان
خبر بعدی:
تعداد واحدهای تولیدی دارای حقوق معوق در خراسان جنوبی کاهش یافت
ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: تعداد واحدهای تولیدی دارای حقوق معوق استان در اسفند ۹۹ نسبت به مدت مشابه قبل ۲۱ درصد کاهش یافت.
غلامرضا اشرفی، امروز شنبه ۲۱ فروردین به رسانههای گروهی اعلام کرد: این واحدهای تولیدی از ۷۱ واحد به ۵۶ واحد کاهش یافته و تعداد ماههای دارای حقوق معوق استان نیز در این مدت نسبت به مدت مشابه قبل ۲۵ درصد کاهش داشته است.
به گزارش ایسنا، وی بیان کرد: بیشترین واحد تولیدی دارای حقوق معوق استان خراسان جنوبی در اسفند ۹۹ با ۱۴ واحد مربوط به شهرستان بیرجند بوده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: تعداد کارگران دارای حقوق معوق این استان نیز در اسفند پارسال نسبت به مدت مشابه قبل ۲۲ درصد کاهش یافته است و از ۳ هزار و ۱۱۹ نفر به ۲ هزار و ۴۱۸ نفر رسید.
وی بیان کرد: همچنین در راستای اجرای طرح یارانه دستمزد تاکنون به ۲۸۹ کارفرما در استان خراسان جنوبی، کمک هزینه یارانه دستمزد به مبلغ بیش از ۳۶ میلیارد ریال پرداخت شده است.
اشرفی گفت: سال ۱۳۹۹ تعداد ۳۴۱ نفر در قالب طرح یارانه دستمزد در بنگاههای اقتصادی استان مشغول به فعالیت شدهاند.
وی بیان کرد: طرح یارانه دستمزد یکی از برنامهها و سیاستهای دولت در حوزه اشتغال است که در راستای حمایت نیروی کار شغلی اولی و کارفرمایان، دولت وجهی را به عنوان یارانه به کارفرمایان متقاضی دارای شرایط پرداخت میکند.
وی اظهار کرد: در صورت جذب نیروی کار شغل اولی در بنگاههای اقتصادی استان، ۳۰ درصد مبلغ دستمزد نیروی کار به صورت یارانه از طرف دولت به مدت یک سال به کارفرمایان پرداخت میشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: نیروی کار شغل اولی باید دارای مدرک تحصیلی دیپلم و بالاتر (اولویت با دانشآموخته دانشگاهی)، حداکثر ۳۷ سال (برای زنان سرپرست خانوار جوینده کار شرط سنی تا سقف ۴۵ سال)، باشد تا بتواند از مزایای این طرح استفاده کند.
وی یادآور شد: کاهش هزینههای بهکارگیری نیروی کار جدید برای کارفرما به منظور پایداری تولید و اشتغال، افزایش فرصت اشتغال به ویژه برای دانشآموختگان دانشگاهی در بازار کار، حمایت از ارتقای تولید داخلی و بنگاههای بخشهای تعاونی و خصوصی به شدت آسیبدیده از شیوع کرونا از اهداف اصلی این طرح است و متقاضیان میتوانند با مراجعه به سایت pyd.mcls.gov.ir برای ثبتنام اقدام کنند.
انتهای پیام