Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس حقوقی عراق تاکید کرد: به طور حتم افزایش سطح روابط میان دو کشور نیازمند هماهنگی در تمام سطوح از جمله در سطوح عالی قضایی است، این هماهنگی می تواند نوید دهنده گسترش این روابط و تقویت آن در راستای منافع دو کشور باشد.‎ - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «جمیل حسین الضامن» کارشناس حقوقی عراقی به سئوالات تسنیم درباره سفر رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران به عراق و اهمیت آن و تاثیراتش بر گسترش روابط دو کشور همسایه پاسخ داد که به شرح زیر است:
 
تسنیم: اهمیت سفر رئیس قوه قضائیه ایران را  چگونه ارزیابی می کنید؟ این سفر چه تاثیر بر همکاری قضایی بین دو کشور خواهد داشت؟

هیئت ایرانی با استقبال طرف‌های رسمی  عراقی روبرو شده است ، روز گذشته نیز برنامه زیارت عتبات عالیات هم برای این هیئت ترتیب داده شد و امروز نیز این هیئت با رئیس شورای عالی قضایی عراق دیدار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عراق و ایران دو کشور همسایه هستند که روابط مشترک زیادی با یکدیگر داشته و بسیاری از پرونده‌های مهم مربوط به نهادهای قضایی دو کشور نیز در این زمینه موجود است.

به طور حتم افزایش سطح روابط میان دو کشور نیازمند هماهنگی در تمام سطوح از جمله در سطوح عالی قضایی است، این هماهنگی مهم و می تواند مژده دهنده گسترش این روابط و تقویت آن در راستای منافع دو کشور باشد.‎

تسنیم: در چه پرونده‌هایی ایران و عراق می‌توانند با یکدیگر همکاری داشته باشند؟

یکی از موارد همکاری می‌تواند درباره بازداشت شدگان باشد، بسیاری از زندانیان دو کشور به دلیل ورود غیرقانونی و حمل مواد ممنوعه بازداشت شده‌اند، وقوع چنین مسائلی بین دو کشور همسایه امری طبیعی به شمار می‌رود، به طور حتم پرونده‌هایی درباره افراد متهم در عراق و در ایران وجود دارد، پس همکاری نهادهای دو کشور می‌تواند منجر به حل این موضوعات شود، زیرا به هر شکل این مسائل به روابط اجتماعی، انسانی و حقوقی مرتبط هستند.

علاوه بر آن ، همکاری در بخش مبادله دانش و علوم قضایی و سفرهای متقابل می‌تواند زمینه استفاده از تجارب دو کشور را به طور مشترک فراهم کند.‎

5 محور اصلی توافقات ایران و عراق در مذاکرات دوجانبه/ از زمینه‌سازی افزایش سرمایه‌گذاری تا تبادل زندانیانرئیسی: همکاری ایران و عراق در پرونده ترور شهید سلیمانی درس عبرت مجرمین می‌شودقاضی ویژه پرونده ترور شهیدان سلیمانی و ابومهدی: حکم جلب ترامپ براساس قانون عراق و اعتراف خود آمریکایی‌ها صادر شد

 

تسنیم: ایران و عراق چگونه می توانند وارد فصل جدیدی از همکاری در مبارزه با تروریسم شوند؟

مبارزه همه جانبه با تروریسم به نفع  هر دو کشور است، شورای عالی قضایی عراق تجارب طولانی در مبارزه با تروریسم داشته و هم اکنون هزاران پرونده را پیش روی خود دارد که دادگاه‌های ایرانی پیش از این با موارد مشابهی روبرو بوده‌اند. در عراق قانون مبارزه با تروریسم اجرا می‌شود که قانونی معروف است که به موجب آن با رخدادهای تروریستی برخورد می‌شود. قوه قضائیه عراق ید طولایی در مبارزه با تروریسم دارد.

همکاری‌های مشترک مختلفی در مسائل امنیتی بین عراق و ایران برقرار  است  که بر بستر همکاری مشترک صورت گرفته و باید تمام ابعاد از جمله مبارزه با تروریسم را هم دربر بگیرد.

