Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا،‌ علی‌اکبر صالحی در مراسم افتتاح دومین نمایشگاه دائمی دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور که امروز ۲۰ بهمن در سرای سعدالسلطنه قزوین برگزار شد؛ اظهار کرد: انقلاب انفجار نور بود و رنگ و بوی الهی داشت، بستری که انقلاب فراهم کرد بستر خداباوری و دین باوری بود و اساس انقلاب نیز اخلاق و ادب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به گذشت ۴۲ سال از عمر با برکت انقلاب عنوان کرد: علی‌رغم تهدیدها و تحریم‌ها فراز و نشیب‌های زیای داشتیم اما بالنده و روبه‌جلو در حال حرکت هستیم.

صالحی بیان کرد: دوره برانگیختگی از زمان مشروطه آغاز شد و به برکت رهبری امام راحل دین غبارگرفته احیا و عرضه شد و این عرضه نه تنها در ایران بلکه در سطح جهان بود به گونه‌ای که جوانان اروپایی که به پوچ‌گرایی رسیده بودند به دین گرایش پیدا کردند.

وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی فلسفه زندگی را برای جهانیان عرضه و هدف از زندگی را بیان کرد؛ طی ۴۲ سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با انواع توطئه‌ها از قبیل جنگ تحمیلی و تحریم‌ها روبه‌رو بودیم در خصوص جنگ تحمیلی باید بگوییم جنگ تحمیلی جنگ صدام نبود بلکه جنگ جهانی علیه ایران بود.

این مسئول ضمن تأکید روی این موضوع که رمز انقلاب الله اکبر و پیوند با الله است و در دنیا می‌بینیم که مردم کشورهای اسلامی متأثر از انقلاب اسلامی ایران هستند؛ بیان کرد: کشورهای غربی با نظام اسلامی مشکل دارند و انرژی هسته‌ای را بهانه قرار می‌دهند چون نمی‌توانند بگویند با نظام اسلامی مشکل دارند زیرا در این صورت آزادی بیان که مدعی آن هستند زیر سؤال خواهد رفت.

وی گفت: به لطف خداوند متعال و تلاش دانشمندان به تمامی آستانه‌های صنعت هسته‌ای دست یافته‌ایم و اکنون فناوری هسته‌ای را در اختیار داریم ولی برای بلوغ آن نیازمند زمان هستیم.

علی رغم همه محدودیت‌های ۴۲ ساله دستاوردهای عظیمی داشته‌ایم؛ حال سؤال اینجاست کدام کشور می‌توانست با جنگ تحمیلی و تحریم‌های فلج کننده و کاهش صدور نفت به کمتر از ۵۰۰ هزار بشکه به این دستاوردها دست پیدا کند؟

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: اما اکنون با اتکا به توان داخل نیازهای صنعتی، علمی، پزشکی، سلامت و کشاورزی کشور را تأمین می‌کنیم و تهیه بیش از ۱۰۰ میلیون تن مواد غذایی در سال یک نمونه است. اگر تنها به یک دستاورد بخواهیم اشاره کنیم، لوله کشی ۳۸۰ هزار کیلومتر گاز است که سالانه ۱۰ هزار کیلومتر انجام شده ولی برای مردم عینیت ندارد.

وی بیان کرد: اوایل انقلاب ۱۷۵ هزار دانشجو داشتیم ولی اکنون این آمار افزایش یافته و برای مثال در شهری مانند قزوین بیش از ۸۰ هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند و دانشگاه‌های مختلف دستاوردهای بزرگی برای این استان داشته‌اند.

پیشرفت ایران به دلیل پتانسیل داخلی است

صالحی تصریح کرد: همه دنیا پیشرفت کرده است و عده‌ای می‌گویند اگر انقلاب اسلامی اتفاق نمی‌افتاد هم همین پیشرفت‌ها در کشور صورت می‌گرفت در پاسخ این افراد باید بگوییم که دو نوع پیشرفت داریم اول پیشرفتی که ناشی از توان و پتانسیل داخلی است و پیشرفت دوم وابستگی و دریافت آن از بیگانگان است.

وی افزود: دستاوردهای علمی و فناوری ایران از درون جوشیده است، ما علم هسته‌ای را از کسی دریافت نکردیم و تنها با دسترسی به کتب و مقالات علمی توانستیم علم را به فناوری تبدیل کنیم که این کار آسانی نیست چون همه دنیا به این منابع دسترسی دارند و تبدیل علم به فناوری نیازمند تلاش مضاعف است.

این مسئول خاطرنشان کرد: سازمان انرژی اتمی طیف وسیعی از فعالیت‌ها را دارد و جبهه‌های علم و فناوری را فتح می‌کند؛ سال ۶۸ چند سانتریفیوژ مستعمل وارد کشور و از سال ۶۸ تا ۷۶ طول کشید تا مونتاژکاری را بیاموزیم، از سال ۷۶ تا ۸۵ نیز به فعالیت خود ادامه دادیم تا بتوانیم یک آبشار بسازیم و اکنون صفر تا ۱۰۰ سانتریفیوژ را خودمان طراحی می‌کنیم و در حال حاضر با طراحی یک نرم افزار طراحی سانتریفیوژ هم سهل شده است.

وی اظهار کرد: همه این پیشرفت‌ها در سایه تحریم به دست آمده و اگر تحریم نبود پیشرفت‌های بیشتری اتفاق می‌افتاد، انقلاب اسلامی رو به قله پیشرفت در حال حرکت است ولی هنوز به قله نرسیدیم؛ رسیدن به قله تلاش و کوشش مضاعف می‌خواهد و تلاش دشمن برای این است که ما به قله نرسیم. اگر می‌خواهیم رو به جلو حرکت کنیم باید امید را به  جامعه تزریق کنیم و نیمه پر لیوان را ببینیم هرچند مشکلات اقتصادی داریم اما برای رفع آن در کشور تلاش می‌شود.

صالحی در ادامه با اشاره به انتخاب بایدن در آمریکا گفت: بایدن نیامده درباره خروج از برجام سخن می‌گوید، بایدن محدودیت‌های مالی، بانکی و دارویی وضع کرده با این حال ادعای حقوق بشر نیز دارد؛ وی شعار ترامپ زدایی می‌دهد ولی خودش همان راه ترامپ را طی می‌کند. آمریکا باید فکر تسلیم شدن ایران را از سرش بیرون کند چون در این ۴۲ سال نتیجه‌ای از اعمال فشار نگرفته است؛ فشار بایدن نیز به جایی نخواهد رسید.

وی تصریح کرد: یکی از گلوگاه‌های تولید واکسن، ساخت سانتریفیوژ بود که سازمان اتمی آن را ساخت و به بنیاد برکت تحویل داد. دشمن باید بداند هرچه بیشتر ما را محدود کند ما از پای نخواهیم نشست و نیازهایی که در ما ایجاد خواهد شد منجر به خلاقیت و اختراع می‌شود.

این مسئول ادامه داد: دشمن با ورود از در تقابل راه به جایی نخواهد برد و بهتر است تعامل بر اساس توازن را امتحان کند؛ صدام و داعش توطئه‌های آمریکا علیه ایران بودند تا ما را اسیر کرده و چهره اسلام را خدشه‌دار کنند اما حق را نمی‌توان پنهان کرد و برای همیشه کنار گذاشت؛ اکنون حقانیت ایران نمایان شده است و حتی ایرانیان مخالف انقلاب نیز به آن اذعان دارند.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به این موضوع که هیچ ایرانی نمی‌تواند نسبت به اقتدار کشورش بی‌تفاوت باشد؛ بیان کرد: دشمنان نمی‌خواهند ایران به دانش موشکی و فناوری هسته‌ای مسلح باشد بنابراین ما باید قوی باشیم تا مانند صدام ما را بازیچه خود قرار ندهند. انقلاب اسلامی رهبری متفکر دارد که جامعه را هدایت می‌کند و ایشان همواره بر قوی شدن ایران تأکید دارند.

 وی گفت: نهادهای علمی به مرور زیرساخت‌ها را می‌سازند و در آینده نزدیک خواهیم دید که دستاوردهای علمی و صنعتی ایران دنیا را زیر و رو خواهد کرد به شرطی که در بستر ایمان و دین حرکت کنیم و این امر با وحدت و انسجام محقق خواهد شد.

صالحی در پایان با اشاره به اختلاف سلیقه‌ها، تصریح کرد: ضمن داشتن اختلاف باید در یک مسیر حرکت کنیم اگر اختلاف درست باشد باعث حرکت جامعه خواهد شد؛ اختلاف باید سنجیده و معنی‌دار باشد و به ادب در بیان نیز توجه شود؛ چون یک مسلمان فاخر صحبت می‌کند.

کد خبر 583978 برچسب‌ها علی اکبر صالحی هسته‌ای - سازمان انرژی اتمی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: علی اکبر صالحی هسته ای سازمان انرژی اتمی سازمان انرژی اتمی انقلاب اسلامی جنگ تحمیلی هسته ای ۴۲ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۱۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی: ارزش سوخت فسیلی صرفه‌جویی شده در نیروگاه بوشهر ۸ میلیارد دلار است

آفتاب‌‌نیوز :

«محمد اسلامی» روز دوشنبه در نخستین کنفرانس دوسالانه بین المللی هوش مصنوعی در دانشگاه خلیج فارس بوشهر اظهار کرد: سرمایه گذاری انجام شده برای ایجاد نیروگاه اتمی بوشهر به نرخ جاری ۳.۸ میلیارد دلار است که تاکنون بیش از ۲ برابر مبلغ سرمایه‌گذاری شده سود برای کشور داشته است.

وی با اشاره به اینکه پیشرفت علمی و توسعه فناوری زمانی اتفاق می‌افتد که نتایج آن بتواند در زندگی مردم تاثیرگذار و قابل مشاهده باشد، اظهار کرد: توجه به چرخه نوآوری در کشور برای پشتیبانی از جریان توسعه و پیشرفت بسیار حایز اهمیت است و برای اینکه پیشرفت‌های حاصل شده در زندگی مردم قابل لمس و مشاهده باشد، لازم است که مسایل به بهترین شکل ممکن شناسایی شوند.

اسلامی با اشاره به اینکه در محیط علمی ۲ عامل گسترش علم و نیز تقاضا و نیاز به علم وجود دارد و کشور‌های توسعه یافته به شکل فعال این موارد را دنبال می‌کنند؛ گفت: خاستگاه این نگاه در دانشگاه‌ها و فضای دانشگاهی است و هرچه نسبت به این مساله اهتمام و اشتیاق وجود داشته باشد، تاثیر آن در خدمات به بهترین شکل قابل رویت است.

 معاون رییس جمهور یادآورشد: در همین راستا صنایع و واحد‌های فعال سازمان انرژی اتمی در کشور به ویژه در ارایه خدمات به استفاده بهینه از این فرصت‌ها نیاز دارند که ضرورت دارد تا در این مسیر، به‌کارگیری هوش مصنوعی در افزایش تاثیر خدمات به شکل خاص مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه هوش مصنوعی شامل مجموعه‌ای از نرم‌افزار‌ها و سیستم مدیریت داده است که در فرایند‌های مختلف به‌کار گرفته می‌شود؛ درباره نقش هوش مصنوعی در حوزه فناوری‌های هسته‌ای عنوان کرد: در سازمان انرژی اتمی ایران سعی شده از هوش مصنوعی و تکنولوژی‌های روز دنیا از نقطه صفر یعنی معادن برای جمع‌آوری اطلاعات و داده‌ها، شناسایی کان‌سنگ‌ها، حمل و نقل و فرآوری چرخه سوخت اکنون به‌صورت یکپارچه استفاده کنیم و این فناوری جای خود را در فرایند‌های مختلف صنعت هسته‌ای باز کرده و در حال گسترش دامنه استفاده از تکنولوژی‌های جدید هستیم.

اسلامی تصریح کرد: برای ما مهم است که فرایند‌های نظارتی، کنترلی و مدیریتی در صنعت هسته‌ای و سازمان انرژی اتمی ایران به گونه‌ای اجرایی شود که اطلاعات و آگاهی‌ها به‌روز باشد و به عبارت بهتر تصمیم‌گیری‌های به‌هنگام داشته باشیم. بخش‌هایی از این هدف به‌صورت طبیعی اتفاق افتاده و بخش‌هایی نیز باید به فرایند‌ها افزوده شود تا پس از تکمیل بتوانیم این پتانسیل‌ها را در دستور کار قرار دهیم.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به سهم فراوان هوش مصنوعی در تولید ناخالص ملی کشور‌ها که هم اکنون به میزان یک و نیم درصد براساس آمار‌ها رسیده است، گفت: اکنون در شرایطی قرار داریم که به لحاظ انسانی و ساختاری نیازمند تحول در حوزه مدیریت و صنعتی هستیم تا بتوانیم بهره‌وری محصولات و سطح رقابت خود را در عرصه بین‌المللی ارتقا دهیم، زیرا با محقق شدن این موارد مهم، سهم ما در بازار‌های جهانی گسترش می‌یابد.

وی افزود: هنگامی که شما با توسعه فناوری مواجه می‌شوید، نیاز به تعلیم و تربیت نیروی انسانی لازم برای صنایع مختلف دارید تا جامعه بتواند از مواهب آن بهره‌مند شود؛ این مساله عمدتا از طریق دانشگاه‌ها انجام می‌شود بنابراین لازم است در این زمینه به شکل مساله محور حرکت کنیم تا با تعامل مناسب با صنایع مختلف به این کار فوق‌العاده ارزشمند به خوبی پرداخته شود.

معاون رییس‌جمهور با اشاره به اینکه لزوم گسترش همکاری با دانشگاه‌ها به عنوان یک باور و اولویت در سازمان انرژی اتمی ایران و میان مجموعه مدیران و متخصصان و به شکل عملیاتی دنبال می‌شود، گفت: مخالفان پیشرفت کشور همواره در محیطی مملو از دشمنی و مزاحمت به دنبال سلب حقوق ملت ایران بوده و با تهدید و ایجاد موانع در پی توقف پیشرفت‌های علمی فناورانه هستند، اما در مجموعه‌ای علمی و دانشگاهی همچون سازمان انرژی اتمی ایران، هیچ‌کدام از این اقدامات موجب توقف همکاران ما نشده است.

وی ادامه داد: هرچه توطئه‌ها گسترش پیدا کرد، اراده همکاران ما تقویت شد و توانستند مصمم‌تر به کار خود ادامه دهند به‌طوری‌که اکنون شاهد هستیم که صنعت هسته‌ای ایران در محور‌های مختلف دارای رتبه‌های جهانی است درحالی‌که به آن اشاره نمی‌کنند و به ذکر موفقیت‌های ما نمی‌پردازند.

اسلامی گفت: دلیل نپرداختن به موفقیت‌ها این است که کشور خود را از چتر نظام سلطه خارج کرده و به شکل مستقیم مسیر را طی می‌کنیم و خوشبختانه با وجود همه محدودیت‌ها اکنون در زمینه سوخت هسته‌ای جزو معدود کشور‌های دارنده این چرخه کامل قرار داریم.

وی توضیح داد: دلیل مخالفت استعمارگران با در اختیار داشتن چرخه سوخت این است که موجب شکافت علم، گسترش علم و فناوری کشور در همه سطوح می‌شود.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: دانشگاه خلیج فارس به عنوان یک مرکز آموزشی از ظرفیت‌های علمی و آموزشی بسیار خوبی بهره‌مند است و همجواری آن با نخستین نیروگاه اتمی کشور زمینه‌ساز تعاملات و همکاری‌های پیوسته شده است.

وی افزود: این همکاری‌ها اکنون برقرار است که با حضور استاندار بوشهر و نیز به پیشنهاد رییس این دانشگاه مقرر شد تا تفاهم‌نامه همکاری‌های بلند مدت با هدف ظرفیت‌سازی برای رشته‌های هسته‌ای میان سازمان انرژی اتمی ایران و دانشگاه خلیج فارس منعقد شود.

اسلامی تاکید کرد: سازمان انرژی اتمی ایران موافق برقراری چنین همکاری‌های مستمر است و با توجه به درخواست مطرح شده بابت راه‌اندازی دانشگاه انرژی اتمی در استان و شهر بوشهر، ان‌شاء‌الله هماهنگی‌هایی لازم را در فرایند‌های اجرایی این سازمان انجام خواهیم داد تا بتوانیم با توجه به طرح توسعه‌ای که در کشور ایجاد می‌کنیم، از پتانسیل‌های نیروگاه اتمی بوشهر به عنوان کانون نخست انرژی هسته‌ای در کشور و نیز دانشگاه خلیج فارس توامان استفاده کنیم.

معاون رییس‌جمهور اظهار کرد: همکاری با دانشگاه خلیج فارس را باید در قالب یک حرکت مکمل در نظر گرفت، زیرا با این اتفاق می‌توانیم از ظرفیت انسانی، علمی و پژوهشی استان بوشهر بیشتر بهره‌مند شویم.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه در این مسیر کشور‌های جهان با جمهوری اسلامی ایران همکاری نداشتند و همه دستاورد‌های به دست آمده با تکیه بر تحقیقات درون‌زا در کنار همراهی و حمایت‌های بی‌نظیر مقام معظم رهبری به‌دست آمده است، افزود: اکنون یکی از افتخارات ایرانیان در حوزه فناوری‌های هسته‌ای مربوط به موضوع تولید انواع رادیودارو‌ها است به‌طوری‌که آثار و نتایج به‌دست آمده در این حوزه، ایران را به یکی از قطب‌های قابل قبول و مورد اعتماد تبدیل کرده است.

اسلامی عنوان کرد: یکی دیگر از بخش‌هایی مهمی که به آن توجه ویژه‌ای شده ابزار دقیق‌های هسته‌ای است که با توسعه این ابزار‌ها در شرایط تحریم‌ها توانسته‌ایم در کنار صنایع مختلف کشور از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، سلولوزی باشیم.

وی گفت:اگر این ظرفیت وجود نداشت، هم اکنون سامانه‌های مختلف صنایع که براساس رادیواکتیو کار می‌کنند، می‌توانست متوقف شده و یا از سرویس خارج شوند.

وی توضیح داد: در این زمینه سازمان انرژی اتمی ایران ابتدا با تعمیرات و پشتیبانی و در ادامه با ساخت تجهیزات مورد نیاز صنایع توانست ابزار‌های مورد نیاز آنان را تامین کند به‌طوری‌که هم اکنون بیش از ۱۵۰ مجتمع صنعتی در حال استفاده از ابزار‌ها و سامانه‌های فناورانه و نوآورانه تولید شده در صنعت هسته‌ای کشور هستند.

معاون رییس جمهور با اشاره به اینکه در کنکور سراسری امسال ۱۰۰ دانشجو در رشته‌های هسته‌ای مقطع کارشناسی پذیرفته می‌شود گفت: همچنین پذیرش ۶۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در قالب بورسیه نیز در دفترچه کنکور امسال پیش بینی شده است.

محمد اسلامی، معاون رییس‌جمهور پس از سخنرانی در دانشگاه خلیج فارس به بازدید از روند اجرایی طرح آب شیرین‌کن نیروگاه اتمی بوشهر با ظرفیت ۷۰ هزار متر مکعب و نیز روند احداث پروژه واحد‌های ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر و قسمت‌های مختلف واحد یکم این نیروگاه پرداخت.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • اسلامی: تعداد نیروگاه‌های اتمی ایران افزایش می‌یا‌بد
  • اسلامی اعلام کرد: گام‌های اساسی ایران برای افزایش تعداد نیروگاه‌های اتمی
  • اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش خواهد یافت
  • اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد
  • توجه ویژه صنعت هسته‌ای به فناوری‌های روز دنیا
  • اسلامی: ارزش سوخت فسیلی صرفه‌جویی شده در نیروگاه بوشهر ۸ میلیارد دلار است
  •  استفاده از فناوری هسته‌ای برای افزایش کیفیت محصولات نفتی
  • برنامه‌ریزی برای تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای
  • استفاده از فناوری هسته‌ای برای افزایش کیفیت محصولات نفتی
  • اسلامی: تولید رادیوداروها در سازمان انرژی اتمی ایران افزایش خواهد یافت