پس بسیار حائز اهمیت است که نهادهای قضایی ایران و عراق در راستای بسترسازی و همکاری مشترک که در چارچوب آن به مقابله با تروریسم پرداخت با یکدیگر همکاری کنند.‎

تسنیم: این سفر چگونه می‌تواند به اجرای دستور دادگاه عراق برای دستگیری ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا به سبب صدور فرمان ترور شهیدان سلیمانی و  المهندس و همراهانشان کمک کند؟

قوه قضائیه عراق در یک تصمیم شجاعانه دستور بازداشت دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا را صادر کرد، وی از سوی این دادگاه متهم به جنایت فرودگاه است که طی آن شهید ابومهدی المهندس و میهمانش، شهید حاج قاسم سلیمانی به همراه شماری از همراهان به شهادت رسیدند.

این اقدام به خودی خود نقض آشکار حاکمیت عراق به شمار می‌رود و عاقلانه نیست که آمریکا خود را ژاندارم جهان منصوب کرده و هر کسی را که دوست داشته باشد با مرگ مجازات کند، امروز این فرد از سوی تمام نهادهایی که درصدد مبارزه با تروریسم جهانی هستند ، تحت تعقیب قرار دارد، زیرا رفتار و اقداماتی که آمریکایی‌ها انجام دادند، تروریسم دولتی است نه تروریسم فردی.

از این رو تصمیم عراق برای صدور حکم بازداشت اقدامی کاملا صحیح است و طرف ایرانی هم از حکم صادر شده توسط دادگاه عراقی در محافل بین المللی حمایت کرده و تا زمانی که قوه قضائیه بر خواست و حکم خود پافشاری کند، روزی این جنایتکاران دستگیر و به خاطر جنایاتشان محاکمه خواهند شد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مبارزه با تروریسم ایران و عراق قوه قضائیه عالی قضایی دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۶۳۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: ایران و پاکستان روابط اقتصادی- تجاری خود را ارتقاء بخشند/ قدردانی نخست‌وزیر پاکستان از رهبر معظم انقلاب

«آیت الله سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور کشورمان در نشست خبری مشترک محمد شهباز شریف نخست وزیر جمهوری اسلامی پاکستان از نخست وزیر و دولت محترم پاکستان برای میزبانی از هیأت جمهوری اسلامی ایران تشکر و قدردانی کرد و گفت: از اینکه امروز در شهر زیبای اسلام آباد هستیم ابراز خرسندی می‌کنم از این سخنگاه به مردم خوب و دین مدار پاکستان عرض سلام و ادب و احترام دارم به همه خانواده های محترم پاکستانی در جای جای این کشور از طرف رهبر معظم و فرزانه انقلاب و مردم ایران ابلاغ سلام دارم. 

آیت الله رئیسی خاطر نشان کرد: به مردم پاکستان که همواره از اسلام و ارزش های اسلامی دفاع کردند و همواره از مظلومان فلسطین و غزه دفاع کرده اند و همواره در خیابان های شهرهای مختلف پاکستان آزادی قدس شریف را فریاد زده اند و همواره از حق و عدالت دفاع کرده و دفاع کرده اند،  عرض سلام و قدردانی دارم. 

وی با اشاره به اینکه سازمان های بین المللی کارآمدی خود را از دست داده اند، خاطر نشان کرد: آنچه تمام مردم دنیا را امروز غصه دار کرده این است که سازمان های بین المللی و به ظاهر مدافع حقوق بشر کارآمدی خود را از دست داده است، شورای امنیت وظیفه خود را انجام نمی‌دهد مردم مسلمان و آزاداندیش دنیا به ستوه آمده اند. 

روابط ایران و پاکستان روابط تاریخی تمدنی و عمیق اعتقادی و دینی است

رئیس جمهور روابط ایران و پاکستان را پیوندی ناگسستنی تعریف کرد و گفت: ما با کشور دوست و برادر و همسایه مان پاکستان فقط به عنوان دو کشور همسایه مطرح نیستیم روابط دو کشور روابط تاریخی تمدنی و عمیق اعتقادی و دینی است امری که ملت بزرگ ایران را با مردم بزرگ پاکستان پیوند می‌دهد اعتقادات است این پیوند ناگسستنی است.

وی با اشاره به اینکه دو کشور باید در حوزه های اقتصادی سیاسی تجاری و فرهنگی و همه سطوح روابط خود را ارتقا بخشند، خاطر نشان کرد: مظرفیت های بسیاری بین ایران و پاکستان است که تبادل این ظرفیت ها در جهت منافع دو کشور و ملت می تواند به کار گرفته شود در نشست هایمان با نخست وزیر و دولت تصمیم گرفتیم در حوزه های اقتصادی سیاسی تجاری و فرهنگی و همه سطوح روابط خود را ارتقا بخشیم.

آیت الله رئیسی مواضع دو کشور در مبارزه با تروریسم را یکسان دانست و تصریح کرد: هر دو در مبارزه با ناامنی ها جرایم سازمان یافته مواد مخدر و انواع ناامنی ها مصمم هستیم و این نگاه مشترک هر دو کشور است در یک کلمه دفاع از حقوق بشر محور همکاری های دو کشور است چه همکاری های دو جانبه چه منطقه ای و چه بین المللی. 

رئیس جمهور با اشاره به تداوم همکاری بین دو دولت ایران و پاکستان بیان کرد: ممکن است برخی همکاری های دو کشور را نپسندند مهم نیست مهم ان است که تداوم همکاری های دولت های دو کشور به نمایندگی از مردم آنها ادامه یابد و مصممیم این همکاری ها را در سوطح بالا ارتقا ببخشیم.

آیت الله رئیسی سطح روابط اقتصادی و تجاری دو کشور را قابل قبول ندانست و گفت: تصمیم گرفتیم این روابط در گام اول ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد.

مرز ایران و پاکستان یک فرصت است

رئیس جمهور مرز ایران و پاکستان را یک فرصت برشمرد و اظهار کرد: مرز دو کشور که طولانی است را یک فرصت می دانیم و معتقدیم در جهت رفاه دو ملت به ویژه مرزبانان به کار گرفته شود سفر کوتاه من و نخست وزیر به مرزها برای بازدید و توسعه بازارچه های مرزی بود این کار می تواند افزایش یابد گام های برداشته شده کافی نیست و باید این گام ها در جهت امنیت مرز و رفاه مردم دو کشور ادامه یابد. 

خوشامدگویی محمد شهباز شریف به آیت‌الله رئیسی: چشم و دل ما روشن

نخست وزیر پاکستان در نشست خبری مشترک با آیت‌الله رئیسی گفت: بعد از انتخاب دولت جدید پاکستان برای اولین بار است که یک مقام عالی‌رتبه به کشور ما می‌آید و این موجب افتخار ماست. چشم ما روشن و دل ما شاد. 

قدردانی نخست وزیر پاکستان از رهبر انقلاب به دلیل حمایت از مردم کشمیر

محمدشهباز شریف در ادامه بیان کرد: هر دو کشور نگرانی خود را درباره کشتار مردم غزه اعلام و درباره آن گفت‌وگو کردیم و یکصدا اسرائیل را محکوم کرده و از کشورهای جهان درخواست می‌کنیم که هر چه سریعتر این اقدام نظامی را به پایان برسانند. راه حل عادلانه، تفصیلی و دیرپا برای مسئله فلسطین لازم است. پاکستان پشتیبانی از فلسطین را مشروط نمی‌کند و به همکاری با ایران تا تشکیل کشور فلسطین به پایتختی قدس ادامه می‌دهد.

وی ادامه داد: از آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم ایران که پشتیبان حق آزادی‌خواهی مردم کشمیر را در نظر داشتند، تشکر می‌کنم.

«محمد شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان در این نشست خبری گفت: جناب آقای رئیس جمهور! شما در فقه و حقوق دانش دارید؛ ما در زمینه بهبود زندگی مردم کشورهای خود با داشتن اصول برای فروغ آنها همکاری خواهیم کرد.

ادامه دارد

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها